icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

aduskatt
28. mar 2012

@benne dakujem.........tak potom som sa nechala oklamat, som mesiac marodovala, dohodla som sa s predavajucou, ze ked jej vratia spat tovar, tak mi to posle znova a ja jej zaplatim druhe postovne................a nic neposlala, takze mala aj tovar aj peniaze zanho......preto som si myslela, ze to hned poslu na to ulozisko...........hm, co sa clovek nedozvie..........skoda, ze som uz vymzala meno tej predavajucej..........islo sice len o 5 eur, ale tak toto uz kde sme?

vavrenka
28. mar 2012

dievcata, prosim o spatnu vazbu skusene obchodnicky, idem predavat vecicky, som v tom novacik, mohli by ste mi mrknut na moje obchodne podmienky, ci je to ok? popr. co by ste tam este pridali, co ubrali..

mile mamicky,
dakujem za prejaveny zaujem o ponukane veci. Veci, ktore predavam:
-su v dobrom stave a ciste/vyprate,
-popisujem ich co najvernejsie, na pripadne nedostatky upozornujem,
-k niektorym vecickam pridavam aj svoju skusenost s nosenim/pouzivanim.
- k cene uvedenej v inzerate pripocitavam postovne podla aktualnych tarif SP- vid sposob odoslania (1. alebo 2. trieda podla dohody, doporucene vzdy).
Doplnujuce otazky:
- Ak mate dalsie otazky ohladne tovaru, mozete sa pytat, prip. aj telefonicky - po dohode.
V pripade viacerych zaujemkyn:
-uprednostnujem prvu vaznu zaujemkynu, t.z. tu s ktorou sa ako prvou dohodnem na obchode a dostanem od nej peniazky na ucet. Prevod trva max. 2 pracovne dni, takze prosim o strpenie. O uvedej situacii (napr. ste druha v poradi, prosim, pockajte, ako sa vyjadri prva zaujemkyna) budem poctivo informovat, aby ste vedeli na com ste.
Platba:
- Dopredu a prevodom na ucet. Na dobierku neposielam.
Rezervacia:
- Po dohode o obchode pockam na peniaze - t.z. neobchodujem s ostatnymi, avsak vecicku rezervujem az po nabehnuti penazi na moj ucet,
Sposob odoslania:
- Posielam iba doporucne, aby nevznikli nedorozumenia, ak by sa nahodou balicek niekde pozabudol.
velmi pekne dakujem

renciatko76
28. mar 2012

dnes mi konečne prišli deky.Som velmi sklamana takým prístupom aký som mala s pani evulara

traktor
28. mar 2012

@vavrenka pre mna to mas super..tak uz len smelo predavat 😉

333levica
28. mar 2012

@yvetulka ja takto cakam uz 2tyzdne na peniazky od panulky nejakej.a kaslem na nu.som len napisala jej ze az sa ozve iny nakupca vec posuvam dalej.co uz s takymi.aj som si zvykla uz. ved nejde o zivot 🙂

ivett1
28. mar 2012

@vavrenka ahoj, myslím, že si spomenula naozaj všetko 😉 len som sa chcela spýtať na tú rezerváciu, lebo tu na MK stačí, ak klikneš pri svojom inzeráte na "pozastav" a je zarezervovaný...ja to robievam v prípade, že má záujemkyňa naozaj vážny záujem o kúpu (už má moje číslo účtu a ja jej adresu doručenia) a čakám kedy nabehnú peniažky na účet, aby som mohla odoslať...to, že je inzerát "pozastavený" znamená, že sa už iným nádejným kupujúcim nezobrazí a potom nemusím vysvetľovať, odpisovať alebo vkladať - upravovať text inzerátu a vpisovať tam, že je rezervovaný...AK by si dala rezerváciu až po nabehnutí peniažkov, môže sa ľahko stať, že kým nabehnú, prihlási sa viac záujemkýň a nemusia mať všetky pochopenie pre "naťahovanie" ako by sa im to mohlo javiť - aj keď z tvojej strany je všetko OK🙂...inak sú tie PP (podmienky predaja🙂) výborné...tak len smelo "ponahadzovať" vecičky do bazárika🙂...a veľa šťastia pri predaji 😉

vavrenka
28. mar 2012

@traktor dakujem
@ivett1 dakujem, popremyslam o tom, lebo neviem ako to chodi, chcem aby vsetko prebiehalo hladko a jasne.

larmimi
28. mar 2012

myslite ze je v poriadku ked si niekto zauctuje balne a posle mi to v obalke, v ktorej sa predtym nieco posielalo a adresat /odosiel. boli prelepeny ?

biancaneve
28. mar 2012

@larmimi no to už je podľa mňa úbohé ( diplomaticky povedané), šetriť ešte na obálke a účtovať si položku balné, myslím, že u dotyčnej by som už nič v budúcnosti nekúpila. S čím všetkým sa tu ešte stretneme? 😒

larmimi
28. mar 2012

@biancaneve ze paska nieco stoji 😀 ale uz som si to s nou vydiskutovala, ved sme ludia a ja si hovorim, take je riziko nakupovania...

tanyja
28. mar 2012

@larmimi tomu sa hovorí vynaliezavosť predávajúcej 😒 , dosť nechutné, ináč aj mne už raz prišli veci v už predtým použitej obálke, tiež bola adresa prelepená, no niektoré mamičky šetria a zarábajú na každú stranu....

larmimi
28. mar 2012

@tanyja ale neuctujem balne, ved to su take sumy smiesne ze este keby pridam balne tak uz odomna nikto nekupuje 😀 toto je predsa bazar

aduskatt
28. mar 2012

@larmimi nenachadzam slov.......

