icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

siu3333
21. feb 2012

teraz sa peniaze daju poslat vselijako,,ja tiez nemam doma ib,,cize posielam cez postu,,alebo cez bankomat,,cize ak je voľa tak sa da všetko,,,

argyro
21. feb 2012

@janicka11 no tak neposielaj, ved to snáď nie je až taký problém poslať peniažky na účet..

stanislavao
21. feb 2012

@jajka78 prevod na ucet, vtedu mate postovne 1,20 + niektore mamicky si uctuju balne. 1,20 postovne je doporucene 2.triedou. ak chcete 1.triedou, tak + 0,20 centov. posielaju niektore aj obycajne, to je za 0,60-0,80 centov, ale to je na vlastnu zodpovednost, ze ak tovar vinou posty nepride, tak sa to neda reklamovat a predavajuca vam zrejme peniaze nevrati. dobierkou sa posiela menej, niektore mamicky vobec a tam je postovne okolo 2e, co je dost vela. ked poslete peniaze na ucet, prevodom z vasho uctu, tak ziadny poplatok banke nieje. poslete sumu za danu vec + postovne. ked to predavajuca dostane, tak vam posle tovar a ak je to 2.triedou, tak o 2 dni to mate doma, ak 1.triedou, tak na druhy den po odoslani. poplatok banke cca 0,50 centov sa uctuje vtedy, ked peniaze vkladate priamo v banke na ucet predavajucej, co sa podla mna robieva malo, lebo vacsinou vsetky posielame prevodom. cize zaver je - peniaze vopred, poslat doporucene 2,triedou za 1,20, po prijati platby vam predavajuca posle tovar. obcas sa stane, ze su nejake problemy s predavajucou, nehlasi sa, neposle nacas tovar, ale treba pisat, pisat, pisat - komunikacia je najdolezitejsia. pekny den a kludne sa pytajte. rada odpoviem.

jajka78
21. feb 2012

@argyro
@stanislavao diky. uz som pochopila.
este jedna otazocka, obcajne pride asi za ako dlho? cca 5 dni?
este raz dakujem.

stanislavao
21. feb 2012

@jajka78 nieee. to tie pride za 2 dni a ak je 1.triedou, tak na druhy den. obycajne 2.trieda stoji 0.60 a 1.trieda 0,80 centov. mne sa zatial nestalo, ze by sa zasielka sptratila, ale tak stat sa to moze a ak to nejde doporucene, tak sa to neda reklamovat. ale vzdy je to o 2 dni druha trieda a na druhy den prva trieda.

fukylove
21. feb 2012

@jajka78 toto sa ti mozno zide 🙂 si tam vies vypocitat postovne aj sama 🙂 kedze napr. nie vsetko sa da poslat za 1,20 🙂 neforemne balicky mozu/nemusia mat prirazku, vec moze byt tazsia alebo ti moze prist balik miesto listu 🙂 tak tu si mozes navolit co potrebujes a pribliznu cenu vies 🙂

fukylove
21. feb 2012

@jajka78 http://cennik.posta.sk/#

zabudla som link 😀

argyro
21. feb 2012

Kočky, ja sa chcem poradiť so skúsenejšími, pomaly chcem povyraďovať zimné veci z ponuky, ako to robíte? Prestanete ich jednoducho aktualizovať alebo ich pozastavíte a obnovíte čo ja viem v septembri? Ide mi o to, aby sa mi náhodou tie inzeráty automaticky nezmazali, ak ich napr. prestanem aktualizovať.

emogeon
21. feb 2012

@argyro aj ja som na to myslela ci ma zmysel davat v zime letne a naopak, ale zisitila som ze v zime som predala aj letne veci, tak vsetko aktualizujem 🙂

gabika7706
21. feb 2012

@argyro osobne nevyradujem z ponuky nic, aktualizujem priebezne vsetko, uz som predala napr. aj v auguste overal na zimu a opacne, teraz v zime veci na leto...Takze ani neviem v podstate poradit, co sa stane s inzeratmi, kt. sa tu dlho neaktualizuju 🙂

slimstar
21. feb 2012

@pluska tiez si myslim ze to nie je jej chyba.

ak si idem nieco kupit aj na inych serveroch, tak si zavolam majitelovi a poopytujem sa vzdycky odpovedia pravdivo, ziadam viacero fotiek a zjednam cenu 🙂

ohladne predavajucich si pozeram hodnotenie, pripadne ine inzeraty /bazos/
po vec si najcastejsie pridem osobne, pretoze kupovat 100 - 200 eurovu vec na dobierku je pre mna divne, radsej si to poobzeram a vyskusam. ked je to ok tak zoberiem, ked sa mi nezda tak to nekupim. napr sme takto kupili notebook a je perfektny ako novy.

