So psom do Tesca
dobrý deň mám rýchlu otázku keď mám psíka menšieho snahubkom môžem ísť do tesca? alebo mi treba taška na psa alebo nemôžem vôbec ?
@panelacikova a co ten pes v restike, na terase urobí? Leží pod jedným stolom? 🙂)) narozdiel od toho v potravinách je to.dost problém keď sa príde s paničkou prejsť lebo doma ostat nemôže🙂
@cookie29 pes už môže oficiálne aj do reštaurácie - záleží od toho zhodnotenia majiteľa.
Vďaka Bohu !
Stokrát radšej pôjdem podporiť tam, kde v kľude leží pri stole psík, ako tam, kde lietajú hore-dole deti.
P.S. - zažila som, že boli v reštaurácii naozaj nevychované deti, samozrejme - sú aj také, ktoré rodičia odmala učia, ako sa slušne stoluje.
Nikdy som ale nezažila, že by tam lietal a stekal pes
Ako píšem vyššie, majitelia vedia, akých psíkov majú a či zvládnu takéto situácie.
Tak ja neviem...mala som psa, milujem psy, ale...do potravín za mňa psy ani iné zvieratá proste nepatria. Psy sa môžu socializovat aj na iných miestach na to vhodnejších. Vy môžete mať super vychovaneho psa, čo poslúcha na slovo, ale koľkých strestne človek len po ceste z obchodu či vo výťahu, ktoré sa hneď vrhajú na tašku s nákupom, keď z nej niečo zacítia. A teda fakt by sa mi nepáčilo, keby mi nejaký pes skákal po vozíku či oblizoval pulty s udeninami. A nepíšte, že s takými psami by do obchodu nikto nešiel, lebo vieme, akí sú ľudia. Keď môže tvoj, pôjde aj môj. A nikto nevyda zákon v znení, vstup povolený len so super vychovaným psom. Buď všetky alebo žiadny. Ak by to bolo možné rozdeliť, nech sa páči, v tom prípade by som tiež vyselektovala aj ľudí 🙂
@bessie12 pes v kočíku. Mne sa niekedy rozum pozastavuje ako ľudia vymenili deti za psov - oblečenie, kočíky, kabelky a pod. Raz je pes zviera, tak do určitých prevádzok nepatrí. ľudia sú schopní zdomestikovať už hocičo.
@simca06022011 nesúhlasím ani s jednou alternatívou. svojím príspevkom som chcela poukázať na fakt, že v reštaurácii prichádzame do styku s "otvoreným" jedlom, ktoré nosia na stôl. vyslovene mi vadí pes v reštaurácii, nie každý leží pokojne pod stolom, sú takí, čo sa vrtia, ba už som videla aj psa sa "otriasť", nechutné... keď si predstavím, koľko z toho jeho kožucha víri vzduchom do tých tanierov...
a áno, ani v potravinách to neuznávam. len som napísala, že oproti reštaurácii sú tam potraviny zabalené, ak nepočítame nejaké tie rožky, aj tie sú v mnohých prevádzkach už ako-tak chránené plexisklom, ale o to nejde. ak nepatrí pes do potravín (s čím absolútne súhlasím), tak nepatrí ani do reštaurácií.
a ak mám ísť úplne na hranu, pes patrí na dvor.
@nyusika ja som minule zažila, ako v reštaurácii pes štekal. kým tej paničke došlo, žeby ho mala vyviesť, prešlo možno 5 minút. bolo to pekne na nervy. no a, paradoxne, vždy som sa stretla s tým, že ak dieťa revalo (malé, do cca 2-3 rokov), tak ho niekto z rodiny vzal von a vystriedali sa pri ňom a pri jedle.
@nyusika ale aby som bola objektívna, stretla som tam aj také psy, ktoré poslúchali absolútne na každý povel. stále som však názoru, že pes je pes. je to proste zviera. a zvieratá (až na výnimky) nemajú čo robiť s ľuďmi pri stolovaní, pokiaľ človeku neslúžia (pes vodiaci) a teraz ma tu milovníčky psov ukrižujú 🙂
p.s. upravila som tento príspevok, ak ste si náhodou pred minútkou prečítali niečo iné, lebo toto som myslela, ale inak (zle) som to napísala 🙂
@panelacikova presne tak, porovnavat psa s detmi je chore. Psy do restauracie absolutne nepatria, zazila som, ako chodil popod cudzie stoly, keby sa tak obtrie o moju nohu tak mam lahsi infarkt, psickari si ale proste myslia, ze ked je to pre nich nunu, tak pre inych to nemoze byt nechutne.
Máte právo aj na takýto názor.
Mne psi v restauraciach a na terasach nevadia pokial lezia na zemi a neotravuju okolie,ale neskutocne mi vadi pes sediaci v kresle,ano,u nas v Kosiciach je to bezne!
Rozmýšľali ste niekdy nad tým, že existujú ľudia, ktorí sa psov boja alebo majú alergie?
Ja som pracovala v kníhkupectve, pani mi prišla s veľkým psom do predajne, keď som jej povedala, že tu s takým psom byť nesmie strašne sa do mňa pustila. Keď som sa na to pýtala nadriadenej, tak mi povedala, že ich mám nechať chodiť 👌 Dnes je taká doba, hlavneže podnik alebo predajňa zarobí, tak nech sa pes s prepáčením aj vysere v strede prevádzky však personál uprace.
