icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

petkave
21. feb 2012

@maria30 Máloktorá banka si účtuje poplatok za priamy vklad? No moja určite, vždy prídem 0,45 €. A nie je to jediná banka, o ktorej viem. 😨

zanika1983
21. feb 2012

@nelinka0401 presne, citala som to a aj poucila, preto pockam pekne najprv na platbu 🙂

emogeon
21. feb 2012

@maria30 ja zase nepoznam banku kt. neuctuje za priamy vklad

carrie84
21. feb 2012

@emogeon @petkave - mne banka za priamy vklad neuctuje nic. Len za vyber, zalezi aj od typu bank. uctu, nielen od banky 😉

petkave
21. feb 2012

@carrie84 Ešte šťastie, že existuje IB 😲 Raz som totiž bola v jednej banke niečo vybavovať, tak som si pomyslela, že keď tam už som, rovno zaplatím pani za oblečko, čo som si objednala pre syna, keďže mala tú istú banku. Do pár minút mi prišiel mail, že nech jej láskavo doplatím aj tých 50 c, čo si banka strhla. Tak som mala chuť napísať jej, že či priamym vkladom zase 😀 ... dopredu ma na to neupozornila, ale zaplatila som jej to - cez IB. Podľa mňa je však fér, napísať to vopred a nie sa potom dohadovať o tie centy. 😲

maria30
21. feb 2012

@emogeon @petkave ja hovorím len z vlastnej skúsenosti... ja mám VUB, tam sa účtuje 0,5eur.. ale keď nemám dostatok peniažkov na účte, tak robím mamičkám priamy vklad.. a viem, že som vkladala a neplatila napríklad v Tatrabanke, Prima Banka, Uni Kredit Banka - neviem ako sa presne píše... 😉

dosa
21. feb 2012

@emogeon ja poznam - napriklad tatra banka

emogeon
21. feb 2012

@dosa @maria30 ... no moze byt, tak fajn ze sa najdu take banky 🙂

petkave
21. feb 2012

@emogeon ale neboj, tie banky si to potom zase vyúčtujú niekde inde 😀

emogeon
21. feb 2012

@petkave asi tak ..zase niekt. maminy spominaju ze strhava za prevod v IB

zanika1983
21. feb 2012

@emogeon hej, mne strhava cez IB a mam vub :-/

carrie84
21. feb 2012

@petkave - fuuuuha, pekna skusenost. Tak ja zasadne IB pouzivam. Minule sme boli nuteni vybrat peniaze z uctu priamo (zabudla som doma kartu 😝 ) a skoro ma porazilo, ked nam strhli 1,70e!!!! Na zabitie .... Urcite na poplatky treba upozornit v podmienkach - rovnako ako na postovne. Ale uprimne? Ja by som teda 50c neriesila. Ale pobavila si ma, ze ci jej to mas dat tiez priamym vkladom 😀 😀 😀 😀

emogeon
21. feb 2012

@carrie84 ako neriesila ked predavam vec za 2-5 eur a strhne ti 0,5 za priamy vklad tak to neakceptujem a tuto info ja mam v podmiekach uvedenu...

dosa
21. feb 2012

@zanika1983 ale to ti strhava, ked ty robis prevod, nie ked tebe posielaju, nie? lebo tiez mam vub a peniaze mi prichadzaju zadarmo... len odchadzaju za poplatok... cez IB

zanika1983
21. feb 2012

@dosa ano len ked ja robim 🙂

petkave
21. feb 2012

@dosa no ako hovorím, priamy vklad je zadarmo, ale vyúčtujú si to inde... Mrchy hnusné.
@emogeon bol to tovar za vyše 10 € a ona ma neupozornila, že jej to strhne... Tak neviem. Nešla som sa hádať, radšej som jej to poslala cez IB. Ten mám, našťastie, zadarmo - relatívne. Lebo jeho používanie si zaplatím každý mesiac v položke "vedenie účtu" či tak nejako 😠

carrie84
21. feb 2012

@emogeon - ja sa s tebou nehadam, len konstatujem, ze ja (konkretne ja osobne) by som to neriesila a nepytala od niekoho 50c, pokial to nemam v podmienkach. Nezda sa mi to fer jednoducho. A reagovala som na @petkave a jej skusenost - pri nej to predavajuca uvedene nemala. Preto som aj napisala, ze to ma byt jasne napisane v podmienkach 😉

emogeon
21. feb 2012

@petkave aha.. ty si platila niekomu priamo v banke a nevedela si ze dotycnej to strhne tych 0,45 ?

