icon

Ako oznámiť rodine svoju príslušnosť k furry komunite?

marianice
Včera o 21:20

Ahojte,
mám 21 rokov a potreboval by som radu. Už dlhšiu dobu som furry (mám kostým, chodím na akcie, je to pre mňa forma hobby a sebavyjadrenia). Nie je to žiadna úchylka ani nič sexuálne, len komunita, kreativita a zábava.

Problém je, že neviem, ako to povedať doma. Rodičia sú dosť konzervatívni, Gen X, hlavne mama, a bojím sa reakcie typu že „čo si o nás pomyslia ľudia“ alebo že som sa zbláznil. Bývam ešte doma, normálne pracujem, platím si veci sám, prispievam ním 300€ na chod domácnosti, ale aj tak mám strach, že to nepochopia.

Máte niekto skúsenosť s tým, že ste doma oznamovali niečo „netradičné“?
Je lepšie to povedať priamo, alebo postupne?
Alebo to radšej vôbec neriešiť?

Ďakujem za normálne rady, hejt mi nepomôže.

Strana
z2
anonym_a6ffc8
Včera o 21:22

@marianice nehovor doma nikomu nič a vyhľadaj psychológa

enmery
Včera o 21:22

@marianice Plánuješ tak chodiť doma?

kiki68
Včera o 21:24

@marianice nehovorila by som to. Je to Tvoj sukromny zivot a hobby

anonym_9cf271
Včera o 21:25

@marianice Vojnu na 2 roky ti treba, nie kostým zvieraťa! Rodičia sa určite potešia takémuto sebavyjadreniu od dospelého muža, ktorý je vo veku, keď má riešiť budúcnosť.

kiki68
Včera o 21:28

Ja by som asi len tak veci nepovedala, lebo ludia tazko chapu nieco odlisne, bavili sme sa o tom s kamosmi, sme tak nejak gothic/ aristocratic goth, historical clothing, ja som aj cez taketo ako roleplay. Ale uz tie lepsie goth handry su pre vela ludi tak na hrane. Preto by som si drzala veci u seba v komunite a kym sa to neprevali, tak nic nevysvetlovala.

kiki68
Včera o 21:29
@anonym_9cf271

@marianice Vojnu na 2 roky ti treba, nie kostým zvieraťa! Rodičia sa určite potešia takémuto sebavyjadreniu od dospelého muža, ktorý je vo veku, keď má riešiť budúcnosť.

@anonym_9cf271 zas ta vojna… komu to kedy pomohlo 🙈🙈🙈

marianice
autor
Včera o 21:30
@kiki68

@anonym_9cf271 zas ta vojna… komu to kedy pomohlo 🙈🙈🙈

@kiki68 však nech si ide na vojnu? kto mu bráni? Ja som a budem zastánca toho kdo si vojnu vyvolal nech si ide do nej

pralinka25
Včera o 21:30

a jako naco to chces komu doma hovorit? nerozumiem.

anonym_6f24eb
Včera o 21:32
@marianice

@kiki68 však nech si ide na vojnu? kto mu bráni? Ja som a budem zastánca toho kdo si vojnu vyvolal nech si ide do nej

@marianice nemyslel pravu vojnu ale vojencinu,kde z chlapcekov robili chlapov,co ty si este stale dieta.

kiki68
Včera o 21:33
@marianice

@marianice to stale maju ludia nejaku spomienkovu nostalgiu, uplne nadseni musia byt

thereisabear
Včera o 21:34

Tak oproti fúriku je aj furry celkom v pohode. Vidíš, aký dôležitý je uhol pohľadu. Nič by som neoznamovala a snažila sa čím skôr osamostatniť.

martinmmartin
Včera o 21:35

Co by sa stalo keby si furry nebol? O co by si prisiel? Mas partnera/ku? Hobby je jedna vec ale skryvat sa do fantazie a utekat pred niecim je vec ina.
A este jedna otazka na telo- mastrubujes ako furry alebo nikdy?

