Stratené zásielky poslané poštou. Čo teraz?
Ahojte,
mam zle skusenosti so Slovenskou postou, a chcela by som poradit .. Poslala som jednej panej vesticku 24.10. a este stale jej neprisla, pitala sa aj na poste a nic. Teraz ma podozrieva, ze som jej ju neposlala, napriek tomu, ze som jej odfotila a poslala fotky na mail. Dalsej som posielala suknu dobierkou radsej z mesta (byvame na dedine) zaciatkom mesiaca, a tej este tiez nic neprislo .. Neviem, ako to mam riesit, pretoze balicky som nepoistila ☹ . Vie mi niekto poradit ?? Za kazdu odpoved vopred dakujem ..
Ahoj!
Čítam tu viac otázok ako odpovedí,opýtať sa chcem aj ja.
Pred 12 resp.11 dňami (vrátane víkendu) som poslal 2 obyčajné dopisy na dve rôzne miesta do ČR."Príjemcovia" mi však píšu,že im nič neprišlo.Poslal som dopisy ako obyčajné,prvá trieda.Je podľa vás možné,že mi ľudia,ktorí sa nepoznajú klamú?Je možné,že by dopisy niekto ukradol? Keď sú dva z rovnakého obdobia,chcem veriť tomu,že nie.Tak potom kde sú?O 4 dni neskôr som poslal ďalší dopis,tiež do ČR a dnes som dostal dopis(odpoveď) aj ja.Čiže tam a späť za 7 dní a v prvých dvoch prípadoch za 12 dní dopisy ešte ani nedorazili.Nechápem.Viním ale jednoznačne poštu.Radu,že mám posielať poistene,doporučene a neviem ešte ako( hlavne drahšie !!!!) neberiem,pretože potom mi uniká zmysel toho,prečo existuje možnosť poslať dopis obyčajne=lacno (???)
Máte podobné skúsenosti? Ako to dopadlo? Naozaj neexistuje spôsob zistiť,kde dopisy "vyprchali"?
Na také služby sa vy.....kašľať.Nebudem nadávať. 😢 🙂
Ospravedlňujem sa.Nevšimol som si,že je to dámska záležitosť.Bolo mi divné,prečo by som mal čakať dieťatko.Myslel som "antispam" 😀
Ahojte! Ja som poslala balík doporucene aj list v pondelok slečna písala že list prišiel balíček nie ale neviem kde je pravda lebo keď sledujem zásielku cez podacieho číslo píše mi že doručená len nevybrana už nebudem posielať skôr ako niekto nezaplati
@mirdita nechcem nikomu krivdiť,ale niekedy naozaj balíček záhadne zmizne . . . . .
@anabela133 ani ja nechcem krivdit ale že by pošta vypidovala bludy na stránke? Neviem ešte počkám ale som úprimne sklamaná lebo keď som ja mala prebrať zásielku bežala som pre ňu v ten deň čo prišlo oznámenie by som si nedovolila nevyzdvihnúť. Čo som podctivec na tento svet ojedinele 😉
@anabela133 a môžem sa ťa spýtať ako si riešila ľudí čo skutočne neprevzal zásielku? Ďakujem za odpoveď
Slovenská pošta sa v poslednom čase hrozne zhoršila - len v jednom mesiaci mi nedoručili tri obyčajne podané listy v rámci Slovenska - jeden prišiel potom po mesiaci a ďalšie dva vôbec ... Inak úplne bežne sa mi stáva, že list do zahraničia príde skorej ako tu 50 km od nás /podané naraz v jeden deň/ 😀
Super a to som poslala bálik aj ako list 2. Trieda som zvedavá či dorazí tej pani
@mirdita zasielka sa mi vrátila, tak som prišla len o peniaze, niekoľko krát som sa popálila, tak už neposielam na dobierku vôbec, ale na druhej strane , keď posielam doporučene, je všetko v poriadku, ale keď balíček pošlem obyčajne, niekedy sa záhadne stratí, ako som písala, nechcem nikomu krivdiť, ale aj poštárky . . . . .
Dobry deň
V utorok som poslala balik obyčajne 1.triedou ale baliček ešte neprišiel.Som z toho sklamana ešte sa mi to nestalo.Neviem čo mam robit už som bola aj na pošte ale som to posielala obyčajne tak nemam doklad.Co mam robit pani mi každy den vypisuje kde ma baliček.Ďakujem
A podací lístok nemáš?Veď si ho asi vypísala.Tam by malo byť číslo, podľa ktorého by sa dalo zistiť čo sa s ním stalo,či nie? Ak si ho stratila,tak je problém.
Ahoj.