ak su to veci za menej penazi, tak si ju dam zaslat. ked mi nepasuje tak ju predam. 🙂 ale nikdy sa mi to este nestalo.

traktor
21. feb 2012

@argyro aktualizujem ich vzdy..lebo ja sama som kupila napr. v lete zimny overal pre maleho na zimu a za lepsiu cenu ako keby som ho kupila v zime..a aj u mna sa aj v lete kupuju zimne veci..

silvia1983
21. feb 2012

@argyro podla mna sa inzerat expiruje ked sa neaktualizuje dlhsie

stanislavao
21. feb 2012

@argyro ked budete mat dlho pozastaveny inzerat, tak vas po case na to admini upozornia, aby ste ho zmazali, odblokovali, alebo nieco s nim robili. ak nebudete aktualizovat, tak tiez po nejakom case vam bude svietit ako expirovany. ale co sa s nimi udeje v pripade, ze nebudete reagovat, tak to neviem. ci vam ich admini zmazu - fakt netusim. opytajte sa adminov na to. ale z vlastnej skusenosti viem, ze aj v zime vam prejdu letne a aj v lete teple veci. staci, aby sa v lete trosku ochladilo a to je nejake podvedomie, ze hned sa zacnu mamicky "obzerat" po teplych veciach.

dasenkabanomova
Odpoveď bola odstránená
martinjasen
21. feb 2012

@silvia1983 Inzerat sa expiruje ak ho neaktualizujes 1 mesiac.

argyro
21. feb 2012

@emogeon @silvia1983 @stanislavao @traktor @gabika7706 ďakujem tak ich nechám tak, a niektoré zimné som ani nenahadzovala už lebo som myslela že už to nemá zmysel tak nahodím aj tie 🙂

emogeon
21. feb 2012

@argyro ja cizmy co mam v ponuke necham, ale tie po tejto zime nahodim na jesen 😉

akika722
21. feb 2012

@traktor ja som tiež v lete predala zimny overal a zimne topanky+čiapku zimnu 😉

akika722
21. feb 2012

@argyro to som tebe chcela napisať,to vyššie 😅

ivett1
21. feb 2012

@argyro ahoj, podľa mňa môžeš kľudne aktualizovať aj inzeráty so zimnými vecami🙂...ale, ak by si náhodou dlhodobo neaktualizovala danú vec, tak sa expiruje...to neznamená, že sa inzerát vymaže...znamená to len, že sa nezobrazuje v ponuke, v tvojom bazáriku pre ostatné kupujúce...ja mám takto tiež jeden uložený😉...inzeráty, ktoré neaktualizuješ hneď, sa zobrazujú pre kupujúce, ale medzi inzerátmi s rovnakým dátumom poslednej aktualizácie (sú 6 alebo 7? dní staré...)
ja tiež aktualizujem všetky inzeráty skoro vždy...(teda, ak náhodou nezabudnem 😅)

argyro
21. feb 2012

@akika722 wow tak to by som fakt nečakala, nechám ich tam teda všetky, ďakujem 😉

akika722
21. feb 2012

@argyro Moj prvy predaj na mk bola zimna vetrovka+oteplovačky,predala som to tuším v auguste 😉 aj ja som sa čudovala ale su mamičky kt.radšej kupia v predstihu

zanika1983
21. feb 2012

pani pod nickom-hanicka45...neviem, co sa stalo, ale 12.2 si objednala papucky, ze jej ich mam poslat na adresu a od vtedy nic...takze NEODPORUCAM!

nelinka0401
21. feb 2012

@zanika1983 ty máš teda šťastie na tie mamičky teda.a na ten korytnačkový setík sa ti ozvala.už si si ho objednala?

zanika1983
21. feb 2012

@nelinka0401 ani nehovor, ale toto ma nastastie netrapi, len informujem ostatne .-)...to este nie, objednavka je 10 dni, potom 🙂

nelinka0401
21. feb 2012

@zanika1983 aj ja som také mala.hned aj adresu poslali,že pošlite mi to na adresu.tak som poslala č.ú.a odvtedy nič

zanika1983
21. feb 2012

@nelinka0401 hej presne tak mi napisala dotycna...poslite mi na adresu ...... ja som jej napisala spat, ze posielam č.ú. a ze ako jej to mam poslat, ona ze obycajne a odvtedy nic, myslela si, ze jej to hned asi poslem 🙂

maria30
21. feb 2012

@jajka78 @stanislavao málo ktorá banka si účtuje 0,5eur za priamy vklad na účet, ak to je súkromný účet (nie podnikateľský).. treba sa opýtať v banke pri priamom vklade - resp. oni nato upozornia...

nelinka0401
21. feb 2012

@zanika1983 hej.aj odomna asi čakala,že jej to hned pošlem.už to pár krát nrjaké mamičky v dobrej viere spravili a potom sa už peňazí nedočkali ☹