Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi
Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.
som prvy majitel VIBU - koleso nikdy nebolo rovno, ako velmi bolo u mna vychylene neviem, nikdy som si pod neho nelahla a nefotila ani nemerala uhly, ani dnes vam nepoviem ci aj zadne maju uhol, ci strieska, a podobne ...ja niesom vyrobca, kociar mi sluzil, nikdy som ho detailne nestudovala....podstatne je ze kociarik siel LAHULINKO a bol bez zavad, pouzival sa malinko, mali sme viac kociarov a dieta chcelo chodit len peso, tak...predal sa
druhy majitel, spominana pani ho pouzivala par mesiacov, dovolim si tvrdit ze mozno ani nepouzila, nakolko mala tak ako my doma dalsie kociare....bugaboo bee, camel..brio....
treti majitel ho kupil otvorril doma krabicu, predpokladam, poskladal a vyskusal - urcite aspon po izbach a napisal hodnotenie,
ze dakuje ze je velmi spokojna a napisala 3 smajlikov
po 3 tyzdnoch napise ze ked kocikuje si presilila tak ruku ze ledva prebalila dieta , mne to pride prehnane ......
ja ked chcem perfektny kociar tak kupim v obchode a skumam a zaplatim 1000 eur s doplnakami, ked ho kupim za 1/3 ceny s vedomnim ze je to cez internet a kociar bol pouzivany, nemozem ocakavat ze bude ako novy
zdoraznujem, ze kociar od vyroby u mna nemal rovno predne koleso a isiel lahulinko a myslim si ze je to na komunikacii predavajucej s kupujucou nie dalsich tucet zien ktore budu hodnotit nieco co nazivo nevideli a nekociarovali
.. dufam ze moja posledna odpoved...
@fotoarch
Kupujuca ,pokial sa dobre pamatam, nepisala, ze nesiel lahucko.....ona totiz pisala, ze ak chce aby kocik siel rovno, tak musi vynalozit namahu, pretoze sam od seba ide do strany. A je to tym kolesom, ktore je krive.!!!
Je uplne jedno, ktora z vas mala kocik s krivym kolesom, dolezite je, ze tato skutocnost v inzerate spomenuta nebola , ani zmienka o krivom kolese ani o krivej jazde. Som si ista, ze ak by to kupujuca vedela vopred, tak ten kocik nekupi. Je to zavadzanie zo strany predavajucej a kvoli tomu (podla pravidiel bazaru) by mala vziat kocik spat a vratit peniaze!
Este k tej jazde: preto sa kupujuca pri jazde vonku namahala, lebo bol sneh na chodnikoch a kazdy vie, ze vtedy to je jednoducho o niecom inom ako ked sa jazdi po cistom hladkom povrchu. Chyba sa moze ukazat kedykolvek, pochybujem ze ona ten kocik takto sama znicila. Takych tu uz bolo, co zvalovali chybu na kupujucu.
A to hodnotenie: predpokladam ze v najlepsej voli ho napisala, pretoze sa jej pacil a myslela si, ze je vsetko v poriadku. Nechapem preco tam to hodnotenie este je, dufam ze ho zmaze.....
A posledna vec: cena kocika nie je dolezita, kazdy vie, ze bazarove veci nie su nove, cize rata so znamkami uzivania, ale tie maju byt popisane v inzerate, aby sa mohol kazdy rozhodnut ci to tak chce alebo nie. A nie ze vec opisem ze je v poriadku a vyjde najavo ze nie je. Toto je zavadzanie v popise a z toho plynu pre predavajucu iste povinnosti (vid pravidla bazaru MK)
Ja mám jednu pozitívnu správu. Môj problém za rifle je vyriešený, dnes mi Kristína peniažky vrátila, ja som odniesla rifle na poštu a dúfam, že už nič podobné riešiť nebudem. Aspoň v najbližšej dobe nie. Musím povedať, že večer, keď sme si ešte písali do IP, bolo to už bez emócii a už to bolo úplne iné dievča, ako niekoľko dní predtým. Stále si myslím, že komunikovať sa oplatí... Baby, Vám ďakujem za podporu. 😀 😀 😀
mamičky viem ze to tu uz bolo písané, ale nechce sa mi hladat, kolko stojí postovné po novom? doporučene bolo 1,2 a obyčajne 0,6e teraz? dakujem
Saska124 dnes navstivila predajnu Predeti v mieste jej bydliska, kocik Phil & Teds Vibe mali dokonca aj na predajni , pozrela si ho nazivo a skutocne bol velky rozdiel v tych prednych kolesach. Zaroven predavacky povedali, ze v ziadnom pripade sa kociky nepredavaju s takto vychylenym kolesom a to jej koleso je CHYBNE !
