Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi
Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.
@mawka jéééj, teší ma, že máš o mne takú dobrú mienku🙂...ďakujem😉...(mimochodom, to si myslím aj ja o tebe😀...) ...ale aj ja mám zopár skúseností, keď mi moje dobré úmysly, hlavne pri predaji, vyšli nazmar... 😀 ... no, čo už... ľudia dokážu prekvapiť ... aj keď mňa v poslednej dobe celkom príjemne a milo ... 😉
@localoca no, s tým už nič nenarobíš... veď to poznáš (vlastne všetci ...) ..."keby, keby, keby...boli by se v nebi..." ... keď ti už tak (a podľa mňa celkom milo a vtipne 😉 napísala, že či nechceš priveľa ... tak si mala odpísať, že vždy chceš maximum...ak je to možné ... (na to sa nedá uraziť, veď každý chce toho vééééľa, veľa a ešte viac 😀...) a aj keď si "poprosila" ... bolo to zoštylizované ako "rozkaz" ... niečo ako..." keď ja u vás kupujem, tak mi to musíte aj rezervovať..." ... teda, vyznelo to tak... je to hrozné, keď si uvedomíme, akú silu má (ešte stále) písané slovo ... človek to tak ani nemyslí a úplne inak to vypáli ...
PS: tak, ponaučenie z tohto celého ... aj pre mňa ... ak ideš nakupovať vo veľkom a nemáš práve potrebné množstvo peniažkov, najskôr sa pýtaj, či je možné rezervovať a až potom "vyžmuraj" nejakú tú zľavu, či bonus...a tým by sme to celé mohli uzavrieť...
cauko,baby ako riesite problem ked poslete peniezky a pani potom robi "mrtveho brouka" a tovar ste nedostali? 😒
@happy3 okopírujem ti odporúčanie admina:
Aj tak vznikol problém
Aj napriek úprimnej snahe sa stane, že komunikácia medzi predavajúcim a kupujúcim sa dostane do slepej uličky. Čo vtedy? Majte vždy na pamäti, že takmer nikdy v podobných prípadoch sa nejedná o podvodníka, ale o nedorozumenie. Ak sa k tomu pridajú aj negatívne emócie, až vtedy je skutočný problém na svete.
Ako to urobiť správne:
Ako prvé skúste pridať negatívne hodnotenie, v ktorom fakticky popíšete čo sa stalo a kde to zlyhalo. Vždy ho môžete zobrať späť ak sa problém vysvetlí.
Ak to nepomôže a druhá strana naďalej nekomunikuje, alebo sa neviete dohodnúť svoj prípad zverejni do témy o skusenostiach v bazári. V príspevku pozvi do diskusie druhú stranu a požiadaj ju o jej verziu. Veľmi pomáha ak sa prípad rieši verejne. Nikdy však nezverejni osobné údaje a nekopiruj vašu komunikáciu bez súhlasu druhej strany.
Ak ani to nepomôže kontaktuj admina stránky. Ako najlepšie postupovať si prečítaj v článku Ako postupovať ak mám problem v bazári. Admin ťa bude informovať o tvojich možnostiach a v prípade potreby vstúpi do komunikácie k obchodu.
Vždy si dávaj pozor na slušnosť v komunikácii. Vyriešenie vždy závisi od vzájomnej dohody. Ak tá zostane na mŕtvom bode, admin stránky upozornením, alebo blokaciou vám nevráti späť vaše peniaze, alebo tovar. Poslednou možnosťou vám v tom prípade zostáva kontaktovať políciu SR.
baby, ale viete o tom, ze policia s tym nic neurobi? neviem, ci si niekto uvedomuje, ze pokial nesposobi skodu od nejakych 300 e hore /neviem presne, ale okolo tejto sumy sa to toci/, tak sa tomu nikto nebude venovat. a ak hej, tak zavolaju si na vypocutie cloveka a nahodou sa stane, ze mal naozaj nejaky problem, tak este vy mozete mat problemy, ze ste ho krivo obvinili. takze bacha na to. su ludia, ktori hadzu a ohanaju sa trestnymi oznameniami za 7 e - ja chapem, ze to je pre niekoho dost penazi, ale naozaj s tym nic neurobite. navyse tak maximalne bude ten clovek rieseny v priestupkovom konani ci ako sa tomu hovori. a ze tu napisete nejake staznosti, tak zide z oci, zide z mysle. ludia na to zabudnu.
ja som si dala zaslat teplaky obycajne, vyvalila som za ne vyse 7 eur, zenska mala inzerat stale aktualny aj po tom, co mi teplaky akoze zaslala. vzdy mi chodi obycajna posta, vzdy, zahadne pri tejto mi akoze neprisla. cisty odrb, to uz clovek citi. velice rychlo zmazala inzerat, ked som po nej chcela, aby patrala po balicku... vraj bude pratrat a potom s apo nej zlahla zem.
kamoske som raz posielala obycajne balicek, nedorazil, ale dopatrali ho uplne v pohode. takze neviem, kto tu obabrava koho. podla mna tiez su to vyhovorky, ze obycajne na vase riziko 😉 nasa posta robi chobotiny, ale nie az take a az tak vela stratenych zasielok - jednoducho neverim....
tak baby problem vyrieseny,
@mawka ako studentka som v letnych mesiacoch brigadovavala na poste v BA. Neverila by si, co vsetko sa s takymi zasielkami deje a nie jedenkrat sa stalo, ze obycajna posta skoncila v kosi, lebo sa to niekomu nechcelo roznasat...teda slo hlavne o brigadnikov, postar, ktory na svojom rajone robi roky, by si take nieco nedovolil. bezne sa baliky vykradaju, listy sa trhaju, casopisy stracaju...ano, stane sa, ze listova zasielka zapadne a ak sa adresat pride pytat, tak ju najdu, no to je skor rarita. Podobne, ak je listova zasielka objemna a nevojde do schranky, no v takom pripade nie je posta povinna zasielku monitorovat. Jedina aka taka istota je doporucena zasielka a ani ta vzdy nemusi prist v poriadku. Da sa vsak aspon vypatrat, kde bola videna naposledy...
