Som vraj nesympatická
Neviem čo robím zle. Už mi niekoľko ľudí nezávisle od seba povedalo že pôsobim odmerane, nepríjemne, nahnevane a neviem ako ešte. Vraj som nepríjemná nesympaticka, veľmi vážna a mala by som byt priateľskejšia. Podľa mna ale taká niesom 🤷🏼♀️ Len ma to už celkom dostalo keď mi to v priebehu tohto týždňa povedali další dvaja ľudia. Ja neviem už či mám chodiť od rána do večera vyškerena smiať sa stále ako nepríčetná ? Samozrejme že keď niekto povie niečo vtipne tak sa zasmejem, aj do debaty sa zapojím, som podľa mňa milá na ostatných. Mám kolegyňu ktorá každú chvíľu pre niečo frfle a je nespokojná a jej nikto nikdy nič nepovie. Stále len mne 🙄 veď ani ini sa nesmejú vkuse. Neviem či vyzarujem zlu energiu alebo čo 😕 viete mi poradiť ako by som to mohla zmeniť ? Nechcem pôsobiť takto nepríjemne na druhých
Pozri nemôžeš sa každému zavdacit, pre niekoho si nepríjemná, pre niekoho nie... Jasne existujú aj tie vodcovské obľúbené pochlebovacne typy ktore naoko akože každý miluje, ale aj tak si všetci myslia svoje. Možno by sa viacerí čudovali keby každý povedal od srdca co si o tom druhom mysli, to by len bola zábava 😂
Existuju ludia, ktorym robi dobre, ked inych zneistia. Vycitili, ze ked ti nieco taketo povedia, dosiahnu tvoju neistotu a to ich uspokoji. Ja byt tebou absolutne sa nad tym nezamyslam, nesnazim sa takym ludom zavdacit a nedam najavo, ze ma tym zneistili. Skus si dat vyhladat kto su emocionalni upiri. Zapracuj na sebe, ale nie aby si bola v ociach takychto ludi "milsia/lepsia", ale aby ti to bolo jedno 🙂
@marca12 hej hej presne niektoré rozoberajú aj to koľko krát sa vykakali cez víkend 😅😅
Ked ti budu vycitat ze sa malo smejes.. tak im povedz ze by mohli dat vtipnejsiu temu a budes sa smiat len Potrebujes k tomu dovod . Mala som kamosku ktoru nikto nemal rad kazdemu sa zdala divna .. ( aj je) a v robote ju nemali radi lebo im vyjedala chladnicku niekomu aj narodkovu tortu celu zhltla) ale jej to bolo fuk ako ju beru, kedze tebe to nie je.. Skus sa ich opytat co konkretnejsie im vadi a ci chcu poznat tvoj nazor na nich tvoju kritiku. Nemas ich rada moze ti byt jedno co si myslia. Ale tvoje ego sa chce pacit tak ti tu baby poradili co robit no to si odmietla Tak Neviem Asi sa chces len postazovat realne nieco zmenit nechces. Treba zacat od seba necakaj ze zacnu oni...,
Aj ja pôsobím na iných ľudí odmerane a vôbec mi to neprekáža. Čo mám chodiť vysmiata ako slniečko na hnojisku, aby som sa niekomu zapáčila? Proste sa necítim komfortne v spoločnosti cudzích ľudí a nemám tu potrebu strúhať nejaké divadielko. Potrebujem ľudí najprv spoznať, aby som mohla byť uvoľnená a sama sebou. V okruhu svojich kamarátov a známych by sa takémuto niečomu iba zasmiali. Nerieš. Keď nemáš potrebu si púšťať hocikoho k telu a predstierať, že od šťastia skáčeš tri metre do výšky, tak ju proste nemáš.
Ja som zas vesela kopa slniecko na hnojisku som Lebo to tak citim nehram na nikoho nic .Ale mam svoje nazory a ked sa opytas tak ti poviem tak isto ako tu ( a tu sa niektorym zdam drsna a neprijemna hlavne ked sa mi nepaci ani jedno zo 4 mien pre ich buduce dieta 🤣) a v realite sa zdam ludom dobracka . Mne to je vsetko fuk poznam sa a ti na ktorych mi zalezi ma poznaju tiez a len na ich nazore zalezi. Tak to ber tak ze Bud maju pravdu a si neprijemna Lebo ich nemas rada alebo Ta oni nemaju radi a beru Ta tak - ich problem.
