icon

Skontrolujete si vždy vlakové priecestia pred prechodom autom?

pe_mi
8. máj 2025

Ahojte,
Keď je riadne sveteľne označené priecestie vlakové, aj závorami ,aj semaforom,závory sú hore, čiže prejazd voľný.
Keď prechádzate autom,aj tak sa presviedčate, či nejde vlak?
Ja vždy , aj na jednu stranu pozriem ,aj na druhú
Vždy som sa to chcela spýtať 😁
Všímam si,že ľudia to berú automaticky, závory nie sú spustené , nesvieti červená ,tak idem.
Ako to máte vy?

Strana
z2
koniarova
8. máj 2025

Kontrolujem.

123467
8. máj 2025

@pe_mi ano, ja sa pozeram vzdy👍

kvietok1233
8. máj 2025

@pe_mi áno pre istotu boli už prípady že sa svetelná signalizácia pokazila a išiel vlak aj napriek tomu že ukazovalo že nejde, a o pokazených zavorach som už pocula

yvanielka
8. máj 2025

Čiže na úplne na každom priecestí stojíte?

anos18
8. máj 2025

@pe_mi áno, vždy sa pozriem na obe strany, či ide vlak, aj keď nie je červená. Rovnako aj na križovatke,ak idem na zelenú, sa pozerám doľava aj doprava, či nič nejde

koniarova
8. máj 2025
@yvanielka

@yvanielka nestojím. Spomalým a pozriem.

123467
8. máj 2025
@yvanielka

@yvanielka nestojim, pozriem na obe strany a idem

anavixy
8. máj 2025

Ano, aj ked som len spolujazdec a aj ludia co poznam vacsinou pozeraju ci v dialke nejde vlak, bez zastavenia, samozrejme.

kiki68
8. máj 2025

Vzdy

anjelicek26
8. máj 2025

Spomalim, pozriem... zasa na trase mam "az" jedno...

yvanielka
8. máj 2025
@123467

@yvanielka nestojim, pozriem na obe strany a idem

@123467 tak to ja tiež tak, pochopila som z témy tak že postojí a pozrie doprava doľava

123467
8. máj 2025
@yvanielka

@123467 tak to ja tiež tak, pochopila som z témy tak že postojí a pozrie doprava doľava

@yvanielka ja nestojim, iba sa pozriem 😉 neviem ako autorka prispevku

sisska96
8. máj 2025

No nie, preletím

patus_2
8. máj 2025

@pe_mi žiaľ, stala sa pred pár rokmi nehoda, kedy závory neboli spustené a vlak predsa len prešiel. Priecestie, ktorým denno denne prechádzam. Áno, pozerám, lebo mám obrovský rešpekt.

jazula
8. máj 2025

Áno, pozerám sa rovnako, ako keď prechádzam cez cestu na zelenú…

buberova
8. máj 2025

Kedysi som vždy spomalila, teraz cezeň chodím každý deň a v tomto som spohodlnela

pe_mi
autor
8. máj 2025
@yvanielka

@yvanielka to práve nestojím,ale auto ide minimálnou rýchlosťou a pozriem doľava ,doprava

doriiis
8. máj 2025

Kontrolujem.Aj 2x.
Mimochodom cez žel.priecestie so svetelnou signalizáciou sa má chodiť 50 km/ h a bez svetelnej signalizácie 30 km/ h

sisska96
8. máj 2025

Zaujímavé že tú každí píše že kontroluje ale bežne nikoho nevidím že by aspoň spomalil. Každí lietajú, jedine ked je zdevastované a nedá sa, inak by auto rozpadlo

simca06022011
8. máj 2025
@sisska96

Zaujímavé že tú každí píše že kontroluje ale bežne nikoho nevidím že by aspoň spomalil. Každí lietajú, jedine ked je zdevastované a nedá sa, inak by auto rozpadlo

Ano, vzdy, nie raz sa nam stalo, ze nesvietilo riadne nic, nic sa nedialo, dokonca ani zavory este riadne nesli dole a vlak sa rutil :D minuly tyzden sme isli cez jedno, kde to svetlo bolo dokonca rozbite :D tak tolko k tomu.. my proste zastaneme pozrieme a ideme.
@sisska96 tak nie sme tu reprezentativna vzorka.. par ludi tu je :D

marca12
8. máj 2025

Ano,kontrolujem. Spomalim a pozriem na obidve strany. Tam,kde to nepoznam a nie je dobra viditelnost kludne pribrzdim az tak,aby som sa presvedcila. Mne sa uz stalo,ze nesvietila cervena a isiel vlak a vdaka tomu,ze vzdy kontrolujem,som este medzi zivymi.

bielasovicka
8. máj 2025

Áno, vždy sa pozriem na obydve strany

lilope
8. máj 2025
@sisska96

@sisska96 áno, málokto pribrzdí. Ja buď pribrzdím alebo spomaľujem, nepridávam a očne kontrolujem vždy obe strany. Lenže tu je malá vzorka a ženy sú opatrnejšie vodičky ako muži. Ak by sa autorka pýtala na mužskom fóre, tak verím, že by boli odpovede prevažne opačné. Inak, málokto dodržiava predpísanú rýchlosť na priecestiach, väčšinou ju stačí dodržať a netreba ani spomaľovať, človek sa stíha rozhliadnuť. Ale to by ju ľudia museli aj poznať a dodržať.

kvietok2012
8. máj 2025

Ja nie, neobzerám sa...len prejdem...

kulumulu123
Autor odpoveď zmazal
nikam
8. máj 2025

Jasne, ze sa pozeram. A aj ked spomalim, popravde, na niektorych priecestiach ak by ten vlak siel, nemam sancu pribrzdit.

kulumulu123
8. máj 2025
@pe_mi

@yvanielka to práve nestojím,ale auto ide minimálnou rýchlosťou a pozriem doľava ,doprava

@pe_mi toto je fotenie na sk rampy hore žiadna červená a vyruti sa vlak takže áno pozerám sa VŽDY A ZA KAŽDÝCH OKOLNOSTÍ!!!!!!!

mk1111111111
8. máj 2025
@jazula

Áno, pozerám sa rovnako, ako keď prechádzam cez cestu na zelenú…

@jazula aj ja kontrolujem aj pri prejazde krizovatky na zelenu, hlavne ak vchadzam a nikto predomnou nejde, alebo stojim prva na semafore . Uz viackrat som sa tak vyhla buracke.

sisska96
8. máj 2025
@kulumulu123

@pe_mi toto je fotenie na sk rampy hore žiadna červená a vyruti sa vlak takže áno pozerám sa VŽDY A ZA KAŽDÝCH OKOLNOSTÍ!!!!!!!

@kulumulu123 vyzerá že je nejaká vedľajšia cesta..... tam veľakrát sa stane že rampa je pokazená

mircalla
8. máj 2025

Ano

Strana
z2