icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

nadhera
5. jan 2014

http://tazbirek.blog.idnes.cz/c/389458/Excelent...

stoji za precitanie,aj ked to tu nepatri a vymazete to

macamac
5. jan 2014

@nadhera 😀 😀 😀
predávajúca môže kandidovať na Nobelovku za trpezlivosť 😀 😀 😀
tak na toto sa ja nechytám 😀 😀 😅 😝

sisaha
5. jan 2014

@nadhera toto by som ani ja nedala 😀 😀

garzonka
5. jan 2014

@emogeon Ahoj,
do 2 kg sa da poslat "Doporučené psaní" , maximálne rozmery 50 x 35 x 5 cm.
"Obyčejné psaní" je len do 1 kg (max. rozmery 35,3 x 25 x 2 cm )
inak vsetko je na stranke http://www.ceskaposta.cz/cz/obcane/

ma_ta1975
5. jan 2014

@nadhera som v nemom užase...že vauuu... 😀 😀 😀

silviami
7. jan 2014

@janicsek96, @admin, @mariosmykal, @martinjasen, @matik1
Nižšie popísaný príbeh s @janicsek96 má pokračovanie. Pani sa po tom ako som to zverejnila a kontaktovala adminov ozvala, že jej overal mám poslať naspäť na dobierku. Poslala som jej to, zároveň som ju informovala o poslaní balíka a čísla, kde si to môže kontrolovať. Na moje nemilé prekvapenie balík sa 31.12.2013 vrátil naspäť s tým, že zásielka nebola prebratá. Keďže išlo o dobierku, tak som prišla ešte o 2,25 za dobierku a 1,1 za vrátenie balíka.

Pani s nickom @janicsek96 je veľmi neseriózna a pokiaľ môžte obchodovaniu s ňou sa vyhnite.

Silvia

Tu si môžte opis môjho príbehu:

silviami @janicsek96, @admin, @mariosmykal, @martinjasen
Bohužiaľ aj ja pridávam svoju prvú negatívnu skúsenosť s predávajúcou na modrom koníku. Vyhliadla som si biely overal, Tesco, č. 80 za 10€. Kontaktovala som predávajúcu, koľko by bola cena s poštou a ona že 14€, myslela som si, že to pošle ako balíček, tak som to akceptovala. Overal mi dosť súri, nosíme jeden veľký, tak som to veľmi neriešila. Síce som si všimla, že predávajúca nemá žiadne ohodnotenie, ale povedala som si, že každý raz musí začať. Balíček dorazil, avšak bol tam hnedý overal, značka HM a veľkosť 56. všetko by bolo akceptovateľné, nič by som neriešila, avšak veľkosť 56 neoblečieme. Hneď som to reklamovala u predávajúcej. Vraj má overalov viacej, tento mal byť za 10, za 14 má iné, nech jej ho vrátim a ona mi pošle biely. Pozrela som si jej ostatné inzeráty a áno, skutočne inzeruje aj biely overal. Ten som nechcela, lebo nemal spojené nohy s topánkami. Okrem toho aj ten ďaľší inzerát je zmätočný, lebo sú tam pridané fotky dvoch overalov, ale teoreticky môže mať dva s rovnakým popisom. Tak som jej dala vedieť, že si prosím vrátiť peniaze a že jej pošlem naspäť overal. Ona že najskôr overal, potom peniaze. Nesúhlasila som s tým, dala som jej vedieť, že počkám do stredy, či pošle peniaze. Predávajúcej nedôverujem, bojím sa, že ak odošlem naspäť overal, neuvidím ani overal ani peniaze.

Ďaľšia neserióznosť bola v tom, že som uhradila 4€ poštovné a prišlo mi to ako obyčajný list za 0,8€. Ak by sa to stratilo, tak smola, ale to by predávajúcej asi nevadilo. Kedže už tuším, že ide o podvod, navrhla som ešte predávajúcej, aby mi vrátila rozdiel v poštovnom, teda 3,20˘, aby som bola čo najmenej stratová. Keď som jej to išla dnes navrhnúť a znova som si pozerala inzerát, bola som nemilo prekvapená, lebo som zistila, že 1. decembra pozmenila text inzerátu, tak ako jej to vyhovuje, dopísala tam informácie, ktoré tam pôvodne neboli, teda že cena s poštovným je 14€ a že je to č. 56, takže dnes je názov zmazaného inzerátu nasledovný: 56ka, tesco, 80, cena je 14€ namiesto 10. V histórii je vidieť, že cenu upravovala 1. decembra, teda v deň, keď už som mala doma overal. Toto už jasne svedčí o zlých úmysloch predávajúcej, ktorá zámerne klame, takže už nečakám na odpoveď a začínam konať. Napísala som zatiaľ negatívne hodnotenie a dávam do pozorností ostatným kupujúcim a adminom aký mám problém.

