icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

denisocka
25. okt 2011

@michalag odvazim na vahe a na stranke www.posta.sk je hore v lište cennik

lubenka77
25. okt 2011

@michalag www.posta.sk, je tam komplet cenník, a váha odhadom, nikdy som to doma nevážila, väčšinou sa trafím, a čo sa dá poslať ako list do 2 kg, neposielam balíkom, lebo list (aj doporučený) je lacnejší.

huxy
25. okt 2011

@jonas17 a vôbec nechápem ten komentár k tvojmu hodnoteniu.ze vecne nespokojna a stazovali sa aj ine mamicky.to akoze si od nej kupovala viackrat,ze si vecne nespokojna 😀
a tie mamicky co sa jej na teba stazovali akoze zalozili nejaky fanklub a pisali si o tebe v ip?
nechapem 😲

michalag
25. okt 2011

@denisocka ja viem ze je tam cennik, podla neho sa aj riadim ale nikdy neviem urcit spravne cenu a ked zauctujem mensie postovne tak doplacam ja. Vahu doma nemama, ale asi si ju budem musiet zaobstarat

michalag
25. okt 2011

@lubenka77 ja tiez posielam listove zasielky bud 1 alebo 2 triedou

luba142
25. okt 2011

@lucia80 aj mne sa to stava,ze ked to fotim tam nic nenajdem a ked to mam bud premerat, alebo rovno zabalit a nieco tam zbadam, zvacsa nejaky flak tak na to upozornim a popripade znizim cenu, cakam na vyjadrenie a skusim to medzi tym odstranit 🙂. Uz som tak raz dala aj zlavu, ale tislo to dole tak som napisala,ze to slo oprat,ale zlavu som ponechala, maminka brala aj tak viac veci 🙂

jonas17
25. okt 2011

@traktor presne tak..v inzeráte bolo číslo S. v skutočnosti XS, alebo dokonca XXS. ja som jej hned zaplatila, do pár dní prebehol obchod. po vybalení som jej napísala, že číslo je iné, ako v inzeráte, tak mi napísala, že jej sestre boli dobré.pýtala som sa, ako to vyriešime..vraj si to mám predať, je jej to ľúto.odpísala som, že toto nie je riešenie, čakám, čo navrhne...neozvala sa viac. prešli dva týždne, ja som vec predala a až tak som jej napísala negatko..po čase sa ozvala a vraj to chcela riešiť, len bola odcestovaná, podotýkam, bola aktívna celý čas, môžno sa to dá, neviem...a vraj robí cirkusy, som arogantná ( týmto mojim jediným negatkom zistila , že som arogantná!) a vraj sa na mňa aj iné sťažovali 😕 len furt nechápem, komu a kedy! to jej? 😕
tak mi z toho vychádza, že načo dávať negatka, ved stačí vynadať slušne, bez hrubých slov a ostane to tam...

jonas17
25. okt 2011

@huxy sa tu rehlím 😀 😀 dík, že si ma pobavila! 😀 ale počkaj, či ja sa tu vykecávam a dakde je o mne téma! 😀

traktor
25. okt 2011

@jonas17 aktivna mohla byt, nemusela tu byt vsak..to vsak nic nemeni na to, ze ak dostala peniaze, nema ti preco davat negatko..ty si jej ho dala za nespravnu velkost..to, ze si nohavice predala dalej, je len tvoja sikovnost..

huxy
25. okt 2011

@jonas17 som rada,ze som ta aspon trosku pobavila 🙂
dúfam,že sa to vyrieši a negatko dostané neprávom odstránia.lebo toto nie je naozaj fér

lucia80
25. okt 2011

@traktor ďakujem, spravím to tak.

lucia80
25. okt 2011

@luba142 no veď to, že prezrela som, nič som nenašla, až keď idem baliť mi to nejak padlo do očí. inak je to úplne v poriadku, len toto som nezbadala ani neviem ako a kedy sa to tam dostalo 😠 . A to ma štve, že človek nemá záujem zavádzať, radšej povedať pravdu, ale dotyčná tomu už nemusí veriť. No ale aspoň si budem dávať väčší pozor nabudúce.

Ďakujem za rady kočky, som kľudnejšia.

nikus5
25. okt 2011

baby, ktoré ste už posielali športový kočík na dobierku, koľko stojí približne dobierka? v cenníku slov pošty vôbec nemôžem nájsť "dobieročné". ☹

michaela.g
25. okt 2011

@michalag ja cenu vypisujem az na poste. Tam mi pani povie kolko je postovne a doratam cenu tovaru. A ked naaaahodou berie balik moj manzel tak tak isto uz sa to chlapec naucil 😉

luba142
25. okt 2011

@lucia80 ja som tak kupovala teplaky, pani ma upozornila na jeden maly fliacik a ked prisli tak tam flakov bolo viacej a este mi to poslala aj obycajne co ja som chcela doporucene

trnka77
25. okt 2011

@nikus5 pozri sa na stránke pošty...ceník v PDF forme na str.16-TARIFE SP
ja som pochopila tak,že to záleži na cene dobieky...ceny balíka 🙂 🙂

lalinko2010
25. okt 2011

@nikus5 posielala som kočík cez poštu, poštovné okolo 6€, ale mne jedna poslala a poštovné bolo 3,60€. záleží ako ho pošleš, ja som ho dala poistiť a aj ako krehké a 1 trieda. a na dobierku by som neposielala.

