icon

Som veľmi štíhla a ľudia sa mi smejú

11. feb 2023

Dobrý večer, zažívam jeden taký problém, že chodím na VŠ a počas celej ZŠ aj SŠ som zažívala od chlapcov, že sa mi smiali lebo som vždy bola veľmi tenučká, nikdy som nevedela pribrať :( doteraz som taká tenká. Vždy sa našlo pár chlapcov alebo úzka skupinka ľudí čo sa mi kvôli tomu smejú :( trápi ma to a počúvam reči typu: ,,nikdy si nikoho takto nenájdeš" alebo ,,neviem si ťa predstaviť mať chlapa"...

Strana
z3
fauko
Odpoveď bola odstránená
autor
12. feb 2023

@fauko nemám, nemá čo stresovať a žijem tak už viac ako 20rokov

autor
12. feb 2023

@heln Ja deti nebudem môcť mať nikdy 😕 žiaľ

fauko
Odpoveď bola odstránená
slovakboy
12. feb 2023

Moja manželka má podobný problém, vadí jej keď jej v obchode pri kupovaní oblečenia predavačka povie, že vy ste taká chudá. Predavačka to nemysli v zlom ale manželke to vadí, že tučnej by to nepovedali. Už sa naučila to aj tým predavačkám povedať tak si to vyjasnia vždy. Ale ty máš to horšie vidím v tom, že tebe chcú týmito poznámkami ublížiť. Pritom len závidia. Ideál krásny je momentálne štíhly alebo urastený. U modeliek aj chudý. Nikde nie je ideál krásy obezita hoci aj take ženy vedia byt príťažlivé. Dôležité je ako sa vnímaš ty a ako hovoríš k sebe samej ty. Jasne že urážky bolia a zanechajú stopu ale bojuj proti tomu seba uvedomením a pochvalou samej seba. Som chudá a prijímam sa a mám sa rada. Prijímam sa aj chuda. Som chuda ale aj tak sa prijímam a mám sa rada. Smejú sa mi ale ja sa aj tak prijímam a mám sa rada. To priberanie je pre chudých ľudí trosku problém. Je vedecky dokázané ze chudým sa ťažko priberá a tučným ťažko chudne. Súvisí to s jednoduchou fyzikou odvodu tepla. Chudý človek má v pomere k svojej hmotnosti veľkú plochu tela - kože. A tučný naopak malú. Odvod tepla je tak veľmi veľký a my vieme že teplokrvné živočíchy väčšinu toho čo zjedia spotrebujú na teplo. Keďže ho máš veľké straty tak musíš veľa jesť. Plazy jedia oveľa oveľa menej. Ohrievať sa ti nepomôže lebo zas ti treba veľa energie na ochladenie. Plocha je proste veľká a na udržanie konštantnej teploty treba organizmu veľa energie. Čo pomôže na prebratie je však jedlo. Preto musíš jesť ešte viac ako ješ teraz. Kamarátka ležala na psychiatrii s anorektičkami. Tam to bolo smutné každý deň im šlo o život. Jedlo v chladničke muselo sa zamakať záchody sa nesmeli zatvárať a sestričky im vážili každé sústo čo chúďatká zjedli.

autor
12. feb 2023

@slovakboy Ale šak ja nemá anorexiu 😂 a zase jesť tak, že mi bude zle určite nebudem, ešte ma chytí žlčníkový záchvat alebo nejaké gastroproblémy

reanda
12. feb 2023

ale neberies inych takych, aki su... ved ani seba neberies.. nepaci sa ti byt chuda, chces tuk.. ak by si to prijimala, tak by si sa nesnazila pribrat.. a ze druhych nekritizujes nahlas, iba si to nic pomyslis - no, velky rozdiel v tom nie je.. ani vyrok "kto nema v hlave, ma v svaloch" , nie je nie nic moc 😉

autor
12. feb 2023

@reanda neviem odkiaľ si vzala ,,a ze druhych nekritizujes nahlas, iba si to nic pomyslis - no, velky rozdiel v tom nie je" ja ich nekritizujem ani v hlave ani nahlas

tamvtme
12. feb 2023

Nauc sa lubit sa.u seba taku, aka si a taketo reci si nepripustaj k telu...velmi dobre to poznam, tiez som bzdy bola velmi stihla bez toho, aby som sa musela o to snazit...a tiez som si vela vypocula...bacsina lusi si mysleli, ze sa trapim dietami a neodoustili si poznamky v style, zeby som sa mala konecne najest poriadne ale prestat drzat dietu....je to otras, taha mi na 40 rokov,mam po dietati nejakych 5.kg viac a stale.sa najde debil, co ma.pocit, ze komentovat moju stravu alebo postavu je uplne v poriadku🙈 ale ja si uz nicz toho nerobim, z toho som uz davno vyrastla

reanda
12. feb 2023

vzala som to z toho, co pises..

