Sú bombové hrozby na školách častým problémom?
Dobry, zaujima ma ci to ma niekto aj iny ako my....U nas je uz 2x nahlasena bomba za ani nie 2tyzdne...Trosku chore uz....Sme Ba a jedna sa o SŠ... Napriklad dnes a minuly tyzden bolo zas...ZŠ eviduje niekto nieco take?Ci iba SŠ?...
@katka2602 ako ja to chápem v tom zmysle, ale rozklikavat školu po skole a hľadať tam mailové kontakty a potom všetkým 1000cim školám na Slovensku poslať mail, to sa museli veľmi nudiť.
@zuzanockamt
To čo zverejnili som pozrela ale vyzerá to na dosť dobrý hoax. Islamisti sa nevyhrazaju a vôbec nie deťom. Oni by šli bez vyhrážok na masové zhromaždenia, koncerty, tam kde je kopa "neveriacich". Deti sa za neveriacich ani nepovažujú takže to nedáva zmysel.
@lenkakravcova Žiaľ, hoax to nie je. Toto prišlo reálne školám. Ako píšem - čítala som to v práci.
U nás dnes Košice okolie na ZŠ bola nahlásená, nerozumiem koho toto baví.
@zuzanockamt nemyslím to, že správa je hoax. Ale útočník isto nie je ten čo je spomínaný v Tom maile. To znie ako hádzanie viny na niekoho vymysleného (koho sa ľudia zvyknú báť v danej krajine).
@lenkakravcova Chápem,že sa ich zastávaš. Prišlo to zo zahraničnej mailovej adresy, aj tá veľa napovedá.
@zuzanockamt nezastavam sa islamského štátu 😂 nie som debil. Však oni zabíjajú aj moslimov.
Ale nedáva to zmysel. Oni majú iné ciele. Nie školy. Emailovú adresu si aj ja viem vytvoriť zahraničnú. To nič nehovorí.
@zuzanockamt
Toto ti naháňalo hrôzu? Ja keď som si prečítala ten mail, začala som sa rehotať a to mám v školách a škôlkach 3 deti. Keby mi také niečo príde na súkromný mail, vymažem to a za 20sekúnd zabudnuté. Ako sorry … ale toto je úplne hlúpa manipulácia strachom. Nič viac, nič menej.
@yoxinka Nuž ...
@zuzanockamt
Inak ja viem, že na Slovensku je taký folklór myslieť si, že každý moslim nás chce zabíjať a odpaľovať tu bomby, ale to je obrovská blbosť. Ich je tam xy kadejakých odnoží a smerov a islam ako taký určite nie je náboženstvo, ktorého cieľom je kadekoho vraždiť. Ale ten strach nepustí, pravda … Všetkého sa poďme báť. Toto je cieľom týchto “útokov”. Rozsievať strach, neistotu … lebo tu žije 60% ľudí, ktorí takýmto somarinám bude slepo, nekriticky, bezhlavo veriť. A ja sa pýtam … KTO má z toho úžitok?
Nerozumiem prečo bola rovnaká téma z dneška zmazana 😒
@stevvvka
Tak ako už bolo spomenuté, v tomto štáte sa momentálne riešia samé blbosti typu bomby na školách, medvede, plochá zem … a v pozadí sú systematicky ničené národné parky, RTVS sa stáva hlasnou trúbou ficovlády, ničí sa tu súdnictvo, spravodlivosť už má oči nie zakryté, ale vypichnuté, kritickí novinári sú opľúvaní, kultúra sa drží nad priepasťou na jednom pršteku, v nemocniciach niet doktorov, sestričiek ani toaleťáku a riadia to tu úplní diletanti a hlupáci. Ale top téma sú tie bomby, medvede, prípadne 72 pohlaví 🤦♀️
@lenkakravcova a aj veľmi dobrý až neuveriteľný preklad cez prekladač by to bol. Mne to tiež nedáva zmysel.
Aj v poprade sme mali nahlásenú bombu na zš
ZŠ v Ba, nahlásená bomba minule i dnes, ale ani raz ich neevaukovali i napriek tomu, že boli policajti
@jana_eyre_2 to ani ja nechápem, išla som si prečítať čo nové tam pridali a téma zmazaná🤷♀️
Vytvoriť takýto e-mail a poslať ho spôsobom, aby sa odosielateľa nedalo (naozaj technicky nedalo) vystopovať, je pomerne triviálne, námaha neporovnateľne, o mnoho rádov menšia než škoda, ktorú to spôsobí.
Pravdepodobne bude potrebné zmeniť koncepciu prístupu bezpečnostných zložiek k takýmto anonymným "varovaniam", lebo pokiaľ sa naďalej budú brať vážne, je týmto spôsobom možné ochromiť výrobu vo fabrikách, ohroziť pacientov v nemocniciach, zablokovať dopravu a vlastne celý chod ekonomiky v štáte
Mala dedina, 150 deti. ZŠ spojena s MŠ. Aj teraz, aj minulý týždeň. Minulý týždeň okolo 12, všetky deti išli dom. Kuchárky museli všetko povyhadzovat, čo mali navarene, museli opustiť budovu. Pre skolkarov prichádzali postupne rodicia, učiteľky čakali s nimi vonku. Dnes opäť, ale ráno. Mala išla ráno do školy a už tam boli policajti. Prehľadali a potom sa normálne učili.
Je to katastrofa. Verím, že nájdu toho, kto to robí a basa natvrdo.
@oskvarka ja som bola doma dnes doobeda, tak som čakala že kedy príde správa a vyrazím, zrazu pípol edupage , a tam že biologia jedna, tak mi odľahlo. Do práce som napokon nešla, lebo v KNM boli nahlásené v školách všade . Ale v Čadci aj stredné školy nejaké, lebo synovec tiež musel odísť zo školy
@nazu
@jana_eyre_2 tiež nechápem, je dôležitejšia téma ako toto? Veď ide o NASE DETI
Modrý koník je o čom prepána..
@yoxinka si hrdinka. Čo sme mali podľa teba robiť? keby to predsa len nebol iba planý poplach a riaditelia by to odignorovali, kdesi by tá bomba rachla? rodičia by zožrali celú školu, že nechránila deti. Zatiaľ čo ty si mala svoje deti doma, moje boli v škôlke a ja som naháňala niekoho, kto mi pre ne pôjde, lebo aj ja som bola v škole a strážila vyplašené deti, pre ktoré v tej chvíli nemal kto prísť..

@lenkakravcova Žiaľ, výzva na predĺženie prázdnin to nie je. Keď som dnes čítala v práci ten mail, tak to naháňalo hrôzu.