icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

ivett1
5. nov 2012

@dambala tak, ten predaj trička by som pochopila len vtedy, keby si príliš dlho váhala a nevyjadrila by si sa jednoznačne...t.j. že ho berieš a ideš previesť peniaze ... (toto sa dá overiť z vašej komunikácie...)
.... ale ak sama predávajúca uzná, že "urobila" podraz a hoci jej tvoje peniaze nabehli na účet, tak tričko predala, tak sa netreba ani baviť... peniaze mala obratom poslať späť na tvoj účet a láskavo by si mohla odpustiť tie reči, že "keby bola sviňa, tak by tie peniaze neposlala vôbec"... a ja by som jej hodnotenie určite napísala ... niečo v štýle "táto predávajúca tovar, za ktorý som už zaplatila bankovým prevodom, predala inej záujemkyni a veľmi dlho jej trval spätný prevod peniažkov na môj účet" .... lebo beriem ako samozrejmosť, že ti ich vráti 🙄 ...aj keď jej to tak dlho trvá ...a určite takéto vyjadrenie ovplyvní "predaj" ... zasa až toľko tých hodnotení nemá😉, aby sa tam práve toto hodnotko stratilo...

m.zuzanka
5. nov 2012

toto mi nedá nezverejniť, kupujúca ktorá ma naťahovala vyše týždňa že mi na účet poslala peniaze čo vôbec nebola pravda lebo žiadne neposlala ,ona len čakala že sa seknem a tovar jej pošlem skôr ako budem mať peniaze. Celý týždeň nebola ochotná so mnou normálne komunikovať ale dnes mi napísala nasledovné:
@cacovatn -

katka0026
5. nov 2012

@m.zuzanka fuuuha, to je silne jednanie, asi sa bezne takto doma rozpravaju, ja by som to negatko doplnila este o sposob komunikacie nakupujucej

nikolca
5. nov 2012

@m.zuzanka no aky človek taka reč 😠 😠 😠 ,vždy treba počkať na eurače,nikdy nie poslať tovar skôr ako nabehne platba,mne sa tiež už par krat stalo že mi kupujuce vraj poslali platbu,no asi maju doteraz okružny let okolo slovenska a akosi zabludili,kedže na môj učet nedorazili 😒 asi čakaju že niekto naleti a pošle tovar skôr 😠 😠

pastelka74
5. nov 2012

@m.zuzanka ....nič si stoho nerob,ja už čakám od 25.10 na peniaze za bundu,kontaktovala som pani,že mám inú záujemkyňu...či má stále záujem....ešte pred tým mi písala že pôjde osobne vložiť na účet,teraz jej mama ochorela.....no,nekonečný príbeh.....ale ak sa mi do zajtra neozve,tak jej trepnem také negatko.....a vieš čo je najlepšie?...že nie je to tak dávno,tu dala jednu neregistrovanú,že aká nespolahlivá...obviňala ju presne stoho istého,čo urobila mne.....iba sľubuje a zavádza.... 😝

m.zuzanka
5. nov 2012

@katka0026 už som chcela doplniť ale nie ja tam taká možnosť 🙂
@nikolca ja som zvykla občas poslať skôr tovar ako mi nabehnú peniaze, dokonca aj v tomto prípade som mala nachystané len v pondelok mi to nevyšlo 🙂 No, nabudúce si najprv počkám na peniažky a potom pošlem 🙂 A k tomu jej slovníku sa nebudem vyjadrovať, aspoň samá dokázala že chybu urobila ona a nie ja 🙂 🙂 🙂 Keď som to čítala som neverila vlastným očiam 😕 vlastne ona sa nahnevala že ma nedokázala oklamať 😅 😕

missy97231
5. nov 2012

ahojte. @fukylove @m.zuzanka botky mi dnes prisli, ale este stale som od nej na 3maily nedostala odpoved, ci tie peniaze uz nasla... kazdopadne,,, neodhadla som velkost 😀 teeeda, na dlzku by aj sadli, ale su uzke, a neobujem ich malej na nozicku 😒 no co uz ... tak dlho som cakala, a aj tak radosti neurobia na nozkach ☹