odkaz na kocik Phil & Teds Vibe http://philandteds.com/nz/Products/Push/vibe#360 ,
obrazok kocika sa da otacat posuvanim cerveneho obdlznicka (je to dole pod kocikom) popolohe priamej a je jasne pri otacani je vidiet kocik aj v celnom pohlade nan a vidiet ako ma byt koleso : v kolmej polohe vzhladom k podlahe !! cize rovno!!
A nie tak ako pise skripova a fotoarch, ze ma byt krivo a naklonene. Naozaj uz neviem ako lepsie to vysvetlit, ze nemaju pravdu.
@garzonka prezrela som si to...nič už jasnejšie ani nemôže byť...len by ma zaujimalo,ako sa jej to podarilo ohnúť.... 😉
@pastelka74
@sisaha
priala by som viac takych maminiek na MK, ktore budu po roku co predali svoj tovar dokazovat ,ze poslali spolahlivy kociarik ktory isiel bezchybne a lahulinko...... ako by ste sa citili vy , keby predate kociar , kupujuca ho skusa napise citujem ju este raz _ saska124 Obrovska vdaka za kocik,clovek sa malokedy stretne s takou ustretovou osobou,dakujeme za obchodik emoticon emoticon emoticon - 8. januára 2013 o 18:04 kociar pouziva 3 TYZDNE a po nich ocierni predavajhuci, ze kociar jej presilil ruku ked kocikovala, ze je zly ..... bud klame, alebo ho pokazila....ja som ho predala s kolesom ktore nbebolo nikdy uplne kolmo ale aky uhol tam bol to neviem, nikdy som ho nemerala ani nelahala na zem koli foteniu, mne kociar sluzil 100 percent, kociaroval mi starsi syn krtory mal 4 roky braceka, novorodeniatko v nom, nemal ziadnu presilenu ruku....zamysleli ste sa nad tym, ze ked ma ten kociar problem, a pani neklame, ze ho mohla napriklad pokazit_? mne isiel lahulinko , fotky ktore mam su tieto , mate pocit ze to koleso je straaasne krive_?
........kazdy tovar sa raz ulne znici pouzivanim, ked chcem tovar 100 percentny, nekupujem jazdeny kociar za tretinovu cenu, ked mi bazarovy tovar aj trocha vadi, kupujem ho tak aby som si ho mohla obzriet, po 3 tyzdnoch pouzivania zmenit uple nazor ...hm
@fotoarch Tak poprve : ake 3 tyzdne? Pozri si diskusiu tu https://www.modrykonik.cz/diskuse/na-kocikovani...
tam pise saska124 uz 20. januara ze chce vediet nazor mamiciek, ci je naozaj koleso v poriadku, lebo ona tak kocik kupila a zda sa jej koleso zle a zaroven pise, ze predtym uz s predavajucou o tom kolese komunikovala a pytala sa jej na nazor, kedze sama ten kocik nepozna a zdalo sa jej ze nieco nie je v poriadku...ako zareagovala predavajuca, nebudem komentovat, to si kazdy precita....
Hodnotenie pisala saska124 predavajucej skripova 8.januara...cize od 8.1. do 20.1. ubehlo 12 dni - a to je len tu zaznamenane vo fore, z pisaneho usudzujem, ze kupujuca s predavajucou komunikovala este predtym, nez do fora pustila otazku ci je koleso v poriadku.