@miadi ty si asi pozorne potom necitala… nikde som nepovedala že ich nemám rada a taktiež neodmietam všetko, už som povedala že vyskusam teda rady a uvidím či sa to teda zmeni 😉
Citala som pozorne. Ale nevadi nemusi sa ti pacit vsetko.
A mozem sa opytat v akom odvetí pracujete cizw aky je tam kolektiv? Predpokladám ze zensky?
myslím, že sú to ľudia, ktorý sa ti potrebujú dostať pod kožu a manipulovať stebou, ohovárať ťa,..Väčšinou to povedia takým, ktorý si nepustia hocikoho k telu a pod kožu. V živote by ma nikomu nenapadlo povedať, že je nesympatický do očí,..ak je, nepozerám na neho, pozdravím, ak nepozdraví končím, neotravujem ho,....to ako sa máš správať tak, aby si sa im páčila alebo čo? Niekto je s tvojím správaním stotožnený, niekomu sa páči, niekomu nie,..koniec bodka. Nerieš. Na niekoho sa budeš vyškierať lebo si to tak predstavuje, na niekoho nie, lebo ho to otravuje,..a ešte to ako oni si myslia o sebe že sú sympatické???
Áno poznám ale na druhej strane, aspoň mám pokoj od blbych small talkov niekde na zastávke 😁
Píšeš o mne??
Už XY ľudí podotýkam najlepších kamarátov sa mi priznalo,že keď má prvý krát videli tak to bolo ..akože ta je namyslená,,,kks odmerana s takou sa baviť nebudem,hore noska (ja?s mojim sebavedomím?)to ťažko 😀 ved sa p seba ani nestaram,vyzerám ako matoha väčšiu časť roka
Inal som kopa srandy,za každú srandu ,stále sa usmievam ,optimista,neskutočný "mampicista", trpezlivosť zo zlata,nervy tiež,bútlavá vŕba pre každého .áno aj si ponadavam aj som odmerana aj nervózna,aj protivna ,ale to tyzden pred MS 😀
Možno to je od veci, ale ak si nastúpila nedávno, pozisťuj si na inom oddelení, či náhodou tvoje kolegyne nechceli do kolektívu svoju známu. Ale prijali teba a dávajú ti to vyžrať. Ak je problém v tomto, tak sa porozhliadni po inej práci, lebo nech budeš robiť čokoľvek im sa nezavďačíš.
Nejde o to, ako posobis. Ide o to, ci si slusna k ostatnym, ci nie si zakerna. ja tiez posobim odmerane, neusmievam sa, ale spravam sa ferovo, priamo, uprimne tak aby som sa na seba mohla pozriet do zrkadla bez toho aby mi prislo zle.
Tento problem ma moja 10 rocna dcerka. Je to mile vesele dievcatko, ale ked prave s niekym nekomunikuje alebo sa na nieco sustredi, alebo na vyucovani, ma taky vyraz v tvari akoby bola smutna alebo ofucana. A podla toho ju tiez posudzuju mnohi. Snazim sa jej s tym pomoct, nech si trenuje milsi vyraz lebo ju to trapi
Autorka, najdi si inu pracu.
Mala som pracu v ktorej sa hned niekolko ludi ku mne nespravalo dobre. Neboli otvorene zli ale mali take nenapadne poznamky, velavyznamne pohlady a velakrat ma ignorovali.
Netrapila som sa tym. Bola to moja prva praca a mala som ju rada a myslela som ze to je normalne. Az ked som zacala novu pracu, kde sa ku mne takto nikto nesprava, tak som si uvedomila ake to bolo zle. Ak budes mat rovnaky problem aj v novej praci, tak problem je v tebe.
Mne napriklad vadi, ze si napisala problem/ otazku do dikusie a potom reagujes len par slovami. Pride mi to stroho a usecne. Pride mi akoby si nechcela mat debatu, tak naco sa pytas. Tiez velmi rychlo prejdes do utocnej pozicie a sice vravis ze nemas problem s ludmi v praci ale vela dobreho si o tych ludoch nenapisala, tak asi bude pravda v tom ze ich nemas rada. Necudovala by som sa ti, kedze ta terorizuju svoujou kritikou, ale nie je mozne ze ta antipatia zacala u teba a oni ju len vycitili? Neber toto prosim ako kritiku, len chcem poradit par veci na ktorych by si mohla zacat pracovat, kedze to je to co si chcela.