rainee
28. mar 2012

@ivett1 ja pisem hodnotenia vzdy, ale mne asi len 50% mamiciek aj ked su spokojne, nuz je to na nich....

tanyja
28. mar 2012

@larmimi ja som predtým kupovala drahé bublinkové obálky a tiež som si neúčtovala balné, teraz podľa toho čo posielam, keď je to niečo väčšie, tak si účtujem, ináč nie a x-krát sa mi stalo, že som si vypýtala menej za poštovné ako som v skutočnosti platila, ale čo bude pýtať 20centov? tak to nie, z toho by som nezbohatla 😵

larmimi
28. mar 2012

@tanyja presne aj mne sa stalo ze to bolo nad pol kg to sa niekedy jednoducho neda odhadnut 😝 no ale bublinkove obalky..tie su teda "nakladne" keby sa dost dobre predavali vecicky...

emogeon
28. mar 2012

@larmimi ja si to uz vzdy pred infoskou o poste odvazim aj s papierom 😝

ewana73
28. mar 2012

Prosim vas,toto poparane triko ,mi vcera prislo od jednej predavajucej..samozrejme ihned som jej pisala IP,kedze inzerat hned vymazala ,ze triko je poparane a navyse ma pri gombikoch zlte fliaciky.dala som zan 6,50 plus postovne a popis bol kraaasne triculo oblecene len raz na fotenie.odpoved dotycnej,ze ona si triko popozerala a skontrolovala a ,ze ju mrzi,ze nie som spokojna lebo triculo je naozaj kraaaaasne. inak pred odoslanim prane urcite nebolo ale budiz,ved kazda mamina si asi tovar aj tak sama vyperie ...

larmimi
28. mar 2012

@emogeon to by sa mi nechcelo zakazdym ist na postu ... 🙂

emogeon
28. mar 2012

@larmimi doma 🙂

larmimi
28. mar 2012

@ewana73 tie flaky tam nevidno...ale to poparane mohla odstrihnut a bol by pokoj, ci? 😅

larmimi
28. mar 2012

@emogeon 😀 boze....mi to mysli dnes
ja som tiez rozmyslala ze na kuchynskej vahe to budem, lebo nemam elektricku vahu pre nas

rainee
28. mar 2012

ja som teraz riesila obchodik s jednou pani ktora chcela vymenu (co mam jasne uvedene v PP ze veci NEVYMIENAM ale stale dokola mi aj tak pisu vymienaci a dobierkaci), tak som jej slusne napisala ze len za priamu platbu a ci to teda chce. ona celkom husto na to odpisala v style ze nie len vymenu a ze nebude nic platit (pomaly co si to dovolujem pytat od nej peniaze) bla bla, no ludia su ako natvrdli. a tiez prisiel mail len ze : vymena? ani bu ani mu....
dalsia dnesna perla bola aby som poslala panej fotky na svetle a co fotim potme? 😀
a k tym obalkam sa nejdem ani vyjadrovat, ze im to nie je trapne poslat pouzitu obalku....

larmimi
28. mar 2012

inac este k tomu balnemu bol na vecicke aj fliacik ale "cert to vem" som si povedala....no stve ma to , ze keby to spravim ja, tak si baby pytaju naspat peniaze...jedna dokonca bola taka, za par eur teplaky (podla mna v dobrom stave ) mi napisala ze maju vysuchane kolienka (podla mna nemali) ale sto ludi sto chuti...tak ze jej mam vratit nejaku ciastku...tak som jej vratila 😖 no budem sa hadat ? a potom sa preriekla ze uz sa jej to stalo viac krat ze sa museli refundovat ....tak ked to zakazdym spravim tak dost usetrim , ze ?? 🙄 😀

ewana73
28. mar 2012

@larmimi no flaky su hore pri gombikoch,foto som zatial neprilozila lebo sa to na bilom triku zle foti.. ale ide o to,ze ked sa tie nitky odstrania,tak sa vypare cele triko po obvode ...

rainee
28. mar 2012

@larmimi tiez vazim doma na kuchynskej, pri hranicnej hmotnosti to moze byt problem, ale pytam potom tu nizsiu sadzbu pripadne ak som sa netrafila som uz aj vracala postovne navyse spät kupujucej na ucet 😉

larmimi
28. mar 2012

teda..a ja posielam niekedy v krabici od Um beba 😅 😅 ale som ekologicka, nie 🙂 co si tiez o mne pomyslia...no je to cista nova krabicka...

stanislavao
28. mar 2012

@rainee tak toto aj mne vecne vypisuju za vymenu a tiez mam velkymi pismenami napisane, ze NEVYMIENAM a na dobierku neposielam. a najlepsie je, ze ja mam 2,5 rocneho a ona 2 rocneho. no za co to mam menit ????? naco mi to bude, ked moj ma 2,5 roka? no nech decko jej chodi hole a bose, kednekupi. hrozne su hrze uz niektore. a jedna zo sale mi stale vypisuje, ze tot chce, toto chce, ale nech jej to donesiem. akoze co som ja kurier? a nikdy nic nekupi a to iste aj sestre mojej robi. to uz ked od nej nejaka sprava pride, tak to mazem, ani neodpovedam. otrasne su fakt niektore.

larmimi
28. mar 2012

@ewana73 aha, no urcite ziadaj naspat peniaze a tricko posli spat....6,50€ je dost...aka je to znacka ?

larmimi
28. mar 2012

ja na vymenu reagujem : nie dakujem...a koniec 😉