Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi
Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.
@hirjak to sa nedá nijak ošetriť, je to na svedomí každého jedného. Ale ak by niekto zavádzal častejšie a kopili by sa na neho sťažnosti - kľudne jeho IP adresu počítača odstrihnúť od možnosti ďalšieho predaja. Iste, niektoré kusy oblečenia môžu vyzerať aj po 2 deťoch naozaj výborne - tam je však možnosť jeho stav opísať v popise. verím tomu, že predávajúce, ktoré by pravdivo uviedli pôvod tovaru budú mať nálepku serióznosti a eliminuje sa tým pádom aj množstvo negatívnych hodnotení, ktoré by inak nedostala. No, je to len nápad, ktorý možno stojí na zamyslenie.. 😉
dievcata chcem sa opytat, mamicka na vlastnu ziadost chcela obycajne postovne, ok, mam to jasne v spravach, key nieco, napisala som jej teda sumu a ona si ju sama znizila na tom postovnom o 10centov.
miesto 6,6 poslala 6,5 co mam ako robit? nejde mi o 10centov ale o princip ☹
@lenocka84 presne tak, napisala by som jej ze sa asi pomylila a pockala na zvysok. ked to spravi pri kazdom nakupe kazdu 6.vec ma postovne zdarma 😉 inak ja dodnes cakam (viem ze sa nedockam) na peniazky od maminy ktorej som poslala postovne za doporucene ale poslala mi to obycajne, co som aj patricne reklamovala.
@lenocka84 Pekne počkať, pokiaľ pošle. Napísala si sumu, ktorú ma poslať, tak je jedno, či sa jedná o 10 centov alebo 10 euro. Neposlala tebou požadovanú sumu. Mne pokiaľ neprídu peniaze, vec nepošlem ani za svet, aj keď sme pred tým už trikrát obchodovali. A tak mi som postupovala aj teraz. Aj keď... mne za každé prijatie platby stiahnú z účtu 0,15 eura, takže by som to pri sume 0,10 eura zvažovala... 😀 ale princíp je jasný.
Úprimne, kolkokrát sa Ti stalo, že Ti niekto ubral na poštovnom?
...takže tie straty asi nebudú až také vysoké, aby sa kvoli tomu oplatilo byť takto principiálny (lebo tu sa velmi často píše o nejakom superprincípe, ale podla mňa hlavným princípom tohto bazáru je spokojná predávajúca a spokojná nakupujúca a nie domáhanie sa 10 centov). Čo by si si pomyslela Ty, ak by od Teba predávajúca vymáhala takýchto 10 centov? Ja by som sa ospravedlnila, ak by na tom trvala, poslala by som jej ich, ale pomyslela by som si svoje a ver tomu, že už by som u nej nenakúpila...
@heeedka no neviem,ja osobne ak by som omylom poslala menej hoci len 5 centov,ked sme sa dopredu dohodli na urcitej sume,a predavajuca by ma na to upozornila,tak by som sa v prvom rade velmi ospravedlnila.bola by to moja chyba,a preco by na to mala doplacat predavajuca?ak by dotycna chcela aby som rozdiel uhradila,tak by som bez rozmyslania ci myslenia si o nej svoje,sumu previedla.alebo by som dokonca sama po upozorneni navrhla,ze jej hned sumu prevediem.a urcite by ma to neodradilo od dalsieho nakupu.preco?ide tu fakt o princip,a teda aj ja si na principy potrpim 🙂 mne sa napr.stalo,ze som pani uctovala vyssie postovne /nevedela som odhadnut vahu/ s tym,ze ak bude nizsie,tak rozdiel jej vratim.a hoci slo len o niekolko centov,rozdiel som hned vratila.
@lenocka84 ja by som to nechala tak, možno sa len pomýlila, keď sa to stane raz, tak sa z toho nestrieľa- keby sa to stávalo pravidelne, možno by som hodila poznámočku- záležalo by však asi od konkrétnej osoby, od predošlej komunikácie a tak.. ale aj tak zvyknem stále čosi pribaliť- buď sladkosť, alebo nejakú vec navyše, takže pravdepodobne by som to neriešila...
@lenocka84 to je v poriadku, že Ty si sa nepomýlila, niekto iný sa pomýlil...neodpustíme mu to? Ok, zaplatila si 10 centov zo svojho vrecka, ale stále si zarobila, nie? Ja by som to nechala tak, najma ak sa to stalo omylom a pani sa ospravedlnila...btw, mm sa pýta, či si jej nezabudla dať patrične ostré negatko... 🙂
baby, chcela by som sa opytat, ake mate skusenosti, ci si zaujemkyne vobec citaju podmienky predaja?? v podmienkach mam jasne pisane, ze postovne hradi kupujuci, od urcitej sumy platim ja, ale pravidelne mamicky bud skusaju alebo su lenive precitat podmienky a chcu vec za par eur a este aby som zaplatila postovne 😅
@bezaz nečítajú... pravidelne sa ma pýtajú na veci, ktoré mám napísané v podmienkach...
Ináč, mne sa dnes stalo, že mi písala asi vo štvrtok neregistrovaná na topánky - chcela vnútorný rozmer (sú obuté párkrát, ale boli od prachu a pri čistení len vlhkou utierkou sa mi podarilo urobiť na nich na špici pár takmer neviditeľných rýh, čo mám však v popise uvedené, aj cena je prispôsobená... stáli 11 eur, predávam za 5,50, aj keď sú obuté skutočne možno 3x, malému boli rýchlo úzke, lebo má labu jak kačka 😀 )... neregistrovaná sa mi ozvala až v sobotu, že ich berie, žiadala podklady k platbe a že ich chce obyčajne za 0,60€. Slušne som jej odpísala, že aj keď neregistrovaným neposielam rada obyčajne, lebo nemajú hodnotenie, nie je problém, ale pôjde to na jej riziko, že neručím za poštu... A na to mi odpísala, že nech sa nehnevám, ale našla lacnejšie a NEOKOPANÉ! 😀 😀 No neviem, neviem, či teta nechcela pošpekulovať s obyčajným poštovným a vybafnúť na mňa báchorku, že nedošli, aj keby došli... že tak rýchlo zdúchla... Naštvala ma statočne... nie preto, že napokon nekúpila, ale preto, že sa mi nechce dávať číslo účtu len tak mírnix-dírnix 😀 🙄
kocky poradte. jedna maminka ma poprosila o podarovanie veciciek ze uhradi postovne. vraj to ona vyplati na svojej poste ked jej to pride. to sa da? este som sa s takym nestretla
priznam..ja sama necitam podmienky..a celkovo ani pravidla ..akosi verim hodnoteniam + komunikacia je velmi dôlezita
@traktor hej to ma napadlo ale akoze ja to poslem za 0.60? ved dobierka stoji ovela viac. ona to chce poslat obycajne.
@desszi preverila som nefiguruje nikde na ziadnej ciernej listine. tuto uz bola spominana tiez sa jedna kocka pytala ci ju niekto pozna. na darovanie nemam nic ale zas tie ceny mam symbololicke niekde tak tie 2 ecka ma z biedy nevytiahnu. a hadam ked jej pomozu tak budem rada 🙂

@nadhera však keď nechcú predať,nútiť ich nemôžeš 😵 😀 😀 😀