matik1
7. jan 2014

@silviami no super, pozerám, že už nemá žiadne inzeráty...zverejni jej meno aj adresu, nech vieme kto je to...takéto predávajúce treba niekam poriadne nakopať... je jasné, že si už o peniaze prišla, ale na každú opicu jesto truhlicu, raz narazí na niekoho, kto ju po takomto obchode do toho zadku naozaj nakope...

silviami
7. jan 2014

@matik1 to som si ani nevšimla, že inzerciu zmazala, tak mi treba

bibuska22
8. jan 2014

Ja mám tiež zlú skúsenosť s kkacena a pokiaľ ona bude aj naďalej nereagovať, určite zverejním komunikáciu, chcela urýchlene poslať šaty na dobierku, zjednávala z ceny a ešte to chcela prvou triedou, aby ich mala doma 27.12.2013, aby si ich obliekla na zábavu, ked som jej ich odoslala, napísala, že nebude doma 27.12.2013, ale preberie si ich neskôr a balík má na pošte 2 týždne a nereaguje na správy. Takže u mňa už dobierka nehrozí, ani registrovaným, ani s dobrými hodnoteniami... Ženy, ako si toto môžeme navzájom robiť?????? 😖

tinushka13
8. jan 2014

Kočky problém s nickom Imeon, Marnoe a Pakamar.... je to tá istá osoba... toto je užž diagnóza 😠

miskakyska
9. jan 2014

@tamka8 táto predavajúca mi vyrazila dych po tom všetkom čo tu čítam 🙂 😲
..dohodli sme sa na poštovnom 0.80 centov a predávajúca poslala balík za 1.40e 😲 😲 😲 😲
rozdiel je v pár centoch.....ale tu ide o ten princíp 😉 😉
tymto ju pozdravujem a dakujem ešte raz 🙂) a odporuuuuuuuuuuuuuuuučam

fenix21
9. jan 2014

Ja mam podobnu skusenost, ako miskakyska. Kupovala som prebalovacu podlozku od Denisach (Denisa Veselska z BA...aspon to bolo uvede na baliku, ale ci pravdive...) za 8€ plus postovne/dobierkove 4€. Namiesto toho si nauctovla postovne 12€!!! Smola bola, ze som nebola doma a dobierku prebrala v dobrom umysle svokra a zaplatila 20€ za dobierku. Takze som v uplnom pomykove 😢 . S predavajucou DENISACH sa celu dobu komunikovalo velmi tazko (tvrdila, ze nestiha pri dvoch detoch....tomu sa da aj verit / ze nestiha, pretoze idu sviatky a pod.) a aj dlzka dodania bola nekonecna - skoro 1 mesiac. Citim sa oklamana. V konecnom dosledku som zaplatila viac, ako za novu.Nuz snazila som sa usetrit, ako kazda mamicka a dopadla som takto....
Predavajucej som napisala, ale zatial bez vysvetlenia...odpovede... ☹ .

miskakyska
9. jan 2014

@fenix21 asi si si zle prečítala moj príspevok 😉 😅
ja som nebola oklamaná 🙂 🙂
aaaale veľmi spokojná s predavajúcou

bounties
9. jan 2014

@fenix21 a aky je jej nick?

fenix21
9. jan 2014

Miskakyska..asi som to zle pochopila - prepac.
Nick danej predavajucej je Denisach.

bounties
9. jan 2014

@fenix21 ani hodnotko ste jej nedala?

fenix21
9. jan 2014

@bounties Zatial hodnotenie (nick Denisach) odo mna nema, pretoze este cakam, ci mi nahodou neodpise.

fenix21
10. jan 2014

@fenix21 Nakoniec sa pani ohlasila a cele vysvetlila, ako nedorozumenie na poste. Som naozaj rada, ze sa vsetko vysvetlilo a skoncilo happyendom 😉 . Po vzajomnej dohode pani rozdiel na postovnom uhradila prevodom na ucet.

majkakmajka87
10. jan 2014

Veľmi ma to mrzí, ale tiež musím prispieť do tejto diskusie. Problémy mám s predávajúcou @kika7rosie . Bohužiaľ jej neviem dať negatívne hodnotenie, pretože som s ňou komunikovala ako neregistrovaná. 31.12. som jej poslala 6€ za 2ks hračiek Littlest Pet Shop a poštovné. Napísala mi, že zásielku odošle 2.1. Najbližšie sa ozvala 7.1. keď mi napísala, že jej peniaze stále nedošli. Skontrolovala som si účet aj číslo účtu, ktoré mi poskytla, a platba bola vedená ako zrealizovaná 31.12. . Poprosila som ju teda, aby si aj ona ešte raz skontrolovala účet a aby mi poslala svoj e-mail, kde jej môžem zaslať potvrdenie o zrealizovaní platby.. To však neurobila a odvtedy so mnou nekomunikuje. Písala som jej nasledujúci deň, aj včera - dokonca 3 krát, na záver aj s tým, že ak sa mi neozve, budem to musieť riešiť takto verejne. Odpoveď žiadna. Musím podotknúť, že mi napadlo aj to, že nemusí byť na internete každý deň a tak som poprosila priateľa aby jej napísal a prekvapivo mu odpísala do cca hodiny.

