icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

zuzkahraskovie
30. jún 2012

@danielllka ja si to nemyslim,ze su tu len take maminy co maju nizky rozpocet,to ,ze niekto si nieco kupuje na bazariku tak to neznamena,ze je socialny pripad.. 😒 my sme len maminy co mame bohuzil nizku matersku ,ale zas na druhej strane ved este mame manzelov ktory do domacnosti prispievaju a napr. ja mam kamosku co je PRAVNICKA a vobec nema problem si kupit nieco v bazare pre deti ked je to v dobrom stave,,preto si myslim,ze to tu na MK len zacali niektore maminy casom zneuzivat a tak to ide pomali dolu vodou...moj nazor 🙂

poleva
30. jún 2012

@zuzkahraskovie súhlasím....ja tu kupujem len značkové,napr.a nenosené
od jednej maminy,super kamošky dvojičkárky,aj nosené
takisto veľa predávam,doteraz len spokojnosť 😉

kvietok173
30. jún 2012

@poleva dobrý večer. Dáte mi tip na dobrú predávajúcu?Ďakujem. 🙂

poleva
30. jún 2012

@kvietok173 jasnačka....mikyaniky ,nemá teraz toho veľa,je pravda,ale ak doloží,je sa načo pozerať,vždy dá aj dobrú cenu 😉

danielllka
30. jún 2012

@zuzkahraskovie .. veď to ani netvrdím, že kto tu nakupuje, musí byť sociálny prípad 🙂 Ale nie každý má v zálohe viac peňazí, že ak sa náhodou obchodík nevydarí a niekto ma "ošmekne"- či už o peniaze, alebo pošle chybný- zničený- tovar, tak si môžem hneď kúpiť tovar iný. A aj keby som mala, prečo to mám nechávať tak? Mne napríklad každá jedna (našťastie) vrátila peniažky, ak som nejakú zlú skúsenosť mala- lebo som to tak nenechala a bránila som sa- keby sa bránila každá jedna, keby nad tým nemávli rukou- že aj tak mi peniaze nikto nevráti- tak by to možno malo aj nejaký efekt a trklo by im, že takto to tu nechodí. Ale skúšajú- čo si môžu dovoliť- veď niektorá snáď tou rukou mávne 😝 Mimochodom, strašne by ma zaujímalo, čo by povedala Tvoja kamoška právnička, keby jej došiel tovar iný, ako bol opísaný, alebo zničený, alebo nič (aj to sa tu stáva), ako by reagovala- či tiež tak,že "veď je to bazár, s tým treba rátať" 😝

zuzkahraskovie
30. jún 2012

@danielllka je mi luto co sa ti stalo,ale ja to nevyriesim a takto ak by sme si o tom pisali tak to len budeme natahovat este na dalsie tri strany,,naco je to dobre??? skus sa radsej s pani dohodnut nech ti peniazky vrati..je mi luto v akej si situacii,ze ta oklamala resp zamlcala skutocny stav rifli ,ale je to uz len na jej charaktere ako sa k tomu postavy a ci bude ochotna tovar spat zobrat..drzim palce nech to dobre dopadne...ty uz tu zas neries, co by povedala moja kamoska pravnicka 🙂 🙂 ak by dostala zly tovar...to je uplne vedlajsie..tebe ide o to, aby ti boli vratene peniazky...pekny vecer....

