icon

Školská sestra -aký máte názor?

nadezda2222
26. jún 2022

Aky mate nazor?

Strana
z2
pribinak
26. jún 2022

@nadezda2222 skvele. V školách su epileptici, diabetici, astmatici, … deti s rôznymi zdrav. problémami a keby sa niečo dialo tak zdrav. sestra je veľmi fajn

Voľakedy mali pediatri aj ambulancie na školách., rodič si prišiel po choré dieťa a rovno mohol ísť k pediatrovi

patka06
26. jún 2022

Veľmi dobrý nápad, na škole by mal byť kvalifikovaný zdravotník, ktorý vie správne zareagovať pri úraze aj zdravotných problémoch.

luccija
26. jún 2022

@nadezda2222 uz davno to malo byt

terry2003
26. jún 2022

@nadezda2222 perfektna vec. Malo to tu fungovať, už roky, ako v zahraničí. Sama som si kedysi zranila hlavu a bola som "nadšená", že som nemusela behať s krvavým čelom do najbližšej nemocnici vzdialenej 30 minút, ale zasila mi to školská sestra (stalo sa to v USA).❤❤

fajnova
26. jún 2022

@nadezda2222 nie. Neviem si predstaviť, čo by tam robila. Stačí jeden dvaja zaškolení pedagógovia, ktorí absolvujú kurz prvej pomoci. Robím na škole a teda za tie roky, čo som tam sa tam nestalo nič, kde by bol potrebný jej zásah. Keby mala aj inú náplň práce ok, ale aby tam len sedela a čakala, kým sa niečo stane, no.. dosť zúfalé..

stanulienkat
26. jún 2022

Uplna, ale ze uplna blbost. Nema tam sestra skoro ziadnu realnu robotu. Nema ju kto platit. Bude to zasivaren. Bude tam riesit uplne blbiny, len aby vykazala cinnost. Nehovoriac o tom, ze nie su sestry tam, kde ich treba. V ambulanciach a v nemocniciach. Absolutne nie su sestry a budu sa zadrbavat na takychto vymyslenych a nepotrebnych miestach.

deti95060810
26. jún 2022

len si neviem predstaviť čo tam bude robiť denno denne 8 hod.
Však na škole nie sú úrazy každý deň - nemyslím oškreté kolená...

1ryba
Odpoveď bola odstránená
janickacrazy
26. jún 2022

@nadezda2222 za mna tiež zbytočnosť, ked je dieťa choré, je mu zle alebo sa stane úraz, aj tak vždy volajú rodičov a reálne fakt nejaký vážnejší úraz sa stane na menšej škole tak raz za 3 roky, sestry treba mať v nemocnici, nie v škole

janinah
26. jún 2022

Ako zdrav.sestra napíšem.ze je to nedomyslena somarina .Sestier je nedostatok.inde ich potrebujeme oveľa viac .Ak tie miesta obsadia tzv praktickými sestrami tak o odbornosti ich zásahov mám vážne pochybnosti.bez urážky.Urcite nedokážu zašiť ranu.ani to nemajú v kompetencii ako niekto kdesi zažil a zatelefonovať pre rodičov alebo sanitku dokáže aj učiteľka.

janinah
26. jún 2022

@stanulienkat presne tak...ale pre schopné dôchodkyne by to bola možnosť.maju skúsenosti.doma sa nudia a ešte ako-tak vládzu .

gubcikova
26. jún 2022

U nás v škole majú

abbey1
26. jún 2022

Zbytočné vyhadzovanie peňazí, ktoré už teraz školstvo nemá. Áno, vo fungujúcej spoločnosti s výborne fungujúcim školstvom by to bolo plus.
Takto je to ako kúpiť si strešné okno, keď ešte ani strechu nemám.

mogaa
26. jún 2022

za mňa uplná hlúposť....veď sestra nie je lekár...ak dieťa má zdravotný problém vždy sa nájde na škole pedagóg čo zavolá rodičovi, v prípade akútneho stavu sa dieťa ošetrí a volá sa záchranka....na ošetrenie úrazu je to naozaj zbytočné, sestra pri akútnom zdravotnom probléme bez diagnostiky nevie zastúpiť lekára....nehovoriac o tom že ju nebude mať kto zaplatiť....

mandzula
26. jún 2022

Keď už, tak do každej školy kvalitného psychológa, to má v dnešnej dobe určite väčšie opodstatnenie. Naschvál píšem kvalitného, nie decká, čo ledva zo školy vyšli a netušia, čo samy so sebou.