bounties
11. jan 2014

@majkakmajka87 je na nete, ja som jej pisala, prave mi odpisala 😀 hadam si nemysli, ze s takymto neserioznym chovanim tu moze oblbovat 😒

ma_ta1975
11. jan 2014

@majkakmajka87 napíš jej hodnotenie možno sa preberie a začne komunikovať... 😠

ma_ta1975
11. jan 2014

@majkakmajka87 až teraz som si všimla že jej nemôžeš dať hodnotenie len ma zaujíma prečo si s nou komunikovala ako neregistrovaná ?pozerám že si sa tu registrovala 11/2012 zrejme to využila... 😠 niekedy sa predávajuca spamatá ked dostane neg.hodnotenie...

ishkaa
12. jan 2014

@dadulka2000 ...uz mi dosla trpezlivost, nakolko somnou vobec nekomunikuje. kupila som pred vianocami detsky laptop po ktorom moj syn tuzil. najprv dosiel, ale bez mysky. tak som jej napisala, navela navela mi odpovedala, mysku poslala. cele som to zabalila a pod stromcekom sme mali rev. pocitac sa sam od seba zapina aj vypina, na noc musim vyberat baterky aby nas to nebudilo, mysla vobec nedrzi. vsetko som jej napisala, po dlhej dobe mi odpisala, ze tovar je funkcny a ze za mysku mi je ochotna poslat 10e ze tovar nevezme spat. tak som sa jej opytala , ci toto skutocne povazuje za funkcny tovar, v popise este GARANTUJE top stav. odvtedy neodpisala. v zufalstve som jej poslala cilo mojho uctu, nech mi posle aspon tych 10 eur ebo vidim ze svedomie sa v nej nepohne. cena celeho pocitaciku bola 25 eur. a zase ziadna odpoved emoticon DAVAJTE SI NA NU STRASNY POZOR!!! pre mna je 25 eur velky peniaz, ale spravodlivosti sa uz asi nedovolam..

ma_ta1975
12. jan 2014

@ishkaa napíš adminovi !!! pozerám jej hodnotenie a má tam toho viacej a dokonca posiela balíčky bez spiatočnej adresy!!!dobre prešpekulované... 😠

petri22
12. jan 2014

Nerozumiem predávajúcim,ktoré dávajú prehnané sumy za brakové hračky, hračky na vyhodenie napr. také kuriatka, v ktorých boli cukríky, ktoré sa zjedia a ten odpadový obal v tvare kuriatka predávať za 1,50€, alebo už som viackrát videla hračku,ktorú máme doma aj s cenovkou za 1,5€ a tu na bazáre predávanú za 4,50€, to je podľa mňa nehoráznosť. Predávajúce by sa mali trochu nad sebou zamyslieť.
Potom nechápem otázkam kupujúcich, či je cena s poštovným, keď to tam nie je uvedené tak asi NIE!!! Keď dávam cenu s poštovným tak to tam uvádzam.

ishkaa
12. jan 2014

@ma_ta1975 a ako sa to nahlasuje? este som to nerobila...co s tym potom admin bude robit?

zaneta29
12. jan 2014

Kúpila so od -mikiella • okres Prešov- mikinu Puma, Prečítajte si prosím o postupe predávajúcej.
16.12.2013 som poprosila o miery mikiny
17.12.2013 som požiadala o nižšu cenu
17.12.2013 predávajúca odmietla
19.12.2013 sa predávajúca sama ozýva a ponúka mikikinu
19.12.2013 posielam €
2.1.2014 mikina konečne dorazila, je užšia, píšem pani a ona že súhlasí s veľkosťou M
3.1.2014 odosielam mikinu - o všetkom pani informujem
do 10.1.2014 sa pani neozýva ani na opakované upozornenia, až dnes 11.1.2014 keď som pani napísala neg. hodnotenie - nazvala ma klamárkou - vraj mikina neprišla - ale vôbec mi nenapísala ani nereagovala
Je to tu takto bežné???

matik1
12. jan 2014

@zaneta29 poslala si ju doporučene, máš doklad?

matik1
12. jan 2014

@dadulka2000 Mohli by ste sa mi k tomu vyjadriť? Mňa by teda zaujímalo, prečo nie ste ochotná ani reagovať a slušne vysvetliť, prečo nemá kupujúca sľúbených 10€ a prečo dostala nefunkčný laptop? Toto je podľa Vás seriózne jednanie?