m.zuzanka
5. nov 2012

@pastelka74 no, táto moja kupujúca rýchlo jednala a hneď mi aj peniaze posielala, napísala aj to kedy ich budem mať pripísané, len tie už neprišli 😒 potom už so mnou vôbec nekomunikovala iba mi vo štvrtok napísala že už má aj výpis z účtu, keď som ju vyzvala nech mi napíše kedy to posielala a ja si vo svojej banke prezistím čo sa stálo tak sa už neozvala iba dnes mi napísala skvelú poznámku 🙂

kucminka
5. nov 2012

bože ja už mám takýchto nakupujúcich plné zuby,najskôr sa vypytujú,pomeriam,popíšeme,konečne sa rozhodnú,že tovar berú,pošlem podklady k platbe a ani na výzvu či majú o daný tovar záujem,sa ani neozvú,už mi to riadne lezie na nervy. 😠

kucminka
5. nov 2012

@m.zuzanka hodnotká takýmto nakupujúcim by som mohla písať skoro denne,len mi bolo povedané,že keď neprebehol obchod,tak sa hodnotko nepíše.

m.zuzanka
5. nov 2012

@missy97231 @fukylove to som rada že ti tie topánočky prišli 🙂 a neboj tá predávajúca peniaze určite má 🙂 inak by ti tovar neposielala ked by ich nemala. ... to že malej nesedia tak ich skús predať dalej 🙂

missy97231
5. nov 2012

@m.zuzanka ved dala som ich zatial na mma, ak sa neuchytia tak ich dam tu na bazar... ale to nie su zimne, tak asi mi celu zimu postoja, kym sa najde niekto kto ich bude potrebovat 😀

m.zuzanka
5. nov 2012

@kucminka no, to som nevedela že sa v takom prípade hodnotenia nepíšu, ja som to napísala iba preto aby sa ostatné predávajúce mali na pozore lebo tu evidentne išlo o podvod, lebo zavádzala a vyslovene čakala že jej naletím... ja nepíšem hodnotenia v takom prípade že sa niekto opýta či je inzerát aktuálny, a viac sa neozve, alebo nechá si premerať veci a potom ani mu ani bu... ale toto mi celé zaváňalo podvodom čo aj nakoniec samá kupujúca nepriamo potvrdila 🙂

bibina25
5. nov 2012

@m.zuzanka došlo k dohode o obchode, mas plne pravo dat hodnotenie, a myslim, ze presne z dovodu, aby sa aj ostatne poucili

traktor
5. nov 2012

@m.zuzanka pokial sa niekto len pyta..ale nedaju sa udaje k platbe, tak sa hodnotko nedava..tu vsak prisla odpoved, ze ti peniaze poslala, co sa vsak nakoniec nestalo..tak mas narok dat jej negatko..a poviem, ja by som ho zmazala a napisala este raz a spomenula tam aj ako krasne sa vyjadruje 😠

pastelka74
5. nov 2012

@traktor ....a čo v prípade,ked kupujúca sa stále tvári že áno mám zaujem odriekla som kôli nej aj inú a stále nič....po pravde už ma to nebaví,od 23.10.sa doťahujem s ňou....ked sa ozvem,tak mi napíše aby som sa nehnevala že dnes určite vloží peniaze...čakám,potom že mama je chorá a ja opäť čakám....som znechutená a poriadne...o to je to horšie,že je somnou v súkromke...ách,jo..... 😖 😖

traktor
5. nov 2012

@pastelka74 napis jej rovno..pokial napr. do zajtra vecera neprevedie peniazky / napise ti, ze ti ich poslala/, tak tovar posuvas dalej do predaja, nie si ochotna cakat..lebo..ja tiez nemam problem pockat s platbou, ale cakam ferove jednanie..ak treba pockat, tak to predsa napisem jasne napr. ........si ochotna mi pockat s platbou do materskej?..vtedy viem na com som a nie vyhovorky , ze dnes nie, nestihla som, zajtra nie, lebo mozno bude prsat, pozajtra nie, lebo co ked dostanem behacku, sadol na mna virus.. 😀 😠 .. ja uz by som to davno posunula dalej, keby sa konkretne nevyjadrila, tak ako ta tvoja..

