Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi
Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.
@tunylyk aj ja to tak robím, v rámci prechádzky v lete vždy skočíme do obchodu aj na poštu. No ja neviem ako v meste ale tuná na dedine má poštárka aj dosť tringeldov napr. keď nosí dôchodky, tak jej dôchodcovia nechávajú po eure a to nemá najhoršie, aj takých 100 € si privyrobí. Ale nezávidím jej tú prácu samozrejme.
@andzi buď rada, že Ti to nosí, naša nám hádže len žlté lístočky nech je to čokoľvek pomaly.... objednala som si tričko, čo vošlo do malej obálky a musela som pre to na poštu a takto je to stále... už boli aj sťažnosti a nič nepomáha, tak teraz si skenujem všetky lístočky, čo nám hodí a bude veľká sťažnosť.... lebo ona tie zásielky nikdy nemá so sebou, na lístoček si pečiatkou dá dátum, niekedy aj deň pozadu a hodí mi hneď z fleku do schránky, že adresát nezastihnutý, aj keď som doma ke ona chodieva a k tomu tričku bolo pripísané, že mimo rozsah doručovacej služby... obálka mala 20x30 cm a nejakých 240g.... 😠
@beruska.zuzanka tak to je dosť blbé, ja si tiež myslím, že je v poštovom poriadku stanovené, do akej hmotnosti resp. rozmerov je doručovateľ povinný doručiť zásielku, skúsim to mrknúť.
no baby, takže nakoniec som k tomu aj tak musela dopátrať sama - záver je taký, že ak je vec (tovar) zaslaný ako doporučený list (môže mať max. 2kg) tak pošta ho doručuje na odovzdávacom mieste, t.j. na adrese uvedenej na obálke, iba v prípade nezastihnutia môže ponechať oznámenie o uložení zásielky na pošte. Z uvedného vyplýva, že moja poštárka mi nerobí žiadnu "dobrú vôľu" a doručuje mi balíky v rámci svojich povinností. Ale aj tak jej to veru nezávidím nosiť. 🙂
Kto by mal záujem, môže si to presne prečítať tu:
http://www.posta.sk/subory/759/postove-podmienk...
no tak tá naša je riadna lemra 😠 😠 😠 😠 😠 😠
akúkoľvek doporučenú zásielku mi nechá na pošte a hodí len žltý papier so zaškrtnutým okienkom - mimo rozsah doručovacej služby - pritom je v obálke 1 tričko či nohavice
takže furt chodím na poštu ako taká.....
@krasnulka už som v tej predošlej téme písala o Katke Hoangovej, vyhrala som v aukcii svietiacu korytnačku, zaplatila som a čakala na balíček, ten nechodil, tak sme to riečšili vyše týždňa, bola pritom milá, snažila sa, vyriešiť problém, chcela som to dcére k meninám, ale neprišlo to ani dovtedy, už som bola napálená, ona je z čiech a posielať chodia 1x týždenne na Slovensko, nakoniec sa zistilo, že to trčalo na tej pošte, niekde v malej dedinke pri našich hraniciach, tak poslala znova, znova nechodilo, tak sme zase riešili, potom mi napísala asi po týždni, že už balík našli, že jej pracovníčka napísala nesprávne moje PSČ, tak to znova stálo týždeň na tej pošte, už som bola riadne vytočená, nakoniec skoro po mesiaci balík prišiel, a na moje prekvapenie boli v ňom 2 korytnačky a kopec ďalších darčeko, tak to ma trocha ukľudnilo, to bolo prvýkrát, čo som sa zapojila do aukcie, ale aj posledný, a tiež by som od nej už nikdy nič nekúpila, aj keď sa to nakoniec vyriešilo 😉
@danielaj áno presne tak, takto je to aj v poštových podmienkach uvedené. Zaujímavé však, že baba vyššie mi tvrdila, že nie je povinná to nosiť, že ona to vie presne lebo veľa členov jej rodiny robí na pošte. Ach jáj. Toto milujem. Takže konečne mám jasno v tom, že moja poštárka to robí z povinnosti, hneď sa mi to nezdalo, že by mi týždenne nosila 2-3 balíky len tak. Skoro všetko nakupujem tak, že to mám vopred zaplatené, takže mi to chodí ako doporučený list a takmer vždy má menej ako 2kg.
