Som príliš vysoká 😞
Ahoj, v tomto čase sú závažnejšie problémy ako ten môj, ale skúsim to.
Trápi ma, že som vysoká. Nie som zase až moc vysoká, meriam 175 cm, ale pôsobím vyššie. Vôbec nenosím podpätky a necítim sa dobre ani keď mám tenisky s trošku vyššou platformou. Najradšej nosím nízke topánky, aby som nebola vyššia. Hanbím sa za svoju výšku, z rodiny nik vysoký nie je, neviem po kom som. Rásť už viac nebudem, mám 24 rokov.
Ako sa brať a mať sa rada aj so svojou výškou? Mám pocit, že všetci muži chcú len nízke dievčatá a ja som exot. Aj kamošky sú všetky nižšie ako ja.
Nemas co riesit, vacsina muzov nad 180 cm (priemerna muzska vyska na Sk je 180 cm) si kludne nabali babu okolo 175 cm (5 cm rozdiel je akurat na stredne podpätky). Ak je problem, vo vyske to nebude.
ja mam 182cm, moj muz o 10cm viac ;) vo svojom okoli mam praveze vacsinu zien vysokych. A nizke kolegyne v praci mi moju vysku zavidia ;) Ty mas idealnu vysku, nie si ziadna zirafa, aj ked ti to v rodine naznacuju. Normalne by som sa proti tomu ohradila, ked to nejde milo, tak protiutokom- moj muz napr. vravi ze nizke zeny su ako loz- maju kratke nohy😂 nechcem tym nikoho urazit samozrejme a v slusnej komunikacii by som to nikomu nesplechla do oci, ale ked uz by to neslo inak... ;) Ale fakt sa neobavaj, nie si zirafa, ani godzilla, nenechaj sa tymto naockovat 🙂
Neboj príliš vysoká určite nie si😉 môžeš byť rada ze v 3ke nemáš výšku cca 12rocneho decká no co už zvykla som si😀
Ja som prilis nizka.... Mam 153cm, ak vobec😄
Ja mam 176 cm a kľudne si obujem aj 10 cm opätky zbožňujem keď sa mi vtedy predĺžia nohy až do neba :D Je to v tebe vieš koľko chalanov je vyšších.... Ja som mala skoro vždy vyšších chalanov boli aj taky co mali rovnakú výšku ako ja a nikdy ma to netrápilo pretože ma chceli práve kvôli mne aká som ako vyzerám páčila som sa im. nakoniec si ma ulovil môj manzel, ktorý má 195cm čiže aj opätky môžem nosiť 🙂 ... Môj manžel mi od začiatku vravel, že sa mu páčia vysoké baby. Urob zo svojej výšky výhodu..... Vystri sa ak nosíš rada tenisky nos ich prestaň sa trápiť za blbé reči, ktoré sú aj tak o ničom nech si všetci riešia seba obzri sa koľko je vysokých mužov uvidíš všetko bude dobre. Proste jeden sme vyšší druhý nižší jeden blond ak druhý čierny
Svet je krasny prave preto, ze je rozmanity. Kazdy clovek je nejaky, niekto vysoky, niekto nizky, jeden tucnu, druhy chudy. Dolezite je naucit sa matvrad seba sameho. Iste, kazdy ma nejaky znak alebo vlastnost, ktora ho trapi, nienje s nou celkom spokojny alebo je na to citlivejsi. Niektore veci zmenit vieme, ak uz teda neexistuje iny sposob. Ja som napr. vzdy tuzila byt vyssia, mali ludia su vo vacsej skupine ludi strateni, necitili som sa nikdy dobre na nejakych jarmokoch alebo tak, lebo v dave ludi som nevidela nic okolo seba, len tych ludi, ale viem, ze s tym nic zasadne nerobim. Zvykla som si. Okrem toho, vokajsie znaky nie su to najdolezitejsie, podstatnejsie je to, aky clovek je, co ma v sebe. Ako pristupuje k inym ludom, k svojim povinnostiam, ako vnima dianie okolo seba. Moje odporucanie je, aby si zapracovala na svojom vztahu k sebe samej, spoznala svoje silne a slabe stranky, mala rada sama seba a ak chces nieco zmenit, zameraj sa na to, co vies zmenit alebo ovplyvnit. Foriem mas vela - knizky, rozni terapeuti, iste aj na nete je kopa videi, psycholog. Drzim palce.
Ale to nie je problem vo vyske,ale v tvojej psychike. 175cm fakt nie je vyska,pre ktoru by si mala mat depky. Bratrancova zena ma vyse 190 cm a vies ako hrdo sa nosi? Netrap sa pre taketo malichernosti.