@llucy_m nie nerozmýšľali, lebo teraz sú prvoradé psy, mačky a iné tvory. Človek až niekde na konci. Nemám nič proti zvieratám ale to, čo sa deje v poslednej dobe už je dosť .
@kvetinka75 mne sa nelubi keď pes beha na voľno dieťa sa bojí a majiteľ povie ved nič neurobí, táto veta u mňa neobstojí,, raz som bola prinutena od kopnúť psa lebo majiteľ ved sa chce hrať, síce zaskucal ale nenechám si dokalicit dieťa ako pred pár rokmi v nemenovanej dedine,
@zuzulka558 mne takto pes roztrhol novú vetrovku. išla som po chodníku a oproti pes, ktorý sa vraj chce hrať. Vyskočil, zadrapil a bolo. A dcéru raz na ihrisku, keď mala cca 2roky, zhodil vlčiak. Utekali sme na pohotovosť, CT, lebo si hlavu udrela. Ale veď ten pes sa cchel iba hrať. Odvtedy psov nemusím a som proti akýmkoľvek ich pobytom v obchode, reštike a ešte aj na voľno keď sú. A je mi jedno čo si myslia psíčkari.
@kvetinka75 mne kamarátov jazvečík mal rok oplašeny chcel sa hrať zhodil našu na zem ani si ho nevšimala a stihol doskriabat celú tvár a on úsmev, ten mu zamrzol ze sprostejsieho psa som ešte nevidela,, urazený že sme nakoniec prišli keď nás volal 🤣🤣🤣🤣 ale ja sa riadim je psíčkar a PSÍČKAR
@llucy_m
@kvetinka75 chorá doba. zviera nad človeka.
@kvetinka75 no a ? Kedysi som mačky vozila v športovom kočíku. Zakryla som plienkou a pekne spali 😁 mne sa to náhodou paci. Lepšie ako prepravka 🤷♀️
@estrella5 dakujem, prehliadla som. No uprimne, ja by som do restauracie kde su zvierata urcite nesla, este tak mozno na terasu ale inak by mi to z hygienickych dovodov vadilo. Navyse su ludia co sa boja, dospeli aj deti. A nechce sa mi verit, ze prevadzkovatelia zabezpecia hygienicke opatrenia navyse...
@estrella5 Presne ako pises,nam vadia uvrieskane neukaznene deti a psi leziaci pod stolom nie....Ak su ludia na vylete,alebo idu z vyletu so psom a chcu sa najest tak nevidim dovod im v tom branit.
@77daniela77 Mne teda nevadia psi ani deti . Ale stalo sa mi ze pes bol agresivny vrcal a chcel pokusat moje deti a nemal ani nahubok! Ked sme si sadli na terasu na zmrzku. A to mu deti nic nerobili len pes bol ocividne stary a Nebol zvyknuty na deti . Este nieco pindal majitel pp madarsky nam! Nie aby sa ospravedlnil. Mamin priatel madar ho odpalkoval ze nema mat agresivneho psa v restike. Na 95% Mam dobru skusenost s moje deti+ cudzi psi. Vzdy sa najprv opytaju ci mozu pohladkat.. ale to je uz o majiteloch nie zvieratkach .
@miadi Vzdy je to o vychove,ci uz deti,alebo psa.....A vsetci co sme tu prispeli piseme zo svojich skusenosti.....ja mam take ako pisem🤔
@77daniela77 tak napr. Tie uvrestane deti sú kapitola sama o sebe. Hlavne keď je niekto po nočnej a snaží sa zaspať, tak mu to určite nie je príjemné. Tu sa niektore deti hrajú tak, že zazvonia a utekajú preč. Mam ich za to zahlusit?? Už sme napísali oznam a nalepili, že ak niekto pouzije zvonček, tak bude platit 10€. Odvtedy nič 👍😁
@77daniela77 Ja mam vychovane deti. Ale pes ktory utoči do restauracie nepatri. . To nemozes porovnavat deti a zvieratko. Lebo aj keby boli deti nejake bujne tak ti rodicia ich nemozu nechat doma same. Psik doma Sam moze byt. Psik ktory nikoho neohrozuje mi nevadi. Ale aby si sa v restike mala bat ze teba alebo tvoje dieta pokuše pes ktory tam nema co hladat je uz moc. Bez nahubku a bez voditka. On siel k nam nie mi k nemu. Je jedno aku mà kto skusenost ale existuju urcite pravidla. Ak tvoj pes pokuse cudzie dieta v restike.. 1 nemal tam byt ked vies ze je agresivny 2 mal mat nahubok ked uz tam bol. A ty ako majitel si zodpovedna. That’s all.
@77daniela77 Moja pointa je ze je uplne jedno aku mà kto vychovu jednoducho pes bez nahubku a voditka nema co hladat v restauracnom posedeni. Ale su ludia co vzdy budu hladat vinu v detoch .. ale to pochopis Asi az ked zazijes agresivneho psa na zmrzline a kave a potom uz to nebude o vychove. Ale nezodpovednosti majitela zvieratka.
@miadi No ja som zlostneho psa takto nezazila ale vrieskajuce protivne deti ktore rodicia nechali tak,tak to uz velakrat.....aby bolo jasne,deti mam rada,do restauracie/kaviarne chodim relaxovat a nie tolerovat nevychovane deti.....a ano,agresivny pes,pripadne pes sediaci v kresle by vadil aj mne🤔

@cookie29 do restauracii už nemajú psy zákaz...ja to o rozhodnutí majiteľa