Stane sa vám pri nákupe, že dáte dieťaťu rožok a zabudnete ho zaplatiť?
Stane sa vám pri nákupe že rožok dáte dieťaťu a zabudnete zaplatiť?
Nie, vzdy som kusok odlomila a zvysok dala do vrecuska a potom to islo na pokladnicny pas, presne aby sa mi nestalo ze na nieco zabudnem.
Ja keby som synovi ked bol maly nedala nieco zuzlat tak ani nenakupim 😂
Nestava. Deti nejedia v obchode..
Mne sa stala taká vtipná príhoda pri pokladni, pani predomnou už platila nákup a ešte vraví pokladníčke že "malý zjedol rožok, tento džús (dala obal), ja som zjedla šišku džemovu, dcéra pizza rožok..." A mne to prišlo také vtipné že celá rodina sa najedla počas nákupu 😀
Ja sa vyjadrím iba ku "krádezi" pokiaľ dieťa konzumuje niečo počas nakupovania.. pri samoobslužnom predaji sa o krádež jedna až v momente prechodu cez pokladňu bez zaplatenia (resp. opustenia obchodu bez zaplatenia).
Tak ja ako správna matka sedliačka (podľa niektorých tu) dám dieťaťu v obchode rožok. Nemám dieťa kde nechať a aj ja si chcem tiež v kľude nakúpiť a nechcem otravovať celý obchod vrieskajúcim deckom a behať spotená vystresovaná pomedzi regále. Nie sú všetky deti rovnaké, niektoré sedia v košíku ako vrecko krumplov a niektoré proste vyvádzajú. Stalo sa mi zo 2x že som zabudla zaplatiť, ale pri tých 80€ nákupoch to nejako neriešim. Nebolo to naschvál
@martul vies o tom, ze vybranim peciva z ohradky ci dotknutim rukou si povinna ho kupit? Cize, ked som povinna nieco kupit, je to moje od momentu vzniku povinnosti zaplatenia (=dotyku a dania do sacku) a teda to mozem v klude dat dietatu zjest aj v obchode, pokial to cez kasu zaplatim.
Moje dieta suchy rohlik v zivote nejedlo (zatial 😉) A v obchode mu davat nieco, co nie je zaplatene, by ma ani nenapadlo...
Mám dve deti, ale nikdy nedostali v predajni nič jesť ani piť, kým som to nezaplatila.
Kupujem takto detom v tescu aj kauflande vzdy a nevidim na tom nic zle. Nechapem, co to niekto preziva, ved moje dieta neskodi jedenim peciva inym nakupujucim 😄 A vzdy zaplatim.. i ked raz som zabudla nauctovat rajec vodu, co mala pila (chodime na samoobsluzne), takze raz sa mi to za 5 rokov stalo. Ale karma je karma, doma sme zistili, ze sme si napipali dve vrecia zemiakov a pritom sme mali iba jedno. 😁
pff, ja mu otvorim vzdy co chce.. teda co na seba nevycakne.. rohlik, resanku, cukriky.. nech papa dieta a je uplne jedno ci si tu niektore myslia, ze som sedliak kvoli tomuto... to mam v ritke hlboko.. tesili sme sa ako deti na to ked sme s mamkou sli nakupovat a dala nam este teply rozok do ruky a zuzlali sme, dodnes pamatam a je to krasna spomienka... stalo sa mi raz s koblihou asi za 0,69e, ze som ju nezaplatila a uvedomila si to doma, nastastie ich to nezruinovalo a obchod funguje... niesom zlodej a stat sa to moze... a tie nenavistne grcky co tu citam... no koment k tomuto ake to perfektne matky musia byt...
Mne napríklad nevadí že deti papajú v obchode, ale vidíte aj tu koľko ľudí neúmyselne zabudne zaplatiť. Zhrozená som skôr z toho, že ani pri ďalšom nákupe to nezaplatia. Mne sa to ešte nestalo, ale ak by som si doma všimla niečo nezaplatené (aj keby to bol len jeden rožok), pri ďalšom nákupe predavačke poviem, aby mi naúčtovala o jeden viac. Lebo inak to krádež naozaj je... Aj keď to obchod nezrujnuje, ....nezrujnovalo by to ani nás... V konečnom dôsledku to niekto vždy musí zaplatiť....
Pravidelne davam dcerke roztek,mam vacsi klud ked nieco zuje..vacsinou dam polku,ak chce dalsi,rozlomim dalsiu polku a kolko poliek tolko kusov :D potom nezabudnem.neberiem to,ze konzumuje nezaplatene,vzdy vsetko zaplatim,tak z toho nemam zle svedomie ani zly pocit.
