Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi
Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.
@zuzu101 nejde ani tak o ten motív.. ale.. koberec, ktorý si ty kúpila za 45€ je tiež možné prať v práčke? A ak niekto napíše, že pôvodná cena bola 80€, a pritom je menej než 10€, to je klamstvo. Načo je to tam napísané, len aby zavádzala kupujúceho! Ak si niekto dá aj 100násobnú maržu, jeho vec, ale nech aspon neklame o pôvodnej cene.
čítam o tých kobercoch 😒 ....my sme mali doma dva na pohľad úplne rovnaké križovatkové ,ale jeden bol taký mäkký čo sa dal prať v práčke-bol akoby z tenkej peny,molitanu a ten druhý bol zdola ako normálny koberec,taký pevný -dal sa iba tepovať
...škoda,že k nemu nie je bližší popis
@benne súhlasím s tebou, je to rozhodne klamstvo. ale znova podotýkam, že rovnakému klamstvu sme denne vystavení v obchodoch a odborne sa tomu hovorí marketing 😀 mnohé akože zľavy, ktoré v skutočnosti vôbec zľavami nie sú, lebo uvedená tzv. pôvodná cena je len číry výmysel. človek si myslí, ako výhodne nakúpil, pritom nakúpil v skutočnosti za normálnu, nezľavnené cenu... nestáva sa to vždy, ale často..
Mne sa zdá, že ten koberec je úplne rovnaký kus ako ten, ktorý predáva IKEA. obrázok je úplne rovnaký.. ja by som povedala, že ide o ten istý tovar, ešte aj veľkosť sedí. No a ak ho dotyčná predávajúca predá za 20 eciek, tak zarobí 10, no. však musela ísť poň do ikey, bude ho musieť zabaliť, atď. 😉
@argyro 😀 nevieš,možno býva pri Ikey, možno ho dostala....viem-teda myslím-že to je brané s humorom,lebo keby sme každá to takto brala a účtovala si neviem čo.... 😀
a inak-o obchodoch a obchodných reťazcoch a ich cenách pomlčím,ale to je biznis-a ja si myslím,že tu si niektoré už ozaj ten biznis robia ako v kapitalizme 😝
ruku na srdce-všetky tie "sladké" rečičky o tom, že je každého vec za koľko predáva a bla bla bla...ok, v podstate pravda- ALE nie je to fér, zvlášť-tu sme na bazári, nie v obchode a veci-aj keď nenosené /no-príspevok vyššie dokazuje,že aj nenosené sú žmolkové 😅 /, sú vždy z druhej ruky
tak nechápem,prečo tu "maminy" premršťujú ceny, predávajú veci z "30-korunového" obchodu za dvojnásobok,....atď
stačí sa riadiť múdrosťou: nerob druhému to, čo nechceš, aby robil on tebe....a skúsiť sa vžiť do kože kupujúcej-či by som vec,ktorú predávam naozaj kúpila aj sebe v takom stave a za takú cenu a či by som bola spokojná
lebo fakt je,že tu príspevkov typu: "som nespokojná" nejak neubúda 😒
@macamac premršťujú, lebo si chcú popri materskej prilepšiť? 😅 neospravedlňujem, hľadám dôvod.. nuž ale žiaľ je pravda, že ak ho predá, tak je to len jej šikovnosť 😀 ja by som si želala, aby nikto taký nič nepredal, prestalo by sa možno potom takto špekulovať.. no ale ak sa nájde niekto kto to kúpi, čo s tým?
Vieš ja mávam skôr opačné skúsenosti, že predávam vyslovene drahú a kvalitnú vec v perfektnom stave za totálne dumpingovú cenu a príde mi správa, či nedám ďalšiu zľavu, no ako na to reagovať? 😀
@janus32 No tak toto sa stalo aj mne.Ja som predala šaty za 5euro a pani si za ne pýtala na inom bazári 18 euro,ale ja som ich hne´d samozrejme spoznala.A dnes zase jedna zlá skúsenosť.O vetrovku mali záujem 3 záujemci.Tak som sa spýtala 1 záujemcu ,že či ju na isto berie a on ,že jasné a potom som druhým napísala,že už je zajednaná.Dnes,keď mal poslať peniaze,tak napísal,že ju nechce.Keby si ju bol dal aspoň zarezervovať,tak to by som pochopila,ale takto,zbytočne zmarený obchod.A ešte neznášam,keď sa niekto na niečo pýta a potom nedá ani vedieť,či to chce,alebo nie.