@dager ako by si o mne napísala. Úplne do bodky. A tiež zrejme pôsobím odmerane, ale som v pohode. Len nezačínam pracovný deň rozoberanim toho, čo som varila, kde som co kúpila, čo deti, čo suseda, kto s kým kde bol atď. Čiže som tak trochu vylúčená, ale to ja mam odjakživa, som skôr poslucháč ako rozprávač, a 100 percentný dráč sústredený na prácu... Nemyslím, že je to zlé, len zrejme ta nedostupnosť ľudí hnevá. Co už. Mne sa vážne nechce rozoberať domácnosť a klebety v práci.
To je dobre 😂😂😂😂 to presne ako ja 😂 "milujem" keď mi niekto povie viac sa usmievaj. Akože čo mám chodiť vyškerená stále? Ale ja som typ čo nemá príliš veľa kamarátov pretože sa nedokážem otvoriť človeku ktorého nepoznám. Ty budeš na tom asi lepšie 😂 ser na to a buď prirodzená
mozno mas proste take crty tvare, ze aj ked si to neuvedomujes posobis proste prisno. sama mam taku kamosku a doslova je opakom svojho vyzoru, lebo je to velmi mila a priatelska osobka
neries to ,mas mozno len take crty tvare alebo co. mnne to tiez ludia hovorievali, hlavne v casoch studia este, ze posobim odmerane, namyslene, nahnevane a co ja viem co, tak som sa vzdy len zasmiala, ze to ja sa len tak priblbo tvarim ,ked rozmslam :D a proste som to neriesila dalej, lebo nic s tym nespravim, ked sa tvarim jak skysnuty zemak , ale hlavne ze ja viem, ze to tak nemyslim a som uplne v pohode..
@tenty u nás ide aj o to, že šéfka rada zbiera informácie a potom s nimi pracuje. Ju vlastne hnevá, že pri mne nemá s čím kalkulovať. Ale o to viac nič nepoviem, nemôžem si pomôcť. A navyše jej ani nenosím žiadne klebety, kto to kedy videl. Ale to už ide úplne mimo mňa odjakživa. Inak nemám problém otvoriť sa aj v práci, ale správnym ľuďom a na tých mám - pre niektorých žiaľ - veľmi dobrý čuch. Tiež zvažujem zmeniť robotu ale momentálne mi to situácia neumožňuje a tak si chvíľu ešte posedom v toxickom prostredí, ktoré má na mňa citelne neblahý vplyv. Ale aj o tom je život 🤷 len aby ma to nezdeformovalo natoľko, že nebudem vedieť fungovať v normálnom prostredí neskôr. Jedine toho sa obavám.
@vazky_a_motyle no teda, ja žasnem. Taká "nálož" 😅 a keby to aj slovo od slova bola všetko pravda, tak čo presne je na tom zle? Okrem toho vnímania rozdielu medzi odmeraným chlapom a ženou? Ja som sa teda nestretla s tým, že by v podobnom kolektíve bolo chlapom niečo viac odpustane.. a meniť sa kvôli ľuďom? Hrať divadielko? Nejakú nacvicenu rolu, či ako? 8 hodín denne 5 dní v týždni? Môj obľúbený citát slávnych je odpoveď Lennyho Kravitza - keď sa ho spýtali prečo sa viac neusmieva, tak odpovedal že sa nemá čomu 😂 všade to rozoberali, nechápem prečo veď sa pýtali a on odpovedal. Ľudia už vôbec nemajú žiadnu toleranciu k individualite ostatných, všetci máme byť rovnaké masky, rovnaké ubory, aby sme zapadli, to sme robili v puberte, nie? Dospelí ľudia by mohli opustiť pubertálne spôsoby a skúsiť pochopiť a prijať človeka aj keď sa im zdá iný. Inakost je problém stadovitych ludi, lebo im naháňa strach. Ako píšeš - nevedia čo môžu čakať. A presne to ich činí malými. Len škoda, že ich je viac. No ale to už je zasa o tom, čo si kto zvoli - jednoduchšiu cestu alebo tú svoju.
Mozno nie si cudna ty, ale je cudny tvoj kolektiv v robote 😀 . Neprekvapilo by ma to, neraz je to zial tak, ze na podobnom mieste pracuju podobni ludia. A potom pride niekto normalnejsi a uz je akoze cierna ovca. Je normalne, ze sme obcas niekomu nesympaticki, taze si z toho tazku hlavu nerob. A nemen sa, aj na tom, ze si uzavretejsia, tajomna, neusmievas sa vkuse pre kazdu blbost sa da budovat "imidz" resp. miesto v kolektive. Nemusi byt kazdy vysmiaty mesiacik na hnoji, co vesia ludom na nos vsetky svoje sukromne zalezitosti a so vsetkymi sa bavi.