emogeon
21. feb 2012

@carrie84 jasne... treba to mat najpr v podmienkach

petkave
21. feb 2012

@emogeon jj, nemala to v podmienkach, neupozornila ma na to a potom mi napísala, že jej to strhlo 50 c, že jej to mám poslať na účet - ak sa dá, tak cez IB. Ja síce nepredávam cez MK, skôr cez MMA alebo babybazar, ale uvedené to v podmienkach mám. Veď to je normálna vec, nie?

fukylove
21. feb 2012

inak ja sa cudujem, ze na to v banke neupozornia... lebo vsak clovek vklada sumu povedzme 10 eur a nie 9,50 (ked ratam,ze 50centov je za poplatok... 😒 😒 😒 )
ja ked som kedysi vkladala na ucet priamo, tak som sa rovno pytala, ci je za to nejaky poplatok a ak ano, tak som vlozila o ten poplatok viac 😉

rainee
21. feb 2012

ja pouzivam vylucne IB a som maximalne spokojna s tatrabankou, kam by som dosla keby som platila za prevody a vybery z bankomatu 😉
inak dnes som bola na poste poslat balik a pani za okienkom ma presviedcala ze Kralovsky Chlmec je v CR tak sme sa trosku pochytili, vraj len aby to bolo v SR lebo ona nebude potom postovne doplacat zo svojho chudackeho platu 😀

monickapd
21. feb 2012

..aj ked mi admin zmazal tie dve negatka, ta jedoska mi jedno bachla znova 🙂 🙂 no koment...

slimstar
21. feb 2012

ja by som zaplatila len tolko kolko je v inzerate 😉 , to uz nie je problem kupca ze banka jej strhava nejake poplatky. 😔
moja zasada je nikdy neplatit dopredu, vzdy len na dobierku alebo osobne.

frick
21. feb 2012

@zanika1983 mne sa to stalo tiež pár krát ale tiež napíšem č.ú a už viem že sa aj tak neozve tak to neriešim

emogeon
21. feb 2012

@slimstar problem skor vidim v tom ze kupujuci nema IB alebo nechce takym sposom platit

gabika7706
21. feb 2012

@slimstar hm, tak moja zasada je neposielat na dobierku, len platba vopred alebo osobny odber

piacere
21. feb 2012

@slimstar no ono s tou dobierkou a platbou vopred je "prašť jak uhoď"... pri dobierke nikdy nemáš istotu, že v balíčku nájdeš to, za čo si zaplatila 🙂

Ja si zase myslím, že je normálne, že baby upozorňujú na poplatok banky... môže sa zdať, že... však je to LEN 50 centov... ale 50 tu, 50 tam...a napokon zistíš, že sa ti nazbierala pekná sumička... a zvlášť, ak predávaš vec za 1,50... z toho si 50 centov odrátaj, lebo ti ich stiahne banka... to radšej hodiť do koša, ako sa s tým terigať na poštu... 🙂 Ako najlepšie riešenie vidím v tom, že si 50 centy od kupujúcej nepýtam ako poplatok banky, ale prihodím si ich už do ceny vecičky 🙂 Takže to "nekole" oči...

aduskatt
21. feb 2012

baby poradte, vaham, ci napisat negatko......v inzerate bolo, ze rifle nenosené, iba opraté.. tie rifle prisli, ale maju na stehne dierku, cez ktoru budu urcite biele spodky presvitat..ked som ju upozornila, tak odpoved bola, ze ci mne sa nikdy nestalo, ze som kupila derave oblecenie z obchodu a ked som odpovedala, ze proste derave rifle nechcem, tak ako to poriesime..... viac sa neozvala.........

julka154
21. feb 2012

aduskatt na čiernu listinu ked to nechce riešiť a jednoznačne zle negatko to sa nerobi mala stav rifli opisať!!!a poriadne tak ako si si ty poriadne rifle zaplatila