Takze predpokladam, ze ubehol max.cca tyzden (??? ) odkedy kupujuca kocik dostala a kym zistila ze je koleso zle.
Takze ziadne 3 tyzdne.
Ja sama mam skusenost, ze ked mi pride domov nejaky tovar, co kupim v bazari, tak casto sa veci mozu na prvy pohlad zdat v poriadku a az casom vyjde najavo nejaka chyba. neviem, preco by sa nemaohla kupujuca ohradit, ze sa jej kocik nezda, lebo ide pri beznej jazde do jednej strany a preskumanim kolesa zisti ze je krive???
Upozornujem, ze zatial kupujuca jedna velmi slusne a nema ziadny umysel niekoho ociernovat. Ale pokial kupila kocik s chybnym kolesom a nebola na tuto skutocnost upozornena, tak sa jedna o podvod v bazari a predavajuca musi niest za to zodpovednost.
@fotoarch .........mne nemusíš nič dokazovať,zatiaľ iba posudzujem čo si prečítam,a to sa môže na tomto fore a úplne súhlasím s garzonka.....a nemusíš mi vôbec priať také kupujúce,ja som si svoje tu už odskákala,a nie raz......ja by som ale na tvojom mieste bola ticho,nemáš stým nič,k tomu to by sa mala vyjadrovať @skripova....neverím tomu,že by si nevšimla tak krivé koleso od teba....urobila chybu ona,ja by som ale chcela vedieť ako sa jej to podarilo....moja známa tak ohla koleso na trojkolke,ked sa jej zaprelo o prah na vchodových dverách a ona ho nasilu tlačila....lebo nevidela o čo sa koliesko zaprelo,skrátka skrížilo sa jej bokom a tlakom ho ohla,presne ako je na obrázku....a tiež ťahalo do strany.....
Dobrý deň dievčatá ! Pridávam sa k vám zo zlou skúsenosťou s predávajúcou tu na MK . Je to o to horšie že sa mi to stalo po sebe tretí krát. Strácam úplne dôveru voči MK .Je tu veľa neserióznych ľudí. Dostala som sa do takej situácie , že neviem ako ju riešiť a preto prosím o pomoc a radu. Vyhliadla som si tu na bazáriku topánky, ktoré stáli 19,50€. Boli modré a to sa mi páčilo. Tak som sa pani pýtala akej sú farby , lebo na fotkách mala odfotene farby tri, a tiež výšku podpätku. A tiež bolo uvedené , že sú nenosené a nepoškodené. ked že sa mi páčili, tak som ich medzi tím prevodom zaplatila. Pani mi odpísala , že topánky sú čierno sivé a ostatne info. čo som chcela. Ja som jej napísala že čierne topánky nechcem. Nech mi vráti peniaze. Ona , že dobré, ale, že až v piatok, hoci bol utorok , že má choré dieťa , že nemá IB a že mi to pošle šekom a preto musí ísť na poštu. Stále sa vyhovárala. Toto všetko som akceptovala.Lenže v piatok mi napísala, po mojej výzve, že nestíha, že pošle v pondelok . Tak som čakala. Keď už bola streda a peniaze nechodili, tak som jej napísala a ona sa na mňa osopila , že čo chcem , že som topánka zaplatila ,že mi ich posiela. Ja som včera topánky dostala , ale posúďte samé, aké ! Jedná je deravá z jednej strany na druhú viď. foto , ktoré prikladám. Kontaktovala som pani , ktorá na výzvy nereaguje, iba mi odpísala, že mi dá 5€ zľavu a že to je asi výrobná vada. Prosím o radu ako postupovať, chcem vrátiť peniaze ! Ja deravé topánky nechcem.Myslím že je to porušenie podmienok na MK zavádzanie
a zatajenie poškodenia.