pastelka74
5. nov 2012

@traktor dakujem....

ivett1
5. nov 2012

@m.zuzanka tak a toto čo už, kde sme 🙄 určite jej negatko zmaž a napíš ešte raz, tak ako ti radí @traktor ...dopisovať sa síce nedá, ale vymazať a znovu napísať sa dá... 😉 a samozrejme, že to treba napísať ... už to tu bolo spomínané, hodnotenie sa dáva aj keď obchod nebol ukončený klasicky - zaplatením a dodaním tovaru , ale záväznou dohodou medzi kupujúcou a predávajúcou (je to niekde aj v podmienkach bazáru🙂 ... a už to tu niekto "citoval" pár stránok dozadu...😉... ), čo vo vašom prípade bolo, keďže si čakala na dohodnutú platbu ...

garzonka
5. nov 2012

@kucminka
@m.zuzanka
NIE JE pravda ze hodnotenie sa dava AZ KED PREBEHNE OBCHOD.....na MK su napisane pravidla aj pre hodnotenie:

"Právo pridať hodnotenie vzniká až po vzájomnom potvrdení obidvoch strán o predaji/kúpe. Ak k potvrdeniu o predaji oboma stranami nedošlo, užívateľ nemá právo zverejniť hodnotenie."
"Ak došlo k dohode medzi kupujúcim a predávajúcim, obidve strany sa tým zaväzujú tuto dohodu splniť."

... inymi slovami: ak kupujuca povie: mam zaujem, ...ano, beriem....napiste cislo uctu... , ....a predavajuca ho napise, vtedy doslo k dohode o kupe/predaji. Zaroven sa obe strany zavazuju tuto "dohodu" splnit : cize kupujuca ma poslat peniaze a predavajuca ma potom poslat tovar (alebo pri dobierke najprv predavajuca posle balik a potom ma kupujuca balik prevziat). Ak jedna alebo druha strana dohodu nedodrzi, je mozne uz vtedy dat hodnotenie .

Nie je to nasa povinnost, dat vtedy hodnotenie, ale mame na to PRAVO, kazda sa sama rozhodne, ci da, ci nie. No voci ostatnym by bolo fer na take mamicky upozornit v hodnoteni. A mozno by si dali druhykrat pozor, a napisali same: pardon, ale nakoniec nekupim.
Velakrat sa stalo, ze obchod neprebehol aj preto, lebo jedna alebo druha strana nedodrzala zavazok: neprevzala dobierku, neposlala tovar, ak bol zaplateny a pod. Prave preto je moznost dat hodnotenie, hoci obchod sa este neuskutocnil dokonca. Skratka, dohoda sa porusila.

ALE: Ak sa kupujuca len pyta (rozmery, dostupnost, farba a pod), a predavajuca odpovie....tak v pripade ze sa zaujemca uz neozve, tak na hodnotenie nema predavajuca pravo, pretoze k dohode o predaji nedoslo. Nikto nepytal udaje k platbe. Zial niektore sa uz neozvu, ci beru alebo nie,ale s tym sa viacmenej rata.

P.S. Este by som dodala z vlastnej skusenosti: ja osobne pisem cislo uctu az vtedy, ak si ho zaujemca sam vyziada, event.ak mam jasne napisane: „Mam zaujmem o ..... dakujem“. U niektorych som si vsimla , ze na otazku: Mate este? Je volne? ....odpovedia: „Ano, este je volne, ak mate zaujem, poprosim zaslat x € na ucet..... „ Vtedy ak predajca zasle c.uctu a peniaze ani odozva ziadna, tak vtedy by som hodnotenie nedala, pretoze druha strana nepotvrdila zaujem..len sa pytala a uz sa neozvala. Tam vidim rozdiel.

