icon

Staršia pani na ulici na mňa ukázala prstom a vraj som sa "prespala"

18. júl 2022

Dnes som bola s malou na prechádzke a pani na ulici na mňa ukázala prstom a povedala svojmu chlapovi (?) že ,,Aha, táto sa tiež prespala”. Ja som ostala stáť ako pripečená a odišla som preč… ako by ste zareagovali?
Mám ročné dieťa, ja mám 25 rokov, pred materskou som mala super prácu. Máme s mužom zázemie, vlastný byt. Nechýba nám nič a som veľmi rada že máme aspoň jedno dieťa, keďže lekári mi hovorili že otehotnieť bude ťažké. Prečo majú toto za potrebu niektorí ľudia? Táto pani v dôchodkovom veku bola kedysi moja vychovávateľka v družine na ZŠ… ona si ma urcite nepamätá. Rozmýšľam nad tým celý večer, prečo to vlastne povedala… Vyzerám síce mladšie na svoj vek ale prečo proste musia v podstate cudzí ľudia toto riešiť? A vlastne prečo toto riešila?
Neviem, je to niečo nezvyčajné mať v tomto veku dieťa? Nemyslím si.

Strana
z2
deti95060810
18. júl 2022

však píšeš že máš muža, tak aké prespala...
ak ťa pani nespoznala - tak ako vie že si sa prespala? to je prípad pre Holmesa...😉

pribinak
18. júl 2022

Možno nejaká psychiatrická diagnoza, možno si tá s niekym pomýlila
Toto by som vôbec neriešila a nijako sa tým nezaoberala

nerya
18. júl 2022

Šibe jej, u nás raz preskočilo jednému gynekológovi a chodil na staré kolená po dedine a vykrikoval,, aj tebe som pi*u videl, aj tebe! " ľuďom dakedy len sibe

0silvia0
18. júl 2022

Pani ma asi traumu z jej vlastneho prespania zamladi, geriatricke diagnozy su zlozite, neries...

alexka89
18. júl 2022

Gratulujem ti k tomu že ako 25 ročná už máš vlastné bývanie ...fakt úprimne to myslím

ninusa221
18. júl 2022

Poviem ti jednu príhodu. S kamoškou sme si zapálili po robote v meste pred panelakom. Zrazu sa pri nas pristavil taky dedko začal po nas hukať prečo fajčime, ake sme tučné že by sme mali športovať a nie zobáky vypalovať. Ja som len čumela, taxikár na parkovisku sa pozeral a smial. A kamoška do neho skala. A ja som si tak v hlave povedala no nevytoči ma daky starí zakomplexovaný kretén. Aj teraz ked daky starí okoloidúci ma pripomienku že Ach nefajčí alebo čo ignorujem. 😀

77daniela77
18. júl 2022

Si sa jej mala opytat ze ako na to prisla,lebo ze ty si vydata,tak nech nehovori somariny.Nech sa ti dari aj nadalej,ži si svoj zivot,teš sa z neho a take taraniny si neber k srdcu.

alguno
18. júl 2022

@nerya som sa zasmiala. 😅

77daniela77
18. júl 2022

@nerya 😂🙈

lintu
18. júl 2022

Bohvie čo tým vôbec myslela. Jedným uchom dnu, druhým von. Tí, čo si takéto poznámkami neberú osobne, to majú super. Cudzím nikdy nevyhovieš.

pribinak
18. júl 2022
terry2003
18. júl 2022

Ja som išla pre pár mesiacmi zo školy domov. Po ceste na mňa zakričal nejaký tridsiatnik, že nech sa viac vyrovnám w nech sa usmievam, že som mladá. Nič som nepovedala, len som sa na neho pozerala pohľadom," že čo?", a rýchlo strhla.

kate211
18. júl 2022

A to ako co znamena, ze prespala? Ked si mlada, tak dlho spis alebo aku to ma logiku? Ja by som tomu vyrazu ani vobec nepochopila.

terry2003
18. júl 2022

Ani ja tomu výrazu nechápem. Nikdy som sa s tým nestretla.

bessie12
18. júl 2022

@kate211 @terry2003 ide o to, ze je mlada a ma dieta. Cize narazala na to, ze sa s niekym "prespala" a otehotnela.

marlen16
18. júl 2022

@kate211 to je archaizmus 😂 prespala kedysi znamenalo, keď sa slobodna nevydata žena vyspala s mužom a otehotnela

tykat
18. júl 2022

Mozno velmi svietilo slniecko alebo pani vynechala lieky.
Neviem naco nad tym nejako rozmyslat. Proste nejaka pani tresla volovinu. Jednym uchom dnu druhym von, ver mi ona na to zabudla este ani za roh nezasla a ty sa teraz budes zozierat? Kasli na nu.

jankalukasova
18. júl 2022

@kate211
@terry2003
@bessie12 keď sa nejaká prespala, znamená to, že má dieťa za slobodna. Je už skoro archaizmus, viem, že sa to používa/lo viac na východe SR.

