icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

tadotami
25. mar 2011

@andzi to presne neviem ale podla mna od 50centov do eura.pre toto nechce nikto na dobierku zasielat.a ked tak len tym co su zaregistrovane a s takouuuuuuukopouuuuuu pozitiek.ale niekedy ani to nestaci.

andzi
25. mar 2011

@tadotami však to je samozrejmé, ja som minule s malou dušičkou poslala jednej mamine na dobierku spací vak, stál 5 € a dobierka 3 €, no uznajte, však pošta bola drahšia ako samotný tovar, to si mohla ešte niečo doložiť a mať úplne nový. Dobierku dlho dlho nepreberala, ale nakoniec prebrala, zrejme si to rozmyslela. Nechcela som poslať na dobierku, ale tvrdila mi, že má malé deti že býva na dedine a nedá sa jej ísť do mesta do banky poslať peniaze. Som už nechcela do nej rýpať, že či nemá IB, lebo som to chcela predať, tak som to riskla. Ale odvtedy nikdy viac. Ja nechápem prečo, ale mne keď sa niekto ozve na inzerát, tak hneď tam šmarí adresu a chce to na dobierku.

tadotami
25. mar 2011

@andzi no tak ja tam obratom poslem ze ak vec stoji 3eura a dobierka tiez ze sa to len zbytocne predrazi.dobierka sa pri vyssej sume celkom oplati.a aj ja som z dediny a kludne mozu aj sekom z posty na ucet vlozit alebo na adresu poslat.vyuzivam aj ja dobierku ale len ked si preratam ci sa mi naozaj oplati.pokial nie tak to riesim inak.

andzi
25. mar 2011

@tadotami ja väčšinou keď objednávam z netu, tak hradím vopred na účet a vtedy je to výhodnejšie aj pre predajcu aj pre mňa. Ak dobierka, tak keď objednávam viac, radšej mám kuriérsku službu, ako poštu.

beruska.zuzanka
25. mar 2011

@kvojtanikova nemáš za čo 😉

@andzi @tadotami ten poplatok je tzv úložné, ktoré platíš pošte, za to, že tam ten balík trčal+teda poštovné nazad....
ja som mala s dobierkou dva razy tlé skúsenosti, tak som dlho dlho neposlala, až pred pár týždňami jednej maminke, ktorá mala vyslovene v hodnotení, že prebrala dobierku a ešte sme sa aj dohadovali, že kedy poslať, bo bolo pred víkendom a že nemôže hneď v pondelok prebrať, a prebrala hneď na druhý deň, ako jej to prišlo 😵

krasnulka
26. mar 2011

Prosim potrebujem radu. Minuly mesiac som si od mamicky objednala tovar za 19,80 eur. Uz som to tu spominala. Lenze sa stal problem. Ona mi peniaze vratila a podala reklamaciu na poste ze sa balicek stratil. Posielala to ako list 2.triedy do 2 kg. Z reklamacie jej napisali, ze som si balicek prevzala. A to je ten problem. Ja som nic neprebrala a som sitým ista na viac ako 1 000 000 %. Teraz neviem co robit, ako sa dostanem k podpisu ktory prevzal moj balicek? Co mozem dalej robit? Predavajuca chce odo mna naspat tie peniaze, ale preco jej ich mam platit, ked som nic neprevzala?

lucustek
26. mar 2011

@beruska.zuzanka ano ano moja chyba ...nejak mi preplo haha 😀 a teraz ked to citam mi to doslo 😀

marianeta
28. mar 2011

Cavte kocky.chcem s aspytať či je tu niekto kto posiela dobierkou a peniažky si nechal poslať na adresu.Totižto 17.3 som jednej mamine poslala značkovu súpravu v hodnmote 16 eur dobierkou a 21.3 mi písala,že ju prevzala ale do dnes mi peniaze neprisli..už začinam mať obavu či ma nejako neogabala..ved 16 eur je 16 eur.Je možné aby trvalo posiealnie penazi vyse tyzdna, dakujem za odpovede..

sendynka01
28. mar 2011

@marianeta Ahoj ja som posielala min. tyzden v utorok, vo stvrtok mi mamicka pisala,ze jej to prislo a dnes,maximalne zajtra cakam, ze v schranke bude poukazka. Lebo u nas postarka chodi az okolo jednej. Dlhsie urcite nie. Treba sa asi ist pytat na postu. Ja som vela krat posielala dobierkou, ale takto dlho to netrvalo nikdy.

marianeta
28. mar 2011

No uzasne.. ze by ma oklamala ze to prevzala?len ja hlupa hus som uz zahodila podací listok a mam len adresu kam to islo. co teraz?

marianeta
28. mar 2011

@sendynka01 No uzasne.. ze by ma oklamala ze to prevzala?len ja hlupa hus som uz zahodila podací listok a mam len adresu kam to islo. co teraz?

mima595
28. mar 2011

@marianeta - ale ona ti nema preco klamat, že ju prevzala... lebo ak ju prevzala, tak musela zaplatit, inak jej postar predsa balik nevyda.....
skus zavolat na postu, ci am nemas sek....ale este tento tyzden pockaj....

marianeta
28. mar 2011

@mima595 Ja neviem,ale mna uz take veci napadli..ale preco by bol sek na poste?Preco si myslim ze ma ogabala? lebo potom co som sa s nou dohodla ze jej to poslem dobierkou aj ked mi to bolo proti srsti som si vsimla,ze ma jedno negatko..ale bolo mi blbe jej potom povedat ze nie.