@marca12 ja si to uvedomujem, lenže vždy sa nájde niekto, kto má dá dole a pripomenie mi, že aká som vysoká. Veď aj rodina sa potom začne baviť medzi sebou, že po kom som tak vysoká, že z našej rodiny taký nik nie je. No to fakt neviem čo by hovorili kebyže mám toľko čo žena tvojho bratranca, to by sa za mňa asi hanbili
Ale to si nesmies brat tak k srdcu. Oni to nemyslia v zlom,to sa vzdy tak hovori. U nas v rodine sa.tiez navazaju do vahy inych clenov rodiny. To je klasicka rodinna debata. U nas.je brat vysokansky a na kazdej rodinnej oslave to riesia akoby ho prvykrat videli a nikdy si neodpustia poznamky. Jednym uchom dnu,druhym von
Ma to pre aj proti. Vysokym ludom sa zle cestuje v autobuse, nevedia si nijako dat nohy, nemaju o co hlavu opriet lebo operadlo konci pri lopatkach... Ale zase ked este ako deti boli na chate v takom penzione kde bolo viac ludi/rodin a mali sme taku pistol co vystrelila hocico co sme do nej dali a jedna pani sa nahnevala a zobrala nam ju a polozila na policu hore kam sme ako deti nedosiahli. Islo okolo dievca asi ako ty cca 175-180 cm a poprosili sme ju aby nam podala pistol ona ako jedina dociahla a zbran nam vratila len vdaka svojej vyske.
Ja som akurat dnes v Tescu videl dve vysoke zeny cca tak 180+ a obe mali partnerov. Jedna nizssieho a druha rovnakeho. To sa bezne hovori a ludia si furt utahuju ak je niekto vysoky, nizky atd...
To neni ze tvoja chyba len ludia su taki ze to luba hovorit.
Chápem to. Nie je to nič extra je to priemer ale chápem že ti to vadí. Sú plastické operácie už na hocičo bohužiaľ (skôr vďaka Bohu) na toto nie. Jediné čo ti ostáva je sa s tým zmieriť. Prijmi to a bude sa ti žiť lepšie. Vysoké baby sú sexy 🙃
Neboj sa chalanom ani tak nejde o výšku ako o tvár a postavu.... No veď vieš ako to myslím... Pozri sa ja som sa narodila tak že mám jednu nohu kratšiu o 7 CM. Vidno to aj pri chôdzi. Kratšiu nohu mám trochu dokriva. No žijem dýcham, nezaoberám sa tymebo to nezmením. Komu sa nepáči, nech sa nepozerá. Hlavu hore máš život pred sebou raz prídu reálne problémy
Uplne Ta chapem. Ja mam 170, myslim, ze absolutny priemer a jedine s cim som cely svoj zivot ohladom vyzoru bola vzdy spokojna, je vyska. No raz som prisla do kolektivu, kde vsetky baby mali 150-160 (nechapem doteraz, lebo velka skupina ludi) a ja som bola "ta vysoka". Tiez mi z toho zacalo byt vselijako... A bola som velmi chuda a dlhsie nohy, takze fakt som vyzerala o dost vyssie od mensich bab so strednymi postavami. A tiez som to v sebe riesila a riesila a dost ma zaskocilo to, ze fakt jedina vec ktoru by som nikdy nemenila bola vyska. Cely moj zivot. A ze ako je mozne ze zrazu sa to takto otoci,... Ako nas k tomu mozu ludia svojimi poznamkami takto dohnat... A fakt sa mi nikto nesmial, ani neurazal, len tym, ze sa to stale vravelo mi to sposobilo taky stav... A hadaj co? Po par mesiacoch prisla baba 180 (ale vzdy v podpatkoch, takze este viac), ktora bola vsetkym skvela a mala v sebe trochu niecoho ako Ivana Chylkova, ze mensich ludi od nej nejako vnutorne lutovala. 😂😂 Ono to clovek niekedy (casto) potrebuje takto zbadat... Mne pomohlo az toto, preto viem, ze to clovek potrebuje zazit, precitat si "mas v pohode vysku" nepomoze... a tiez spatne nechapem ako ma to mohlo tak ovplyvnovat... ale.pomohlo mi to celkovo do zivota, casto si na to spomeniem, ze fakt neriesit nikoho a byt sama sebou naplno. Ale k tomu dospejes.
Necudujem sa, ze mas komplexy, ked ti tvoja vlastna rodina udeluje tituly ako "zirafa". Zacni patrat, preco to robia a preco im to dovolis ☺. Chyba bude inde ako v tvojej vyske, uprac si sebavedomie a rodinu, nech nerypu. Urcite su dokonali a bezchybni, vsak?
Isto by som nepovedala, ze mas nejaku neprimeranu vysku. 175nie je vobec vyska, za ktoru by si sa mala proste nejak hanbit, to vobec. A s rodinou, tam budes musiet posobit podla mna sebavedomejsie, lebo to len zneuzivaju, ze nevies povedat naspat
Mam 178 a neviem ako to myslíš, že vyzeráš vyššie😀😀
Vysokí ľudia majú rešpekt vysoké ženy sú krásne, časom budeš na svoju výšku pyšná. Ja by som nemenila. Dlhé nohy sú u mužov top
@sono2 No tipujú mi okolo 180 CM 😐 A už viackrát sa stalo, že muž o mňa neprejavil záujem kvôli mojej výške. Aj podpätky sa hanbím dať, to by bolo rečí, že aká žirafa to vyliezla.
