Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi
Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.
@krasnulka prosim ta kto by riskoval zamestnanie kvoli otvoreniu dobierky 40€, ved to neni az take jednoduche otvorit a ukradnut, len kvoli tomu ze balik je nepoisteny, ved postou prejdu haldy nepoistenych zasielok aj v ovela vyzsich sumach,jasne ze ho prevzala, vies co urob? chod na policiu a oznam ukradnutie mobilu 🙂 😝
@maznacik007 jasné, ja som tu na koníku veľký zástanca antirasizmu. Ale to nemá s týmto nič spoločné. To že je kupujúca rómka je podružné. No to že človek niečoho nie je znalý, to ho neospravedlňuje ani v prípade postupu pri doručovaní zásielok. Škoda len, že v škole sa deti učia mnohokrát samé somariny ale také základné veci akými sú práva a povinnosti predávajúcich a kupujúcich to ich nik neučí. Detto spotrebiteľské, pacientske, občianske práva. Nič. A potom vznikajú takéto situácie.
@miriamm11 by si sa čudovala, ako slovenská aj česká pošta kradne. Už o tom štebotajú vrabce na streche aj v okolitých štátoch, jewdnoducho predávajúci zo zahraničia odmietajú posielať na Slovensko a do Čiech. Mne svojho času chodili balíčky od Nivea bonusových súťaží vykradnuté, ulakomili sa dokonca aj na odličovacie tampóny. Preto som so slovenskou aj českou poštou bez poistenia zásielky dávno skončila.
@miriamm11 neviem, kto by riskoval, ale som tu raz čítala a nemôžem to teraz nájsť, jednu skúsenosť. Poštárka to vlastne svojej kamarátke priznala ako sa to robí a tá bola vyhukaná, že sa to naozaj deje. Takže nebude to až také vylúčené 😒 Trocha odbočím možno, tá naša poštárka si necháva celú tú plnú tašku na kolieskach dole pri schránkach a vyberie si len to, čo má doručiť osobne 😖 Aj takto sa pristupuje a nedivila by som sa, keby sa jej niečo stratí
@jarunka111 samozrejme, že mnohokrát beztrestne a dlhodobo a systematicky kradnú zamestnanci pôšt, a nielen pôšt ale i letísk - nemusia to byť zrovna poštárky, letušky, panie čo predávajú letenky, logicky, ale tí čo s balíčkami a kuframi manipulujú pri TRANSPORTE (rôzne pomocné sily a podobne) viď nedávno prípad v Rakúsku partička zamestnancov letiska vykrádala kufre a ukradla mobily v priebehu niekoĺko mesiacov v celkovej hodnote 130 miliónov eur.
@maggie2 to bol teda úlovok 😒 jasné, že sa to deje, len chceme veriť, že nám sa to nemôže stať. Ale veru deje sa nám to každodenne pred očami 😠
@maggie2 ja si zasa myslim ze pokial krasnulka vyslovene neponukla tej kupujucej moznost poistenia /a ma to niekde elektronicky/ tak ma potom tie naklady na mobil znasat na polovicu ...
aj ked ja hovorim sama za seba ak som predavala vec nad 10 EUR tak som ju poistila bez ohladu na zaujmem kupujucej o poistenie... prosto ako standard po skusenostiach s postou..
ako chces mi
@maggie2 povedat ze ak by sa to stalo tebe ze si preberies balicek na poste /a predom nevies predsa aku mal vahu iba ze ti to predavajuca oznami - otazka je ci to urobila/ a otvoris ho a nenajdes tam nic tak ako budes v pohode... a mavnes nad 40 EUR rukou....
ano aj ona urobila chybu ze balicek neotvorila priamo na poste ale tiez nevieme okolnosti a podla mna urobila chybu aj predavajuca ze balicek nepoistila... kolko vlastne stoji take poistenie? a naklady by mali znasat na polovicu
predavam a nakupujem uz dlho..ale nikdy, fakt nikdy som na poste nekontrolovala, kolko ma balicek ak mi prisiel..a nikdy mi ziadna predavauca nenapisala..posielam vam balicek o takej a takej vahe..ani ja to nikdy nerobim.. a suhlasim co pise
@maznacik007
pridavam svoju prvu negativnu skusenost s vysie spominanou pani zuzanatatajka@gmail.com pani si u mna kupila tenisky Kappa a bez akehokolvek upozornonia mi dala vyhrazne negativne hodnotenie,az potom mi pisala zevraj som jej poslala tenisky v rozdielnej velkosti coho niesom si vedoma boli nove kupovane len mna neuveritelne tlacili tak som ich dala na bazar,ja som vzdy ochotna riesit akykolvek problem snazim sa im predchadzat ale toto od nej bolo nefer,napisala som jej nech mi odfoti topanky ako dokaz toho co tvrdi ziadna odpoved.bolo to od nej nefer.a nechapem preco s mnou komunikovala ako neregistrovana aj ked je tu registrovana
ahojte..poprosim radu..