monica25
28. mar 2011

@marianeta ahoj,mne sa raz stalo ze mi mamicka napisala ze prevzala dobierku a mne peniazky nechodili tak som jej napisala a ona mi pisala s5 ze saty uz mala oblecene ze nechape co sa stalo...tak som zasla na postu a drzali mi tam sek nevedeli ci som napisala c.domu 49 al.79 ,(byvame v panelaku) tak si pockali kym som sa prisla informovat.

marianeta
28. mar 2011

@monica25 No nic asi budem musiet ist na postu.Prvy a posledny krat co som posielala dobierku...vrrrrrr

benne
28. mar 2011

@marianeta nestresuj.. aj mne šiel šek na peniaze týžden.. najlepšie zájsť na hl.poštu u vás a opýtať sa

marianeta
28. mar 2011

Dakujem za odpovede skusim zajst na postu snad sa to nejako vyriesi..

mima595
28. mar 2011

@marianeta - lebo ono to funguje tak, že ty si vypisala sek, na zaklade koreho ona zaplati tu cast,a le ten sek sa dalej spracuvava na poste... to zn. že ona ti tymto poslala peniaze na adresu.....tak sek sa zdrzi na tej poste, ktorou ona poslala peniaze, potom na tvojej poste a kym ty dostanes ustrizok do schranky, že si mas ist po to na postu...este skus prejst reklamy, ak mavate v schranke, ci ti tam neostal ustrizok.....

ale podla mna este pockaj minimalne do stredy....

sendynka01
28. mar 2011

@marianeta veru ona za to nemoze, keby ju neprebrala tak naco by Ti pisala, ze prebrala. Skor si myslim, ze by sa zatajil. Ja mam tiez radsej drahsie veci ked mi pridu dobierkou. Predavala som sedacku, vysielacky, stolicku. Kopec veci a nestalo sa mi zatial, ze by niekto neprebral. Aj Slov. posta zvykne dost casto zlyhat. Zavolaj tam a uvidis. Hlavne ziaden stres. 🙂

marianeta
28. mar 2011

@mima595 no to si ma sokla a aky velky je ten ustrizok?lebo ja reklamy hadzem do kosa a to ze som nieco poslala dobierkou mi upne vyfucalo z hlavy a napadlo ma to az min tyzden vo stvrtok...Ja som nemyslela tak zle na nu ze by bola klamarka,ale cloveka napadne naozaj hocico.Mam aj kamosku kt.takto poslala vysielacky a ta pani tvrdila,ze ich prevzala a ked jej nechodili peniaze tak jej skusala volat a ona hrala mrtveho chrobaka a nakoniec sa jej balik vratil ako neprevzaty......A ak by ten ustrizok aj prisiel a ja som ho nedopatrenim hodila do kosa uz asi svoje peniaze neuvidim co?
No nic clovek sa uci na svojich chybach...

mima595
28. mar 2011

@marianeta - no klasicky ustrizok zo seku.... ked nieco platis na poste, tak ti daju ustrittok, že si zaplatila

marianeta
28. mar 2011

@mima595 no tak po takom by ma nenapadlo patrat medzi letakmi ...

pietra
28. mar 2011

@marianeta , peniaze niekedy cez postu idu riadne dlho 🙄 ja som raz cakala az 10 dni 😠 Takze este stale mozu prist. Nepride ti len ustrizok, ale cely sek (vyzera to ako kopia).
Si si ista, ze si ten sek vypisala dobre? Tam si mala byt ty ako adresat a kupujuca ako odosielatel, cize naopak ako na balicku

marianeta
28. mar 2011

@pietra No snad som ho dobre vypisala,lebo ten prvy som pokazila acela som bola popletena lebo som dobierku posielala 1 krát...

beruska.zuzanka
28. mar 2011

Varovanie pred predávajúcou patricia84. Má 30 pozitiek, ktoré mala aj keď som u nej pred pár týždňami nakupovala.
Nemala som prečo pochybovať a nedôverovať.
Tovar, ktorý sa však ku mne dostal, nezodpovedal popisu, kebalka, ktorá mala byť nová, nenosená bola dnu fľakatá a mala ošúchané spony. Mikinka H&M vraj "nosená, ale stále krásna ako nová" bola vyšúchaná žmolkatá a fľakatá handra, ktorú by som malej možno na doma obliekla a možno ani to nie.
Po dlhších dohodách mi boli vrátené peniaze, ja som zmazala negatívne hodnotenie.
Avšak, dnes som na predmetný inzerát naďabila znovu. Preto pozor na ňu...

https://www.modrykonik.sk/bazar/detske-mikiny-s...

patricia84
28. mar 2011

@beruska.zuzanka ''Po dlhších dohodách''-ja som vam peniazky vratila hned, mikinka zodpoveda opisu, dala som tam ze odporucam osobny odber , nechcem aby sa stalo to iste co vo vasom pripade.............

beruska.zuzanka
28. mar 2011

@patricia84 6.3. ste napísali, že vrátite peniažky, 15.3. nabehli, mikina popisu nezodpovedala.

patricia84
28. mar 2011

@beruska.zuzanka dobre viete ze som mala prist osobne a vam je vratit potom cos mi vypadlo tak som je vam poslala na ucet 11.03 a to ze vam nabehly 15.03 uz ne je moja hyba.(islo to cez vikend)

beruska.zuzanka
28. mar 2011

@patricia84 ok, to som nikde nepoprela... iba som reagovala na to, že píšete, že ste mi peniaze vrátili hne, to je všetko, dobrú noc želám

patricia84
28. mar 2011

@beruska.zuzanka no a mi ide o tom ze ''dlhších dohodách'' nie bylo vobec,hned som vam napisala ze idem vam peniazky vratit, tak preco mam byt na ciernej liste