icon

Som závislá od nakupovania ?

19. jan 2020

Dievčatá ako spoznám, že už som závislá od nakupovania? Nakupujem si stále nové a nové oblečenie, hlavne cez internet, niektoré veci som mala na sebe len raz, iné vôbec alebo sa mi už nepáčia. Strašne sa teším až mi to príde, chvíľu mám z toho radosť a potom znova prázdno v duši aj na účte. A tak zase snorím na internete čo by som kúpila. Som veľmi zaťažená na oblečenie. Neviem prečo, ale vadí mi, že nič nešetrím lebo všetko miniem na handry. Našťastie to nedošlo tak ďaleko, že by boli handry dôležitejšie ako inkaso alebo nájom. Ale veľmi veľmi málo jem, radšej si za peniaze, ktoré by som minula na jedlo nákupim oblečenie.

Strana
z3
autor
19. jan 2020

@zuzana76 Ja ani neviem čo by ma bavilo, ani neviem kto vlastne som. Nemám plány, ciele..len tak plávam životom bez zmyslu, bez cieľa.

luba_buba
19. jan 2020

Ahoj. Myslim, ze by sa to dalo zvladnut aj bez psychologa. Zrejme nie si moc stastna v zivote a dusevnu prazdnotu vyplnas materialnymi vecami. A ako sama pises, urobi ta to stastnou len na chvilu a potom zas musis nieco kupit. Umenie byt stastnym znamena byt stastny, tu a teraz, bez podmienok. Vela ludi si mysli, ze budu stastni, az ked budu mat deti, az ked budu mat v zahrade bazen, az ked pojdu na dovolenku, az ked si nieco na seba kupia...
Mala by si zacat robit veci, ktore skutocne naplnia tvoju dusu - niekto rad chodi do fitka, niekto tancuje, niekto studuje jazyky, niekto cita knihy. Ked ti nabehne vyplata, hned si zaplat nejaky kruzok/ kurz, ktory oslovi tvoje srdce. Je toho milion. Kurz malovania, pecenia, aranzersky kurz, joga, jazyky, moznosti je tolko, ze sa z toho mozes aj zblaznit. Skus vybrat nieco, po com zaplesa tvoje srdce.
No a potom knihy, motivacna literatura, rozvoj osobnosti. Teraz mi napada napriklad Pavel Hirax Baricak, polopate citanie, ale zato jasne, pochopitelne. Potom mi napadaju aj ini autori, ale to by na zaciatok bolo asi moc zlozite. Alebo teda, nebranim sa aj, obratit sa na Boha a vieru, modlitby, niekomu pomaha to.
Drzim palce. Si mlada a momentalne asi mrhas svojim zivotom.

jaroe
19. jan 2020

@kofollka242 viem, že to môže byť oveľa horšie, ale píšem subjektívne, pre mňa už je toto nepredstaviteľné. V 30tke nemať úspory, lebo oblečenie, dokonca si radšej odopierať jedlo. Mne by len z toho kleslo sebavedomie.

jaroe
19. jan 2020

Tak aspoň to vlastne byvanie by mohol byť cieľ, či?

judar
19. jan 2020

Na toto pomoze len prestavit myslenie...handry su handry ...cim viac ich je tym viac to je marnost

alkamalka
19. jan 2020

necitala som celu diskusiu,ale poznam to, mam taku sestru, ja som to tiez zazila, je to len zivotna faza, setra ma 29 a robi presne to iste, viem, ze tak vyplna prazdno v dusi po maminej smrti, ale verim, ze ju to prejde, navrhla som jej, aby jej kazdy mesiac odchadzala vacsia suma na sporiaci ucet a ostatne, aby jej ostalo na platenie uctov, malicku sumu si samozrejme moze nechat aj na nejaku drobnost, napr. jedno oblecenie mesacne, zo zaciatku to bolo tazke, ale uz sa trosku kroti, verim, ze po case sa dostane do fazy, ked ju zacnu naplnat ine veci. Ja som optimista 🙂 Tebe drzim palce tiez.

janickacrazy
19. jan 2020

tie veci, ktoré nakúpiš a potom ich nenosíš aspon predaj tu na bazari, aspon nejaké peniaze sa ti vrátia, ved to musia byť skoro nové veci a podľa mna toto sama asi nedáš, skús toho psychológa navštíviť, stanov si nejaký cieľ v živote, s priateľom nič neplánujete? svadbu, deti a podobne? práca sa dá zmeniť, skús hladať niečo, čo by ťa bavilo, nájdi si záľuby nejaké

liz_lemon
19. jan 2020

urcite si zavisla, ale je dobre, ze si si to uvedomila, takze mas sancu sa z toho dostat
tiez som vela nakupovala, skrine plné, penazenka prazdna, stale som to musela tajit, aby si to partner nevsimol, lebo samozrejme mi to vycital, aj v praci si vsimli, ze mi stale kurieri nosia velke baliky, tak som si povedala, ze koncim, a od januara 2019 som prestala uplne nakupovat, vydrzala som to cely rok, bez problemov, lebo ved veci mam doma vela, takze nosit som mala co, a pekne som usetrila, tento rok pokracujem, aj ked uz som si musela kupit topanky a nejaky pulover, ale k mojmu povodnemu nakupovaniu sa uz nevratim, radsej menej a kvalitne, ale kvanta handier

andrejka1974
19. jan 2020

Tak to je dosť a co tak odkladať a potom za tie peniaze ísť napríklad na dovolenku alebo pomôcť iným napríklad skus to oblečenie co nechceš darovať iným

sunny8
19. jan 2020

Žeby takto potláčaš nejaký druh depresie ?

majkeel
19. jan 2020

Potrebujes si stanovit nejaky ciel a zivotnu prioritu.
Spytaj sa sama seba, ci a kedy chces raz mat dieta a co si potom to dieta oblecie, co bude jest a kde bude byvat, ked teraz vsetko rozhadzes na handry pre seba, zatial co by si mala odkladat na buducnost. Budes mat dieta, mozno sa rozidete s priatelom, budes potrebovat vlastne byvanie. Usijes potom z tych handier stan a budete byvat v nom ci … ?

kotulicek
20. jan 2020

Myslím si že si neni stastna, preto sa chces takto obstastnit. Porozmýšľaj čo ťa celý čas umara že si to potrebuješ nahradiť vecami. Niečo z minulosti malo lásky od rodičov šikana alebo ja neviem čo a ries ten problém a ono sa to napravi. (Môj názor)

zlatic77
24. jan 2020

niečo podobne som mala aj ja, keď som mala vo vzťahu veľkú krízu, partner si našiel mladšiu, mala som depky a tak som kupovala a kupovala handry, až sa mi už nič nezmestihlo do skríň,ale keď sme problém vyriešili, prestala som s tým a 3/4 vecí som porozdávala, dala do kontajnerov na to určených, lepšie kúsky predala. Lenže kupovať takýmto sposobom, ako píšeš - bez nejakej stresujúcej príčiny je ťažšia ZÁVISLOSŤ = riešenie návšteva a následná terapia u dobrého psychologa. To dnes nie je hanba, ale už bežná záležitosť...🍀

Strana
z3