Baby, koberec je z IKEA, ja som tej predávajúcej písala, aj link som jej pridala a odpísala mi toto... takže si môžete urobiť obraz 😉
ahoj dakujem za upozornenie ale je to kamaratkin koberec a ona si urcila cenu takze ja to neovplivnim ale poviem jej 🙂 Peta
@beruska.zuzanka no v poslednom čase sa tu toho hromadi,ja to nepredávam to je kamarátkine,vyššie bolo pisane to kamarátka predavala kočik ktory mi bol darovany,cez môj bazar,ako niekto môže predavať cez môj bazar?????a ja nemam o tom vedomosť?no v poslednom čase tušim nejaka nova hra ja nič ja muzikant 😉 😉 😉 🙂
teda ten koberec... no budis, ze chce na nom zarobit, ale dat povodnu cenu z obchodu 80,- € ???? to uz je ozaj prehnane cierna kava 😀 😀 😀 😀 😀 😀
baby, a klikli ste pri inzerate na upozornenie adminom, ze cena je zavadzajuca? 😉
ja verim, ze ked sem dorazi nejaky vysviatkovany admin, ten inzerat s kobercom za 8-nasobnu cenu zastavi...
Baby pozorne čítam a sledujem túto diskusiu. Takto aspon predídem sklamaniu zo zlého obchodíku.
Zatial som nebola oklamamá, teda mám len dobré skúsenosti. Argyro to troška načala.... 🙂 🙂
Vôbec to nie je fér, že sa nájdu medzi nami maminami, také, ktoré po obdržaní danú vec predajú
drahšie. Ale poriadne nikto nespomenul ešte nutne tretiu osobu, ktorá bude oklamaná tiež.
Bude to tá osoba, ktorá si tú vec kúpi. Tiež nemá skadial vediet, že to bolo kúpené za účelom predaja
a tým aj obohatenia sa, teda poviem slušne podvodu. Asi veľa maminiek tu takto kšeftuje. Malo by tu
platit jedno pravidlo, aby sa veci znova a znova neposúvali. Ja viem že dnešna doba je zlá ale človek
by mal mat aj kúska svedomia aby to nerobil.... 😎 😝 toť môj názor
@kocko ale ako by sa to pravidlo dodržiavalo? lebo ked si odo mna niekto niečo kúpi, pár mesiacov tú vec ponosí a znova ju ponúkne na predaj, je to OK. ak si ju kúpi a o dva dni zistí, že sa mu až tak nepáči a ponúkne ju znova na predaj, je to tiež OK. Akú cenu si na danú vec stanoví je však naozaj jeho vec, to sa zrejme nedá nijako ohraničiť. Ja niekedy predávam vyslovene pod cenu /a uvedomím si to až po tom, čo mi v priebehu 10 min odpíše naraz 5 záujemkyn, že ju berie okamžite 😉/ a niekedy možno dám cenu vyššiu, lebo viem, že vec je naozaj kvalitná a veľmi zachovalá. Ale ked predám pod cenu a kupujúca tú vec následne už nechce, prečo by mala pod cenu predávať aj ona?
Podľa mňa by to bolo veľmi ťažké.. alebo ako si to presne predstavuješ, že by to obmedzovanie znovu predaja fungovalo?
