Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi
Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.
@jajka78 prevod na ucet, vtedu mate postovne 1,20 + niektore mamicky si uctuju balne. 1,20 postovne je doporucene 2.triedou. ak chcete 1.triedou, tak + 0,20 centov. posielaju niektore aj obycajne, to je za 0,60-0,80 centov, ale to je na vlastnu zodpovednost, ze ak tovar vinou posty nepride, tak sa to neda reklamovat a predavajuca vam zrejme peniaze nevrati. dobierkou sa posiela menej, niektore mamicky vobec a tam je postovne okolo 2e, co je dost vela. ked poslete peniaze na ucet, prevodom z vasho uctu, tak ziadny poplatok banke nieje. poslete sumu za danu vec + postovne. ked to predavajuca dostane, tak vam posle tovar a ak je to 2.triedou, tak o 2 dni to mate doma, ak 1.triedou, tak na druhy den po odoslani. poplatok banke cca 0,50 centov sa uctuje vtedy, ked peniaze vkladate priamo v banke na ucet predavajucej, co sa podla mna robieva malo, lebo vacsinou vsetky posielame prevodom. cize zaver je - peniaze vopred, poslat doporucene 2,triedou za 1,20, po prijati platby vam predavajuca posle tovar. obcas sa stane, ze su nejake problemy s predavajucou, nehlasi sa, neposle nacas tovar, ale treba pisat, pisat, pisat - komunikacia je najdolezitejsia. pekny den a kludne sa pytajte. rada odpoviem.
@argyro
@stanislavao diky. uz som pochopila.
este jedna otazocka, obcajne pride asi za ako dlho? cca 5 dni?
este raz dakujem.
@jajka78 nieee. to tie pride za 2 dni a ak je 1.triedou, tak na druhy den. obycajne 2.trieda stoji 0.60 a 1.trieda 0,80 centov. mne sa zatial nestalo, ze by sa zasielka sptratila, ale tak stat sa to moze a ak to nejde doporucene, tak sa to neda reklamovat. ale vzdy je to o 2 dni druha trieda a na druhy den prva trieda.
@jajka78 toto sa ti mozno zide 🙂 si tam vies vypocitat postovne aj sama 🙂 kedze napr. nie vsetko sa da poslat za 1,20 🙂 neforemne balicky mozu/nemusia mat prirazku, vec moze byt tazsia alebo ti moze prist balik miesto listu 🙂 tak tu si mozes navolit co potrebujes a pribliznu cenu vies 🙂
Kočky, ja sa chcem poradiť so skúsenejšími, pomaly chcem povyraďovať zimné veci z ponuky, ako to robíte? Prestanete ich jednoducho aktualizovať alebo ich pozastavíte a obnovíte čo ja viem v septembri? Ide mi o to, aby sa mi náhodou tie inzeráty automaticky nezmazali, ak ich napr. prestanem aktualizovať.
@argyro osobne nevyradujem z ponuky nic, aktualizujem priebezne vsetko, uz som predala napr. aj v auguste overal na zimu a opacne, teraz v zime veci na leto...Takze ani neviem v podstate poradit, co sa stane s inzeratmi, kt. sa tu dlho neaktualizuju 🙂
@pluska tiez si myslim ze to nie je jej chyba.
ak si idem nieco kupit aj na inych serveroch, tak si zavolam majitelovi a poopytujem sa vzdycky odpovedia pravdivo, ziadam viacero fotiek a zjednam cenu 🙂
ohladne predavajucich si pozeram hodnotenie, pripadne ine inzeraty /bazos/
po vec si najcastejsie pridem osobne, pretoze kupovat 100 - 200 eurovu vec na dobierku je pre mna divne, radsej si to poobzeram a vyskusam. ked je to ok tak zoberiem, ked sa mi nezda tak to nekupim. napr sme takto kupili notebook a je perfektny ako novy.
ak su to veci za menej penazi, tak si ju dam zaslat. ked mi nepasuje tak ju predam. 🙂 ale nikdy sa mi to este nestalo.
@argyro ked budete mat dlho pozastaveny inzerat, tak vas po case na to admini upozornia, aby ste ho zmazali, odblokovali, alebo nieco s nim robili. ak nebudete aktualizovat, tak tiez po nejakom case vam bude svietit ako expirovany. ale co sa s nimi udeje v pripade, ze nebudete reagovat, tak to neviem. ci vam ich admini zmazu - fakt netusim. opytajte sa adminov na to. ale z vlastnej skusenosti viem, ze aj v zime vam prejdu letne a aj v lete teple veci. staci, aby sa v lete trosku ochladilo a to je nejake podvedomie, ze hned sa zacnu mamicky "obzerat" po teplych veciach.
@emogeon @silvia1983 @stanislavao @traktor @gabika7706 ďakujem tak ich nechám tak, a niektoré zimné som ani nenahadzovala už lebo som myslela že už to nemá zmysel tak nahodím aj tie 🙂
@argyro ahoj, podľa mňa môžeš kľudne aktualizovať aj inzeráty so zimnými vecami🙂...ale, ak by si náhodou dlhodobo neaktualizovala danú vec, tak sa expiruje...to neznamená, že sa inzerát vymaže...znamená to len, že sa nezobrazuje v ponuke, v tvojom bazáriku pre ostatné kupujúce...ja mám takto tiež jeden uložený😉...inzeráty, ktoré neaktualizuješ hneď, sa zobrazujú pre kupujúce, ale medzi inzerátmi s rovnakým dátumom poslednej aktualizácie (sú 6 alebo 7? dní staré...)
ja tiež aktualizujem všetky inzeráty skoro vždy...(teda, ak náhodou nezabudnem 😅)
pani pod nickom-hanicka45...neviem, co sa stalo, ale 12.2 si objednala papucky, ze jej ich mam poslat na adresu a od vtedy nic...takze NEODPORUCAM!
@zanika1983 ty máš teda šťastie na tie mamičky teda.a na ten korytnačkový setík sa ti ozvala.už si si ho objednala?
@nelinka0401 ani nehovor, ale toto ma nastastie netrapi, len informujem ostatne .-)...to este nie, objednavka je 10 dni, potom 🙂
@zanika1983 aj ja som také mala.hned aj adresu poslali,že pošlite mi to na adresu.tak som poslala č.ú.a odvtedy nič
@nelinka0401 hej presne tak mi napisala dotycna...poslite mi na adresu ...... ja som jej napisala spat, ze posielam č.ú. a ze ako jej to mam poslat, ona ze obycajne a odvtedy nic, myslela si, ze jej to hned asi poslem 🙂
@jajka78 @stanislavao málo ktorá banka si účtuje 0,5eur za priamy vklad na účet, ak to je súkromný účet (nie podnikateľský).. treba sa opýtať v banke pri priamom vklade - resp. oni nato upozornia...
@zanika1983 hej.aj odomna asi čakala,že jej to hned pošlem.už to pár krát nrjaké mamičky v dobrej viere spravili a potom sa už peňazí nedočkali ☹

teraz sa peniaze daju poslat vselijako,,ja tiez nemam doma ib,,cize posielam cez postu,,alebo cez bankomat,,cize ak je voľa tak sa da všetko,,,