@danielaj no mne sa vcera sama na moje prekvapenie ozvala a napisala mi, ze jej mam napisat cislo uctu, ona ze mi posle naspat peniazky. Len som si medzitým u nej vyhrala dalsiu aukciu tak jej doplatim zvysok a je to vyriesene🙂 zda sa my byt fakt ferova, nakupovala som u nej uz viackrat, ale ani teraz ma nesklamala....som teda rada🙂
@danielaj ale zasa ona postu nedorucuje....ked si zoberies, mohlo sa ti to stat u niekoho ineho...len nahoda je blbec, zrovna u nej...je pravda ze toho ma vela a mozno aj nestiha, ale k problemom sa stavia tvarou a nie chrbtom...a za postu nezodpoveda...ja zasa teraz zurim, bo si na aukcii odomna vydrazila suknu mamicka PhDr. a napisala mi, ze peniaze posle v stredu...same dobre hodnotko, ja som jej balicek poslala vo stvrtok...to bolo tyzden po ukoncenej aukcii. V piatok peniaze este nikde, pisem jej co sa stalo....ze nestiha, posle v utorok, tak som napisala, ze balicek som poslala. A od tej doby ani mail a ani odkaz, tak som zvedava... Ale zatial co som posielala balicky skor, vsetky maminky mi poslali peniaze, tak snad bude OK.
andrea.tomankova@delphi.com - Andrea Tománková
Odporúčam kupujúcu 😵 😵 😵 😵 veľmi milé a rýchle jednanie, blesková platba, info o doručení 😉
Maminy, čo si myslíte o tomto? ako predávajúca som poslala doporučene zásielku jednej budúcej mamine. Po týždni mi napísala, že balíček neprišiel, tak som zbehla na poštu, kázali počkať 18 dní,tak sme počkali, potom som opäť zbehla na poštu, spísala reklamáciu /pani sa vraj bola u nich na pošte tiež pýtať a zásielka tam nebola/ a dnes mi prišlo reklamačné vyrozumenie, že reklamácia je neopodstatnená, lebo zásielka bola dodaná /podľa dátumu 3 dni po odoslaní/. Čo si teda o tom myslieť?? Aký postoj mám teda zaujať k danej kupujúcej?
@nikus5 toto sa stalo aj mne 😠 ..nakupujuca len chcela odo mna ziskat peniaze a tovar uz davno mala doma...neviem, ci len skusala, ci mam este podaci listok a ci jej to vyjde..ale nepride mi to fer...napisala by som jej to aj do hodnotenia..ze som spokojna s platbou, ..ale nie som spokojna s jednanim, kedze tovar prebrala a tvrdila, ze jej nedosiel..
@cherryblossomgirl ano poslala som to doporucene, mam aj podaci harok, len kupujucej este nic neprislo a bude chciet vratit peniaze. Len som chcela vediet ako to je s tou reklamaciou, ci ju mozem podat skor ako je 18 dni a ci sa preplaca len postovne, lebo to by som bola teda dost skodna
Ahojte, nie som este dlho na konovi, tak neviem ci pisem do spravneho fora, ale mne sa stalo toto: Kupila som si plienky od jednej predavajucej tu, ktora mala uvedene že preda 8 nepouzitych plienok..... a prislo mi len 7 plienok, jedna bola sami flak, druha len trochu a dve boli po okrajoch otrhane jedna trochu viac, tak som chcela od nej nejake vysvetlenie a ona nič.....
a to ma pritom v podmienkach predaja uvedene, ze vzdy opisuje realny stav veci aj s ich poskodeniami.........
priznam sa ze uz mam obavy z dalsieho nakupovania.....
@jankkka75 napísať negatko....
@jankkka75 koľko si dala za tie plienky?
@jankkka75 presne ako píše @beruska.zuzanka a pridaj jej meno na čiernu listinu.
https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/upozornite-na-nespolahlivych-kupujucich-z-bazaru/
@beruska.zuzanka 5,70 aj s postovnym
Tak já už prodala pár věcí tu na MK a neměla jsem žádný problém,poslední nakupující terrav můžu jen doporučit,rychlá komunikace,žádný problém s tím,že jsem to posílala na dobírku,fakt vše v pohodě.
Poslední dobou mám spíš pŕoblém s inzercí jako takovou , ale to patří jinam
@traktor dík za radu, tak keď som jej napísala, aká je vec, odpísala, že bola na pošte a zásielka spred mesiaca a pol sa tam zázrakom našla /podľa mňa za takú dlhú dobu by som ju už mala vrátenú späť, ale neriešim, som rada,. že to nakoniec dobre dopadlo/ a som o skúsenosť bohatšia 🙂

@andzi ano ak mas casopis na meno - predplateny cez postu, musi ho nosit aj keby bol akokolvek hruby, taktiez musi nosit letaky, lebo s nimi ma posta podpisanu zmluvu