No a čo chceš s tým urobiť?
Si uvedenom, že je to vec ktorá sa nedá zmeniť.
Tak hádam nechceš muža o hlavu nižšieho. Muž k tvojej výške sa určite nájde. Ja som si muža našla bez problémov a ešte môžem dať aj 10cm podpätky a stále budem nižšia od neho. Takže toto fakt nerieš. Možno to bude o inom čo ťa hnevá. Výšku fakt nemôžeš zmeniť a zbytočne máš komplexy.
Ja meriam 174 cm, som spokojná, je to iba uhol pohladu si myslím, ber to ako výhodu🙂.
Máš v pohode výšku, hneď by som s tebou menila ja mám cca 162 kúsok (môj muž má cez 180 cm 🙂) a vždy som chcela byť vyššia, ale už to neriešim - najviac ma to trápilo počas základnej a strednej školy.
Ja si zas pripadám dosť malá oproti ľuďom na okolí, aj v rodine. Máš normálnu výšku, ľudia keď chcú ublížiť, ohovoriť alebo zadrapnúť si vždy niečo nájdu, ak by si nebola pre nich "vysoká" našli by si niečo iné, netráp sa tým. Púšťaj to jedným uchom dnu a druhým von, si krásna tak ako si, len prestaň brať smerodajné to čo o tebe hovoria druhí, prvoradé je ako sa cítiš ty sama. Postav sa pred zrkadlo (ak máte tak najlepšie také kde vidno väčšinu postavy) a vytesni všetky myšlienky (tzv. prázdno v hlave) a hlavne , čo o tebe hovoria druhí a pozri sa na seba akoby s odstupom, pozeraj sa na svoj odraz ako na inú ženu, ktorú si práve stretla a nepoznáš ju. Všimni si, čo sa ti na nej (na sebe) páči 🙂 - zmeň uhol pohľadu, zmeníš aj zmýšľanie o sebe, ak začneš hrdo nosiť svojich 175 cm uvidíš, že tie "blbé reči" ustanú, a hlavne nebudú mať na teba už žiaden efekt.
Možno to nebude stačiť urobiť raz, ale viackrát, ako také cvičenie - pracovanie na sebe.
No ludia keby tak kamoška čítala toto fórum... Ona má 186 ja 183 a ešte si kľudne dá aj opätky. Ale nikdy nespomenula nič ohľadne výšky. Ani ja som tú tému nezačal kým som nezbadal tu na fóre a to mi dalo nápad že sa jej spýtam čo si o tom myslí. Ona že jej je to úplne jedno a ani nad tým neuvažovala. Proste vôbec nerieši. Normálne sa baví prirodzene s každým a keď jej niekto povie že "fúúú aká si vysoká" tak len povie "aha som mno" proste že ani nerozvinie o tom debatu.
Ahojte tak aj ja sa pridám tiež som vysoká cca 180cm už sa nechcem ani merať mám z toho hrôzu a to mám už 37rokov a tým že som vysoká trpím už 22 rokov. Mam manžela boli sme tak narovnako vyský. Nikdy som nanašla voľného normálnehp chlapa čo by mal viac ako 180cm. A teraz začínam mať z toho ešte väčšie komplexy ja neviem či som ešte podrástla alebo čo. No som viditeľne od muža vyššia. Nosím topánky bez opätkov a už sa pristihujem ako sa pri ňom prikŕčam. Vždy som sa na ľudí pozerala zhora. Keby sa tak z nôh dalo odrezať 10centi v momente idem. Asi tak ☹
Ja mám 179cm s výškou stojím asi od 15 rokov. Ešte na základnej som bola najvyššia. Aj z chalanov. Prezývali má chlista (vysoká a strašne chudulinka). Strašné som sa cítila trápne keď som išla po chodbe a deti námna kričali a ukazovali prstom chlista ide 😞. Si myslím že som mala aj ja komplex. Teraz mám 30 rokov výšku 179cm manžel 181cm (ešte chodí k tomu zhrbeny 😂). Ale nevadí..sem tam sa nájde niekto a narážky na moju výšku ale je to strašné detinské. Len sa modlím 🙏 aby naša dcérka nebola až tak vysoká. Zatiaľ to tak nevyzerá bude mať 4roky a má 97cm . Uvidíme aké gény zdedila.
Mas dobru vysku,nemusis mat z toho komplexy 🙂 Ja meriam 177 cm a som spokojna...
Jaj, aká šťastná by som bola, keby som mala tvoju výšku... 🙂 Mam 158 cm. Je to fajn, ale nosím opätky, vtedy sa cítim lepšie.
Ja som ešte vyššia

Tak keď on mal 155, tak možno hľadal takú čo má 152