Som v šoku z toho, čo všetko sa na koníku verejne rozoberá
Pre boha ja som tu z toho šokovaná! Čo tu vy už dokážete vytiahnúť. Myslím, že by ste si mali uvedomiť, že toto je verejne prístupná stránka a naozaj rozoberať tú svoje výtoky, kusy vyplavované pri menštruácií, bolestivé "kozy" a dokonca aj hustotu manželovho spermatu! Zamyslite sa nad sebou, či vám to tu už všetko neprerastá cez hlavu! To je akoby ste svoje intímne záležitosti vyvesili na tabuli oznamov vo svojej dedine alebo meste. Ja žasnem čo ste tu schopné všetko preberať, aké diagnózy si tu určovať, akým nezmyslom veriť . . . silná túžba po niečom privádza ľudí k takým riešeniam a sú schopní chopiť sa každej aj malej príležitosti, šance, vyskúšať každú možnosť a veriť všetkému . . . veď čo ak . . . vaše cviky a lieky a čaje a rady, Mojžišovia a Jonášovia . . .a tie ocikané tehotenské testy čo tu hromadne hodnotíte či je v tom alebo nie! Ak máte chuť to vystavovať, tak to nechajte kolovať po rodine, aby ste na záver odhlasovali či je to čiarka alebo nie. Naozaj ste sa ani na chvíľu nezamysleli čo sa to tu deje, čo tu rozoberáte a zverejňujete? Prečo máte pocit, že musíte zverejňovať ako dlho, akým spôsobom a s kým sa snažíte o potomka ?! A ešte tie plánovania, že v 2015 chcem mať dieťa . . .!! Pane bože! Naše mamy a babky počali, vynosili, odrodili aj vychovali svoje deti, bez zaručených rád, cvikov, liekov, čajov, metód, veštíc, výpočtov, gynekológov, spermogramov a všetkých tých nezmyslov, čo len z vás vyťahujú peniaze.. . Vychovali nás bez knižiek, monitorov dychu, zdravotných matracov a prehananých sterilizácii všetkého na čo sa dieťa len pozrie! A tie vaše výrazy snažilkovanie, tehulka, prvosnažilka . . pre pána, kde na tie výrazy chodíte ? Veď ste dospelé ženy! Ja viem, že pocity sklamania a potreba zverenia sa niekomu. .. ale však na to máme blízkych a rozhovory medzi 4 očami, alebo tie vaše tiché pošty alebo ako to tu funguje! Áno rady, ak niektorá naozaj mala zdravotný problém a určenú diagnózu, prípadne nejaké solídne rady ohľadom prídavkov a príspevkov na ktoré má zo zákona nárok . . . ale tlachanie do vetra a nekonečne robenie si ovulačných a tehotenských testov. Každá sa zamysliete či naozaj chcete toto všetko alebo máte vlastný rozmu, intuíciu, vlastnú vnútronú silu a ľudí v okolí s ktorými by ste mali tie naintímnejšie pocity, bolesti, radosti a starosti preberať. Tak čo popriať na záver . . .zamyslite sa a chladnú hlavu!
@marbalulka to sa nam s babami takto nejako zvrhla debata pri teme, ci si holime intimne partie 😀
-nesúď a nebudeš súdený..
neviem, každý mame asi inde tu hranicu posunutú. Napriek tomu, že tu nenahadzujem tehotenské testy, mne pohlad na ne vôbec nepríde nechutný. Nepredstavujem si ho totiž ako očurany kus papieru. Skôr ked to vidim, spomeniem si na moje pocity, aké to bolo, ked som ja prvý krat uvidela tento nadherny očuraný papierik. 😀 (teraz mnohym pripadam asi nechutná, ospravedlnujem sa ) A velakrat pogratulujem a poprajem k pohodovemu tehotenstvu. Fakt je to o nastavení. To čo niekto vidí ako nechutný očuraný papier iný človek vníma pomocou spomienok pocitov a teší sa spolu s majitelkou testu, aký pekný čas života ju čaká....
@vejula pekne si to napisala, ja som v zivote videla iba raz svoje // a bola som z toho papieriku taka stastna, ze sa to neda opisat. Zial to skoncilo moc rychlo, a cakali sme na to 2,5roka. A teraz sa nam zase nedari uz 7mesiacov. Podla lekarov je vsetko v poriadku, len prosto nam to asi nie je sudene. Je to velmi smutne, ze zeny sa musia trapit aby sa dockali babtka. Ale tie, ktore s tym nemali problem a dostali ten najkrajsi dar od zivota, tak to ani pochopit nevedia a urazaju tu zeny, ktore sa trapia a urobili by vsetko aby mohli mat babtko. Nechapem na co to je dobre? Ak sa mi to nepaci, nebudem sa na to pozerat a ani komentovat, ved tieto veci sa rozoberaju iba v skupinach, tak nech sa paci, treba tuto SKUPINU opustit a budes mat svaty pokoj @mmartinna
@stormie normálne som grcala a omdlievala nad klávesnicou 😀 😀 😀 ...to je toho.