miroslava21
26. jún 2022

Za mna uplne zbytocnost, ved zdravotna sestra nema ziadne kompetencie - akurat zmerat tlak a osetrit drobne urazy. Nemoze podat lieky, vazne zranenia zavola sanitku ci rodicov. Kazdy den takto tam sediet a menezovat pripadny uraz zvladne aj pedagog s kurzom prvej pomoci. V nemocniciach a ambulanciach chybaju sestry, zatvaraju sa oddelenia a vymysliet tuto blbost v takejto situacii je amaterske a neodborne rozhodnutie

benit
26. jún 2022

Neviem ktora skola bude mat na toto peniaze. Nie je ani na asistentov, ktori su potrebnejsi ako takato sestra.

sella38
26. jún 2022

Nuz, vcera to odznelo v televizii..ze je to prilezitost napr.pre starsie sestry,ktore uz nevladzu robit 😅😅😅 Tak budu sediet v skole zasite za 1100€. Bravo!

janinah
26. jún 2022

@sella38 vieš čo? Mám odrobenych 40 rokov v nemocnici.poslednych 25 na oper.sale.keby aj hneď som si šla sadnuut do školy za 1000 evri.tak si to zaslúžim...ale ja nepôjdem.unudila by som sa tam😀

janka1011
26. jún 2022

@nadezda2222 totálna blbosť. Fakt neviem, za čo tá sestra tam bude brať plat. Úplne zbytočná funkcia, denne bude 8 hodín sedieť a čakať, či nejakému dieťaťu nepríde zle a potom aj tak zavolajú rodiča. Prvú pomoc by mal vedieť podať každý učiteľ, vo vážnych prípadoch sa volá sanitka, v menej vážnych rodič. Takže úplná zbytočnosť.

sella38
26. jún 2022

@janinah nie si jedina,ktora melie pred dochodkom z posledneho a nema tu moznost sediet za 1100€...

markus1
Odpoveď bola odstránená
kate211
26. jún 2022

@nadezda2222 Este by bolo dobre, aby v kazdej skole okrem zdravotnej sestry bol jeden pravnik, socialny pracovnik, policajt a vojak minimalne. Moze 8 hodin cakat, kym sa nieco stane. Super napad.

domiklik
26. jún 2022

@nadezda2222 rodicia malých diabetikov uvitaju, že nebudú musieť deťom chodiť pichať inzulín a namiesto toho sa budú môcť normálne zamestnať a odvádzať dane tomuto statu

stanulienkat
28. jún 2022

@domiklik kto v dnesnej dobe z rodicov chodi pichat detom do skoly inzulin, preboha? Je 21. storocie. Su pumpy, milion pomocok. Rodicia mozu kludne pracovat. To je teda ekonomicke, aby 2 sekundy pichla sestra inzulin za 1100 hrubeho+cena prace v odvodoch. Trochu drahy inzulin. Aby mal potom teba kto isetrit na pohotovosti, ked sestra, co tam chyba, bude sediet v skole a nic nerobit.
Zatvaraju sa cele oddelenia, kde lezia vazni pacienti, lebo nie je personal. Tak hura, vymyslime blbost, aby bolo toho personalu este menej.

missdiva
28. jún 2022

@terry2003 ja s tebou suhlasim, lenze v USA musia prejst taketo zdravotne sestry uplne inym vzdelanim. Tu niektore sestry nevedia a ani nemaju kvalifikaciu ani zasivat. Druha vec je, ze inak sa im oplati platit tu zdrav. sestru ak je to skola od 1 triedy po 12stu (cize ma ozaj kopu ziakov) a deti tam pravidelne trenuju futbal, softbal, bejzbal, roztliekavanie atd. kde sa casto urazy stavaju, ako tu kde nie je ziadna skola spojena a vacsinu sportovych aktivit robia deti mimo skoly...
Ale tiez by sa mi viac pacil ten americky system, no to je realne len na sukromnych u nas (a zial nie kazda sukromna patri u nas medzi najlepsie).

janinah
28. jún 2022

@sella38 píšem niekde.ze som jediná? Skús čítať s porozumením čo som napísala...

kvetinka75
28. jún 2022

@janinah a aký je rozdiel medzi PS a sestrou? Sestra už dokáže zašiť ranu? Urobila by to isté ako PS

domiklik
28. jún 2022

@stanulienkat no predstav si, že sú takí ľudia aj v 21 storočí a je ich dosť...

stanulienkat
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2