icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

fukylove
16. feb 2012

@rainee je to tu bezne, no ja na zlavy nepristupim - uz vobec nie na take ako pises ty... celkovo ponukam vecicky za babku 😉
na zlave sa viem dohodnut napr. ak niekto si vezme viac veciciek a pod - to riesim vacsinou tak, ze si vypytam za postovne nejaku smiesnu sumu a zvysok je na moje naklady + pravidelne prilozim nejaku drobnost navyse pre potesenie 🙂
no jednat sa stylom "beriem za 30" ked cena je 50 mi pride trosicku sialene....

gabika7706
16. feb 2012

@rainee taketo ponuky mavam pravidelne, obzvlast pobavia tie bez "uvodu a zaveru" 🙂

janka2307
16. feb 2012

@rainee mne sa dnes stalo prvýkrát že mi jedna mamina napisala že tovar berie za polovičnu sumu aj s poštovným 🙂 čo by ste jej odpísali?

zuzana17
16. feb 2012

@janka2307 ja by som jej napísala: bohužiaľ, ale cena je taká a taká + pošt. 🙂

zuzka82
16. feb 2012

@janka2307 Odpisala by som ako pise zuzana17, popripade by som neodpisala vobec 😀 😀 😀 😀

ja uz niekedy ani nemam chut odpisovat na taketo reakcie, ako aj neodpisujem na ponuky typu vymena..mam to aj v podmienkach.. 🙂

juliap
16. feb 2012

@rainee este takto, ze napise nizsiu sumu ... ale mne sa uz asi 3x stalo, ze mali zaujem o veci, este som im poposielala dalsie nafotene v takej velkosti, ako potrebovali, potom dobre, dobre, ze to berie, ze super a zrazu napise, ze ci by som nemohla pohladat este viacej takych veciciek, ze potrebuje, ale ze jej mam poslat zadarmo na adresu taku a taku, lebo nema peniaze ... ako drzost nevyslovna, ak by som to chcela darovat, tak to tam snad napisem rovno, ze darujem ...

little84
16. feb 2012

@nikolca uz som napisala jednej maminke predomnou co mala s nou problemy..presne tak,zbytocne vyhodene peniaze a zla skusenost navyse ☹

nikolca
16. feb 2012

@rainee ja som raz predavala detsku postielku za 40 euro aj s matracom,predavala som ju cez pardon, a ozval sa mi jeden panko že či je v cene aj paplonik,poduška + navlečky,tak mi vyrazil dych a spytala som sa ho či nechce nahodou aj dieťa pribaliť 😵 😵 😵 🙂 😉 a on že jeeej dajte pokoj to už máme a nevieme ako sa toho zbaviť 🙂 😉

argyro
16. feb 2012

@rainee mne to tiež lezie na nervy... v bazariku si pýtať zľavu mi príde ujeté.. to akoby si pýtali zľavu v sekáči.. aj keď idú na nákup do predajne, kde majú obchodníci 400% marže tak zjednávajú na cene? 😕 lebo tu človek väčšinou nezarába, skôr prerába, ak kúpim novú vec a som nútená ju predať tak musím ísť pod cenu, čiže ja strácam, ak predám vec používanú detto, tam je to zväčša pod 50% z ceny.. tak aké ešte zľavovanie?! väčšinou reagujem tak, že zľavím máličko 1-2 eur ak ide o drahšiu vec alebo odpustím poštovné... ale inak nie

argyro
16. feb 2012

@nikolca dobrá reakcia 😀

rainee
16. feb 2012

Ja davam zlavy a post.zdarma pri vacsich nakupoch,ale ludia sa snazia zjednavat aj 2e polozky 😖

fukylove
16. feb 2012

@rainee inak tomuto fakt nerozumiem - predavaju sa vecicky za skutocne par centov ci eur a ludia chcu este zlavu 😕 😕 😕 😕

aspinka
16. feb 2012

@janka2307 aj mne sa take stalo ja to povazujem za drzost lebo ked zoberie viac veci a chce nejaku zlavu ok ale napisat hned z brucha v prvej sprave ze to vezme ale chce zlavu a nech je to s postovnym v cene? Zial aj to sa mi stava ze si vec zlacnia a chcu to aj s postovnym. Ja som zas asi naletela jednej mamicke zatial to riesim ale kupila odomna vec ktoru najskor zjednavala neskor pristupila na cena ale chcela to poslat dobierkou a co najskor aby jej to do piatka prislo ze to chce dat malej k narodkam bola streda. Na druhy den som zohnala krabicu zabalila letela ozlomkrky na postu a este som jej pisala kolko to bude stat a nech sa mi ozved ci to dorazilo. Ubehol tyzden a ona ani obraz ani zvuk vcera jej pisem nic dnes s listockom na nasej postej sa pytam ci mi vedia zistit ze kde balik je zistili....balik ma od toho piatku na poste zial do dnesneho dna si ho nikto nebol prevziat 😠 uz som jej pisala a nic je asi v porodnici (dedukujem lebo je v 40tyzdni) ale ved ma muza nie tak ho poslem na postu 🙄 tak som jej pisala ze ked ho nepreberie ako iny cirkus narobim lebo postovne ma vyslo 3,80€! Postarka u nas povedala ze to tam bude 18dni ked si to nepreberie posielaju naspat 🤐

haramiova
16. feb 2012

Mne už pisali aj na veci čo mam za 1 euro že: "ak je to aj s poštovnym tak to beriem" 😀
to už zachvilu by sme mali posielať zadarmo a ešte na vlastne naklady zaplatiť aj poštovne....