@dager a este k tomu ze ludia nevedia co odo mna cakat. Tak to bola odpoved mojej veducej ked som sa vsetkych tych co mi vyhadzovali na oci ze som odmerana takto odpovedali. Pytala som sa vsetkych na nazor ebo mi neslo do hlavy co im robim. Ved som robila vsetko preto aby sme spolu vychadzali lebo vsetci sme nejaki a mame svoje problemy... bola to ich odpoved na mna, autorke sa k tomu dotycni nechceli vyjadrit. A ten naazor o jedinecnosti ano tiez tomu verim, pisala som len ze sa snazim este viac aby som k nim zapadla aj ked mi to je velakrat neprijemne len preto ze viem co je sedied s roznymi ludmi v jed om kancly 8 hodin denne. Jedine co som akoze autorke nalozila bolo to ze neodpovedala na svoju pracu ked sa jej v do re mienke ktosi pytal. Bola to trocbu drza odpoved a to jedine mi udrelo do oci. I ak sa s nou stotoznujem a viem ake to je snazit sa a aj tak ma druhi idu posudzovat.
@cervenaruza123 pre mňa byť príjemný neznamená usmievať sa nonstop ako blb, tliachat o somarinach a rehotat sa na sprostostiach. Skôr v zmysle byť ľudský. Podržať dvere kolegyni čo ide s obedom, pustiť pri pokladni v rade pred seba človeka čo ma 3 veci, keď ja mam 20, u lekára pustiť mamku dieťaťom čo sa ponáhľa, pomôcť žene s kočíkom či babke s kolieskovou taškou pri nastupovani, opýtať sa keď idem do lekárne cez pauzu, či niekto nepotrebuje niečo a pod.
Na jednej strane ľudia sa sťažujú, že sa stráca privetivost, ľudskosť či u lekára ci inde napr. chcú, aby sa k nim iní chovali prijemne, ale oni sami to robia len zriedka.
A ja naozaj chápem aj silného introverta, ale aj tam platí ak chceš dostať musíš dávať.
A lebo ešte inak. Predstavme si, že sú 2 špičkoví odborníci. Jeden vyzerá nepristupne, baví sa s vami jednoslovne či v holých vetách. Druhý sa opýta ako sa dnes máte, je prijemne naladený, celú dobu vám venuje plnú pozornosť odpovedá trpezlivo na vaše otázky. Koho si vyberiete?
A autorka, pýtali sa ta kde pracuješ lebo je rozdiel ak pracuješ v službách s ľuďmi alebo si medzi 4 stenami s úzkym okruhom ľudí a je v podstate jedno ako na nich pôsobíš.
Ono zas treba si uvedomit, ze nie je mozne kazdemu vyhoviet a byt teda aj kazdemu sympaticky. ak nastupujes do novej prace a tam sa najde niekto, komunemusis byt sympaticka, velmi lahko tym vie nakazit aj ostatnych, aj ked je to teda neopodstatnene
@vazky_a_motyle priznám sa, že slovo nálož som aj zvažovala lebo som bála že môže byť nepochopené a veru aj bolo. Tak teda neber to osobne, nemyslela som to ako útok na teba, len som asi zvolila nesprávny spôsob ako vyjadriť niečo čo ani teraz neviem vyjadriť inak.. každopádne, nič osobne to nebolo. Ale keď tak čítam, čo píšeš, povedala by som, že možno v tvojom prípade by si si tych nevdacnikov získala skôr, keby si sa vykaslala na snahu vyhovieť im a bola proste sama sebou. Určite by si tým nedostala všetkých, ale jeden je viac ako nula. A s lepším pocitom. Zavďačiť sa nikdy nedá všetkým a potom si tu povahy, ktoré keď zanuchaju neistotu, radi si zgustnu. Držím ti palce.

Tymto si mi pripomenula byvalu kolegynu. Cely den a kazdy den nam vylievala srdce do detailu sme poznali jej manzelsky zivot a zvyky jej muza,deti,rodiny. Rano prisla nasr.....ata a spustila verklik a mala pol dnovy monolog a my sme boli potom taki vystaveni ostatni v kancli. Raz som to nevydrazala a nejako sme sa povadili a ona mi vynadala,ze som tajnostkarka a nic o sebe nepoviem. 🤣 A ja v tom soku pozeram,ci to je nejaka povinnost rozoberat v robote svoj osobny zivot. Ona nam dobrovolne vykladala vsetko,nikto to od nej neziadal. Mozno mas v robote tiez take hlupane,ktore ocakavaju,ze budes s nimi zdielat vsetko.