Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi
Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.
@sofokleska no ja som omylom poslala peniaze cez internetbanking vsimla som si to az po odoslani nezadala som variabilny symboll hned som utekala do banky pobocku mam oproti domu a uz sa to stornovat nedalo 😉 rozdiel medzi odoslanim bolo 5-7min,.odporucili mi zavolat do firmi a faxom odoslat kopiu o odoslani peniazi.
@nibiru ja s tym nemam osobne skusenosti.....,len pišem čo som počula od inych. 😉
.
@denisocka ja neviem ako to funguje ja nemam IB.Len mi to kamoška hovorila 😉
@denis006 no ja som to vyriešila tak ze som volala do tej firmy a preposlala doklad o uhrade účet bol ok len peniaze neboli zaradene takže bolo po probléme ... no áno jasne pri poslani penazi na zlý účet ako lenže kým tieto papierovačky vybavyš predávajúca už ma peniaze na učte myslím si že ak by chcel niekto takto podvádzat je to zbytočne komplikované a úspech zaručený nemáš pri malých platbách sa to neoplatí kedže poplatok zato že banka vyzve druhy účet o vrátenie penazí je 3€ preto bola pre mna lacnejšia verzia poslat doklad o platbe aby platbu zaradili pod správny variab.symbol.
chcela by som napisat par slov k teme negativnych hodnoteni...mozno niekedy aj zbytocnych.zatial nastastie nemam ziadne negativne hodnotenie 🙂 ,ale zacinam mat pocit zo strany par predavajucich,ze ked prejavim zaujem vo forme otazky ohladom cisla a miery,tak okamzite nastane bombardovanie otazkou Chcete to? lebo inak to nebudem merat,len ak mate vazny zaujem.....v lepsom pripade miery dostanem aj s otazkou,nech sa hned vyjadrim ci to chcem alebo nie a najlepsie aby to bolo v tej istej sekunde,aby nemusela pani predavajuca cakat dlho.vidim tu urcity konflikt aj v hodnoteniach...pisu sa tu neadekvatne a nerozvazne negativne hodnotenia mamiciek,ktore sa raz ozvali na inzerat a potom uz nemaju zaujem...no a co sa deje?ideme dalej,nie?svet sa nezrutil...moze sa stat milion veci preco neodpoveda...od banality az po naozaj vaznu vec...vsak si dajte do podmienok,ze cakate max 3 dni na odpoved....ak nepride,tak vas nebudu zaujimat okolnosti ci pani prave rodila ci bola na dovolenke,alebo mala pokazeny pocitac....proste jednoducho posuvate tovar dalej 😉 ak niekto ma naozaj vazny zaujem,tak sa ku vam dopracuje aj inym sposobom....napr moj manzel nema problem ak ho poprosim,aby mi skontroloval co je nove ohladom veci v bazari o ktore som prejavila zaujem 😉 takze kvoli takymto nereakciam by som sa ani neunuvala pisat negativne hodnotenie....negativne hodnotenie by sa malo vyuzit na vaznejsie veci a nie na veci,ktore nemaju s paltbou ci prevzatim dobierky nic spolocne....neozvat sa nie je trestny cin ani kradez.....je to len o slusnosti a z toho mi logicky vychadza len jedno,ze slusnost hadam hodnotit nebudem 😅 ja tiez nepisem negativne hodnotenie mamicke od ktorej chcem miery a ani po 5 dnoch mi miery neda...no neda tak idem dalej a nebudem jej pisat na profil,ze ona je zla,lebo neche dat miery....je to jej vec.nebudem ani prva ani posledna,ktora bude miery ziadat...akurat mna ako potencialneho kupcu uz prepasla a moze cakat na druhu osobu 🙂
@cmulinko ja tiez to takto riesim ma zaujem tak sa ozve neozve sa nerozculujem sa uz neriesim 😉 nevypisujem zbytocne naco 😉
@cmulinko Mas pravdu, ze neozvat sa nie je trestny cin, ja take veci ani neriesim, ak niekto prejavi zaujem, chce miery, tak poslem a viac neriesim, bud sa ozve alebo nie, mna vsak vie nahnevat, a sa niekto ozve, ze ma zaujem, dohodneme sa na platbe, slubi ze uhradi peniazky a viac sa neozve ani nereaguje, vtedy si myslim, ze to negatko je opravnene,
