icon

So psom do Tesca

30. mar 2023

dobrý deň mám rýchlu otázku keď mám psíka menšieho snahubkom môžem ísť do tesca? alebo mi treba taška na psa alebo nemôžem vôbec ?

zuzulka558
30. mar 2023

No áno ale myslím ze pes ma mat určite hranice,, dcéra ma zajaca ale je celoročne na balkóne taka bola dohoda kompromis keď chce zviera,,, každý vidí všetko ako chce on,

lesanka845
30. mar 2023

Dcéra chodila na nákupy s vnukom v kočíku a pod kočíkom v košíku čivavu a nikdy nemala problém ani v potravinách.Ludia narobia mnohokrát väčšie škody ako výchovany a poslušný pes.Apsikov v kabelkách som tiež viackrát videla v potravinách a nikomu to nevadilo.To len teraz je taká doba,že vadia psi,ak nie psi,tak deti.

bessie12
30. mar 2023

@lesanka845 presne na toto narážam. Lepšie by som to nenapisala 👍

estrella5
Autor odpoveď zmazal
estrella5
Autor odpoveď zmazal
saraxyz
30. mar 2023

@bessie12 keď chceš meniť zákon, vieš si predstaviť co by sa v obchodoch dialo? Lebo sú majitelia psov a majitelia...to by už ani potraviny neboli... a to som psickarka 😉

estrella5
Autor odpoveď zmazal
bessie12
30. mar 2023

@saraxyz chcieť môžem, ale zmeniť to nezmením 🤷‍♀️

saraxyz
30. mar 2023

@estrella5 ja tiez stretávam psickarov. Zatiaľ boli všetci v pohode. Ja si ich fakt neviem predstaviť v potravinách, keďže ľudia sa tam správajú horšie ako zvieratá...

bessie12
30. mar 2023

@saraxyz vsak toto, ze niektori ludia su fakt horsi ako zvierata.

estrella5
Autor odpoveď zmazal
mamkalentedkova
30. mar 2023

Akože ,roky som mala psa , milujem psy ,ale na čo je dobré ťahať ich do Tesca ? A je úplne jedno či veľký ,malý ,v taške ,v bunda ,v rukách alebo na zemi ,pes ,ani žiadne iné zviera nemá v potravinách čo robiť .To už by mohli ľudia nakupovať aj so slreckami v klietkach ,zajacmi,morcatami , mačkami v prepravkach 🤦‍♀️. Navyše to musí byť pre psíka aj riadny stres..kopu ľudí ,pachov ,nákupných košíkov ..potraviny sú pre ľudí a so psíkom choďte radšej do lesa alebo do parku .
Nemyslím to v zlom

estrella5
Autor odpoveď zmazal
panelacikova
30. mar 2023

zviera je raz zviera. pravdou je, že aj tých smradľavých a špinavých bezdomovcov by som dala vyviezť z potravín von. ak by niečo chceli, nech dajú zoznam, peniaze a nech čakajú von. pracovníčka by mu to nakúpila, uhradila a vyniesla. mimochodom, tu u nás, na sídlisku, som toto dokonca videla v priamom prenose, ale tam je taká vedúca "žiletka". opakovane (pár dní) tam chodil taký bezďák, ktorého bolo cítiť na míle. a naťahovalo z neho aj predavačky. zrejme sa sťažovali a následne, keď vošiel do dverí, tak ho vedúca vyhodila s tým, že smrdí a ak chce nákup, že mu takto vyjde v ústrety. napočudovanie, nemal s tým problém 🙂 dal jej peniaze, povedal, že chce vodku a počkal von 😀

nyusika
30. mar 2023

@mamkalentedkova no, ale určite si nedokážeš predstaviť, že existujú aj socializivané psy, zvyknuté na kaviarne, reštaurácie, cestovanie... proste gaučové typy.
Určite tam nepôjdem s čoklom z osady, to je snáď jasné.

77daniela77
30. mar 2023

Mna sa to netyka....ale predstavme si ze cestujuca so psom ide vecer z vlaku a v potravinach na stanici by si chcela kupit chlieb(zakladnu potravinu).....vonku pred obchodom su ako to uz byva hlavne na staniciach bezdomovci,takze psa tam nechat nemoze.....tak si myslim ze v takych situaciach by tu mohla byt trochu ustretovost.....

estrella5
Autor odpoveď zmazal
mamkalentedkova
30. mar 2023

@nyusika dokážem ...áno ,môže byť socializovany ,to uznávam ,ale do potravín nepatrí ..socializovany pes je natoľko vychovaný,že môže ostať hodinu aj doma ,kým.majitel nakúpi.Do práce ho tiež so sebou nevodia nie ? Aj keď sú supersocializovane .Skús sa opýtať pracovníčok štátnej veterinárnej správy ,čo by povedali na psa v obchode .Myslím,že nič pozitívne .

nyusika
30. mar 2023

@mamkalentedkova vyššie píšem, že do potravín nie. ...aj keď mne by ani toto vôbec nevadilo. Ja píšem všeobecne o nákupných centrách.