danielllka
30. jún 2012

@zuzkahraskovie 😀 😀 ale ja som žiadne rifle nekupovala 😀 to iná pani.. ja len riešim taký postoj, aký tu viac- krát padol- aj od Teba- že "veď je to bazár, tu sa to dá čakať", alebo "čo chce za 3 eurá" .. tak by to byť nemalo, malo by to tu byť fér. Viem, je to utópia.. žiaľ... Pekný večer aj Tebe 🙂

zuzkahraskovie
30. jún 2012

@danielllka 😀 😀 tak prepac.ja som si uz naspet nepozrela,ze ci si to ty...sorry tak ta pani si to precita.. 🙂 nemam k tomu lahostajny postoj ako by si si myslela ,ale ak sa mam stazovat co mi to pomoze....??ak natrafim aj ja na taku pani co by mi nechcela vratit peniaze tak ,jasne bude ma to hnevat ale zas ,ano,som na bazare a musim pocitat bohuzial aj s tym,ze sa zataja skutocne chyby ,len aby sa vec predala...je to smutne ale je to tak....ja dufam,ze sa stretnem len s poctivymi maminami...lebo ja tu rada kupujem ci odev a ci detom hracky🙂

huxy
30. jún 2012

@danielllka
@zuzkahraskovie presne pre tieto spominane dovody tu uz nakupujem ovela menej,alebo len ked naozaj nieco potrebujem a neviem nikde inde zohnat.pretoze sa tu deju take veci,ze mi je z toho zle.z takych postojov,ze ved je to bazar,treba s tym ratat,alebo ze to niekto predava len za taku nizku sumu.ak niekto zamlci pravdivy stav veci,je to klamanie,a to hovori vsetko o danej predavajucej.tak isto sa mi stalo naposledy,konkretne som sa pytala na stav veci,ci nema flaky,dierky alebo ine poskodenia.no a prislo to s mini fliackami na rukaviku vpredu,vzadu a bodke pri golieriku.a vyprat to neslo.takze uz dovi-dopo,bojim sa tu nakupovat 😖

bajboj
30. jún 2012

Ja som tu ziadny problen s predavajucimi nemala.Rada tu nakupujem, nie preto ze som ,,soc. pripad" ale ved niektore vecicky boli oblecene par krat a su uplne nove.Takto som kupila viacej veciciek za par koruniek..Teraz vidim ze niektore ani neponosime a urcite ich posuniem dalej.Myslim si ze je fain ze si takto mamicky mozu pomahat.Samozrejme sme vseliaky,seriozny, neseriozny, preto,ked nieco potrebujem prezriem si najskor bazarik od mamiciek s ktorymi mam dobru skusenost..No dufam ze sa mi nic podobne nestane ako tu opisujete.

huxy
30. jún 2012

@bajboj tak ti prajem len a len dobré skúsenosti.ja som mala veľmi veľa dobrých,aj nakupujúcich,aj predávajúcich.no mala som nedávno veľmi zlú skúsenosť.a potom ešte pár takých drobných nie najlepších,ale už ma to fakt prestalo baviť.že sa naozaj spýtam na nejaké chyby,a aj tak sa zamlčia.to už nie je serióznosť.a nebaví ma potom sa tu naťahovať,znervózňovať.tak už radšej nenakupujem,keď nemusím

dejnas
30. jún 2012

ja by som chcela k téme - "veď je to bazár" dodať ešte aj pohľad zo strany predajcu:
vždy som čestne a pravdivo opísla skutočný stav veci, prípadné poškodenia a všetko, čo bolo z môjho pohľadu dôležité pre kupujúceho a doteraz (zatiaľ, našťastie) som nemala negatívnu odozvu, vždy boli kupujúce spokojné s tovarom 🙂

ALE, ak niekto kupuje tovar "z druhej ruky" (stále hovorím o pravdivo opísanom skutočnom stave), musí rátať aj s tým, že stav takého tovaru už nebude nikdy 100%... (okrem nenosených vecí, len opratých vecí a pod.).... práve preto sa tento tovar predáva lacno, a cena zodpovedá (mala by zodpovedať!) tomu stavu...