Ďakujem za pomoc ano ona to chcela poslat obyčajne 1.triedou.
nechcem nikomu krivdiť, ale už som mala taký prípad, že vraj balík nedošiel tak mám vrátiť peniaze, a ako tu píšete to bol psychický teror každý deň mi tu vypísasovala, . . . . najlepšie doporučene, inak na vlastné riziko
presné tak ona si je vedomá toho že obyčajne poštovné je risk má si zaplatit doporucene vôbec by som ju už neriešila slušne by som jej to ešte zhrnula ale bohužiaľ ak ťa bude terorizovať nedaj sa pri najhoršom tiež s adminom
Ok Ďakujem za rady.
Baby, otvaram opat tuto temu. 27.12.som poslala jednej mamine do Topolcian balik oblecenia. Nastastie mam podaci listok, tak zasielku sledujem. Tyzden sa to nepohlo, tvarilo sa len, ze podane. Tak som volala na danu postu a pracovnicka ma uistila, ze od nich to 100% odislo este v ten den o 14.30h s celodennou postou na centralu BRATISLAVA kam putuju vsetky zasielky v ramci SR predtym, nez pridu k vam. To vsak na casovej osi nikdy nebyva uvedene. Az ked zasielky opustia Ba, ukaze sa na casovej osi Preprava. Toto sa vsak uz neudialo. Som zufala, neustale to sledujem. Stvrtok sme s pracovnickou spisali reklamaciu. Mate niekto podobnu skusenost? Nasiel sa niekomu balik dodatocne? :(
s podacím lístkom by to nemal byť problém
@anabela133 Mam pocit, ze aj podaci je mi uplne na nic, ked sa vsetci tvaria, ze svoju robotu si urobili a dalej to nie je ich problem... ako keby sa to prepadlo pod zem :(
Napíš na zákaznícke centrum SP.Nech to hľadajú v BA.Dúfaj.:wink:
Mne sa stratil obyč.balík poslaný 07.12.do Francúzska.Zo Slovenska
odišiel 08.12 a zľahla sa po ňom zem.Na pošte o tom vedeli toľko ako ja....,že zo Slovenska odišiel.
Z centra SP napísali,že do Francúzska prišiel,že treba skúšať na France
La Poste.Hľadal aj ten Francúz a pred Silvestrom sa balík našiel na colnici vo
F,kde trčal snáď 10 dní a v podstate tam nemal ani čo robiť,veď je to pošta v rámci EÚ.
Hneď ,snáď druhého bol u adresáta.Už sa chystala reklamácia.
@zuzi_33 Mozem sa spytat, ako to dopadlo stou stratenou nehybajucou sa postou? To iste presne riesim teraz :(
dakde balík bude, len kde???!
@hajduk Pisem im tam stale, odfajcia ma, ze mam cakat 30 dni na vyjadrenie reklamacie... porazit ma ide!
@korytnacka7 no ak mam byt uprimna, nepamatam si...riesila som to este v r. 2014...to uz je fakt dost casu...tak asi velmi nepomozem :(
Tak uznajú reklamáciu.Možno ani nehľadajú.Napíš potom,koľko Ti poslali...☹
@hajduk Pytali sa na hodnotu balika a ja hus som povedala 15e, teda sumu co pani mne platila. Netusila som, ze to budu vracat, ak sa nenajde... Ale mozem sa im vykaslat na 15e, kiez by to dorucili!!!
Len stručne.Koncom leta sa mi stratil doporučený dopis,nepoistený.V reklamácii bola uvedená suma 20€.Reklamáciu uznali,ospravedlnili sa a poslali bez pár centov 40€.
Strácať sa vyplatí.☹V Čechách je to okolo 1200 Kč.Či to bude aj za balíček,to neviem,rátajú to myslím ako násobok ceny poštovného,alebo tak nejako...
Potom napíš,či si zarobila.....🙂
Horšie by to asi bolo s drahším balíkom,tam do budúcnosti treba poistiť.
@hajduk wow, to si ma uplne sokovala tymto. Urcite napisem, teraz to budu 2 tyzdne od podania reklamacie. Nejde o 15e... boli to nosene veci, mali vsak velku citovu hodnotu, navyse v ramci jednej charitativnej zbierky, takze mne to platila pani, ktora ani nie je buduca majitelka... toto nevymyslis, cele zle. A najviac ma zaujima to, co sa naozaj s tymi stratenymi balikmi stalo...
@korytnacka7
Niekto to nosí..A mojich 20€ (bankovka) možno niekto prepil.Pri vypisovaní reklamácie v tomto prípade nie je dobré uvádzať,že v obálke boli peniaze.
A aby sa to celé vyjasnilo.Pozrite si môj príspevok z 5.augusta.Ja som otec a nie mamička.Aj to už bolo dávno.Prihlásil som sa sem len omylom,žiadal som okamžite zrušenie,ale nestalo sa...
Takže keď mi príde mail a viem odpovedať,tak odpovedám.Ospravedlňujem sa vám-mamičky.😉
hajduk

@aurum_8
mala som ten istý problém, tiež balíčky neprišli, posielané obyčajne, s tým sa nedá nič spraviť