Strácam vieru v Boha
Ahojte. Na zaciatok by som chcela poprosit ateistov a neveriacich, aby sa k tejto teme nevyjadrovali najlepsie vobec (ano viem, ze kazdy ma narok na svoj nazor, ale toto je citliva tema) otazky mam na vas veriacich, tak prosim skuste mi odpisat len vy, k veci a bez hadok medzi veriacimi a neveriacimi.
Chodim do kostola v nedele a sviatky, snazim sa zit tak, aby som nikomu neublizovala, prikladny krestan ani zdaleka nie som, ale snazim sa. Ale coraz viac, ked sledujem tento svet, stracam vieru a nechapem vela veci. Chore male deticky, utrpenie ludi, proste sa mi nejako zda, ze uz je vela toho zleho. Chcem verit tomu, ze Boh ma s kazdym plan, ze mu treba doverovat, aj ked to v tom danom momente nechapeme, ale uz sa mi to nedari.
Zacinam pochybovat.
Stalo sa to aj niektorym z vas? Co ste robili?
Stale viac si volako zacinam pripustat nazor, ze Boh sice svet stvoril, ale dalej uz do jeho diania nezasahuje. Vela by to vysvetlovalo. Ale chcela by som mat taku tu pravu vieru, silnu a nepochybovat...
@malav Ahoj,
To co píšeš je vlastne pravda.
Boh svet stvoril a udržuje ho. No bežne doň nezasahuje. Ma nás pod dozorom, všetko vie a vidí, ale nezasahuje len tak kedy by človek chcel.
Allah nie je džin z fľaše, ktorý by plnil naše priania. Celé to stvoril, a áno, počuje naše prosby a nejako aj odpovie ak to považuje za správne a vhodné napr nejakou situáciou, ale nie je to tak, žeby zasahoval do všetkého. Určil nám osud. Deň kedy sa narodime, a deň kedy zomrieme. Určil nám skúšky života. Väčšina toho medzitým je naša slobodná vôľa. Však inak by to tu nebola ani skúška. 🙂
Skúšky sa nám tvoria tým, že máme ako ľudstvo slobodnú vôľu, mnohé si teda vzájomne vytvárame sami. Niektoré sú od Boha, ale väčšina je takých akoby našich vlastných.
Nemáš žiadnu nepravu vieru. Dokonca si viere ktorá je od Boha skutočne veľmi blízko.
@zoro9836 a vy "spravne veriaci" tu praudu poznate...😁😉👍
Ludkovia, dakujem vam vsetkym, velmi ste ma povzbudili, som rada, ze som zalozila tuto temu. Namotivovali ste ma opat siahnut po svatom pisme, tak dufam, ze najdem opat to, co teraz stracam. ♥️
@natalala .Preco, by sme sa sa mi nemali vyjadrovat k potratom,teda k takym UPT,Vy neveriaci sa mozte vyjadrovat k viere ,alebo k neviere,tak ako my k tym potratom,Viera je dar od Boha,ci uz od malicka dobrym prikladom rodicov, vychovavatelov , alebo nadobudnutim v dospelosti, niekym ,niecim,napr.naukou.Viera v Boha sa prejavuje aj cez skutky, dobra.Ale potrat je videny hmatatelny ,dokazany,neodvolatelny hlasiaci sa novy zivot,tak preco spajas potrat s vierou.A to ze tu nastastie mnohi, mnohe obhajujeme zivot,tak mame na to pravo sa k tomu vyjadrit.Takze mas pravdu, my veriaci az do konca zivota budeme branit novy zivot, a potrat teda VRAZDU nenarodenych budeme odsudovat.,nie chvalit.NIKDY....Je to do neba volajuci hriech.zabijat nevinneho, ktory este nikomu nic zle naspravil,akurat, dal avizo, hla mama som tu
@stanulienkat Vsak si otvor sv. pismo a spoznas pravdu aj ty.Ani nam to nepadlp z neba samo
Som na tom velmi podobne.
@natalala vies,keby siahodlhy prispevok napisal neveriaci, tak je to jeho sloboda vyjadrenia, jeho prispevok do diskusie...
Ale ked siahodlhy prispevok napise veriaca, uz je to kazanie, moralizovanie, poucovanie a posudzovanie.. hmmmm
Ja si naopak myslim, ze to
@fem vystihla uplne presne a do bodky a vobec to nepisala z pohladu krestanskeho, ale, ako viackrat v texte sama pise,z pohladu humanizmu.
@vanda323 ja mám na to iný názor, a preto som došla k tzv.bodu mrazu. Roky som si žila podľa svojho aj keď som v Pána Boha verila a nikdy nebolo tak zle, aby nemohlo byť ešte horšie...a potom sa to stalo, začala som ho ,,hľadať", toho dobrého a milujúceho Pána Boha, začala som chodiť do kostola, do zborov.....modlila som sa k nemu niekoľkokrát za deň...ďakovala mu, prosila ho...cítila som, že naozaj existuje....veľmi som si priala, aby som spoznala jeho lásku....avšak som sa cítila nepochopená ...hlavne ľuďmi. A tak my napokon zostal iba on ...Náš trojediný Pán Boh...Prosila som ho o múdrosť, začala som čítať Bibliu ....viera v neho sa my zvečšovala, náboženský fanatici sa len tak hemżili v mojej blískosti...pokial sa to so mnov všetko neprepadlo, prišla Corona. Ja som ju nejako na vlastnej kożi nepocítiala, ale potom čím viacej som sa modlila, tým mi bolo horšie v živote, stratila som rodinu, vzťahy s mojími dcérkami sa totálne narušiy ,prehrala som súdny proces, nevydarené manželstvo...., všetko sa na mňa zsypalo...zostal my len on ....môj milovaný stvoriteľ....a potom ticho....ani náznak, že ma vöbec vidí, nieto ešte miluje...a preto som sa rozhodla sa k nemu už viacej neprihovárať, veď tak či tak mlčí, ....stratila som vieru v jeho lásku ku mne....škoda ....Bol to dlý proces ...3 roky som ho nadšene hľadala a sratila to čo som najviac milovala....Neviem ako budem bez neho žiť, ale už ani to ma netrápi, lebo mám za sebo toho naozaj veľa....budem sa snažiť tešiť sa z maličkosti každodeného života....Myslím, že Pán Boh je tam v nebi a my tu na zemi....a tak to asi aj musíme brať......žial som stratila vieru .....nevadí veď ešte žijem. A už aj to je asi zázrak v tejto dobe.