aby som bola konkrétnejšia; pri predaji kočíka, ktorý bol ozaj veľmi zachovalý (pani, ktorá ho napokon kúpila je s ním nadmieru spokojná 🙂 ) a cena, ktorá bola vzhľadom k stavu kočíka viac než výhodná, som mala veľa krát pocit, že potencionálne záujemkyne by chceli na bazáriku kúpiť používaný kočík v stave "nový" za tretinu predajnej ceny skutočne nového kočíka 🤐

ja tiež veľa nakupujem na bazárikoch, najmä na MMB, nie preto, že by som nemala na nové veci, ale preto, že tam nájdem veľa krát krásne, zaujímavé vecičky, ktoré v obchode nemajú 🙂

zuzkahraskovie
1. júl 2012

@dejnas a nie je to bazar??? ja som sem prisla na MK preto,ze mi to povedala svagrina,ze sa tu da dobre nakupit a ani som sa este nesklamala a to,ze sa casom nasli"podvodnicky"typu darujte mi lebo ma vytopilo atd...ci najnovie sa zatajuju pravdive stavy veci,tak ja neviem ci to vyriesime tym,ze sa budeme stazovat ..to by asi mali riesit admini ,,aby sa zachovala este tato sranka pre poctive maminy co si posuvaju vecicky pre deti alebo pre seba za dobru sumu...oni by ich mali bud naponenut alebo stopnut bazat...

mima1311
1. júl 2012

@zuzkahraskovie takto pises preto lebo citujem ta ,, ani som sa este nesklamala ,, ked sa raz sklames tiez ti to bude po prve aj luto , aj budes sklamana a nahnevana a neverim ze nie ...ja si myslim ze je dobre to tu napisat a postazovat sa , na to tu aj tato tema je , ci ? Taktiez sa ostatne maminky mozu urcitych chyb vyvarovat a to ze maju zakrocit admini to je jasne , skor by sa mali riesit taketo podvody zamerne , ako sledovat kto co ma v albume alebo aku ma profilovku ...

danielllka
1. júl 2012

@mima1311 súhlasím, na to tá téma je a je to diskusia a teda sa tu má (môže) o danom probléme súvisiacom s predajom- nákupom diskutovať 🙂 Nie raz- ani dvakrát- sa tu vyriešil problém práve preto, lebo sa tu o tom diskutovalo, žienky si navzájom poradili, prípadne "dotlačili vinníka" vrátiť poškodenej peniažky 😝

mima1311
1. júl 2012

@danielllka to je aj moj nazor 😉

mzuzka
1. júl 2012

ja na bazariku viac predavam ako nakupujem. Ale sem tam sa tam pokukam aj ako kupujuca. Dost mi pomahaju hodnotenia, ale ja by som uvitala, keby existovala ofocialna cierna listina, kde by dopisoval maminky len admin a to na zaklade internej komunikacie, na ktoru by nespokojna mamina upozornila. mne sa napr.stalo,ze som rezervovala mamicke vei, ktora ni e je na MK registrovana, mamicka sa nakoniec neunuvala rezervaciu ani zrusit a na vyzvu na platbu nereagovala. skusim o takuto sluzbu poziadat admina, podporili by ste ju?

benne
1. júl 2012

@mzuzka toto bolo adminom navrhované už niekoľkokrát, žiaľ, zatiaľ vždy zamietnuté.. ale aspon priebežne upravujú tú diskusiu "čierna listina", aby tam boli zapísané len nicky, prípadne mejly neregistrovaných.. ak si dáš do googlu taký mejl a napr. čierna listina, tak ti ho v tej diskusii nájde

kocko
1. júl 2012

Ja som tiež veľa krát nakupovala a mala som dobrú skúsenosť..... Záleží len na ich serioznosti....Teda je to o človeku.... 🙂