@carmen23 to je mi luto... skutočne len ťažko si človek dokaže dokonale uvedomiť pocity ženy, ktorá dlho marne skuša otehotnieť. Pred tym, ako človek vysloví nejaký súd, mal by sa obuť do topanok toho, koho správanie sudi, možno by prehodnotil svoje slová. Pochopiť pocity ženy, ktorá po 3 rokoch negatívneho testovania uvidí dve čiarky na teste, to sa asi nedá. Že sa s tou radosťou chce podeliť, je podla mna pochopitelné. A JA SA teším, ked vidím ocikaný pozitívny test, a môžem zagratulovať k tej radosti a môžem sa aj ked len takto nadialku trošku podielať na šťastí tejto ženy, ktorá si prešla tak dlhou bolestvou cestou. Automaticky, bez nejakej snahy, asi tým, že tvoríme jednu spoločnosť, v určitej miere prežijem radosť z jej radosti. Ak to niekomu pripada chore, nech. Skutočne zaleží od nastavenia, Mna by nikdy nenapadlo pri pohlade na pozitívny test, že je to papier nasiaknutý močom... Asi je to tým, že som skôr pocitový človek, a aj ten testík vnímam skôr cez predpokladané pocity žienky, ktorá ho tu nahodí 🙂
Jedna vec je ta, ze niektore veci su fakt nechutne, ale ak sa mi to nepaci, tak tu temu preskocim a citam o tom, co ma zaujima. Co ma ale realne vie vytocit, je argument, ze ved nase stare mamy nepotrebovali ovu testy a snazilkovanie a cviky a blabla aby otehotneli. Ano, lebo nase stare mamy mali uplne inu kvalitu zivota ako my. Tie uplne starucke sice pracovali tazko, ale cely den vonku, na poli, jedli 100% bio potraviny, ktore si vypestovali, dychali o x % cistejsi vzduch, pili cistejsiu vodu a hlavne nezili v strese. S dnesnymi zenami a zivotnym stylom sa to neda vobec ani len porovnat!! A nase mamy? Za sociku mali vsetci pracu, byvanie, mohli si bez problemov dovolit 2 a viac deti, pricom opat kvalita potravin, vody, ovzdusia este stale nebola tam, kde je teraz. Ako to len moze vobec niekto porovnavat!! Dnesne zeny ziju v strese, v zhone, velakrat ani nevedia, co zjedia v rychlosti atd....a prave o tom to je, sme v psychickom vypati, to je jeden fakt. A o muzoch ani nehovoriac, nie je nahoda, ako v civilizovanom svete stale narasta neplodnost a mnozstvo "zdravych" parov, ktorym sa nedari splodit potomstvo. Ja len tolko.
Si na stranke o TEHOTENSTVE a este raz TEHOTENSTVE a rodicovstve. Ked sa ti to hnusi chod na stranku o kvetinkach 😀
Ja zas nedokazem pochopit zeny, ktorym vadi o com sa rozpravaju a co riesia ini ludia, dokazu o tom zakladat anonymne temy a rozoberat to cele hodiny, len aby si ulavili, ze LEN ony su predsa tie NORMALNE! Aj ked prax dokazuje vacsinou pravy opak 😀 😀
A to si si teraz zalozila falosny nick a vypisujes tu? Sa hambis za seba?
a nech ťa aj porazí 🙂 pridávam ti fotku ako som posledných 6 dní cikala na ovu testy, máš tam uvedenú aj presnú hodinu 🙂 áno musela som 6 dní cikať na ovu testy, aby som zistila, či vôbec dochádza u mňa ku ovulácii, lebo bez nej bohužiaľ žena nedokáže otehotnieť.....nechápem čo ti na týchto veciach vadí, a ak aj vadí tak nerozoberaj, nevšímaj si, nechaj tak......veď toto je stránka o tehotenstve, rodičovstve a o tom, že sa niekomu nedarí otehotnieť...prečo by som ja nemohla dať fotky očúraných testov niekam, ak sa ja za to nehanbím, tak každému to môže byť fuk....nedávam tu svoje nahé telo tak teba ja prd do toho 🙂
@elizeenka normálne som sa vytočila...čo nezvyknem, ale toto je už veľa...viem, že je to iba čistá provokácia z jej strany, že tu chce rozohniť búrlivú diskusiu, ale toto sú chúlostivé témy, ktoré sa nejednej snažilky, mamičky, budúcej mamičky môžu dotknúť.....jaaaaaaaaaaaaaj musím sa ukludniť 🙂
mna by ten tehotensky test tak netrapil ani nejake tie rady ci otazky
vacsinou sa nevie o koho ide a nie je to az take "verejne"
mna by trapili fotky zien v spodnom pradle co sa fotia ako im rastie brucho, ci ako chudnu ci par dni pred porodom, fotky este z porodnice ci ako koja alebo fotky este nenarodeneho plodu, ci vlastne nahe deti ..
prepac ale tvoje vyjadrovanie patri do osobitnej skoly nie na verejne forum
kazdy ma nazor povedat co chce , vyjadrila len svoj nazor sak to tu denno denne robime
@tinka01 ved toto,presne taky pocity mam,ako ty. Presne ze nas chcela len vyprovokovat a teraz cita a sula sa od smiechu. Ale to neni na smiech,ale smutne,ze sa navaza do nas. Asi sa nevie vzit do toho,ked niekto sa snazi a nedari sa mu,vsak to tu nerozoberame na celom MK,iba v skupine a naco ona p..a do nej vstupila?
@mmartinna ja som prave vcera mala taky mierne krvavy hlienik na pyskoch,myslis ze sa mi uhniezdila spermijka?A dnes zase ma staru krv v hliene no kva co to?Porad
@mmartinna musela si si dať námahu kým si to celé zložila a napísala 🙂 Čo nám tu vstupuješ do svedomia? A Ty si akože kto? Určuješ nejaké normy pre túto spoločnosť? Snáď si nemyslíš že týmto tvojím príspevkom niečo zmeníš. Mne keď sa niečo nepáči tak sa tomu nevenujem, tak venuj svoju energiu do oblasti ktorá ťa zaujíma. V našej spoločnosti je kopu smutnejších prípadov ako sme my prispievateľky na modrom koníku tak keď máš toľko energie venuj ju niekomu kto ju naozaj potrebuje 😎

@fopka a co je to ten Mountfield? to mi dako uslo 😅