Stane sa vám pri nákupe, že dáte dieťaťu rožok a zabudnete ho zaplatiť?
Stane sa vám pri nákupe že rožok dáte dieťaťu a zabudnete zaplatiť?
Ja dám dieťaťu kapsičku, džús..... rožok nedávam ale iba preto že moja malá to nemá rada (inak by som vpohode dala polku).
Nikdy mi nikto nič nepovedal mala zje ja zaplatím (ešte aj predavačky s ochotou vyhodia prázdny obal).
Ešte sa mi nestalo že som niečo zjedené zabudla zaplatiť.
Jasne ze ano..🤣 aj sa mi stalo , ze som sa pripomenula uz ako som isla platit kedy mi to trklo a povedala mi predavacka, ze to nevadi, alebo aj lizatko..vraj ich jedno lizatko nezruinuje😀 takze pohoda ..
Stalo sa mi to, lebo syn zjedol kým sme donakupovali. Ale odvtedy ako sú tie čítačky v kauflande alebo v tescu co si počas nákupu blokuje, tam už nie. A deťom v pohode dám rozok alebo iné pečivo v obchode, sú ešte malé a nevidím v tom nič zlé, ved to zaplatím a vedia ze sa to musí zaplatiť.
Nestavalo by sa ti, ze nezaplatis keby si mu ten rozok nestrkala do ruky. Celkom jednoduche.
nikdy som detom nedavala ziadne rozky. vzdy deti dostali jedlo az ked bolo zaplatene. Ale nie je to konie sveta, neboj. Ludia kradnu vo velkom a netrapi ich svedomie.
Áno stalo...nič si z toho nerobte
@nyusika bavíme sa o konzumácii jedla v obchode pred zaplatením a tak aj odpovede sa týkajú toho. Nie jedenia v reštauráciách, nie splácania úverov, hypoték a ešte neviem s čím si schopná prísť.
Ty si si deti naučila konzumovať jedlo v obchode pred zaplatením, iné matky naučili svoje deti, že jedlo kupované v obchode! (to zdôrazňujem, aby si sa zase nerozbehla) sa konzumuje až po zaplatení. Nie je na tom nič moralizujúce, príde nám to normálne a logické a naše deti to dokázali pochopiť.
Čo sa týka zabávania detí jedlom, som zasadne proti jedeniu z nudy a vytváraniu zlých stravovacích návykov, takže nudu detí som nikdy nezabíjala jedením. Do obchodu som bravala deti najedené a napité, ak si chceli kúpiť nejakú drobnosť, mohli ju vložiť do nákupného košíka a potom ju zjesť doma.
Jasne, davam rozok, a nikdy som ho nezabudla zaplatit. Nevidim v tom nic zle. Nedavam to zo zamerom zozrat a nezaplatit, vsetko normalne zaplatim. Takze ak by aom to potiahla ad absurdum, pokial by som bola neskutocne hladna/smadna, tiez by som si nieco dala pocas nakupu.
Bežne som dávala deťom rožok a nikdy som ho nezabudla zaplatiť - vždy som z neho koniec nechala v sáčiku.
Pri chladenom pulte sa mi už stalo aj to, že predavačka ponúkla dcére detskú šunku.
Na všetko ukazovala prštekom a vravela mňam. Pekne som predavacke poďakovala a odmietla s tým, že ju práve učíme aby vydržala do zaplatenie. Nemá ani dva roky.
Vie sa pekne pozdraviť, prídem ja poviem dobrý deň a ona hneď kýva na pozdrav a vraví ahoj. Predavačky to vždy pekne poteší. Alebo jej poviem, pekne sa pozdrav a presne urobí to čo som vyššie napísala.
Moja mama celý pracovný život pracovala ako predavačka v potravinách. Väčšinou v pokladni. Viac krát sa jej stalo, že mala ženy s deťmi, ktorým nevychádzalo na potraviny. Neboli to veľké sumy čo im chýbalo, ale nikdy sa nestalo, že by to tým ženám nenablokovala. Doplatila zo svojho.