mzuzka
1. júl 2012

@benne napisala som takyto email adminovi
Dobry den, som maminka, ktora vyuziva bazarik. Stretla som sa so zaujemkynou, ktora mala dost zlych hodnoteni a chcela rezervovat tricka.Maminke som naisala,ze vzhladom nato,ze ma zle hodnotenia, musi do 2dni zaplatit, dlhsie nepockam. Maminka podla prislubu skutocne zaplatila. Ale, druhy pripad- rezervovala si u mna veci maminka, ktora nie je registrovana na MK, cize hodnotenia overit nie je mozne. Veci som jej rezervovala, ale po tyzdni, ked som ju ohlasila,ze kedy urobi platbu, na moje spravy nereagovala a ani sa neunuvala rezervaciu zrusit. Takychto skusenosti tu maju mnohe maminky. Mam taky navrh- mozno by v bazariku bolo dobre zriadit kategoriu cierna listina, do ktorej by mohol pridabvat nezodpovedne predavajuce a kupujuce len admin, na zaklade internej posty, na ktoru by upozornila nespokojna maminka. a mohol by tam tym padom admin dopisat aj maminku, ktorej nie je mozne napisat hodnotenie, lebo nie je registrovana. No a samozrejme, tym ze by tuto kategoriu spraavoval admin, by sa zabranilo dopisovaniu maminiek z ''osobnych'' alebo neobjektivnych dovodov.
Je to len napad, ale myslim, ze by ho privitalo vela maminiek, predsa, vas bazarik je velmi popularny, navstevovany, takze takato pomoc by ho urcite len skvalitnila a vyselektovala pre maminky, ktore skutocne potrebuju bazarikovu pomoc.
Zuzana

zuzkahraskovie
1. júl 2012

@mima1311 nevkladaj mi do ust slovo co som nepovedala...ja si len myslim,ze ano je dobre to tu pisat ved je to tu na to tato stranka a dat si poradit co v akej situacii robit,ale rozoberat jednu temu a tahat na par stran uz mi pride otravne..alebo ako to mam napisat...a najskor sa tu citaju rady ako ma danu situaciu riesit poskodena.a neskor druhe babeny co napisu svoj nazor tak uz sa prejde na ne a rozobera sa to co pise a preco ma taky a taky nazor na vec....nedavno som tu citala jednu pani dala len svoj nazor na vec a uz sa donej obuli a prislo mi to trapne uplne od veci ako keby tu islo len o to ak nesuhlasis v vacsinou tak si napadnuta...sorry ,ale toto si myslim...jasne, ze ma bude hnevat aj trapit ak sa mi stane ,,zla skusenost..ale ako vravim,je to tu len o tom aky ma kto charakter a tak aj pristupuje k predaju a komunikacii...

mima1311
1. júl 2012

@zuzkahraskovie pozri , ty mas svoj nazor ktory ti neberiem , ty mi neber moj , nic som ti do ust nevlozila , ked sme uz pri tom , prekopirovala som tu tvojich 5 slov , nic viac a ostatne bol moj osobny nazor , ktory si tu myslim tiez mozem povedat ako aj ostatne , ako aj ty ...peknu nedelu ti prajem a ziadne sklamanie v bazariku ...a este - .no vidis a pises ze si tu jedna pani povedala svoj nazor a hned sa do nej obuli a teraz sa obuvas ty do mna ...uz to riesit nebudem , naco , este by sme tu tym zas zahltili zo dve stranky ....

zuzkahraskovie
1. júl 2012

@mima1311 tak nato ja teda cas nemam.riesit hluposti🙂) a neobuvam sa do teba..nemam dovod...prajem aj tebe penky den...

mima1311
1. júl 2012

@zuzkahraskovie no vidis , v niecom sa predsa len zhodneme .... 😀

dejnas
1. júl 2012

@zuzkahraskovie ja si rada prečítam, skúsenosti iných, aspoň mi to (možno) pomôže nenaletieť podobným nečestným praktikám 🙂
to , že sa tu nejaký problém, rieši 5 strán - to už mi je asi jedno, keď ma to "otravuje" tak to nečítam... je pravda, že niekedy je asi fakt lepšie napísať jeden veľmi výstižný a presný popis nekorektného priebehu obchodu aj s menom / nickom necharakterného predajcu / kupujúceho, než na 5 stranách písať dokola to isté 😅 ... ale až tak to nereišim 😉

