icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

lili_mia
10. aug 2011

@huxy mam otazku na to stornovanie prevodu v ramci banky .. vtedy sa to neberie ako vyber z uctu majitela bez jeho opytania? jaj mam tatrabanku a tam ani nie minuta a uz mi pipa sms, ze mi prisla suma, ci uz prevod, ci vklad .. aj ked niekedy to trvá fakt pol dňa ...v prípade vub, tam cca pol dňa a mam tiez peniaze na ucte z prevodu

huxy
10. aug 2011

@lili_mia no nemyslim,ze som tu kompententna odpovedat na tuto otazku.odpovedat mozem len to,co sa stalo u nas alebo nie.ale nemusi to byt vsade tak.samozrejme,ze sme to nerobili svojvolne,len po dohode s veducim pracovnikom.konkretne takyto pripad,ze sa stornoval vnutrobankovy prevod,sa nam nestal.ale teoreticky to mozne je.ale naozaj neviem,ci by to fungovalo aj prakticky.zalezalo by urcite na dovode a na tom ktorom konkretnom klientovi-ci by sme ho poznali a vedeli,ze neide o spekulaciu /aj ked to sa asi neda nikdy stopro vediet/.
skus sa spytat @aduskatt predpokladam,ze ona v banke momentalne pracuje a ma viac info.

neu.sona
10. aug 2011

Ahoj Holky, potřebovala bych radu. Koupila jsem od jedné paní oblečky, které měly stát 2400,-. Už jsem od ní jednou koupila oblečení a bylo to ok, tak jsem jí tentokrát zaslala peníze na účet. Od té doby nekomunikuje ani nic jiného. Znám jenom její jméno. Dá se to nějak řešit? Děkuji.

wera.g
10. aug 2011

@neu.sona a koľko sa neozýva? možno len nemá prístup na net - ak by to bolo len pár dní, tak by som ešte počkala. Tiež sa mi stalo, že sa pani neozývala, neodpísala či dostala peniaze, nič a vecičky prišli - síce týždeň po zaslaní peniažkov, ale prišli.. Držím moc palce, aby sa čoskoro ozvala a všetko dobre dopadlo

neu.sona
10. aug 2011

@wera.g 3 týdny :(

wera.g
10. aug 2011

@neu.sona fúúha, a ona je odtiaľto z mk? a ukazuje ti, že je aktívna? prípadne skús kontaktovať adminov, možno ti budú vedieť povedať súkr.mail, alebo aspoň kedy sa sem posledne prihlásila - a skúsiť pátrať po nejakých kontaktoch na ňu ☹ alebo v banke, kde si jej vkladala peniažky, nejako zistiť majiteľa účtu a týmto spôsobom.. držím palce !

majaza
10. aug 2011

@rimi26 no, tak niesi jedina - ja som jej tiež posielala na dobierku (neviem, prečo sa človek dá prehovoriť akurát od chrapúňa!!!) vtedy som hladala tu, či nieje na ňu negativne hodnotenie, ale nebolo, no a v mojom prípade najskôr prisahala, že tu dobierku si prevezme, len že ide na 2 tyždne na dovolenku, nech to pošlem až potom, potom tvrdila, že jej neprišlo upozornenie, až sa nakoniec balik vrátil! Takisto 4,50eur vyhodených 😠 😠

Takže aj pre ostatné, ešte raz: kamoska781@azet.sk - MARTA KIVONOVA (neregistrovaná/ý) a odo mňa chcela poslať dobierku na túto adresu: kivonova marta oravske vesele 771 okres namestovo 02962

neu.sona
10. aug 2011

Ne, právě že z MK není :(. Už jsem zkoušela a nenašla nic :(
@wera.g

wera.g
10. aug 2011

@neu.sona joj to ma mrzí ☹ a nedalo sa v banke požiadať o stornovanie vkladu? alebo polícia? predsa sa nemôže niekto len tak obohacovať na úkor ostatných beztrestne ! ☹

alusha
10. aug 2011

@majaza par stran dozadu sme tu martu kivonovu uz riesili, ze neprebera dobierky, tiez som sa bala, ale mne ju vtedy prebrala, ale kazala si to poslat do obce Klin.... ostatnym zase uviedla inu adresu..... ja som mala vtedy stastie 😒

neu.sona
10. aug 2011

@wera.g no banka Ti nic neřekne :(, ty mlčí jako hrob. A policie mi řekla, že se řeší částka až nad 5 tisíc. Pěkný, že?

neu.sona
10. aug 2011

@wera.g tak mi právě přišel email od paní, že mi poslala balík obyčejně :( a že se zeptá na poště, ale že mi musel určitě přijít, takže asi tak 😒 . už v životě nic nechci platit dopředu. 😖

wera.g
10. aug 2011

@neu.sona ešte že sa ozvala... poslala balík obyčajne?? kurnik ja aj ten najmenší balíček posielam vždy doporučene a 1triedou, veď potom nemá ani doklad o tom, že to poslala a obyčajne sa to môže hocikde stratiť...