ivett1
16. feb 2012

@haramiova 😀 dobrý nápad 😀 aj mne už prišlo zopár takých správ-beriem, ak mi odrátate poštovné z ceny (okolo dvoch eur to stálo?)...a minule som sa tiež pobavila, lebo mi písala záujemkyňa, že či jej nepredám - tuším topky- že ona zaplatí len tú sumu, čo tam mám uvedenú v inzeráte a nebude platiť ešte aj poštovné...tak som jej odpísala, že jasné, že jej to predám za tú cenu...neprečítala si totiž poriadne inzerát - tá cena bola už s poštovným 😀 ...

zanika1983
16. feb 2012

a mne toto odpovedala jedna pani, ked chcela zjednat Adidas mikinku, co predavam za smiesnych 6€, ked som jej napisala, ci vie, kolko stoji nova?.......pani zlata ja nove znackove veci nekupujem lebo su drahe,par krat som uz kipila v second hande a vyslo ma to 2_3 eura,aj na internete v bazaroch a takisto,väčšina ludi predava veci po svojich detoch za symbolicke ceny a nechce na nich zarabat.pekny den .........no neviem kolko asi by som zarobila, ked mam vsetko dost pod cenu 🙂))

haramiova
16. feb 2012

ja som raz predavala asi 10ks plyšakov spolu za 2 eura. A jedna pani mi napisala že ona chce len jednoho konika. Ešte si vyratala sumu že za 20 centov ho berie a nech jej ho pošlem na dobierku..... a pripisala adresu.....
Som jej potom odpisala že za 20 centov sa mi neoplati baliť to a ešte isť na poštu posielať dobierkou.....

zanika1983
16. feb 2012

@haramiova fakt nemaju niektori chrbtovu kost .-)

julka154
16. feb 2012

alebo že vymenim supravu podotykam stala niakych45eur oblečena bola 3-4krat za veci čo mam v albume ???stare hnusne pokrčene ja nechapem niektore ženy čo ja tie veci kradnem??

monulicka
16. feb 2012

ozaj baby a ako reagujete na vetu" nemozete to predat lacnejsie, jedna pani tu to iste ponukala za xy... eur" podotykam, ze ide o nnerozbaley a tym padom tovar ktory som zlavnila o 3 eur ako stal povodne a je to uz s postovnym. ja som dotycnej odpisala nech to teda kupi u tej panej 😉

zanika1983
16. feb 2012

@julka154 presne tak, my ich kupime za drahe, a predavame za babku a podla niekoho je aj to vela.

julka154
16. feb 2012

zanika1983 akože vymenim niekedy ae za kvalitne veci to možem dotyčnej aj zadarmo poslať akože už to ide dole vodou všetci by len zadarmo chceli

zanika1983
16. feb 2012

@monulicka asi by som aj ja to iste napisala, alebo ani negeagovala 🙂

zanika1983
16. feb 2012

@julka154 to ide :-/a hlavne zalezi aj od stavu veci-co nemame asi tiez rovnaky nazor, co som uz vyzsie citala par pripadov...

fukylove
16. feb 2012

@monulicka ako pises.. reagovala by som rovnako... 😉 ked nasla lacnejsie, nech si tam kupi.. lacnejsie ne= sa rovnako pekne, dobre 🙂

zuzka82
16. feb 2012

@zanika1983 A aj keby si zarabala, tak co???ved je to len a len tvoja vec za kolko vecicky predavas..a komu sa nepaci, nech ide dalej..ved o tomto to tu je.. 🙂

argyro
16. feb 2012

@haramiova skoro som pustila do gatí, vec za 1 eur spolu s poštovným, a to poštovné malo byť aj doporučene? však to je 1,20 eur 😀 by si vlastne bola 0,20 eur v strate 😀 😀

zanika1983
16. feb 2012

@zuzka82 aj mna prekvapila taka odpoved, ale co uz...zjednala si sumu, ze kupi za 4€😀

zanika1983
16. feb 2012

@zuzka82 aj mna prekvapila taka odpoved, ale co uz...zjednala si sumu, ze kupi za 4€😀

333levica
16. feb 2012

ja som predavala tricko tigrove za 3e,uplne pod cenu,postovne by bolo 60centov obycajne.tak sme sa dohodli,len ked mi sekom prislo 2,30.tak som slusne kočke napisala ze sek mi prisiel aj ked s mensou sumou penazi,ale ze co uz tricko jej poslem.a ona sa na mna osopila ze to je zdieranie ze dala na poste 70 centov za sek a co by som chcela? tak som uz len trpla aby jej vobec tricko dorazilo za obycajne postovne.dorazilo chvalabohu. tak namiesto 3e som ziskova do minusu ☹ .ale co nas nezabije,nas posilni a budeme mudrejsie druhy raz