icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

danielaj
1. aug 2011

@jaja20 no to je teda, akože drzosť nadovšetko, decká sa nudia, ale aby si krátili čas takýmto spôsobom, to je už priveľa, 😠 ešteže sa to vyriešilo 😉 mne tiež zopár reagovalao na inzeráty, ale podľa štýlu komunikácie a pravopisu, som si tipla, že asi nejaké decká a hneď som ich zmazala 😠

jaja20
1. aug 2011

Toto na zaciatku vyzeralo normalne,lebo pisala,ze veci chce kupit pre dcery 4 a 12 rocnu,az potom,ked peniaze stale nechodili,sa to zacalo zamotavat. Este stastie,ze som sa nedala prehovorit a neposlala jej balik.

dominika1988
2. aug 2011

Pridávam užívateľku "emma88", táto predávajúca bezdôvodne navýšila sumu dobierky o 7 eur. Kupovala som od nej topánky, ktoré stáli 10 €, poštovné 3 €, ale dobierka bola na sumu 20 €. Bohužiaľ, v tom čase, keď mi balík prišiel, som bola na dovolenke a za ten čas mi prišlo viacero balíčkov aj na dobierku a keďže na tieto topánky som čakala skoro dva mesiace, nebola som si istá, či ten jeden balík bol od nej, tak som ho prebrala. Je to obyčajná zlodejka a teraz hrá mŕtveho chrobáka. Dúfam, že si mojich 7 € užije, mala by sa hanbiť, obe sme mamy na materskej, takto úboho okrádať, sa mi rozum zastavuje

benne
2. aug 2011

@dominika1988 nezabudni jej to napísať aj do hodnotenia ☹

dominika1988
2. aug 2011

@benne nemaj obavy, uz ho ma 😠

adrioska22
2. aug 2011

@andzi ahojky -poštárka je povinná doniesť zásielku domov ,je to v náplni jej práce a je zato platená ,ak ti dá oznámenie že sa neuniesla a ty jej povieš ,že si doma je povinná ti to doniesť aj na druhý den ada

magimary
2. aug 2011

@adrioska22 len náhodne som sem nakukla a chcem sa teda spýtať, ako "prinútiš" poštárku, aby mi tu zásielku nechala (keďže som nonstop doma a jej je to povinnosťou dať zásielku až domov) a nehodila mi do schránky len žltý lístok...
mne to tak robí už asi 3 roky, takmer denne si behám po menšie i väčšie zásielky (doporučené, i obyčajné z bazárikov na nete) a ona mi to nemieni dať do rúk, hoci veľmi dobre vie, že doma som... keď som sa jej na to spýtala, tak mi povedala niečo v tom zmysle, že ako by k tomu prišla, keby mala každému nosiť takéto väčšie balíčky (niektoré ale také ani nie sú, len ona je už "zvyknutá")...
ak sa pôjdem na ňu "sťažovať" na poštu, tak mi to tu just nebude nechávať (ak mi vôbec potom hodí aspoň žltý lístok 😝 😠 🙄 )... skrátka mám pocit, že nech sú jej povinnosti akékoľvek,. nemám na ňu "páky"... 😝 🙄

karmenta
2. aug 2011

@magimary toto jsem řešila také, poslala jsem email na poštu do Prahy na ústředí a od té doby se mi nestalo aby mi jen hodila lístek.

magimary
2. aug 2011

@karmenta asi by som to mala vyskúšať aj ja, len ja som taký ten typ, čo sa "bojí" akýkoľvek sťažností, upozornení a udaní... 😒 😝
a potom takto dopadnem...
ale teda, ak by som sa odhodlala, tak je to ozaj tak, že je to povinnosťou a náplňou poštárky? 😕
to by som potom potrebovala vedieť stopercentne... 😕
kde je nejaké miesto, kde by to bolo takto napísané, na čo by som sa mohla prípadne "odvolať"? 😕

littledevil
2. aug 2011

@magimary Myslim, ze ak balik vazi do 2kg, tak Ti ho musi doniest. My mame super postarku, ta mi nosi vsetky balicky, dokonca aj 10kg. Zalezi na jej ochote. 😉

magimary
2. aug 2011

@littledevil no, tak táto naša mi nedonesie ani 200gramový "list" 🙄 😠 😒

nibiru
2. aug 2011

@magimary mne toto robila pravidelne taktiez mi chodila posta ako chcela niekedy aj v nedelu na stranke posty je imail napis nanu staznost a adersu kde byvas!pokial je to doporuceny list do 2kg je povinna ti ho doniest priamo domou ja sa tiez nerada stazujem ale uz som toho mala plne zuby ak si ja zaplatim 1triedu a dojde mi ako obycajna zasielka po 3dnoch pretoze postarka prave nestiha tak mi to donesla na druhy den tak to je sila!odvtedy mi postu nosi ku dveram.

nibiru
2. aug 2011

baby ako pridate hodnotenie ked uzivatelka nema inzeraty?

