Som mama a chcem ísť niekam sama, poraďte kam.
Ahoj konickarky. Mam doma 10 mesacneho synceka, trapia ho zubky od stvrteho mesiaca, hrozne pomalicky sa prerezavaju a co zub to boj,krik,plac. K tomu reflux, obcas riadny, obcas slabucky...uz je to ovela lepsie.. no nech sa dostanem k jadru veci. Manzel chodi z prace o pol siestej vecer, maleho si uzije hodinku a pol a potom uz ide spinkat. Cely den som sama, nema mi ho kto postrazit ani na chvilu, kedze svokra zije mimo SR a moja mamina estepracuje. Popri rodicovskej aj ja pracujem z domu. Drobec spi cez den len raz hodinu a raz necelu hodku. Cize toho casu naseba nemam vela.. tedatakmerziaden, kedzesa chce stalenosit a vyzaduje si pozornost aj pri hrani.. cez noc vstava v priemere 4x.
No a tak som sa rozhodla, ze vypadnem sa niekam vyspat a spojimto s wellnessom 🙂 necham chlapov samych doma. Mate niektora skusenost, kam ist, lebo vsade kde kliknem mi vyhodi same pobyty prepary a pre rodiny kokos. ..
Pre tie, ktore ma tu chcu poucat o ich verziach materskej a bla bla, ani nepiste.. to ma nezaujima.. dlho som sa odhodlavala dokopat sa k tomu a ist sa niekam odventilovat, dobit baterky a ten pocit viny tam stale bude.. ale citim, ze pre moje pozitivne myslenie je to uz naozaj potrebne.. tak ak ste sa niektora odhodlali k takemuto kroku, rada si precitam vas prispevok pod ten moj 🙂
@lenulik88 mna by to uz samu nebavilo 😁Ale ked bolo to obdobie ked som ani na wc nemohla ist sama mala som obcas tužby zmiznut niekde do kludu takze chapem. Ja som za slobodna rada cestovala sama. Takze by som neradila wellness to je trochu nuda Ale vybrat si urcite miesto kam by si chcela ist. Nie len koli ubytku a masazi ci bazen to mozes mat vsade. Vyber si nieco aj mimo čo chces vidiet. Ak su financie limitovane trebars aj polsko je lacne a krasne. Alebo ak mas rada madarsku kuchyni budapest je krasna. Alebo Praha. Ze sa prejdes po meste sama a budes mar cas pokochat sa architecturou alebo ist do divadla. Ak chces skor klud prirodny tak v tatrach je kopec moznosti. Na SK je tych wellnes kopec Nie je problem najst len pre 1osobu niektore su v ponuke aj tak na zlave dna. A ked uz pojdes nerob si vycitky vychutnaj si to!
@modrykoniicek nenechaj sa odradiť tak ako veľa záleží na povahe deti tak veľa záleží aj na matke. Ja som obe deti kojila do 11 mesiacov lebo som vedela že viac ako rok im netreba a ja chcem mať s tým pokoj a obe deti spia vo svojich posteliach,lebo tak spali od kedy sme prišli z pôrodnice. No s výnimkou chorôb
@angela85 Uvidíme za pár rokov či vôbec nejaké mať budem :D.Ale stále vravím.Jak si zariadiš tak máš.
@lenulik88 oooo aj ja chcem byť "socka" 😂 ísť kam chcem, kedy chcem.. a spať celú noc 😀 juj krásne predstavy 😂 ale u mňa zatiaľ nereálne.. snáď o nejaký čas.. ty si to poriadne uži, nie že tam začneš s výčitkami.. a daj vedieť ako bolo 😉
@modrykoniicek tak daj radu ako si zariadit, ak skutocne nemas nikoho pri sebe kto by ti to babatko postrazil cez den.. Vsetci su daleko stovky km, alebo v praci, alebo maju svoje deticky.. Takze taketo reci su sice trefne, ale castokrat je clovek bez moznosti zmenit nieco..
Baby dakujem vam za kazdy koment, za tipy co okuknut.. Muz uz vybavil volno na pondelok, takze vikend to isti, jupiii... uz len nieco booknut 😅
@miadi To teda bude 😂😂.Moja mala klud.Ja som nerevala.. nechcelo sa mi.A vedela som, že mi to nepomôže.Ale sestra a brat... fakt dobrá antikoncepcia.Viac než jedno nechceme.Ale oni mali inú výchovu... úplne zlú, rozmaznanú bez rešpektu.Mne keď niečo bolo zakazané tak bolo a hotovo.U nich to platí na 5 minút.Mali veľa dovoleného.Určite moje dieťa nebude tip top ale pokúsim sa ho zjazdiť keď mi bude vrieskať na celý obchod.Neviem či to zaberie 😂 ale lepšie jak nič nerobiť.Niečo som sa pručila za 15 rokov 2 generácií.