@argyro ci s tym nieco urobi, to uz nechajme na adminoch, ale ked vidim v bazari alebo na fore konanie, ktore sa mi nepaci a je dokonca aj proti tu pisanym pravidlam, dam vediet adminovi prostrednictvom upozornenia. a nielen sa tu vyplakavat vo fore, ktore admin urcite nema cas kompletne sledovat... 😉
@argyro Môžem len súhlasiť, len som toho názoru, že takýmto spôsobom sa môže daná vec predávať
dookola. Ked ako hovoríš, že sa mamičke nebude páčiť alebo jej daná vec nesadne, môže ju predat.
Ale aj dalšia mamina to môže urobiť. Takže len nechcem aby vznikol z toho kolobeh. Nemám nijaký
špeciálny návrh na zlepšenie. Ale ked to maminy kúpia a je toto bazár, tak by si to mali nechat. Ak majú
problém s vecou, určite nájdu niekoho v okolí komu by sa hodila. Ved sa tu nepredáva za také strašné
ceny. Ale ja som tu nová, takže ešte nemám v tom taký prehlad, preto prepáčte.
@ikke no my sme to tu len tak konštatovali, že aká premrštená cena... jasné, upozorni na to adminov ak uznáš za vhodné, ja budem len rada, ak sa to porieši, aj keď osobne mám názor, že sa také veci riešia a dokazujú ťažko.
@kocko ale kľudne píš, moja reakcia bolo skôr také uvažovanie nahlas, či to vôbec je možné zrealizovať 😅
@argyro No ved hej, ak je to v norme slušnosti a dotyčná to znova predá za rovnakú cenu, tak mi to
nevadí. Ale za niektorých by človek nedal ruku do ohna. Vyzrú nejakú peknú vecičku a znova predajú
za účelom "zbohatnutia" . Toto mi konkrétne vadí, pretože je to už zámer oklamať. Ani mna doteraz nič nenapadlo. Skutočne naozaj záleží na maminkách ako sa zachovajú.... 🙂 😉
Ahojte. Chcela by som vedieť váš názor.Prejavila som záujem o jednu vec tak som predávajúcej napísala.Ta mi odpísala asi po 5 dňoch.Preto si myslím že nemá častý prístup na internet.Dohodli sme sa poslala som jej peniažky a prosila som ju aby mi určite dala vedieť kedy prišli a kedy bude posielať tovar.Pýtala sa ma či to chcem do Vianoc ja že stačí po Vianociach.Ale žiadna odozva.Peniaze jej mali prísť v utorok min. týždeň.Nechcem ju bombardovať správami keď sú sviatky každá mamina má roboty vyše hlavy ale aj tak aspoň info peniazoch by mi mohla dať a navyše inzerát ani nepozastavila.Mala 2 hodnotká a kladné tak neviem čo si mám myslieť. Asi jej mám napísať že?

Inak moja skusenost s tou mamickou, ktora si chcela odo mna kupit 2 veci (svetrik a hracku- nedavno som to tu pisala) , mala prosbu ze ci moze zaplatit az za mesiac, tak po 2 tyzdnoch chcela uz len tu hracku . Napisala som jej ze napriek tomu ze meni po 2 tyzdnoch rezervaciu, tak OK, predam jej len tu hracku,ale nech mi napise ze ci to teda zaplati, alebo nechce ani jedno ani druhe. Dalsie 2 tyzdne nic, bez odozvy a pritom aktualizovala interaty...tak som jej pisala dalsie spravy a ked 2 dni po termine platby nedosli peniazky tak som jej napisala ze teda ma to mrzi ale mohla mi dat aspon vediet ze to neberie a nie byt ticho ked sa prihlasuje...dala som jej hodnotenie ze je nespolahliva, pretoze nezaplati a ani nekomunikuje. A az vtedy sa ozvala ze
1. nesiel internet
2. dcera ma vysoke horucky
3. otec je na tom zdravotne nie moc dobre
4. su vo vaznej financnej situacii a mozo pridu o byvanie
Napisala som jej, ze teda aspon mohla dat v kratkosti vediet....ale nakoniec som bola ja ta zla, lebo som ju nepochopila (a na to ze aktualizuje pisala ze to poverila niekoho ineho)...nuz co dodat. Ci chcem tak vela?