martinka17
2. aug 2011

@nibiru v konverzácii klikni na jej hodnotenia alebo si ju vyhľadaj ako predávajúcu v bazári 😉

magimary
2. aug 2011

@nibiru OK, skúsim 😉
len ma ešte zaujíma, či sa to týka len doporučenej zásielky, alebo aj obyč.listovej zásielky (ktorá ale nie je listom, ale má viac gramov) 😕
a, presne nad tým som sa pozastavila aj ja, že ako napísať hodnotko, keď dotyčná nemá inzeráty 😉 😅

nibiru
2. aug 2011

aha ano ked ju najdes ako predavajucu na bazari sa zobrazuje dakujem:o)

nibiru
2. aug 2011

@magimary nebudem ti to tu kopirovat precitaj si odkaz http://www.posta.sk/sluzby/list-slovensko

magimary
2. aug 2011

@nibiru vďaka 😉
inak, kde si môžem nájsť predávajúce v bazári? 😕

martinka17
2. aug 2011

@magimary klikni na Bazar na hlavnej lište, otvorí sa ti bazár, máš tam to veľké okienko, kde hľadáš "niečo špeci" a pod tým veľké plus na pridať inzerát a pod tým vľavo na obrazovke malé nájdi predajcu...snáď som to opísala zrozumiteľne 😀 😀 😀

nibiru
2. aug 2011

kliknes na bazar a misou dole kde je napisane pridaj inzerat a v pravo sa mi zobrazilo hladaj predajucu 😉

magimary
2. aug 2011

@martinka17 no, jaasne! 😅 😎 😉
nikdy som si to doteraz nevšimla, vďaka! 😅 🙂

nibiru
2. aug 2011

@magimary ani ja 😀

denisocka
3. aug 2011

pridavam pozitivnu skusenost - mamina solcanskaa@gmail.com - Andrea Solčanská - odporučam,neregistrovana ,obchodík bez problemu 🙂

sisaha
3. aug 2011

@michelleuk no je to mozne, ak ten dotycny ma napr.ucet v tej iste banke, zada prevodny prikaz, necha ho spracovat, pride o hodinu, ze ho chce stornovat. ak neprebehla v banke este uzavierka, tak sa to da. Baby na to pozor...radsej pockajte zopar hodin a az potom posielajte baliky... Ludia su naozaj vselijakí!!!!! 😠

abbey1
3. aug 2011

Pridávam "milú" skúsenosť.1 deň som prejavila záujem o tovar a dostala č.účtu od predávajúcej, 2.deň som peniažky v hotovosti vložila a 3.deň mi predávajúca napíše, že tovar už predala inému. Aspoň, že vráti peniaze, ale príde mi to nefér. Veď keď sľubim jednému a ten hneď reaguje, tak neposuniem tovar ďalej len tak!
Nejde o tovar, kúpim inde, ale o akú takú férovosť v jednaní. ☹

graceful9
4. aug 2011

@abbey1 mne sa presne toto stalo na modrej streche,,,viem, že teraz sa bavíme o koníku, ale je možné, že bude inzerovať aj tu,,,a vraj preto posunula ďalej, lebo som sa jej neozvala,,,ja som jej volala, ale ona nedvíhala,,,no napísať som jej nemala možnosť, lebo stihla zmazať inzerát a vez ip sa nebudem hádať, nestojí mi to za to,,,len ma ten prístup mrzí,,,

mafia102
4. aug 2011

pridavam negativnu skusenost s vvautoservis@gmail.com - kristian vamos (neregistrovaná/ý), 3x prejavil zaujem o tovar, minuly tyzden vraj poslal peniaze, kt. mi stale neprisli...... Zase sa nejake decko asi doma nudi....

sofokleska
4. aug 2011

@sisaha a ked nabehnu peniaze a dotyčna to stornuje...pride vypis že peniaze boli stiahnute bo ako to je. U nas na škole sa robili taketo podvody.... a prišli na to dosť neskoro. Teraz si pekne všetko overuju 😉

sisaha
4. aug 2011

@sofokleska uz je to zopar rokov co som z banky vonku, ale sa mi marí, že pokial neprebehla uzavierka, tak vo vypise sa ti to neobjavi (ale nechcem zavadzat, tymto som si naozaj nie ista). Banka robi zuctovania tusim 2x denne a ked to niekto stihne v tomto case a vrati sa do pobocky s dovodom, napr. ze sa pomylil v sume, ze to chce stornovat, alebo ze to bolo omylom.., banka mu to moze spravit, hlavne ak je suma na prevodaku mala. Keby bola vysoka, uz by to zrejme vzbudzovalo podozrenie. Neboli ojedinele pripady, kedy niekto zadal prevodny prikaz a ked ho mal opeciatkovany z banky siel si vyzdvihnut tovar do predajne (pocitace a pod.) a potom dal stornovat peniaze. Raz bolo z toho velke halo v telke a banky zacali robit to, ze prevodaku su neodvolatelne. Aj ked sa mi to zda malo pravdepodobne ze dnes sa este taketo da spravit.. Mozno v mensich mestach, alebo dedinach to urobia...

sofokleska
4. aug 2011

@sisaha u nas to robili cez internetbanking prišli na zapis, mali zaplatene ukazali doklad.Akonahle prišli domov tak všetko stornovali a prepieklo sa im to.Teraz sa musi platiť tyžden pred zapisom aby sa nedalo nič robiť....Treba na to davať pozor aj takto na bazariku....,ludia su všeliaky ☹