Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi
Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.
@sisaha reklamacie nie je uznana ako opodstatnena a nemate narok na vyplatenie skody. Prosim prestudujte si nase Obchodne podmienky.
Ako som uz nizsie spominala, nase stanovisko mozete povazovat za konecne a nemenne.
Toto mi stale odpisuje ta pani Cisarova ked jej chcem vtlct do hlavy, ze za vyhodeny obal nemozem, ja som ho nevyhodila, vyhodil ho kupujuci a len preto mi nemozu uznat reklamaciu.
@krasnulka tak nech to znasa kupujuci...Ak je v obchodnych podmienkach uvedene, ze tam musi byt povodny obal a tebe kvoli tomu reklamaciu neuznali, nemozes za to..Mne je cudne, ze ho hned vyhodil. Ved ked mi pride tovar, tak prve co je, ho odskusam. A ked nejde, tak riesim.. Ale urcite nevyhadzujem obal, ked nieco nie je v poriadku..
@sisaha Ved aj ja si nechavam obal, aj ked ho hodim na balkon,ale tak ci tak ho mam. Ja tiez neviem preco ho vyhodil,ale nenecham to tak. Ved ked mu napisem ze mi neuznali reklamaciu kvoli jeho vyhodenemu obalu, co mi hned napise negatko? Chcem to poriesit este skor ako mu napisem vyjadrenie z reklamacneho. Ved za TV mi zaplatil 30 eur a za postovne 28 eur, to nie je zas tak malo aby ten TV vyhodil niekde na smetisko a taku sumu mu ja zasa vracat nemienim za to, ze vyhodil poondiaty obal.
ahojte pred par danmi som pisala jednej mamine ohladom topanok pre maleho o ktore som mala vazny zaujem po otazkach aby mi odmerala vnutornu dlzku odpisala potom som sa este pytala ci lepaky dobre lepia ci nesu topanky oskrete alebo ci sa neodlepuju.To som sa pytala vcera.Dnes pozeram a inzerat bol vymazany predajcom 😠 aspon keby napisala ze uz nepredava alebo ze ich predala niekomu inemu☹ Co si o tom myslite vy??
@sisaha ale ja nechcem negatko za to, ze vyhodil obal a mne neuznaju reklamaciu. Ja som si svoju povinnost splnila, tovar som riadne zabalila a zaslala. Podala som reklamaciu a teraz budem este ja ta najhorsia? Ved zodpovednost za poskodený tovar nesie prepravca, vsetky baliky su poistene a aj ked osobne nesposobil chybu na tovare,ajtak je za tovar zodpovedna UPSka. Televizor cestoval z jedneho konca SR na druhy koniec SR.
@krasnulka nerozumiem,čo má prepravná spoločnosť s reklamáciou...pokiaľ nebol obal poškodený, TV bol naoko v poriadku,tak spoločnosť nemá prečo zodpovedať za funkčnosť TV...keby som pracovala v tej spoločnosti,tak by som si povedala,že to zo strany predávajúcej-kupujúcej zaváňa špekuláciu
ako dokáž,že ten TV bol naozaj funkčný....
@ani3012 TV bol plne funkcny, ak by sme nekupovali novy nabytok do obyvacky a ja si nevydobila novy LCD TV tak ho mame dodnes. Ved nemal ani skrabancek, nic, uplne funkcny. Ale uznaj, ze na to,aby sa poskodil TV nemusi byt poskodený obal. Ved sa mohlo cokolvek vo vnutri TV poskodit alebo len nejaky kabel vytiahnut alebo ja neviem co a TV uz nefunguje. Nic tu nezavana spekulaciou, to ti z mojej stranky prisaham,ale prave som citala na nete co som vygooglila pri poskodenom tovare a ak je mechanicky poskodeny a prijemca na to pride az po prevzati a nie je poskodeny obal, prepravnej sluzbe sa musi hned nahlasit poskodenie a spisat reklamacia. Tak preco mi to nechcu zreklamovat?
@krasnulka môze to byt studeny spoj..kontrolka svieti, obraz nie je..treba nechat televizor postat a uvidite ci naskoci ci nie..ak nie, tak sa tam niekde prerusil kontakt..tiez sme to mali..jedna telka nam takto stoji, opravit sme ju uz nedali..a inak suhlasim s ani..neverim, ze toto vyhadas..toto bude tvrdenie proti tvrdeniu..a teraz nie v zlom a viem , ze to nie je tvoj pripad..hocikto môze poslat telku/ aj ja nasu pokazenu../a budem to reklamovat, ved nakupujucemu neprisla v poriadku,myslis, ze by to obstalo?ty nijak nedokazes, ze ked si ju poslala, bola fakt v poriadku....a mgr. no aj mgr. môze byt...ved vies co..
chcela by som sa opytat mamiciek,ktore maju skusenosti s vratenim veci,ktre objednali z bazariku a z roznych dovodov to vratili nazad,ze ci je spravny postup zo srtany predavajucej,ze ona vrati peniaze az ked jej dojde balik nazad...navrhla som jej,ze i ked nie som s tovarom spokojna,ale zaplatim za postovne pri posielani nazad,len nech mi vrati sumu za veci co som zapaltila.prvy krat sa citim dost mizerne,lebo nic takeho som nemusela nikdy riesit a nechcem byt ani nezdvorila ani nic podobne,ale nerada by som robila z hocikoho tu zlu a tiez nerada by som robila zlu zo seba.zatial som jej slubila,ze veci budu pondelok poslane nazad a ostatne nechavam na jej serioznosti...spravila som dobre? 😕 mamicka nema zatial ziadne negativne hodnotenie,takze nie je mojim umyslom jej skodit a i napriek tejto neprijemnej udalosti sa jej nechystam dat negativne hodnotenie ak vsetko prebehne v poriadku.
