Skontrolujete si vždy vlakové priecestia pred prechodom autom?
Ahojte,
Keď je riadne sveteľne označené priecestie vlakové, aj závorami ,aj semaforom,závory sú hore, čiže prejazd voľný.
Keď prechádzate autom,aj tak sa presviedčate, či nejde vlak?
Ja vždy , aj na jednu stranu pozriem ,aj na druhú
Vždy som sa to chcela spýtať 😁
Všímam si,že ľudia to berú automaticky, závory nie sú spustené , nesvieti červená ,tak idem.
Ako to máte vy?
@pe_mi áno pre istotu boli už prípady že sa svetelná signalizácia pokazila a išiel vlak aj napriek tomu že ukazovalo že nejde, a o pokazených zavorach som už pocula
Čiže na úplne na každom priecestí stojíte?
Ano, aj ked som len spolujazdec a aj ludia co poznam vacsinou pozeraju ci v dialke nejde vlak, bez zastavenia, samozrejme.
Vzdy
Spomalim, pozriem... zasa na trase mam "az" jedno...
No nie, preletím
Áno, pozerám sa rovnako, ako keď prechádzam cez cestu na zelenú…
Kedysi som vždy spomalila, teraz cezeň chodím každý deň a v tomto som spohodlnela
Kontrolujem.Aj 2x.
Mimochodom cez žel.priecestie so svetelnou signalizáciou sa má chodiť 50 km/ h a bez svetelnej signalizácie 30 km/ h
Zaujímavé že tú každí píše že kontroluje ale bežne nikoho nevidím že by aspoň spomalil. Každí lietajú, jedine ked je zdevastované a nedá sa, inak by auto rozpadlo
Zaujímavé že tú každí píše že kontroluje ale bežne nikoho nevidím že by aspoň spomalil. Každí lietajú, jedine ked je zdevastované a nedá sa, inak by auto rozpadlo
Ano, vzdy, nie raz sa nam stalo, ze nesvietilo riadne nic, nic sa nedialo, dokonca ani zavory este riadne nesli dole a vlak sa rutil :D minuly tyzden sme isli cez jedno, kde to svetlo bolo dokonca rozbite :D tak tolko k tomu.. my proste zastaneme pozrieme a ideme.
@sisska96 tak nie sme tu reprezentativna vzorka.. par ludi tu je :D
Ano,kontrolujem. Spomalim a pozriem na obidve strany. Tam,kde to nepoznam a nie je dobra viditelnost kludne pribrzdim az tak,aby som sa presvedcila. Mne sa uz stalo,ze nesvietila cervena a isiel vlak a vdaka tomu,ze vzdy kontrolujem,som este medzi zivymi.
Áno, vždy sa pozriem na obydve strany
@sisska96 áno, málokto pribrzdí. Ja buď pribrzdím alebo spomaľujem, nepridávam a očne kontrolujem vždy obe strany. Lenže tu je malá vzorka a ženy sú opatrnejšie vodičky ako muži. Ak by sa autorka pýtala na mužskom fóre, tak verím, že by boli odpovede prevažne opačné. Inak, málokto dodržiava predpísanú rýchlosť na priecestiach, väčšinou ju stačí dodržať a netreba ani spomaľovať, človek sa stíha rozhliadnuť. Ale to by ju ľudia museli aj poznať a dodržať.
Ja nie, neobzerám sa...len prejdem...
Jasne, ze sa pozeram. A aj ked spomalim, popravde, na niektorych priecestiach ak by ten vlak siel, nemam sancu pribrzdit.
Áno, pozerám sa rovnako, ako keď prechádzam cez cestu na zelenú…
@jazula aj ja kontrolujem aj pri prejazde krizovatky na zelenu, hlavne ak vchadzam a nikto predomnou nejde, alebo stojim prva na semafore . Uz viackrat som sa tak vyhla buracke.
@pe_mi toto je fotenie na sk rampy hore žiadna červená a vyruti sa vlak takže áno pozerám sa VŽDY A ZA KAŽDÝCH OKOLNOSTÍ!!!!!!!
@kulumulu123 vyzerá že je nejaká vedľajšia cesta..... tam veľakrát sa stane že rampa je pokazená
Ano

Kontrolujem.