anonym_77d592
Včera o 21:36

@marianice nie je to bežné, ani normálne, šla by som za psychológom.

koniarova
Včera o 21:37

Na kieho oného to chceš veľkodušne oznamovať rodičom? Odsťahuj sa a doma so choď v čom chceš.

anonym_5ac912
Včera o 21:46
@anonym_9cf271

@anonym_9cf271 takým múdrym ako ty, čo odporúčajú vojnu na dva roky by som dala ja vojnu aspoň na desať rokov,nech si ju užiješ

marianice
autor
Včera o 21:49

čo tu riešite moju budúcnosť? mam priateľku, stabilnú prácu asistent vedúceho obchodu, sporím si peniaze na dom, nepijem, nefajčím, mám veľa známych čo sú furíci doktory a psychologovia

petamich
Včera o 21:52

Seriozne stara som 🙂 ak by za mnou dieta s tymto prislo, prve by som sla googlit 😁 v zivote som o tom nepocula.

No a teraz k veci, na co citis potrebu to doma hovorit, ak to je hobby ako pises. Mojej mame necitim potrebu hovorit, ze strikujem a nejako extra to s nou rozoberat 🤷‍♀️

enmery
Včera o 21:53

Ja stále čítam fúrik😃

petamich
Včera o 21:55
@enmery

Ja stále čítam fúrik😃

@enmery veru aj ja 😂😂😂 a ze aky furik, ze hraju sa na tacky, ved to aj my s dietatom a potom ze to asi nebude ono 😂

anonym_da069d
Včera o 21:56

@marianice cítiš potrebu to doma povedať alebo prečo to chceš urobiť? Ak to vyslovene nepotrebujes kvôli sebe, aby sa ti uľavilo, aby si sa nemusel skrývať, nechceš klamať alebo niečo iné, čo ťa trápi, tak to nerob. Rodičia nadšení nebudú, nie je to vec, ktorú by potrebovali a museli vedieť. Aspoň zatiaľ nie, teda myslím. Ži si svoj život keď si takto šťastný, osamostatni sa a časom uvidíš. Neriešila by som teraz.

kiki68
Včera o 21:57

Tiez som uvazovala co to je, lebo furry je s dvomi r, ale tak nikto sa mu nemusime drbkat do zivota. Zase co som ja, aby som niekomu kazala. Ved nikomu tym neublizuje.

janinah
Včera o 22:02

Mna zaujima ako si k niecomu takemu prisiel....
Mam 20r, syna a nebola by som nadsena,nehovor im to.

viki99999
Včera o 22:03
@anonym_a6ffc8

@marianice nehovor doma nikomu nič a vyhľadaj psychológa

@anonym_a6ffc8 psychiatra minimalne

anonym_ab7a71
Včera o 22:12

Aj priateľka má rovnakú záľubu?
Ja by som sa s tým nevedela stotožniť,keby také niečo robil môj priateľ

