Som za pomoc utečencom
Som za pomoc utečencom, rodinám, som zato, aby sa oddelili teroristi od obyčajných ludí a nehádzali sa všetci do jedného vrecka. Som za Europu bez rasizmu, paranoje a spokojný život všetkých bez ohladu na rasu, náboženstvo, sexuálnu orientáciu.
@mamulka211 to neni vymleti mozku a absence inteligence...to je zoufalstvi.
@zuzkaanicka k tomu. čo si teraz napísala nemám čo dodať, len jedno....hm....bullshit.
@adsumus jasne, Ty ked nemas argumenty, tak sa musis prejavit inak 😝
@czechzuzanaba to myslíš mna?
Baby uz zbytecne se hadate. Nemecko pry taky zavre hranice, takze ted cela EU nejspis zavre hranice, utecenci zustanou vselijako porozhazovani nekde nevim kde a nejspis se navzajem pozabijeji nebo umrou hladem. Hlavne ale si myslim, ze uz nas o nich nikdo nebude velmi informovat a my muzeme zase zit svuj klidny zivot v pohodli a nebudou nas obtezovat blbe fotky utopenych deti....Hlavne ze budeme tady u nas sami bili, inteligentni Cesi a Slovaci, s vstepenymi krestanskymi hodnotami!
@zuzkaanicka nechápem ako inak?
@czechzuzanaba no, len aby sa teraz nenasáčkovali k nám, keďže ich Nemecko "naraz" nechce
@adsumus ale co si :D to sem myslela jako reakci na to co tu psala @mamulka211. Ze byli hlupaci, ze vlezli do toho nakladaku, ze to by inteligent s mozkem neudelal...
@adsumus tak ako si sa prejavila ... argumenty dosli, tak trepes 😝
@zuzkaanicka nehnevaj sa nechápem prečo mi ideš po krku, ale okej, raz to iste pochopím. 😉
@nicolle21 myslím tým len jedno okamžitý vojenský zásah.
@adsumus nejdem Ti po krku, len si velmi dobre pamatam Tvoje nazory na moslimov a tak som chcela vediet (ak to nie je tajne), preco si zmenila nazor ... toto som sa sice nedozvedela, ale dozvedela som sa, ze som komunistka 😅 ... no, pobavila si ma, len ako som uz pisala-si vedla ako jedla 😉 ... ale ak nechces napisat, preco si otocila o 180 stupnov, tak si rovno mohla napisat, ze nechces a nemusela si pisat taketo vagne infosky, len tolko 😉
kazdy clovek si zasluzi sucit, lasku. ti ludia - utecenci nemozu za to, ze v ich krajine je vojna. skusme si vsimat to, co s nimi mame rovnake - narodili sme sa rovnakym sposobom, vsetci zomrieme, slnko svieti pre kazdeho, kazdeho z nas potesi mile slovo a usmev. chapem, ze je neprijemny pocit neistoty, ktory oni so sebou prinasaju. a strach ma velmi velke oci. svet by vsak bol ovela krajsi, keby sme dokazali zit stastny zivot, radovat sa a mat v sebe tolko istoty, ze o tento sucit a lasku sa dokazeme delit aj s ostatnymi. naozaj, vsetci sme len ludia.
@modrofuzik11 prepac, ale okrem tych vznesenych reci mas aj nejaky argument k tym stranam, co sme tu uz popisali?
@zuzkaanicka nehnevaj sa, ale som si nejak tak myslela, že nepatríš k ludom, čo si vynucuju názor od iných, jeden jediný stabilný na večné veky platný sojuz nerušimij a napriek vybliakovaniu bol rušimij, ja taka nie som, moje názory na moslimov si možeš pametať, že som sa tiež bála ich,a le už to je preč, už sa nebojím.
mne tiež nejde do hlavy ta radikalna zmena názoru. A nadobudam pocit, že tu ani tak nejde o názor ako taký ako o rozpútanie debaty.... či už platené, alebo ma zakladatelka len nejakú potrebu neustále si niečo dokazovať.... neviem... ale nezda sa mi to....
@adsumus stale nechapes ... tak to znovu zopakujem ... chcela som vediet, co zmenilo Tvoj nazor, mohla si napisat dovod-brala by som, mohla si napisat, ze nechces dovod zverejnit, brala by som ... namiesto toho si napisala, ze som komunistka 😕 ... to uznas, ze bola zvlastna reakcia, nie? ... a samozrejme, ja tiez na mnohe veci menim casom nazor, to je prirodzene, ale viem si to obhajit a nehanbim sa 😉
ake argumenty? racionalne? taketo argumenty sa daju vzdy prevratit na rozne strany. myslim si, ze v takychto pripadoch to uz clovek musi citit. prestat sa bat a podat pomocnu ruku. vzdy sa da povedat, ze peniaze chybaju tam, tam aj tam. vzdy niekde budu chybat peniaze. mame obmedzene zdroje. myslim, ze toto je naozaj otazka ludskosti, otazka toho, co citime, aki sme vo vnutri. ake hodnoty vyznavame. je ale jedna vec, ktora kde mam otaznik. pomozeme. ok. velmi rada. zatial ale nevidim navrh systemu, ako by sme mohli tychto ludi integrovat do spolocnosti. ale verim, ze aj to pride🙂
@zuzkaanicka názor som nezmenila, pomáhať je nutnosť pre mna, len som zvažovala či ano alebo nie a došla som k záveru, že ano. dovod? cítim to tak. myslím to tak, nejaký viac cchceš dovod? neviem
Ja nejsem verici, ale toto video je jedno z nejkrasnejcich reci, co jsem kdy slysela. Je to neskutecny clovek.
https://www.youtube.com/watch?v=MwRYpmWolWQ@adsumus ved mi to vysvetli ako je to, urcite si rady precitaju aj ostatne ucastnicky debaty.. ono je to ako v tom porekadle, ze nedavaj hladnemu jest, ale ho nauc chytat ryby.. takze radsej ako prijimat tie stratene moslimske duse ich treba na clnkoch otocit a pomoct im v ich krajine..
@adsumus no, vidis, tak preco si mi takto normalne neodpovedala hned? ... preco si tam musela splietat nejake lajkovanie a podobne kraviny? ... ja som sa naozaj nechcela hadat, slusne som sa spytala a teraz Ti za odpoved dakujem, tym povazujem nasu debatu za skoncenu ... akurat ma mrzi, ze tam museli byt tie "medzi-prispevky" 😉
@zuzkaanicka ja píšem uprimne vždy a vždy ma doráža ked mi niekto neverí a obvinuje ma, našu debatu ja za skončenu nepovažujem, sme na seba narazili. tak podebatujme, skor alebo neskor.
Neviem či si niekto uvedomuje, ale po zavretí nemeckých hraníc, treba OKAMŽITE zavrieť aj naše.
Schengen skončil, vážení a je to začiatok konca Európskej únie

adsumus Teraz som si vsimla ze moj posledny prispevok sa tu dal 2x. Ospravedlnujem sa ze ta tak poburilo to ze sa to tu zobrazilo znovu. Logicky naco by so to robila? 🙂 mam proste blby internet,pisem cez mobil,a niektore funkcie mi nefunguju alebo mi to tu blbne.to ta mohlo napadnut.ale nevadi...