mamkalentedkova
30. mar 2023

@estrella5 áno treba ,to súhlasím..smutné je ,že sú mnohí ,čo to nerobia ..ale o Tom to nie je ..pes v potravinách skrátka nie ..socializovany pes ,ako som už odpovedala vyššie ,sa vie správať aj v byte a vydrží na čas nákupu v pohode sám doma .Myslíte si ,že by akýkoľvek obchodný reťazec riskoval problémy ,keby do obchodu nabehla neohlásene kontrola z RVPS ? Myslím,že úroveň socializácie vášho psa by ich zaujímal úplne najmenej .na dverách potravín je jasne vyznačené ,že je tam so psom zákaz ..a asi to svoje dôvody má .Takže som proti tomu,rovnako ,ako som toho názoru ,že sa deti nemajú vkladať do nákupných košíkov do priestorov,kde sa ukladajú potraviny .

mamkalentedkova
30. mar 2023

@nyusika otázka bola položená na Tesco ,Tesco je reťazec aj potravinového tovaru .Ostatné obchodné centrá pre mňa za mňa nech vytvoria aj herne pre psy,mačky a iné zvieratá ..kľudne nech chodia aj do kina ale v Tescu nemajú čo robiť .

heidi4
30. mar 2023

@nyusika presne... A najma ja jdu blejt, velebnosti, ked ludia ochrchlavaju rozny tovar v obchode (oblecko, knihy, jedlo, cokolvek) - kaslu bez zakrytia si ust rukou 🤮🤮🤮🤮🤢👎 cisti primitivi, a najma dospeli. Ja vzdy vravim, ked niekomu vadi moj mini cisty psik, ze kopec ludi je spinavsich, smradlavejsich nez zvierata a to uz nikomu nevadi 😏🤢

estrella5
Autor odpoveď zmazal
lenkakravcova
30. mar 2023

Ja napíšem len za seba. Máme koliu. Úplne neškodný pes, ktorý počúva na slovo. Chodí pekne pri nohe na voditku, nič nežerie čo mu nepovolíme, ciká iba vonku na tráve. Vie, čo môže a čo nie. Kúpem ho raz za 2 týždne, keď sa ufúľa v blate, tak aj častejšie, aby nás nezašpinil. Srsť mu nepadá, resp češem ho dosť často, takže to asi pomáha aby to ostalo v kefe.
Popravde myslím, že náš pes je čistejší a čistotnejší než tak tretina zákazníkov v potravinách. Keď okolo niektorých prejdem tak ich čítiť pachnut aj na par metrov. 😥 Je to trochu škoda, že vycvičeny, čistý pes na vodzke s nahubkom do obchodu nesmie.. A špinaví ľudia môžu. 😐 Ak ide o hygienu, malo by sa to riešiť spravodlivo. Takto to o hygiene určite nie je.

nyusika
30. mar 2023

@mamkalentedkova otázku som okamžite zodpovedala a zvyšok diskusie sa vedie už všeobecne v duchu "pes v obchode'.

autor
30. mar 2023

@mamkalentedkova vďaka za odpoved ale neviem či ste pochopili že ja psíka nejdem “venčiť” do tesca. ani nie na hodinový nákup. čisto som myslela len zbehnut dnu po niečo. priblížim dnešnú situáciu - bola som so psikom v meste, išli sme na mhd zastávku smerom domov keď sme išli okolo tesca a mne napadlo že domov treba kúpiť jednu vec. keďže nebyvam v meste ideálne pre mna by bolo ísť dnu do tesca so psom zobrať prášok a ísť na bus domov. keďže tesco je od nás ďaleko, byvam mimo mesta je blbosť sa zbytocne trepať z domu zas naspat do tesca… čiže takto som to myslela len, žiadne prechádzky v tescu

mamkalentedkova
30. mar 2023

@autor stále nerozumiete ,že veterina by nezaujímalo vôbec ,či ste šli na hodinový nákup alebo len na 10 minút pre jednu vec.Takto sú skrátka nastavené pravidlá a bodka .Ja chápem ,ako ste to mysleli ,ale to si nevymysleli predavačky zo srandy ..jednoducho to tak je .Neviete si predstaviť ,aké prísne sú sankcie pre potraviny v takých situáciách...Z ľudského hľadiska vás chápu ,ale treba pochopiť aj ich ,že tie pravidlá jednoducho existujú pre niečo ...

cookie29
31. mar 2023

@panelacikova ja píšem presný opak. Pes nesmie do reštaurácie. Ani na letnú terasu. Ani na kávičku. Tam ich vídavam, veľa ľudí si mysli že keďže je to vonku tak je to ok ale praveze nie je to zákonom zakázané. Jediná výnimka sú psi pre postihnutých.

cookie29
31. mar 2023

@lesanka845 zvieratá sú prenášači chorôb. A proste z hygienického hľadiska nemajú čo robiť tam, kde sú potraviny. (Mimochodom roky som psov mala, takze som psickar)

A nerozumiem tejto diskusii, to je ako v materskej škôlke. No a čo ved on urobil horšie … proste raz sú pravidla a treba ich rešpektovať. Ak sa nepáčia, máte možnosť sa pokúsiť ich zmeniť. Urobte petíciu, zájdite za poslancami, zistite ako je možné zmeniť zákon, ak ste presvedčení, že treba povoliť vstup psom ci zakázať vstup bezdomovcom. Mat veľa reči je zbytočne.

panelacikova
31. mar 2023

@cookie29 veď ja s tebou v podstate súhlasím...