@cmulinko áno,robí sa to tak-až keď jej príde vrátený tovar-ona prepošle korunky späť-ak je seriózna 😉 je to o dôvere-ona nepošle prv preto,že sa bojí,žeby mohla prísť o koruny aj tovar-čo reálne hrozí aj tebe....ale teda ver,že nie 😉 pošli určite doporučko-nech máš doklad 🙂 držím palce 😵
@cmulinko no mne tiež dotyčna osoba poslala taky tovar že do smetiaka...všetky chyby zatajila.....ked som sa jej pytala na dovod....a na peniaze ani nieje malo tak prestala kominikovať... 😠 ak si s nou v kontakte a suhlasi že ti vrati peniažky....tak potom v pohode-to by som ani ja nedavala negat. hodnotko...len nech to potom nepredava dalej 🙂
@sofokleska je mi to velmi neprijemne a dufam,ze sa mi to uz nestane,ale ak si porovnam veci co mi dosli za menej penazi a ovela lepsom stave,tak samozrejme,ze som reagovat musela... na dcerku sa snazim zohnat lacne a pekne oblecko...nepotrpim si na nove znackove a drahe....aj tak z toho vyrastie rychlo....ale niekedy sa mi zda naozaj ,ze je rozdiel ak niekto uvedie,ze veci su v dobrom stave alebo skor na donosenie....na tieto veci mi mamicka povedala,ze su v dobrom stave,len troska zmolky a prislo mi nieco medzi kategoriou na donosenie alebo len nosenie v dome kde nas nikto nevidi ☹ ja by som take veci uz nepredavala...len darovala.
@cmulinko ani nehovor aj mne dotycna pisala ze dobry stav a prislo nieco take co sa neda ani doma nosit,velmi smutne pretoze predavala zemerne a o chybach vedela a vypytala si 7eur.ja sa uz bojim aj nieco kupit...☹aj ked mam odtialto par peknych kuskov...
@krasnulka ja sa nechcem do toho miešat,ale nijak nedokazeš,že si neposlala pokazeny TV. aj ked to verim,že si posielala funkčny, chyba sa mohla stat pri preprave,mohli ho kdesi capnut aj ked obal bol OK . myslím,že chybu urobil kupujuci,neviem.asi si mal hned ten televizor pred nimi otvorit a dat do zastrčky. ale ,kto to tak robi? ja už som snašou poštou dohodnuta,take veci si skušam. aj ked mi pride niečo na dobierku,tak to ešte vo dverach otvorim,ci nieje v krabici tehla miesto tovaru
chcela by som pridat POZITIVNE HODNOTENIE
mkurnatova@gmail.com - Maria Gonova - vrutky . velmi rychla dohoda,dobra kmunikacia,rychla uhrada bez spekulacii .
noa chcem zas zalamať rukami nad nickom z MK: matulienocka , prejavila zaujem o tovar v hodnite 40e , 30.7. som jej obratom zaslala podklady k platbe a nič,tak som jej napisala čo sa deje a nič ..par dni nebola prihlasena apotom aktualizovala a mne zas nič neodpisala, takže neviem,ma 25 pozitivnych ,tak jej to tam nebudem kazit ale cakala som 2týždne a dofala,že to uhradila a len nema pristup k netu .
@denisocka poslany bol kurierom, ale nepoznam nikoho, kto prevezme balik a nez ho podpise tak si ho ide dom vyskusat, ci vobec funguje. Krabica nebola poskodena,ani na TV nebol skrabancek, len sa neda zapnut lebo svieti len kontrolka a obraz nenaskoci. Oni by to zreklamovali,ale problem robi krabica, ktoru kupujuci vyhodil. Ja mu mozem kludne napisat, ze je to jeho problem, nemal vyhodit krabicu,ale mne to proste neda, viem ze sa poskodil jedine cestou alebo prenasanim alebo co s tymi balikmi robia, preto ma to stve.
hm, podla mna nieco spekuluje kupujuci,alebo neviem.

@sisaha ale nechapem preco, ved balik bol poistený, kazdy jeden co som posielala cez UPS sa poistuje, to hned ziada kurier, a ked oni poskodia tovat tak mi neuznaju reklamaciu len kvoli obalu? To je normalne zo strany UPS? Ako mal vediet, ze ten obal je treba odlozit a ze TV vobec nieco bude?