nikolca
25. okt 2011

no ja som dnes posielala po dlhej dobe na dobierku,no snad mi ju kupujuca preberie,posielala som korčulky,no zdalo sa jej vela ked som jej napísala že poštovné bude drahšie ako 2,50eura že take poštovné by bolo keby mi poslala peniaze na učet a bolo by to poslané ako balík,napísala mi že jej manžel robí na pošrte tak vie kolko bude poštovné,vraj ona posielala autosedačku a poštovné bolo 3,50eura a korčulky su omnoho lahšie no ja som jej poslala korčulky teraz pozeram na lístku váhu majú 1070gramov a poštovné je 3,45 no veru dosť no len snad to preberie ešte v lete som posielala detské trištvrťaky na dobierku a poštovné bolo 2,45

annie13
25. okt 2011

@michalag Miska najlepsie vahu cez mmb jedna pani predava digitalne a lacno mam ju uz 3 roky rychla lahka a mas pokoj tiez som sa tak osklbavala na poste
@nikus5 normalne si vyrataj balik podla vahy kocika a + dobierka zalezi ci chces na ucet peniazky alebo na adresu

Dobierka k balíkom a poisteným balíkom vrátane výplatného za Poštový poukaz na účet
Do sumy v EUR"
30 eur 0,40
150 eur 0,50

Dobierka k balíkom a poisteným balíkom vrátane výplatného za Poštový poukaz na adresu - 2. trieda
30 eur 0,80
150 eur 1,10

ale daj aj krehke + 0,5

annie13
25. okt 2011

@nikus5 + toto k tomu podla vahy kocika a ci chces poistenie ak ma viac ako 15 kg musi kurierom a ten je tych 6,6
Balík 2. trieda Do hmotnosti "Predajná cena
v EUR"
2 kg 2,20
5 kg 2,50
10 kg 3,00
15 kg 3,50

Poistený balík 2. trieda do 30 eur Do hmotnosti "Predajná cena
v EUR"
1 kg* 1,90
2 kg 2,50
5 kg 2,80
10 kg 3,30
15 kg 3,80

nikolca
25. okt 2011

@annie13 no ja som si dala peniaze poslať na adresu a dobierkové poštovné je 3,45 a ake by bolo na učet?no to som nevedela že sa da aj na učet na pošte sa ma nikdy nepýtali vždy som povedala že chcem posielať na dobierku a dali mi lístok aký si mám vypísať no neviem či sa jej nebude zdať vysoké poštovné ked ona vraj za autosedačku platila 3,50 a ja za korčulky 3,45

annie13
25. okt 2011

@nikolca mna sa to vzdy pytaju a vzdy si davam na ucet lebo je to lacnejsie aj sek ti na to musia dat iny

pajinka23
25. okt 2011

@huxy v podmienkach alenic take nieje,jepisane ze na kazde hodnotenie mozes reagovat tiez jednym hodnotenim☹ale ak makonverazaciu ktora dokazuje,ze ho dostala nepravom treba ju poslat adminom aoni uz posudiaci hodnotenie zmazu alebo nechaju☹

pajinka23
25. okt 2011

@jonas17 inak a dala si si tu vec aj premerat??lebo ja by som vec bez premerania nekupila☹lebo viem s vlastnej skusenosti ako sa v dnesnej dobe kadejako oznacujuveci☹

pajinka23
25. okt 2011

@nikus5 ahoj ja by som teda kocik ces postu neposielala☹je to velmi predrazene a vobec nemas istotu ci sa neposkodi...volila by som postoveho kuriera radsej,zajedno ti pride domou a za druhe to ma ta pani doma da 24hodin🙂

pajinka23
25. okt 2011

@annie13 inak dobierka sa nerata rovnakym sposobom ako baliky☹ceny su ovela vyssie ako na tom co pises s cenika sp☹treba sa informovat priamo na poste🙂uz som teda posielala dobierky roznej hmotnosti jeden balik som mala vyse 10kg ale nikdy som neplatila 3,30 ale ovelaovela viac☹

rainee
25. okt 2011

presne tak, take veci jedine cez os.odber alebo kuriera. ak sa nieco poskodi tak sa s postou nedohadas.

chikitacmuk
25. okt 2011

Kocky poradte mi,,ako mam postupovat,,,v bazariku som kupila pre Samka choditko,,,tesila som sa,,,no moje nadsenie trvalo dovtedy kym som balik nerozbalila :(Pani v popise uvadzala ze takmer nepouzivane choditko, a mne doslo totalne znicene,,zazltnuta sedacia cast, zmolkova, potrhana,,kolieska zodrane ledva to jazdilo, muzika ledva hrala,,pismenka napredu zosuchane,,,natahujem sa s nou uz asi 2tyzdne,,,pozadovala som vratit peniaze a ze vratim tovar a ona ze je to predaj z druhej ruky a ze to bolo zlte od nova a tak,,,choditko som poslala naspat a pani mi udajne poslala peniazky dnes,,ale bez spiatocneho postovneho ktore ma stalo 4,50eur :( cakam kym mi nabehnu peniaze od nej(dufam ze nabehnu) ale to jej mam akoze nechat 4,50eur???ako to mam vyriesit????

huxy
25. okt 2011

@pajinka23 skus pozriet podmienky pouzivania - pravidla bazaru a bod c.8: Dávať negatívne hodnotenia užívateľom, kvôli tomu že oni dali negatívne hodnotenie tebe, je zakázané.

pajinka23
25. okt 2011

@huxy ano ja viem ze je to tam ale je tam aj toto co doplnili🙂
11,Môžem reagovať na hodnotenia, ktoré mi napíšu kupujúci?
Áno. Ku každému hodnoteniu, môžeš napísať jednu reakciu.