kate211
18. júl 2022

@bessie12 @marlen16 tak toto by ma v zivote nenapadlo 🤣

tykat
18. júl 2022

@marlen16 ...ano presne, to uz som taka stara ze mi archaizmus nepride divny? 😁

bessie12
18. júl 2022

@kate211 ale celkovo komentovat na ulici niekoho koho nepoznam a este nahlas mi nepride normalne 🙄 a uz vobec nie ukazovat prstom na nejaku osobu

bessie12
18. júl 2022

@jankalukasova stale sa to pouziva. Poznam to od mala, teda to slovo 😀

tykat
18. júl 2022

Btw ak muz ktoreho spominas nie je manzel tak si sa podla starych zvykov prespala 😉 ...ale to by pani v dnesnej dobe musela chodit s vystretym ukazovakom nonstop kedze svet uz pokrocil a zena-slobodna matka dnes uz nie je hanba a nie je odkazana zivorit a zit na okraji spolocnosti.

terry2003
Autor odpoveď zmazal
terry2003
Autor odpoveď zmazal
autor
18. júl 2022

Noo to je jedno že nevedela, alebo že si ma s niekým pomýlila… ale akože vážne ideme po sebe ukazovať prstom a hovoriť o niekom niečo keď ide okolo ďalších 10 ľudí? A ešte toto? Som sa cítila ako úplný debil ešte aj ďalší ľudia po mne začali pozerať, tak som radšej rýchlo odišla domov 😃 nemala by som si takéto veci brať k srdcu, ale tak asi sa ma to aj trocha dotklo 😊

@nerya Tak toto ma dobre pobavilo 😂😂😂

modraslamka
18. júl 2022

@nerya ta toto je top, sulame sa s muzom🤣🤣🤣🤣💯👍

slovakboy
19. júl 2022

Neber to osobne. Teba sa to čo povedala vôbec netýka. Ona povedala to čo jej hlava vyprodukovala. Netušíš čo bol dôvod a vedieť ti to netreba. Možno chorá hlava možno zlá žena možno oboje. Ty sa tým trápiš a ona už na to zabudla. Je normálne že to zabolí. To môže. Hlavne ak ti take niečo povie človek na ktorom ti záleží. Ale tvoja existencia a hodnota nie je závislá na cudzích myslienkach. Ale na tvojich. Preto jej odpusti a nechaj to ísť. Život ide ďalej tvoja úcta nebola dotknutá. Ona ukázala svoje skazené vnutro ona sa ma hanbiť nie ty. Ja by som sa teda hanbil keby niečo take zo mňa vyliezlo. Ona je spoločensky neprijateľná so svojimi myšlienkami nie ty sosvijim dietatom. Ty si hrdinka a bohyňa ktorá vytvorila život. Ona vytvorila len taký grc a citový jed. Nechytaj ho len ťa otrávi. Poradím ti jednu myšlienkovú hru ak sa tej spomienky nevieš zbaviť. . Predstav si ešte raz tu situáciu keď ti ona toto povie: predstav si ako jej ústa vyslovujú tieto slova spomalene a zvuk k tebe letí pomaly ako taká vlna. Ty sa aj s dietatom uhneš a vlna ťa minie. Vidíš len jej pomaly otvárajúce sa ústa ako ryba na suchu. Keď mi raz cigánky chcela porobiť lebo som jej nedal drobné a začala ma preklínať dal som nohu dozadu pustil som tašky na zem a otočil som dlaňami akoby vlnu jedu oproti nej a odtlacil som ju ešte som sa silil akú veľkú silu vynakladám. A prezehnal som sa. Mala si vidieť ako sa zľakla a pelášila preč. Ale to je iný prípad. Je to len príklad ako netreba prijat cudzie myšlienky. Na porobenie neverím ale zakliatie mysle môže fungovať. Nenechaj sa otráviť a prijmi sa taká skvela a úžasná aká si. A prijmi aj tento svet nedokonalosti. Nie vždy treba s ním bojovať. Nechaj ju ísť. Asi to muselo byt asi to musela povedať. Mne raz povedala mamička ktorá šla s malou možno 4-5 ročnou dcérkou po chodníku - vlastne to nepovedala mne ale svojej dcérke: pozri ti buzeranti už nevedia čo majú robiť. Bolo to začiatkom milénia a ja som stal s bicyklom na chodníku čakal som kamaráta že pôjdeme bicyklovať a mal som na sebe ružové tričko Once tímu z tour de France. To boli šoky. Na mňa ani nepozrela ale povedala to tak aby som to počul. A dievčatko je teraz už asi dospela slečna ktorá je homofób. Mamka ju takýmito zaklínadlami zakliala. A to povodne chcela ublížiť mne. Často to spomínam ale nie preto že ma to trápi odpustil som jej hneď v tej sekunde. Spomínam to lebo mi je to smiešne a spomínam to ako príklad ľudskej zloby a schválneho rozširovania citového jedu.

travelllerka
19. júl 2022

Ja myslim, že pani mohla byť psychicky chora

martinkatinka
19. júl 2022

Ja nechapem co sa nad tym pozastavujes. Si vydata, mas dieta, nehovorila pravdu.

Strana
z2