autor
12. feb 2023

@reanda kde to píšem ?

bagerka
12. feb 2023

@dominikamacakova a vadí ti to? 😁 na mňa sa trochu nalepilo po pôrode, (18kg, z toho 12 ostalo v porodnici) momentálne 65kg, za chvíľu 37rokov, chcela by som mať 60-62😁 len pre svoj pocit. Mne keď raz nejaký "chytrak" zatrepal: teba držia pokope len tie rifle. Tak som mu odpovedala s kludom anglicana,: nie, pod tým mám silonky a tie ma drzia pokope😉

reanda
12. feb 2023

v celej tejto teme.. riesis chudost, tucnost, svalnatost.. hodnota cloveka nespociva v jeho vyzore, tak to proste prestan riesit a mas pokoj..
vadi ti, ze chudych kritizuju a tucnych 'sa nesmie'.. ty ich nekritizujes, lebo 'by sme nemali'.. lebo to nie je pekne.. ale ze su tucni, to si samozrejme vsimnes 🙂 a aj ti napadne, ze nebudes ich kritizovat, lebo to nie je pekne.. keby to neriesis, tak si take veci ani nevsimas..
vies co, bud rada, ze vsetci nehovoria nahlas, co si myslia.. lebo by tych kritikov bolo ovela viac.. ti, co to povedia nahlas, su aspon 'ferovi' 😀 .. vies, kolko je takych, co si to o tebe iba pomyslia, ale nepovedia, lebo to 'nie je pekne'? stavim sa, ze ty si o tucnych tiez myslis, ze su taki, lebo 'zeru' (pizzu, mastne syry 😀), tak ako si oni o tebe myslia, ze si lata, lebo si anorekticka 😝 .. podobne, ako o svalnacoch napises, ze nemaju v hlave
zmen pristup a mas po probleme, nie tu fnukas, aki su ludia zli 😝

autor
12. feb 2023

@reanda To si si všetko domyslela len ty

sticker
reanda
12. feb 2023

jasne 🙂
tak fnukaj dalej, chudatko 😉

autor
12. feb 2023

@reanda čítanie s porozumením 🙂

aceris
12. feb 2023

Mam tolko co ty. Pribrat neviem ani som nikdy nevedela. Mam dve deti a manzela. Neboj sa. Chlap sa najde aj taky, ktoremu sa budes pacit taka aka si😉

autor
12. feb 2023

@aceris snád

sticker
elizita
12. feb 2023

@galganka ježiši, to čo bolo za magorov.. ja tiež 173/51 a to som už po 2 deťoch, 24rokov tá istá váha a počúvam to stále,aká som chudá, mám sa najesť a podobne drísty... Najprv bolo,veď počkaj po 25ke,začneš priberať, potom po 30ke, potom po deťoch a keď nič,tak teraz komentujú moje staršie dieťa,že je vychudnuté, či jej nedávame jest a rovnaké drísty🤦

galganka
12. feb 2023

@elizita ja už som "po troch". Nabrala som asi 5 kg za tú dobu. A na každé kg som pyšná. 🤣 a hej, teraz sa všetci postupne presúvaju na nášho stredného, lebo je presne rovnaký. Ale keby ich svojimi božičkami paličkami kopol, asi by to nerozchodili. 💪🤣

dominikamacakova
12. feb 2023

@bagerka kebyže mám aspoň nejaké prsia tak som s váhou v pohode, ale nemám nič 🙈

valeria_h
6. mar 2023

Vôbec sa netráp, toto fakt robia zakomplexovaní jedinci. Mne sa smiali za výšku, že som žirafa dlhá ako týždeň pred výplatou, koho si len taká vysoká nájdem (mám 175 cm), že mám široké boky a malé prsia, že som tuctová do tváre...
A vieš kto mal na mňa takéto komentáre? Chlapi, ktorí boli od modela sami veľmi ďaleko 😁
Povznes sa nad to.

Strana
z3