ja som práveže napísala, že je to "BAZÁR" a to slovo u mňa predstavuje možnosť nákupu (najčastejšie) tovaru POUŽITÉHO... chcela som poukázať na fakt (a tým som nemyslela nikoho konkrétneho z diskutujúcich - išlo o moje osobné skúsenosti), že veľakrát mám pocit, akoby sa tu mal predávať použitý tovar v 100% stave - doslova zodpovedajúci NOVÉMU a to za zlomok ceny nového tovaru z obchodu...
zasa teda konkrétne: keď sa niekto rozhodne kúpiť napr. ten kočík z druhej ruky, tak MUSÍ rátať s tým, že už aspoň nejaké minimálne opotrebenie bude mať... napr. minimálne, jazdené gumy na kolesách... preto sa predáva lecnejšie, než nový v obchode... alebo niekto počíta s možnosťou, že na bazáre kúpi tovar, z druhej ruky, ešte nevybalený, s visačkami a pod, za necelú tretinu pôvodnej nákupnej ceny? (iste, veeeeľmi výnimočne sa môže stať aj to, ale skôr asi nie)

to bol príklad "väčšieho" tovaru... samozrejme, vôbec nesúhlasím s tým, resp. takto: ja by som tu NIKDY neponúkla na predaj napr. úplne vyťahané tričko, vypraná farba, komplet ožmolkované (veľké žmolky) a navyše možno aj s dierkami... ani neviem, či by som ho ja osobne sem dala do kategórie DARUJEM... to už je na každom predajcovi... ja by som sa hanbila za niečo také pýtať peniaze 😝
pri predaji oblečka je to podobné... pokiaľ je nosené, NIKDY, nebude jeho stav "NOVÝ"... môže byť "veľmi zachovalé" a pod. ... pretože niekedy stačí tričko raz oprať a farba sa zmení.. alebo vznikne pár minižmolčekov... (a to aj pri drahšom, značkovom tovare 😒 ) a priznávam, že práve tu často vznikajú práve tie problémy, lebo predajca napíše "ako nové" a kupujúci očakáva "nové"... ale v skutočnosti ako "nové" nie je...je to CHYBA predajcu, možno niekedy neúmyselná (že nedokáže reálne odhadnúť stav veci), niekedy, žiaľ, úmyselná (ak zamlčí nejaké do oka bijúce vady), ale tiež kupúci by nemali zabúdať, že sú na "bazáriku" a opakujem "ako nové" nie je NOVÉ 😉

skrátka NOVÉ je nové a predáva sa väčšinou drahšie než POUŽITÉ, nosené ...

sorry, za dlhý príspevok, dúfam, že ste správne pochopili, čo som chcela napísať 🙂

zuzkahraskovie
1. júl 2012

@dejnas vas nazor ok🙂

katka0026
2. júl 2012

ahojte, chcem sa vas opytatm, ako by ste riesili tento problem. Predala som el. odsavacku, bola poslana 15.5, dens (2.7) mi prisla sprava, citujem: "Ja som si od Vas kupila odsavacka a teraz ked jsme ju chceli pouzit som
zistila ze nefunguje ta elektricka cast vobec nejde.Takze Vam ju posielam spat nakolko mi je nanic." Som v soku, mne odsavacka fungovala na 100 %, a teraz sa po 6 tyzdnoch kupujuca ozve a neda si nic vysvetlit, len ze posiela spat. Uvazujem, ze balik neprevezmem, ako by ste reagovali vy? Dakujem za kazdy podnet.

boska79
2. júl 2012

@katka0026 6 tyzdnov na vyskusanie je dost...

boska79
2. júl 2012

@dejnas nove tu napisat nemozes

boska79
2. júl 2012

@mzuzka admin predsa nebude citat xy udani.... Skor by som tie hodnotenia ci doverohodnost riesila na % ako je na ebay