sisaha
10. aug 2011

@neu.sona to je cudne, pretoze pri tak velkej sume by som to urcite posielala doporucene a ako poistenu zasielku prave na taku sumu v akej hodnote tam veci boli. Takze je velky predpoklad, ze ta oklamala. V akej sume si jej posielala postovne? Bolo v takej vyske, aby to mohla poslat doporucene a poistene? V mailovej komunikacii ste sa nebavili o tom ako to bude posielat? Ja davam kupujucej na vyber, ale tiez som radsej za to, aby to bolo doporucene.

gabika7706
10. aug 2011

@neu.sona v pripade, ze posielala balik /nie listovu zasielku/, mala by mat doma balikovu (postovu) sprievodku a na zaklade nej sa da hadam nejako balik este dohladat...Ale listova zasielka nie 😒

petinkab1
10. aug 2011

Super, tak je všetko OK, balíček bol zašitý na pošte v Prievidzi 😀 ..... Iveta Rosenbergová je spoľahlivá kupujúca, niekoľkokrát sa bola pýtať na pošte 😀

klody1010
10. aug 2011

@neu.sona no a preco ti taku "drahu" vec posielala "LEN" obycajne?? mala to poslat doporucene..... 😒

aduskatt
10. aug 2011

@huxy ved to.tiez obcas nestacim otvarat usta nad tym, co sa deje🙂
@sisaha no jasne, ze sa da, ale klientov to nenapadne🙂

aduskatt
10. aug 2011

@huxy dobre predpokladas, pracujem aktualne v banke:.-)

aduskatt
10. aug 2011

@lili_mia stornovanie prevodu sa neda urobit, pokial uz peniaze z uctu prikazcu odisli....stornopvat prevod mozes iba v pripade, ze si ho podavala na pobocke a este ho nespracovali

rimi26
10. aug 2011

@majaza na tomto portáli je zlá evidencia nespoľahlivých kupujúcich a aj predávajúcich. Inde to majú lepšie vyriešené. Mňa nebaví čítať 47 strán. Ak by tam boli iba adresy a mená bolo by to lepšie lenže tu sú aj komentáre a to je zdĺhavé čítanie 😒 Škoda že som o Marte Kivonovej nevedela skôr. Mohla som si ušetriť starosti. Čo už aj to je skúsenosť ....

rimi26
10. aug 2011

@luba142 škoda že ja nie. Čo už aj to je skúsenosť ....

huxy
10. aug 2011

@aduskatt no u nas sa dialo naozaj kadeco,co som predtym v inej banke nezazila.no ale ked to tam bolo zauzivane,ja sama by som to nikdy nebola zmenila.aj ked viem,ze vela veci nebolo spravnych.

aduskatt
10. aug 2011

@huxy to chapem..........ja som v ramci ochrany svojej koze odmietla jednu transkaciu zenskej, ktora robila vo vysokej funkcii na regione.radsej, ako sediet🙂......

sorciera24
11. aug 2011

bohuzial, nedoporucam pani Evu Ukropovu zo Ziliny s nickom "pindo1810" , najprv klamala, ked poslala balicek, ze poslala a poslala ho o 2 dni neskor, vyhovarala sa, kalmala, nakoniec mi prisli topanky spinave, otrhane, blato nejde dole, lepaky nelapili, hoci mi tvrdila, ze su bez poskodeni a vrcholom bolo ked si pytala postovne 1,50EUR a poslala obycajne. Tovar nechce zobrat naspat, najprv sa vyhovarala aj na to psotovne, ze to je za balne...no Euro, uznajte.....tak vraj mi dnes to euro posle a dnes napisala, ze mam pockat na jej matersku do 15:...na 1 EUR!!!.....pozor na nu, ma negatka aj na MMB. Neseriozna pani!

sorciera24
11. aug 2011

tak a prave som zistila, ze pani ma kopu negatiek aj na babybazare.....sprosta som, ze som si ju ndala do googla vyhladavt skor! 😠 dufam, ze to admini poriesia!

krasnulka
11. aug 2011

Prosim vas, potrebovala by som poradit,ale nevem kde sa mam obratit. Tak dufam, ze mi tu budete vediet poradit. Posielala som kupujucemu kurierskou sluzbou UPS TV-samozrejme ze bol plne funkcny. Ked mu prisiel, TV sa nedal zapnut, svietila len kontrolka a obraz nenaskocil. Ihned som spisala reklamaciu u UPS a u prijemcu si nafotili TV. Prijemca vsak uz nemal povodny obal, v ktorom som mu zaslala TV a preto mi UPS neuznala nahradu skody. Co mozem robit? Balik som aj poistila na 70 eur. To mam bys stratova ja za to, ze prijemca si nenechal obal?

krasnulka
11. aug 2011

@sorciera24 😀 aj ja by som ti to 1 euro poslala az po materskej 15-teho, lebo moj ucet ukazuje 0,39 € 😀

sisaha
11. aug 2011

@krasnulka ak reklamacia nie je uznana len kvoli tomu, ze on si nenechal obal, tak by som sa bud podelila o naklady na polovicu, alebo by to mal znasat on...

sorciera24
11. aug 2011

@krasnulka ano, ale vcera mi napisala, ze mi dnes posle peniaze....a dnes zas inak.....a uverim az ked to ozaj posle...