@babusinka preboha...teraz ťa určite obviní, že si to urobila ty 😕 sem s jej menom a nickom!
kontaktuj admina, napíš mu, čo ti urobila, pošli mu vašu korešpondenciu a nech ju stopne...toto sa nerobí...
keby adminy po jednom prešľape stopli takéto predávajúce, určite by sa ostatné báli niečo také predávať a ešte vraj nové, nenosené...
@babusinka toto určite nie je nový tovar, ak je to výrobná vada /o čom pochybujem/, ako píše, mala Ťa na to upozorniť. Keď už nie v inzeráte, tak v komunikácii. Keby si to vedela, tak to určite nekúpiš. Toto je proti pravidlám bazáru a jednoznačne by mala vrátiť peniaze. Tovar nebol pravdivo popísaný 😠 😠 😠 Napíš jej nick
Ešte počkám z uverejnením jej identity . Ešte sa mi neozvala. Neviem, prestala komunikovať a je jej to asi jedno čo sa tu píše.Topánok sa zbavila a to aj chcela. Dostala za ne 19,50€ čo nie je malo. Mohla som mať za to nové . Ak sa do zajtra neozve a nedohodneme sa, tak to tu všetko zverejním. Ďakujem vám všetkým za morálnu podporu. Veľmi si to od vás cením !
nekupujte tovar od kupujúcej s nickom @dadulka20 - nejde o to, za akú sumu som topánočky kúpila ( stáli 5€ ) ide o princíp, charakter predávajúcej, a o to že boli porušené podmienky predaja. predávajúca nemala skutočné foto v inzeráte - pretože topánočky na foto boli čisté ( ale to by som ani neriešila ), nemali žiadne šuchnutia, ani som na žiadne šuchnutia upozornená nebola, ani na to že sú špinavé aj zvrchu topánky, predávajúca mi napísala väčšiu velkosť ako v skutočnosti mali ( mimochodom velkosť sa dala krásne odmerať na presné cm). Tu ide o každé euro ( niektoré sa zhozujete, že kvôli 2-3 eurám sa tu mamičky rozčulujú ) ale niekomu je dobrých aj 3€. A predávajúca mi ešte poslala zlý balíček, tak som ho na vlastné náklady poslala tej správnej kupujúcej a ešte dodnes mi nevyplatila poštovné ktoré som na to vynaložila. Aj keby tovar stál 1€, predávajúca nemá právo vás zavádzať a neupozorniť na stav tovaru a potom s vami komunikovať takým štýlom že " No bože dve šuchnutia " ako ona komunikovala so mnou. takže bolo jasné, že to nepokladala za dôležité ma na to upozorniť.
https://www.modrykonik.sk/fotoblog/xela555/albu...
@babusinka mala by si jej napisat oficialnu ziadost: https://www.modrykonik.sk/fotoblog/admin/clanok...
@babusinka perfektná kúpa mesiaca 😠 😀 ...a ktorá že má také"super botky" v bazáriku?...mala by si zverejniť jej nick,môže dalšie pekne napáliť,ako sa poznám,ja budem mať určite šťastie.... 😀 😀 😀 😀
Ahojte ! Ja si myslím, že by si tu jej identitu mala zverejniť, aspoň nick. Aby sme vedeli kto to je a na koho si dávať pozor . Už si sa obrátila na admina , Napíš mu ! Ale je to neseriózne, keď takto s takýmito vecami niekto obchoduje a klame. Je to porušenie podmienok MK. Držím palce, nech ti to dobré dopadne. Aj ja si myslím , že by si jej už mala napísať negatívne hodnotenie.
@mamulienka77 viem,že ma do toho nič,ale prečo sa Ti vyškiera na profilovke chlop? 😎 🙂

@garzonka .......je pravda že raz napíše tak a potom tak,zamotáva sa.....som len skok od PD...ak pôjdem,nenechám si ujsť vyjadrenie predavačky a vôbec na ten konkrétny kočiarik..... 🙂 😉 ...sama som zvedavá,ale myslím že odpoved je viac ako jasná.....nič sa tu nanaháda,koleso je krivé a mala by vrátiť peniažky.....určite.....a napísala si to veľmi dobre.... 😉