Sú tieto šaty vhodné na pohreb?
Dobry den. Prosim vas, su tieto saty vhodne na pohreb? Nevadi ze su kvetovane?

Nie sú vhodné.
U nas sa na pohreb nosi cierna, ked vzor, tak malicky, nevyrazny, prevazne biely. Muzi cierne nohavice, biela kosela. Taketo kvetovane saty by dost "svietili"....
@tessa2299 Určite sú vhodné. Neviem, čo to je za zvyk, že oblečenie musí schváliť módna polícia z koňa.
Nikto ti nemá právo do toho kecať a už vôbec nie v takejto ťažkej situácii.
Ja som už stará raketa,takže som videla všeličo.Pred 30 rokmi na pohrebe nášho suseda mala jeho nevesta červený baloňák.Tieto šaty si podľa mňa možeš dať.
@zuzanockamt ak sa chce niekto poradit, tak asi chce, aby mu do vyberu oblecenia niekto "kecal". Ked sa clovek oblecie primerane situacii, nikto neriesi, co ma oblecene, zapadne "v dave". Ale ked si da nieco nevhodne, uputa pozornost a ludia si na to spomenu este aj po 30 rokoch, ako tu spomina kormino na zenu oblecenu na pohrebe v cervenom. Kto chce uputat pozornost, neriesi, kto chce respektovat zauzivane tradicie a nevytrcat, tak riesi, poradi sa...
@maja22 Budem morbídna, no, žiaľ, tieto situácie nás skôr či neskôr čakajú - neplánujem po smrti blízkych/veľmi blízkych cielene a výlučne nosiť čiernu. Pre rýpačov - vstanú potom z mŕtvych? Ožijú? Budem si ich pamiatku menej ctiť? Asi že nie.
Tie šaty sú v tomto období na pohreb úplne vhodné.
určite nie
za mna ano, nie su ani s vystrihom, ani prehnane mini, takze
UCTA k pietnemu miestu bude zachovana...
Vobec nie. Suhlasim, ze saty nevyjadruju mieru smutku, ci vztah k zomrelemu. No ak sa pytas na etiketu, tak absolutne su nevhodne.
Mne osobne by nevadili, ale ked vidim ten negativny ohlas v diskusii tak by bolo asi lepsie zvolit nieco decentnejsie.
@emily_666 Radšej smútiť úprimne aj keď "blbo" oblečena. šaty sú šaty, nie su odrazom miery smútku a takéto vnímanie mi príde veľmi povrchné.
@marisoul17 citaj s porozumenim, ked uz chces reagovat. Napisala sim, ze zvolene saty na pohreb neodraza vztah k mrtvemu, ani velkost smutku. No ze ak sa autorka pyta na spolocensky bonton, tak nou zvolene saty vhodne nie su.
@zuzanockamt to nie je o schválení modnej polície z modreho koňa. To je bontón, etiketa a slušnosť. Tak ako nejdem do kostola v šortkách z ktorých mi trčí pol riti a prsia vonku, tak ako na svadbu nejdem v roztrhaných rifliach a bagandžach, tak aj na pohreb sa oblečiem slušne a dôstojne. Nie ako na zmrzku.
@zuzanockamt vies co, kedysi som si aj ja myslela, ze ciernu farbu po smrti max mesiac a dost...Ze smutok clovek citi v srdci, netreba to davat najavo oblecenim. Ale ked mi zomrela mamina, cierna farba vyjadrovala to, ako som sa citila. Ten smutok, co bol pod povrchom, mi nedovoloval nosit vesele farby. Taketo saty by som si na pohreb nedala, ani keby to bol len znamy z videnia. Ale obliekla som si podobne asi mesiac-dva po maminej smrti... Takze aj v tomto clovek moze menit nazory podla toho, co aktualne preziva.
Stačí si přečíst doporučení podle etikety. Vhodné jsou tmavé barvy beze vzorů. Čím bližší rodina, tím tmavší barva. Decentní šperky, make-up. Zahalená ramena, kolena. Vždy punčochy a zavřená obuv. Tady je problém v délce a vzoru. Nicméně, v tomto počasí, a co už jsem všechno viděla, tak mi to nepřijde až tak velke faux pas. Pohřební barvy pro liturgii jsou černá nebo tmavě fialová.
@emily_666 ale veď ja ti neprotirecim, len konštatujem to čo ty 😉 asi si ma zle pochopila
Nie

Podla mna v pohode. Mne tam aj tie kvety pripadaju smutne a nie vesele 🙉