@vevesh ved jasne, sedi vo voziku a ruky do ust, to sa mi proste nezda hygienicky "nezavadne"
Nie nestane nikdy, vzdy na to upozornim predavacku, to či ho nablokuje už neviem.
@nyusika ešte mi prosím ťa napíš, ako si si to pri tej samoobslužnej pokladni sama “nablokovala”, tam keď nesedí gramaž, tak sa bez predavačky nepohneš.
K téme: táto téma sa tu objavuje pravidelne dlhé roky a som rada, že sa to už preklápa a mnohym ženám to už nepríde normálne dávať deťom vyjedať nezaplatený tovar. Ešte pred pár rokmi som bola jedna z mála, ktorá to svojim deťom nedovolila.
@anjelicek26 tá hygiena tiež, košíky oblapkané kade čím a kadekým, deti poobchytavajú a potom takymi rukami jedia. Brr, tiež ma striasa pri tej predstave
Stalo sa mi to raz, a pri dalsom nakupe o tyzden som pokladnikovi povedala, ze mi ma nablokovat este jeden croissant..
veľmi sa teším, že budeme mať generáciu slušne vychovanú a budú vedieť , že takéto veci sa nepatria a verím, že im to vydrží do dospelosti a konečne naša spoločnosť bude mať silné morálne hodnoty 🙂... ( musela som si rypnúť, tak to berte s rezevou), ak by som dala dieťatu polku rohlíka pravdepodobne by to bola nejaká výnimočná situácia a nedajbože by som zabudla, bud ma na to upozornia a ja sa slušne ospravedlním a zaplatím, ak ked si ho nechtiac odnesiem , tak ma to zamrzí, ale obchod nezbankrotuje kvôli tom a nabudúce si dám už na to pozor.
Nie, keďže nedavam dieťaťu jesť žiadne potraviny v obchode. Ak niečo chce, musí počkať kým sa zaplatí.
Mne sa raz stalo, že som si kúpila časopis a dala som ho v košíku na takéto to miesto čo sa vysúva, zabudla som naň a keď som dávala nákup do tašky som si to všimla. Išla som ho na informácie zaplatiť. Predavačka prekvapená, že sa jej to ešte nestalo. Tak ja by som sa cítila blbo, aj keď stál ani nie jedno euro.
Aj ja pijem v obchode. V tescu si pipam tovar sama a davam do svojej tašky ešte počas nákupu. Nevidím rozdiel v tom keď to mám napípané, ci tam je odpite, alebo nie. Vec zaplatím, neukradnem. Kým s tým bez zaplatenia nevyjdem z obchodu, nie je to krádež. . Ale k otázke, nechaj si vždy kúsok v sáčku aby sa to už neopakovalo.
Nikdy sa mi to nestalo, lebo som nikdy takto detom nedovolila jest. Max.mali chrumky, ktore som nosila v sacku.. zopar...
Ja som roky brigadovala za pokladnou, neznasala som ked deti tlacili do seba rohliky a zaprisahala som sa, ze toto ja nikdy nebudem robit-davat detom rohliky v obchode😂
Moj maly miluje rozky, a ked som s nim sla prvykrat do nasho dedinskeho obchodu a zacala naberat rozky a on to zbadal, tak ako rocny zacal tak vrieskat, ze chce rozok, ze porad aj do huby som mu ho hned strcila😂😂😂 moje zaprisahanie skoncilo prvym nakupom😂🙈
Teraz uz so sebou nieco pre neho nosim, aby sme to nerobili
3 rožky a 20 deka parižaku 😜
bežne zožuli niečo, niekedy sa v obchode motám fakt dlho. Ale nikdy sa nestalo, že by som to nezaplatila. Platím vždy všetko. Aj keď to stihnú sfutrovať než dojdeme k pokladni. Ale je pravda, že už sa to dávno nestalo, nákupom s deťmi sa vyhýbam...
Dostavala len kusok a zbytok bol v sacku aby som nezabudla zaplatit😁😁😁😁
Hlasim sa k sedlakom, syn tiez je kolacik, pecivo v obchode. Sem tam mu aj padne nazem, zdvyhne a pofuka, rules of 5 seconds.
Doteraz som vzdy nezabudla zaplatit.
Do obchodu treba chodiť s plnym banderkom😁 rozculuju ma také matky, dám mu rohlik, šišku nech je kľud 🤦♀️ a už nehovorím o spoluobcanoch, ktorí od pultu po pokladňu stihnú zožrať šalát s rohlikom. A nakoniec nablokuju 2 rohliky, ktore zaplatia 😡

@hederamonstera nie, neznie,myslím, že ani jej sa nestáva, že zabúda pravidelne...