@dominika1988 Myslím že už si zmazala všetky inzeráty aj hodnotenia, lebo má profil úplne čistý, podvodníčka 🙄
@nibiru
@sofokleska
@denis006
@luba142
@sisaha Baby ste tu rozoberali bankové storno platby - tak ak sa môžem pridať 😉 viem určite že sa to nedá urobiť. Aspoň som robila v 2 bankách a viem že som to špeciálne zisťovala pre môjho klienta a nemôže/ ani nedá sa to urobiť. Nepomôžu žiadne žiadosti kamkoľvek ☹ Ak je platba odpísaná z účtu ( čo i len 1 sekundu) a poslaná omylom na zlé číslo účtu: tak sú 2 možnosti - bud to číslo neexistuje a platba sa vráti naspäť z chybára (akože sa to nedá zrealizovať) alebo také číslo existuje a normálne ju pripíše. Banka ju ani na vašu žiadosť nemôže stornovať niekomu z účtu, ale môžete ju len požiadať o identifikovanie osoby ktorej bola pripísaná a o jeho vyzvanie na vrátenie platby ( a následne ak by vám to nevrátil ho môžete ho dať na súd za neoprávnené obohatenie) . Jediné čo sa vôbec dá stornovať (ak to tak môžem nazvať) je budúca úrada zadaná cez IB ako odvolateľná , ked ju do termínu realizácie odvoláte, keby sa už odpísala z účtu už sa to nedá.
@saxana123 to si sa asi pomýlila, nie?? 😕 😕 😕
POzor na nu Magdalena Gregorovicova z BA ,j kupila mpodprsenku nesadla jej tak mi ju poslala spät lebo jej nesadla (((a a zevraj je poskodena nosena zasednuta co nie je pravda ))) ale na dobierku prisla mi az domou lebo postarka mi nosi postu az domou tu som prevzala a vcera mi napisala toto
Pekny vecer Mirka,nemam chut neco vysvetlovat,pisala som ze ak nebude dobra poslem stet,odtrhli ste stitok,nebolo tam ani len cislo podprsenky,bola nosena a to ste pisali aj vy ze ste ju mala dva krat,ved vnutri je spinava,a sede miesto bielej,nuz ked sa veci od koho kolvek zberaju tak to vyzera,treba kupujucim povedat pravdu nie sa tovaru zbavit na druheho trovy,ja tiez nekradnem,uz ked si mam kupit tak v chcerooke,predavaju velmi lacne podprsenky,este som sa pytala ze ci je to D-cko,ano je ale ja len pozriem na tu spinavu podprsenku je mi stoho spatne,ani by som si na seba to nedala,ste velmi najivna ked neviete ze dnesnej dobe sa vymiena spodne pradlo aj nohavicky dokonca aj placky,je smutne ze ponukate tovar spinavy a este aj k tomu drahy,take nieco by som nepredala nikomu ani zadarmo nedala,ste obicajna podvodnicka,este mi neprisli moje peniaze,najskor som napisala cislo uctu,poslala som to potom dobierkou,takze ja nepotrebujem dva krat peniaze len jedny a svoje,k ed nie tak vas vyhlasim za zlodejku a spinu...je smutne ze cakam vysse tyzdna na peniaze a nic...ved vy tie smradlave veci co predavate so sekacu,urcite ako tak predate alebo dajte na charitu,budete mat aspon ocistu a schodik do neba...takze este pockam do utorka na svoje peniaze,potom konam...s pozdravom
podprsenka nie je vobec znicena nic ani zasednuta je to taky material satenovy napisala mi ze jej peniaze neprisli ale ja som ju prebrala ... este v balicku pri tej podprsenke bol papierik a na nom cislo uctu ja neviem ci tie peniaze caka na ucet alebo co .. ale ja som to zaplatila aj som jej napisala nech si to ide riesit na postu ved ja s tym nic nemam ja som to zaplatila.. ale nemusi ma urazat ked ja za to nemozem jej meili je magdalena60@azet.sk
@misicka2207 no teda,to je sila z jej strany
@martuska75 stále robím v banke a zo skúseností klientov viem, že sme im vyhoveli....nik sa nemôže neoprávnene obohatiť.
