Školstvo sa rozpadá: Ako zabezpečiť budúcnosť detí?
ja sa uplne desim ako to cele bude vyzerat, ved to je neunosne, co sa deje v tom skolstve a ake vzdelanie potom dostanu nase deti.
Skoly hľadajú pár dní pred začiatkom školského roka 1 423 pedagogických zamestnancov a 12 riaditeľov.
to je neskutocne cislo.
@dskjhfdlkdjhl nie je nepravdivá, polovica rodiny žije v ČR a deti samozrejme chodia do školy....je to tak, či sa ti to páči, či nie české školstvo je na míle vzdialené od slovenského a to sa stále bavíme len o porovnateľnej ČR...nie o severských krajinách, ktoré vedú rebríčky testovaní....ale to je jedno....my na SVK vieme samozrejme všetko najlepšie.....zial
@pohodacka03 kazda matka pobera danovy bonus a každa triedna má príplatok. Dostala hypoteku na 3 izbovy byt, pri 1000€ plate by ju nedostala.
@rikarika Je nepravdiva, toto viem na 100%. A teda ano, o nieco je to v CR lepsie, ale zase az take rozdiely to nie su.
@rikarika Povinnost domacich uloh sa v poslednom case v CR riesi, ale nie je pravda, ze 20 rokov nie su:
https://www.edu.cz/methodology/stanovisko-msmt-...
@marsmykkok Áno, je to jeden z veľkých faktorov. Počas mojej praxe odišla kolegyňa, dlhoročná skúsená učiteľka kvôli rodičom, dala to 3 roky. Dve učiteľky po nej odišli po mesiaci. Nároky z každej strany a niekedy doslova hon, kritika, rozoberanie každého kroku učiteľky vo všelijakých skupinách, nepríjemne správy aj o polnoci, aj cez víkend.
@silvia2013 Ty si videla výplatné pásky? Má v čistom 1700? Má 2.atest. a 12% príplatok, ZÚ,triednictvo?
@fido69 pisala som prioritne o ZS a SS, bavili sme sa o domacich ulohach a tam sice rozdiely su, ale nie take, o akych sa tu pise.
@fido69 A to, ze tie rozdiely na ZS a SS nie su take velke, potvrdzuje aj to, ze slovenski studenti po prichode do CR nemaju az take problemy, casto patria k tym lepsim.
@silvia2013 pytala som sa zo zaujmu, lebo mohol DB poberat aj jej manzel, komentar, ze je samozivitelka mi nenacitalo, ked som to pisala...
@zuzanockamt kde som napisala,. ze v cistom???
@silvia2013 A na výplatnej páske je len plat v čistom? 😉 Pýtam sa, keďže to nebolo uvedené.
@silvia2013 ja komunikujem slušne. Len som ti uviedla, že takýto plat je len pri určitých podmienkach.
@fido69 isto, ale keby to slovenske skolstvo bolo take mizerne, tak by sa to prejavilo aj na tych lepsich. A teda ak su porovnatelni s tymi ceskymi lepsimi, tak to nebude take rozdielne. A napr. v Brne je uz velmi vysoke percento slov. studentov, takze asi nejde o uplnu elitu, budu tam aj beznejsi.
@fido69 Zaroven vsak treba dodat, ze este je to celkom dobre, horsie bude, ked odide generacia ucitelov, ktori maju tak 45+, potom bude ten naozajstny pruser.
@fido69 No, otazka je, ci nemaju peniaze, alebo ich nevedia spravne vyuzit.
@fido69 ale verim. Netvrdim, ze je tam dostatok penazi, ale aj to malo, co tam je, nie je vzdy efektivne vyuzite, bohuzial. A viem velmi dobre o com pisem.
@silvia2013 a aj s daňovým bonusom predpokladá m.
@dskjhfdlkdjhl ty nechceš chápať že školstvo je systém, celok, nejde vytrhnúť jednu čast....školstvo začína predprimarnym vzdelávaním a končí dosiahnutým univerzitným vzdelaním. Velke množstvo slovenských študentov na českých VŠ nemá nič spoločné s tým že vychádzajú z kvalitných stredných škôl☝️pozor toto je veľký omyl, drviva väčšina gymnazistov prešla od prvého ročníka ZŠ až po maturitu množstvom vzdelávania, krúžkov, športov atď financovaných z vlastného vrecka rodičov...moja dcéra chodila na bil gym kde je natresk neskutocny a to prosím za 5 rokov nemali ani raz natívne speakera. Zahraničný študijný pobyt som zaplatila z mojej výplaty....Vieš ako to vyzerá na druhom konci vzdelávacieho rebríčka a to ani nemyslím extrém spoluobčanov z osád....ty nechceš pochopiť že celý náš systém vzdelávania je zlý a čo je ešte horšie, tak národ ani nemá pocit že treba nieco zmenit.....
@rikarika Ty zase nechces pochopit, ze mas mylne info napr. o tych domacich ulohach v CR a to je len taka prkotinka. Mas skreslene info o vzdelavani na ceskych ZS a SS a tak trochu aj na VS, lebo netusis, ako je to na tych VS, kde Tvoje deti nestuduju. A absolutne neviem, odkial mas to, ze ja nieco nechcem pochopit. Akurat nie som ochotna suhlasit s tym, co sem pises, lebo konkretne o tych domacich ulohach pises klamstva, ked som Ti poslala odkaz na skustocny stav, tak uz nechcem nieco pochopit. Takze s Tebou je fakt vesela debata. Ja mam skusenost so slovenskym aj ceskym skolstvom aj ako ucitel, aj ako rodic, takze ja mam info naozaj z prvej ruky, z tej svojej😉 Nie cez znamych a podobne.
@rikarika A ja sa naopak velky kritik nasho skolstva, to ale neznamena, ze budem pritakat na vsetko. Ryba vzdy smrdi od hlavy, v tomto pripade sa ale dost tazko ta hlava urcuje, akurat teda smrad je obrovsky, nepopieratelne. Len teda velku zasluhu na tom celom maju rodicia.
@ninusa221 tak mne by si sa v triede potešila, je mi jedno či dôjde roztrhana, s kým sa drží atď pre mňa sú práve títo rodicia co riešia spinku na tričku, roztrhané veci atď duševné nevyrovnany ľudia a keď na ihrisku zahlasim malej ze nevadí ako si sa zaspinila ved máme doma práčku ako každý normálny človek tak tie pohľady mamiciek sú bombové 😅😅😅

@silvia2013 cize pobera danovy bonus na 2 deti+ priplatok za triednictvo?