Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi
Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.
@nikolca no len ked nikto nebude davat negatka ako sa navzajom upozorníme na nespoľahlivé kupujúce? ja tiež váham, chcela som počuť vaše názory najskôr. ja som tú veci síce nerezervovala, ale ak by sa mi niekto medzičasom ozval, tak mu napíšem že je rezervovaná a prišla by som takto o inú kupujúcu. nezdá sa mi to ako korektné jednanie..
@hedka17 kontaktuj banku, čo najskôr - oni by ti mali pomôcť. je tam nejaká lehota do kt. sa peniaze dajú vrátiť späť. držím palce!
@argyro presne takto premyslam aj ja, ci dat, ci nedat negatko, mne sa uz X krat stalo, ze si takto niekto nieco popytal a po par dnoch zmenil nazor, ale az ked som ja prva napisala ci vec chce alebo nie, ale priznam sa, negatko som nedala, aj ked si myslim, ze asi treba aspon napisat skusenost, nech ine mamicky vedia.... nie rovno negativne napisat, ale do hodnotenia napisat, ze pani je tak trochu nespolahliva a je to, alebo aspon tu do fora dat nick, aby sme vedeli
@abbey1 ahoj, ja mam podobnu skusenost s nakupovaním v čínskom obchode, resp je rozdiel či je to čínsky obchod alebo vietnamsky. u nas v PE su šikmooky na každom kroku, ale v tom vietnamskom, oni dovázaju tovar niekde z madarska, kupovala som pre syna v detskom obchode mikinu na jesen , stála 8,50 a tá ista mikina aj s tepláčkami stála 7e u vietnamcov. značka bola tá ista, kvalita ta ista. a mnoho veci od nich čo som kupila bolo o dost lacnejsie ako v normálnom obchode.
@abbey1 tak mna by porazilo 😠 😠 ja uz mam inac tiez nervy na MK, aj ked tu rada chodim, lebo sa tu fakt najdu zlate baby, ale presne take individua nam to tu kazia .... urcite by som jej napisala, ved to je klamstvo, ked si jej zaplatila este ovela viac ako v obchode a za Cinu 😒 ozaj a napis nick
@sante81 aj v nasom meste je kopa sikmookych a presne mame jeden obchod, kde su veci Made in Hungary, tak to ma tak trochu potesilo, ze konecnie nie Cina.... ale na druhej strane baby, ved o com su znacky Nike, Adidas, Puma atd? je to vsetko Cina, Vietnam.... preto to nekupujem
@sante81 aj u nas je veľmi veľa činskych obchodov ale cerny su strašne rozdielne,ja som napriklad kupila mikinku za 3eura v takom obyčajnom textile,maju tam činsky tovar ale nepredavaju tam činania a taku istu som videla včera priamo v činskom obchode a stála až 8 euro,tak to je dobrý rozdiel
@svetkaadamko mozno tie znacky su šité v Cine, ale nie su napustene kadejakymi jedovatymi látkami, ako ich napodobeniny v cinskom obchode. V tom je dost podstatny rozdiel. ja v cinskom, vietnamskom ani inom šikmookom obchode s handrami nekupim ani ponozku prave z dovodu nedovolenych a hlavne zakazanych farbiv, pripadne prekrocenych limitov...
Mne staci, ze ked len do cinaku vojdem, tak to tam smrdi ako v predajni farby-laky 😒
@sisaha
@svetkaadamko Počkám, čo mi odpíše- Ale som fakt sklamaná. Keby som chcela kúpiť u Číňanov, tak idem tam. Asi si vopred obehám všetky obchody a až potom sa odhodlám niečo kúpiť. Ja som tu nakúpila už kopu vecí, ale až poslednou dobou je to tu také iné. ☹
inac je do cinanov vobec nechodim, kedysi som zvykla nakuknut, ale vzdy ma odradila kvalita tovar a hlavne ta cena....tie ceny su castokrat vyssie ako v normalnych znackovych obchodoch napr. C&A alebo H&M...
@svetkaadamko u nas su pre deti len značkové obchody, a dost drahé, zohánala som oteplovačky, minuly rok sme kupili a teraz su mu už malé, mali len za 29e a to je veľa na to že v tom bude behať po dvore. u vietnamcov som kupila dobru kvalitu za 9e. na značku si nepotrpím, ved aj tak periem non-stop, sme stále vonku, na záhrade.
@hedka17 S tym sa uz nic neda urobit, dnes ma uz peniaze na ucte prijemca. Jedine, ze by ich sam od seba chcel vratit. Ziadna lehota, alebo nieco take neexistuje, banka urobi storno, len ked sama spravi chybu, ked ju urobis ty (resp. ta niekto oklame), tak je to bohuzial podla bankovych nepisanych pravidiel tvoj problem.
@argyro Ahoj,ja by som jej tiež dala negatívne hodnotenie.Je to neseriozne a zavádzajuce správanie.Už aspon zo slušnosti,mohla radšej napísat,že to neberie a nie najprv napísat že peniaze poslala/čo nebola pravda/ a klamala a potom že si to rozmyslela.Nechápem takéto jednanie.
maminka2910 PODVODNICKA!!! poslala som jej za tovar peniaze, neposlala hned, ze je s malym na lieceni, ze sa vrati az 14teho. a ako zistujem, prestala sa ozyvat, od viacerych zien pozbierala peniaze aj za ten isty tovar. ozvite sa vsetky oklamane, nenechame to len tak. spojime sa podame trestne oznamenie. nejde o malé peniaze. v mojom pripade je to 21eur za odrazadlo.
reagujem na seba,uz som tu.bola som mimo a zajtra davam veci do poriadku.nic nebol umysel.
@maminka2910 tak ako je mozne, ze hviezdamk pise, ze ste brala peniaze od viacerych na ten isty tovar, odkial ma tu info?
Tak ja som to negatko dala. Ja si myslím, že by sme ho mali dávať zakaždým, keď sa stretneme s neserióznym kupujúcim či predávajúcim. Lebo ak to takému človeku prejde raz, urobí to znova a znova a potom sem ľudia naozaj prestanú chodiť, lebo budú znechutení. Ja som začala v bazáre predávať len nedávano, ale zatiaľ som mala len tie najlepšie skúsenosti, až na túto jednu.
@denisic presne ja zboznujem veci z LIDL, aj my mame svetriky, mikiny, ponozky, oteplovacky a vsetko je super, neznosi sa to hned a je to kvalita 🙂
@abbey1 ufff tak tomu sa hovori odvaha, co myslela ta dotycna, ze si hlupa a nevsimnes si to? 😠
@tigri presne to, niekedy mali u cinanov vyrazne nizsie ceny, ale uz davnejsie som si vsimla, ze tam maju podobne alebo vyssie ceny ako v inych (normalnych) obchodoch, ked som videla, ze za zimne cizmy chcu cez 20 eur, tak som mala dost....
@sante81 je pravda, ze niekedy clovek v dobrej voli kupi drahu vec a je sklamany a naopak kupi nieco extra lacne a je to super.... vsetko je to asi o nahode a stasti na co natrafime 🙂

@hedka17 platila si cez bankovy ucet napr. internetbanking? skus zavolat do banky, mozno ti poradia