anonym_ca0629
Včera o 22:13

🐻🦇🦔🦫🐿️🐇🐰🐹🐀🐁🐭🦛🐼🐨🦇🐈‍⬛🐈🐱🦝🦊🐺🐩🐕‍🦺🦮🐕🐶🦧🦍🐒
Furry (alebo furrík) označuje subkultúru fanúšikov antropomorfných postáv – zvierat s ľudskými vlastnosťami (hovoria, chodia po dvoch, nosia oblečenie), ktorá sa prejavuje umením, príbehmi, hraním rolí a kostýmami (fursuity); členovia si často vytvárajú vlastné postavy (fursony) a združujú sa na internete i na zrazoch, pričom záujem môže byť umelecký, sociálny, alebo aj sexuálny.
Čo sú Furries?
Členovia: Ľudia so záujmom o postavy kombinujúce zvieracie a ľudské črty (napr. mýtické bytosti, postavy z animákov).
Fursona: Vlastná zvieracia postava, ktorá slúži ako alter ego; vytvorená v umení, písaní alebo ako kostým.
Fursuit: Prepracovaný kostým fursony, ktorý sa nosí na stretnutiach (tzv. "meets") a konvenciách (furry conventions).
Ako sa prejavuje záujem?
Umenie: Tvorba a zdieľanie obrázkov, komiksov, animácií s fursonami.
Písanie: Tvorba príbehov a rolové hry online.
Srazy: Účasť na lokálnych stretnutiach a veľkých medzinárodných furry konvenciách.
Kostýmy: Vytváranie a obliekanie fursuitov na podujatiach.
Kľúčové pojmy
Fandom: Komunita fanúšikov antropomorfného umenia.
Antropomorfizmus: Pripisovanie ľudských vlastností zvieratám.
Furry zrazy (meets): Neformálne a formálne stretnutia komunity.
Mýty a realita
Hoci sa sexuálny aspekt spomína, furry fandom je primárne o umení, kreatívnom vyjadrení a komunite, nie je to len o fetiši.
Záujem o furry je pestrý, od umelcov a spisovateľov po ľudí, ktorí hľadajú priateľov a priestor na sebavyjadrenie.

Tolko vikina.
Nech to nezmrznu🐶 labky a nezabudni na cip a besnotu💉

enmery
Včera o 22:15
@kiki68

Tiez som uvazovala co to je, lebo furry je s dvomi r, ale tak nikto sa mu nemusime drbkat do zivota. Zase co som ja, aby som niekomu kazala. Ved nikomu tym neublizuje.

@kiki68 Véď to chýbajúce r zmiatlo aj mňa. Dnes si tu už 2 muži robili prdel. Ale to autorov prípad nebude🙂

marianice
autor
Včera o 22:17
@anonym_ab7a71

Aj priateľka má rovnakú záľubu?
Ja by som sa s tým nevedela stotožniť,keby také niečo robil môj priateľ

@anonym_ab7a71 nie nemá ale je s tým v pohode

cyneric
Včera o 22:17

Ja som im to povedala, aj mám kostým stále doma vyvesený na obdiv. 😀 Najlepší sú rodičia (iných detí, rozumej) čo ani zvieratá nepoznajú a keď sa raz za rok v kostýme zjavím tak som všetko od leva po lemura.

deedol
Včera o 22:19

tak ked su konzervativni, musis si sam zvazit, ci im to chces hovorit - ci je pre teba dolezite, aby tento aspekt tvojej osobnosti poznali alebo nie. sam asi vies, ake su rizika, ako to moze dopadnut...

inak reakcie na MK zas nesklamali :-/ kamos robi pre firmu v UK, ktoru vlastni nejaky strasne bohaty typek, a ten sa prezlieka za kona. ma taky latexovy oblecek a chodi tak aj na verejnost, aj v BA tak chodil po starom meste. ja tomu nemusim rozumiet, ale kedze tym nikomu neublizuje, nemam potrebu sa tu moralne vyvysovat a teatralne zhrozene ochkat. su aj horsie veci na tomto svete (a taka sikana na vojencine patri medzi ne).

marianice
autor
Včera o 22:22
@deedol

tak ked su konzervativni, musis si sam zvazit, ci im to chces hovorit - ci je pre teba dolezite, aby tento aspekt tvojej osobnosti poznali alebo nie. sam asi vies, ake su rizika, ako to moze dopadnut...

inak reakcie na MK zas nesklamali :-/ kamos robi pre firmu v UK, ktoru vlastni nejaky strasne bohaty typek, a ten sa prezlieka za kona. ma taky latexovy oblecek a chodi tak aj na verejnost, aj v BA tak chodil po starom meste. ja tomu nemusim rozumiet, ale kedze tym nikomu neublizuje, nemam potrebu sa tu moralne vyvysovat a teatralne zhrozene ochkat. su aj horsie veci na tomto svete (a taka sikana na vojencine patri medzi ne).

@deedol nechcem nič hovorit ale ja sám poznam psychologa a lekára ktorí sú furrýci a je kopec vzdelaných ludí

Strana
z2