ivett1
5. nov 2012

@garzonka ... presne toto som mala na mysli...perfektne si to napísala😉

kucminka
5. nov 2012

@garzonka díky za vysvetlenie,tak budem aj ja písať hodnotká,lebo už mi to ozaj lezie na nervy.Aj ja posielam podklady k platbe až na vyžiadanie,ale už sa mi veľa krát stalo,že sa už dotyčná neozvala. ☹

m.zuzanka
5. nov 2012

@ivett1 @traktor tak ako ste mi poradili to hodnotenie som upravila a pridala aj upozornenie na tie vulgarizmy 😒 Aspoň ostatné predávajúce/ kupujúce nech si pri nej dávajú pozor 😉

m.zuzanka
5. nov 2012

@garzonka @kucminka ďakujem za vysvetlenie, v mojom prípade si kupujúca vypýtala podklady k platbe a dokonca aj napísala že mi peniaze poslala aj to kedy budem mať peniaze na účte a samozrejme nezabudla napísať adresu kam mám tovar poslať, akurát zabudla ten prevod zrealizovať 🙂 Celý týždeň so mnou nekomunikovala iba mi napísala že peniaze mi poslala a má aj výpis. Keď som jej napísala nech mi uvedie presný dátum a číslo účtu z ktorého to posielala že ja si to v robote vyhľadám, volala som aj na odd. tuzemských platieb a tam mi kolegyňa povedala že nemám žiadnu čakajúcu platbu tak to ma vytočilo 😠 že si zo mňa robí dobrý deň, tak preto vlastne som jej to hodnotenie napísala.

kucminka
5. nov 2012

@m.zuzanka mne tak písala mamička ohladne čiapky,či jej ju rezervujem,týždeň,potom ešte týždeň,potom už korunky bude posielať,nakoniec že musí to poslať cez poštu,lebo u nich banka nieje,že už zajtra určite pošle.A keď ani po 4dňoch korunky neprišli,už som medzi tým odmietla dve maminy,že je rezervovaná,tak som jej napísala,a ona mi odpísala,že aby som ju predala,lebo dcéra ide na liečenie a asi ju nebude potrebovať.Tma fakt nasralo,ja dobrá duša a ona vlastne ani tie peniaze neposlala,len ma naťahovala.A je to neregistrovaná mamina,takže môže takto nakupovať aj ďalej,keď jej nemám kde hodnotko napísať 😠

garzonka
5. nov 2012

@m.zuzanka Ja by som to v tvojom pripade urobila rovnako, to bez debaty.... a ak by sa jej tvoje negativne hodnotenie "dotklo" a mala chut ti ho vratit (hoci nema preco), napises adminovi (martinjasen), preposles mu vasu komunikaciu pri inzerate a on ti hodnotenie od nej vymaze, lebo by si ho dostala nepravom. Ale tak budem dufat, ze nic take nebude treba...

rainee
5. nov 2012

tak to ja by som nic ine nerobila len rozdavala negatka za vypytanie c.uctu a neozvanie sa spät a podobne, stava sa mi to pomerne casto....
inak nikdy neposielajte tovar vopred kym nemate peniazky na ucte, ani vtedy nie ak vam poslu potvrdenie o platbe-vypis, uz som mala takych spekulantov....

rainee
5. nov 2012

@kucminka taketo kupujuce milujem, mam skusenost ze kto nekupi hned a spekuluje, vyhovara sa, tak uz nekupi vobec. takze myslim ze bohate staci rezervovat tyzden, ved bud mam na to peniazky alebo nie a potom si teda veci neobjednavam....

pastelka74
6. nov 2012

@danulienka35 ...dovolte mi aby som sa zasmiala....vy tu dávate niekoho,že si vypýtal číslo účtu a nezaplatil.....ja som čakala vyše týždňa na peniaze od vás,čítala som len samé výhovorky...a po pravde,že keby som sa včera neozvala.....tak mlčíte rovnako,ako tá vaša kupujúca.....kôli vám som stratila záujemkyňu....lebo som vám verila.....je to fakt na smiech.... 😠 😠 😠 😠 ...obchod s vami samozrejme ruším,nemám náladu na dalšie výhovorky.... 😝 😝 😝 😝

danulienka35
6. nov 2012

@pastelka74 pisala som vam ze som v cechach ze mam maminku v nemocnici a bundicku si zoberiem aby ste mi ju nechala ale nejdem sa dohadovat dnes vam platbu zrealizujem pekny den