nechcem zatial pisať nick ale čo by ste robili kebyže kupite tuniku a predavajuca pošle uplne ine miery ako su v skutočnosti..stala 6eur.ip ignoruje pritom viem že tu bola,ip som pisala včera a ona si dnes aktualizovala inzeraty a ma ma na salame 🙄
@sisaha som jej to napisala včera..že rozmer aky mi ona dala absolutne nesedi ked som to merala ja tak som napr prsia namerala o 8CM MENEJ..čo je myslim dosť..
a napisala som jej že ak sa to vyrieši v pohode a rychlo-to je že ona mi vrati eura a ja jej hned pošlem tuniku späť-lebo ja som chybu neurobila že to nebudem viac riešiť a nedam ani hodnotko..
to som pisala včera 🙄
dnes pozeram že si aktualizovala inzeraty takže tu musela byť 🙄
teraz som jej pisala poslednu ip ak bude mať na haku jej chyba 😠
predavam a kupujem tu velmi vela to toto sa mi stalo prvy x
@maznacik007 ja som mala inzerat na mobil za 40 eur. Ked sa ozvala, bola uz stvrta, lebo mam zaujem, este ho mate? A nic. A ona ako stvrta mala vazny zaujem,ale chcela zlavu. Ponukla som jej cenu 40 eur aj s postovným. Ale na to hned odpisala, ze ho berie a napisala mi svoju adresu. Jasne, chcela na dobierku, co je pre mna ako platitelku postovneho drahsie. Ale nechala som to tak a suhlasila som. Tak som ani len nerozmyslala nad poistenim, ani som jej nepponukla a ani si ho neziadala-nezmienilo sa medzi nami slovo poistenie. Tak som jej ho poslala a za dobierku som zaplatila 2,35 € co je teda dost na to, ze som len za letefon chcela 40 eur. Este som jej zdarma nechala pamatovu kartu 2 GB. Bol to dotykový telefon, takze to bola naozaj smiesna suma, ked aj USB kabel som jej dala k telefonu-samozrejme, ze som potom lutovala, lebo mne k novemu USB kabel neprisiel. Takze ho mala za super cenu so super prislusenstvom. A bateria vydrzi 1 tyzden. A teraz co? Ona chce mat svojich 40 eur ked nema telefon. 20 eur jej stacit nebude. A ja mam znasat plnu vysku za to, ze sa niekde cestou presunul niekomu do kapse?
Ako nenapisala mi priamo, ze ich chce odo mna, stale riesi postu-ale este reklamaciu nepodala, lebo oni od nej chcu podali listok ktory som jej len dnes posielala, takze ho bude mat v utorok a potom bude riesit reklamaciu. Podotýkam, ze balicek prevzala teraz v stredu. Neverim tomu, ze sa s nou vobec budu bavit na poste ked pride pomaly po tyzdni. Ale co dalej? Ked ju poslu rovno domov bez spisania reklamacie, bude chciet odo mna tie peniaze?
@akika722 ak neodpisuje, nevahaj a daj jej negativ. Ja som ako ty, vsetko chcem riesit, na vsetko davam cas a ako som dopadla. Za dobrotu na zebrotu. Nebud hlupa ako ja. Oklamala ta, nereaguje, nevahaj a daj jej negativ. Ci jej ho das alebo nie, peniaze ti to nevrati ale aspon budu ostatne mamicky vediet aka je predavajuca.
@akika722 riziko nakupovania by bolo, keby uvedie velkost napr. 36, ty sa neopytas na blizsie rozmery, pride ti to a je to male..tak je to tvoja chyba, lebo 36 môze byt rôzna..ale pokial ma uvedene miery, resp.ty sa na miery opytas a ona ti ich da a nakoniec sa ukaze, ze ona urobila chybu..tak ti ma vratit peniaze a ty jej tovar..takze ak sa o tom nemieni bavit, tak buch hodnotenie a pridaj ju aj na ciernu listinu..toto sa nerobi..