@beruska.zuzanka s čím? veď dominika písala že emma88 ju oklamala no a ja som pozrela na jej profil a nemá tam nič. Nerozumiem....
@misicka2207 uff tak toto je des 😒 Peniaze za dobierku jej pridu, no ale ta slohova praca 😕
Ahojte...pridávam aj ja)škoda) -kupovala som od zymga kompletík veľkosť uvedená 74-80 a domov mi nakoniec príde kompletík 68-74-samozrejme je nám to malé a čo na to predavajúca?????
prepacte mi ze som sa pomylila ale pri tolkych veciach uz nemam ani prehlad o velkosti.-musela som to predýchať,ale sú aj horšie veci nie??? 😒
@misicka2207 sila akoze dobre ak nemalam zaujem ale s totalnym odporom niekoho takto urazat by som si teda nedovolila urcite jej nic na ucet neposielaj peniaze jej dojdu ak ma problem nech si zbehne na postu nakolko ty si dobierku prevzala a vyhrazanim sa no este by som ju nahlasila adminovi kedze ocividne porusuje urazanim pravidla by som chcela vedet aku ma predctavu o podprsenke cherooky velkosti D pretoze realne je to tak B,C nakolko ja mam kosik F,H a v tescu som si kupila F som sa dost pobavila aka bola malička. 😅
@martuska75 tak to je fajn, lebo kedysi to bolo mozne.. 🙂
@trnka77 a nemozes poziadat o vratenie tovaru?navrhla si jej nejake riesenie?ak tovar enzodpoveda inzeratu tak ams narok na vratenie penazi....vsak cela vasa konverzacia sa ta skontrolovat adminami a oni posudia,ze kto ma pravdu....ja si inzeraty nechavam az do chvile,ked mi pride tovar...dam to skontrolovat mamou,lebo ja naie som doma a ked mi ona povie,ze tovar je v poriadku,tak inzerat mazem a davam hodnotenie.aj ked predavajuca zmaze inzerat,ale vy to tam este budete mat medzi vasim bazarikom,tak je to vas jediny dokaz o velkosti ci stavu tovaru 😉
@denis006 Tak beriem späť že je to tak všade 😉 Aspoň v SLSP to tak určite je , teda aspoň pred pol rokom čo mamičkujem bolo. Máš pravdu že sa nikto nemôže neoprávnene obohatiť, to je zo zákona, ale takéto veci nemôže rozhodovať banka ale napr. súd. Rovnako môže aj ísť o podvod. Takto mi to bolo zdôvodnené.
ale ked ide o prevod peniazkov v ramci banky alebo vklad v hotovosti,tak myslim,ze v ten den to je mozne stornovat.teda ta prva moznost,len do zuctovania a ta druha moznost do uzavierky dna.aspon my sme klientom takto vysli vustrety,teda tym znamejsim.lebo urcite by sa nasli nejaky spekulanti,ako uz bolo spomenute.pridu,daju si potvrdit a potom neskor pridu stornovat.

@sofokleska
@sisaha a to ako zistim na ucte,ked to tam mam pripisane, a ten dotycny to stornuje,tak mi to zase bude svietit ,ze je to odratane z uctu?