@modrykoniicek inak je uplne jedno ake dieta si bola ty a tvoj muž vase dieta =uplne svoja osobnost + rataj s genmi od svokry az Po svoju babičku. My mame v rode mega tvrdohlave ženy hlavne tie menovane. S mm sme skor kludasi . Mala dostala aj po zadku zas skakat po hlave ju nenechame. No tvrdohlavost mà od narodenia uz prvy den života neznasala ponožky a hnet si ich vyzula šuchanim nožičiek😆to s kojenim tiez uvidiš zaleži vela na dietati mliekofilne bude velmi chciet pokračovat kym bude mliečko a ty uvidis či ti srdce dovoli nedat. Jasne ze teraz si lahko povies nedam moje cecky hotovo. Teraz na teba nikto nerobi ocicka ako puss in boots. A Mozno zistis vyhody dlhodobeho kojenia ze Moja nevedela co je sopel do 3r a prvy x chora v 2r ( Nie vsetky kojene deti to tak maju si myslim ze ide aj o antibody ktore dana mama v tom mlieku mà ja mam tiez super imunitu nebyvam cele roky chora) Nebudem ti brat iluzie život to urobi sàm 😂verejne kojenie fuuuj trapne ak maju cecky vonku .. a bum decko reve chce prso nie sme doma kašleš na to.. a Mozno nie mozno budes davat um akokolvek to mami robia ich vec a vsetko je spravne. Mna materstvo naucilo neodsudzovat.
@miadi ja som kojit nemohla, vsade som nosila teplu vodu, studenu vodu, na zriedenie, umele mlieko......radsej by som aj na namesti vytiahla to prso a bolo by to omnoho jednoduchsie a ze by ma niekto videl? Och, to by ma trapilo najmenej. Ked nechce vidiet moj cecok nech sa nediva :D
@lenulik88 skus siravu, vraj ten aqua park je celkom dobrý alebo Košice v centre je super wellness v hoteli, len si za svet nespomeniem teraz na nazov
@zdencaaaa no ved ta prakticka stranka 👍ja som roky nemusela vlačit von snack alebo do lietadla sa trapit ze co jej dam. Ani ju vdaka tomu uška neboleli pri štarte a pristavani ked sa meni tlak.. az ked uz som nekojila to citila. Aj ked to cloveku ide na nervy polku času 😆Ale je to aj krasne.
@miadi Ty si podarená :D 😂 mne sa tak páči ako všetko napíšeš na rovinu.Jasnačka.. uvidíme :D všetko môže byť inak.
@lenulik88 Neviem ešte.Plán je... bude mať otca.Nie len mňa.Na mojich ani jeho rodičov sa nespolieham.Moji ešte pracujú obaja a ešte dlho budú.Ale môj mi sľúbil, že aj na materskú pôjde kludne.Aj sa postará.Jeden deň to snáď zvládne každý chlap.
@modrykoniicek mna by nikto nepresvedcil že budem 3.5r kojit 😂a stalo sa teraz si vravim druhe tak maximalne do 2r (Lebo ono to dost vyštavy a mala prespala cely noc az v tych 3.5 ked sme museli ukoncit kojenie -kym som nebola rodit v 18tt -a celu noc a den ma nevidela sa nedalo ukecat ju az potom som jej povedala ze dr zakazal a to zobrala. Dr nezakazal len mi dali vyvolavacku lebo malinkemu uz nebilo srdiecko a neboli si isty ci je ok kojit potom. To uz som ale pol rok cez den odmietala len vecer na uspanie) Tak si robim plany ze maleho budem pchat prikrmami nech ho to nedrzi tak dlho Ale kto vie? To som sa aj s malou snazila nech papa .. a 4r furt este nechce jest kopec veci ale tak hlavne ze je zdrava a energie ma za 2aj bez sladkosti. V obchode mi tantrum nerobila no doma jo medzi 1.5-3r boli obdobia a zistila som ze najlepsie funguje prave ignoracia ked budes kricat “riesit” este horsie najlepsie odist a tvarit sa ze nepocujes ich to prestane bavit ked vidia ze to nema ziadny efekt.. skusala som vse objatie atd Ale Ta ignoracia bola naj. To teda Ale Vonku robit nejde 😆
Ja som bola na víkend v Sklených Tepliciach. Nie je to wellnes ako taký, ale pri kúpiš si procedúry, tečie tam liečivá voda a máš wellnes jak lusk 😀👌
@lenulik88 neviem odkial si a aku lokalitu hladas, ale ja by som pre tento uvel volila adult only hotel v starej lesnej, nepamatam si ako sa vola, ale google ti urcite napovie 😉 a inak len prudko zavidim, pocity mam zhruba rovnake, akurat ta moja je taky cecek, ze z flase ani bohovi pit nebude, tak si na takyto vylet este pockam
@miadi Ach je mi ľúto čo sa ti prihodilo :(.Tak ako píšeš.Hlavne, že je zdravá.Dobre ja toho natrepem teraz 😂 už na mňa aj došlo, že deti mať nechcem. . Nebudem mať.Načo, prečo... a nebudem taká a hentaká.Dobre ajtak budem iná 😂 ja to viem.Len som tvrdohlavá.Ale krkavčia matka nebudem.Ajtak asi zistím, že na dieťa bude platiť úplne niečo iné než som si myslela.
Poznám takú,čo sa chodila sama vyvenčiť na pobyty bez rodiny...až vysvitlo,že sama tam nebola nikdy.Sama by som nešla,potrebujem spoločnosť aspon kamošku.

Aj ja chcem niekam ísť! Ale kam, som 9m tehu, wellness neprichádza do úvahy. Poraďte aj mne :D