Moja matka ako dieťa a jej súrodenci nemali veľakrát čo jesť. Pre ňu je to veľmi citlivá téma.
Už som sem pisala, zo psa by sa ja väčšina pokakať a dali by mu aj posledné. Hladné, uvrešťané, nervózne decko je až za tým psom. Asi tak v dnešnej dobe.
Jasne stalo sa🙂
Bežné som dcére dala rožok do ruky ,keď som nakupovala a necítim sa zle ,že niečo také som urobila. Naopak v kľude som si nakúpila a jeden rožok v ruke bol vždy zaplatený 😃
Nenapadlo by ma niekoho súdiť, že dieťaťu dali rožok do ruky 🤪
Mne osobne sa viac krát stalo ,že som.si musela vodu otvoriť lebo mi bolo zle z toho vzduchu a ozaj som.neriesila.co si okoloidúci myslí 🤭
@dudos Mohla by si prosím vysvetliť posledný odsek tvojho príspevku?
No....milé dámy....hlava mi neberie, čo to tu píšete poniektoré za moralistické kecy 😂 Lebo keď vidím, čo stvárajú matky s deťmi v obchode, tak to nekorešponduje s vašimi odpoveďami...A v neposlednom rade sú práve tie "najslušnejšie" také, že dajú deťom pojesť v každej uličke nejakú inú dobrotu 👎
Nikdy som dietatu nedala nic jest alebo pit skor, nez som to zaplatila...vzdy si vybranu namku drzala v ruke, pekne podala pani pokladnicke a ked nablokovala, mohla sa donl toho pustit.....
Majú miliónové zisky tvoj 1 rozok im je v zadku🤣
@mandarinka555 presne kamoška robí vedúcu v nemenovanom reťazci, ta mi porozprávať vie ktoré matky sú akurát tie,, neslušné,,
@dudos u nás v robote je to tak ak babke chýbalo neriešili sme, vedúci niekedy dal aj zadarmo alebo akciu on je haklivy na to keď vidí ako babka celý život robila a počíta co si môže kúpiť, ale je to jeho obchod nikto mu do toho nepinda
Raz sa mi to stalo, ďalší deň som sa ospravedlnila a nechala o 50 centov viac. Keď som bola tehotná v dlhom rade pred pokladňou som dvakrát odpadla,takže som si radšej vždy vzala vodu, pila z nej a potom pri pokladni zaplatila. Raz som nakupovala dlhšie , dcéra nespokojná začala plakať , išiel vedúci predajne okolo, pýta sa "nedala by si malá rohlík? Ja mám radšej namrvené na podlahe ako plač na celý obchod" 😄
@kristina2412 u nás keď sme predávali aj po dedinách a kopa ludi deti nervózne dostali párku lebo pýtali a rodicia s tým problém nemali ak sme sa spýtali ci mama dovolí,, dieťa spokojne, mama spokojná a nakúpila,, 🥰 ja to beriem z usmevom keď viem ze raz dieťa ma náladu raz nie
Ja v Tescu používam ten skener, takže naskenujem napr 15 rožkov a nebojím sa, že zabudnem nahlásiť.
Ináč najlepšie bolo minulý rok pred Mikulášom. Pozerám čokoládové figúrky a tam odbalený Mikuláš a odhryznutá hlava 😦🤭
Švagrine sa stalo, že zabudla balík mlieka vyložiť zo spodu košíka a nezaplatila ho čo je oproti tomu jeden rožok 😂 Dávam dcérke do ruky rožok a možno sa aj stalo, že som ho zabudla zaplatiť ale nepamätám si.
@misinka0611 To je len malá kvapka v mori...Keby som o tých "šmakocinkách" , čo ľudia povyvávadzajú v obchode napísala knihu, bol by to trhák😝

@h2 v reštaurácii tiež platíš zásadne hneď pri objednávaní, aby si nejedla niečo, čo si nezaplatila?😉 Akože chápem pointu, ale niektoré moralistické argumenty, čo tu padajú, sú fakt úsmevné...