@mawka no mne sa stratila doporučena zasielka,posielala som plavky,žial nedorazili,dala som rteklamovať,ešte na reklamačnom mi povedali že sa balik môže najsť,na stranke pošty ked som si nahodila podacie čislo stale mi len ukazovalo poštu na ktorej balik bol podany,nič viac,balik sa nenašiel,pošta reklamaciu uznala vyplatili mi 10 nasobok poštovneho,no čo sa stalo s balikom som sa nedozvedela,v reklamacii bolo len uvedene ako dôvod reklamacie nedodanie balika,tak toto bola doporučena zasielka tam je možna aspon reklamacia,stracaju sa aj obyčajne zasielky ved tu dosť často o tom čitam,mne chodia baliky na hlavnu poštu a ked sa mi strati obyčajny balik určite to na hlavnej pošte nikto nebude hladať medzi tisickami zasielok,rez mi prišla doporučenka z okresneho sudu,volal mi otec že aby som si prišla pre doporučenku alebo to šla vybrať na poštu,volala som na poštu spytala sa že či mi to bez toho daju,povedala som im svoje meno adresu a pani mi povedala že potrebuje podacie čislo že podla mena a podla priezviska to nevyhladaju
@mima4 to zas nie, urcite na malych obecnych postach, kde poznate pomaly kazdeho zamestnanca aj menom a jeho pribuznych az do tretieho kolena, tam sa tak bezne zasielky nestracaju, avsak na velkych postach, naviac pocas dovolenkovych obdobi, to by som si nebola ista, ci obycajna zasielka pride. Doporucene je istota aspon reklamacie, ak uz nie dorucenia.
takze nas nas mily slovensky monopol nuti platit drahsie sluzby za ich neschopnost a neporiadnost. tomu hovorim biznis 😉 😀 boze, baby, uz to tu nerozoberajme zase na celu stranu obyc. zasielka vs. doporucene a stratene zasielky. len som to spomenula, ze ano, byvaju aj na poste niekde hodene, svihnute, proste stane sa no. ale zas to enni tema, ktora sa nutne musi rozoberat na celu stranu 😉
mier.
@rainee mne sa presne to iste stalo minuly rok. Na nejakom bazari uviedli moje tel. c. ku autu (velmi vyhodna cena). Potom mi v kuse niekto vyvolaval. Ked som im vysvetlila o co ide, brali to ok, az na jedneho pana, ktory mi vynadal 😨 A pritom ta adresa bola bratislavska, len tel. c. bol moj. Kontaktovala som admina stranky, ale ani po mesiaci ten inzerat neodstranil. Ale nakoniec ludia akosi prestali volat.
@mawka ja som obycajne posielala par zasielok na ziadost kupujucich - vdaka bohu - prisli... ale ten stres co som pri tom mala... ufff.. dakujem, viac neprosim... najma pri tej poslednej, ked sa mi mamicka neozyvala na moje spravy... a aj ked mam z tych par zasielok dobru skusenost... jeden nikdy nevie... a prave preto aj ja upozornujem, ak niekto vyslovene chce, ze obycko je na jeho zodpovednost.. lebo ja ako odosielatel sa nemam kde odvolat bez dokladu...
baby ahojte poradte mi...posielala som jednej babe peniasky postovou poukázkou na adresu nie na ucet..a dnes je uz utorok a stále neprisli.. ☹
veď ano aj ja píšem, ale keby sa balíček stratil, bolo by mi nepríjemné, že druhá strana by chcela moju adresu 😒 by som sa bála, že mi ide nadať, Pritom každý vie, že obyčajná zasielka sa môže stratiť a predávajúci nezodpovedá,.
@luna22 ale jasne, ved sa na nu nestazujem, neuvadzam jej nick, neriesim to, moja neopatrnost. len k tej adrese - no ja teda neviem, ja sice nakupujem a davam adresy a teda by som chcela vedirt, kto mi predava. ked kupim v obchode, tiez aspon viem, kam sa vratit, ze ano. je to sice toto internetove nakupovanie, ale tiez by sa malo riadit urcitymi medzami slusnosti. vylozene sme sa s tou pani bavili, ze ano, posle adresu, meno alebo nieco a skusime najst balicek, ked nie, ok. lenze odvtedy prestala komunikovat no. keby aspon napisala volaco. nieco. neviem, no proste pase, je to pase, nerozoberajme to tu uz. ze som to napisala hore, to nebola staznost, to bolo na margo posty a predaja na MK vseobecne.
@miruss_013 a kedy si posielala? 🙂
@mawka ja pisem tiez... 🙂 vzdy 🙂 v nadeji, ze ak nastane problem, tak sa ten balicek vrati aspon ku mne 🙂
ano, veď aj ja píšem, ale ak by sa stratil, fakt by som sa bála, že mi tu niekto zaklope, že chce tie dve eurá 😀 dnes sú všeliakí ľudia

@mawka ja som oznamovacie vety nepouzivala,slusne som sa pytala aj s otaznikom.....takze nebola ne nic nutena,mohla aj krajsie napisat ze nerezervuje veci,napr. sorry ale rezervaciu nerobim,alebo nieco také,a tiez nemusela dat zlavu,som sa opytala suhlasila,keby mi napisala ze ceny su pevné aj tak by som veci brala....