@akika722 😠 ale by som jej dala 😠 riziko nakupovania? Napis jej toto: V prípade nákupu používaného tovaru uzavierajú predávajúci a kupujúci kúpnu zmluvu podľa Občianskeho zákonníka. Ak je tovar používaný a vadný, musí predávajúci upozorniť kupujúceho na jeho vady, napr. tovar je poškodený, špinavý, má žmolky, dierky, pravdivé rozmery a pod. Ak sa tak nestane, máte právo požadovať zľavu z kúpnej ceny alebo ak je tovar nepoužiteľný, odtsúpiť od zmluvy a žiadať späť peniaze.Pokiaľ tak predávajúci neurobí dobrovoľne, jediné riešenie je podať návrh na súd o vydanie bezdôvodného obohatenia. Predávajúca mamička sa zrejme spolieha na to, že pre nejakých 5-10 € sa súdiť nikto nebude.
@traktor ano ona napisala do inzeratu XXL kadže XXL su rozne tak som sa opytala na rozmer..tak podla rozmeru mi to malo byť trošku volnejšie čo aj som chcela..
len to prišlo kukla som nato a sa mi to zdalo malinke..tak som zapla pc a premerala..prsia boli o 8CM MENEJ AKO ONA PISALA a pas ona merala uuuuuuuuuuuplne na dolnom kraji kde tunika konči-jasné že tam to bolo širšie ako naozaj v pase.. 🙄
proste blbe rozmery a ja som vinna 🙄
@akika722 ja by som ju postrasila obcianskym zakonikom a sudom-to velakrat pomaha. Len potom budes najhorsia za to, lebo sa vyhrazas sudami 😖 ale radsej sa vyhrazaj, lebo ak by si mala kazdej kupujucej zaplatit 6 eur za tovar ktory ma ine rozmery, mala by si doma second hand veci ktore nevyuzijes a predavajuce by boli vysmiate.
@traktor ja to nechapem ako može niekto tak klamať len aby danu vec predal 🙄 a ešte jedna vec..pytala poštu 0,80c-akože prva trieda a poslala to obyčajne z 0,60c..akože o to mi už fakt nejde ale ide mi o jej princip okradania 🙄
ma 19dobrych hodnoteni tak som myslela že bude ok..a to tu nakupujem velmi vela,zatial sa mi nič podobne nestalo
@akika722 prosim ta, keby som sa ja mala rozculovat nad kazdym balickom ktory pride obycajne a zaplatila som si doporucene asi by som bola s nervami uz v prde... pravidelne mi kazdy treti balicek pride obycajne. Ale, pravidelne kazdí mesiac sa mi jeden strati. Minuly mesiac som cakala 37 balickov. Prislo mi 36-vsetky obycajne prisli a 1 doporuceny sa stratil-zrovna ten co som najviac potrebovala. Akoze ja mam poslednou dobou strasnu smolu. Ale reklamacia sa vcera podala a ked jej pride vyjadrenie tak mi posle peniaze naspat-aspon dufam ze nebude ako tatiana 😕 ale kazda somarina mi pride,ale to co najviac potrebujem sa strati-nahoda?
@akika722 ten jej inzerat si vytlac, nafot poriadne tu tuniku s metrom aby bolo dobre vidiet aky ma rozmer a s vytlacenou komunikáciou chod na policiu. To je zamerne klamstvo predavajucej. Mozno sa ti policia vysmeje, mozno to presetria ako priestupok...neviem,ale za skusku nic nedas. A ked kazdej predavajucej das len negativ a nebudes riesit, potom bodaj by sa tu neklamalo. Vdaka tatianinmu predaju som sa vela ponaucila. A nezabudni napisat adminovi, aby ju upozornil-aspon upozornil.

@maggie2 neviem ja napr. by ma ani nenapadlo ze musim predavajucu ziadat o poistenie ak to posiela na dobierku ... ved tu predsa nepadlo ze ona take nieco vyslovene nechcela... pokial clovek denne nenakupuje a nedava si posielat postou ako to ma vediet ja si skor myslim ze toto mohla skor predvidat predavajuca a pri takej sume za telefon uz to poistenie zaplatit...
baby sak to neberte ze to je ciganka.... fakt si zoberte ze by sa to stalo vam... ako kupujucej ... ja by som osobne zasla na tu postu a ziadala ukazat preberaci listok od balika aka je tam vaha atd... ale ako nepaci sa mi ze ju tu takto odsudzujete ako keby musela byt zlodejka ked je cierna...
to ako sa ma brat tak ze ked sa strati nieco v triede a je tam romsky ziak tak automaticky to on vzal alebo ako...