icon

Sú tu na Modrom koníku ľudia, ktorí nie sú bohatí?

25. aug 2022

Divná téma, viem, chcem sa len spýtať.
Za poslednú dobu (2-3 mesiace) som si tu všimla, že vždy keď sa niekde riešia finančné možnosti niekoho, tak som až ohromená tým ako "bohatí" ľudia tu sú. To naozaj pomaly každá tu má manžela, čo zarába 3000 v čistom a dva dvojizbáky, ktoré prenajíma?
Je toto naozaj "bežné" a ja len žijem v nejakej bubline?
Necítim potrebu závidieť ženám, ktoré sa majú dobre. Pýtam sa však čo robím zle. Mám 29 rokov, hypotéku na krku s manželom ale teda 3000 v čistom zarobíme ledva dokopy dvaja. Nehovoriac o tom, že by sme mali nejaké nehnuteľnosti nazvyš.

saxana000
25. aug 2022

Aj my sme obycajni ludia s hypotekou a starou fabiou..
Casnicka a maliar a jedno dieta v skolke co jazdi na bicykli z bazaru..

eva112014
25. aug 2022

@0silvia0 😅 Prepáč! 😅 Kľudne sa priznaj, že zarábaš ty v čistom 3000
😅
P.S. Autorka píše len o manželoch 😁

mell27
25. aug 2022

@saxana000 tak to ste potom bohatí 😊 mať zdravé dieťa a šťastné manželstvo (ak je) je naozajstný dar 😊

gemerka17
25. aug 2022

@evamarek77 ono je zvláštne a na zamyslenie, že žena v tvojom veku ma potrebu spájať 2 rôzne situácie (ine slová s uplne inou osobou), aby bola na internete zaujímavá a zbierala laiky. Ale keď ti to urobilo radosť, tak teraz môžeš spájať mladú babu z Bratislavy s čím kolkovek, čo si prečítaš. Pomixuješ znova dačo, trosku prifarbis, domyslis a napíšeš na začiatok diskusie a laiky sa pohrnu. Hneď pekný deň za nami. Prajem dobru chuť k obedu.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
saxana000
25. aug 2022

@eva112014 ano sme..mame jeden druheho a malu a viac nam netreba..trosku sa desim nastupu dcery do skoly lebo decka to uz vedia dat pocitit kto nema 200eurove tenisky a iphon nie je IN.mne staci moj obsah skrine aj botnika ale doba je strasne materialisticka.. Len kupovat kraviny ktore vlastne ani nepotrebujes..a cim drahsia tym viac IN..

eva112014
25. aug 2022

Drahá autorka, tiež niekedy sa čudujem. Mne do očí povedal môj bývalý kolega z práce, že má 5 nehnuteľností. (Byty+RD). Apropo! On robil na západnom Slovensku vo výrobe vždy. Nemá vodičák. Manželka mu robí v labáku. Vek cca do 50 rokov.
Nie, nezávidím. Na tom Slovensku sa žije parádne dobre 😅 Btw, čo sa čuduješ? 🤣🤣🤣

cicikmicik
25. aug 2022

@radanna11 áno majú

eva112014
25. aug 2022

@saxana000 Toto mi ani nepíš! Nielen oblečenie, telefón. Decká súťažia na ZŠ , že X-BOX. Kto má nové hry. Prázdniny? Synovec nechce ísť do tábora, lebo X-BOX.
Nám kedysi stačila jedna lopta. Úplne táto doba je riadne materialistická, pravdu píšeš.

cocolino234
25. aug 2022

@gemerka17 ja som sa k tejto téme ani nechcela vyjadrovať ale nedá mi nereagovať na takúto hlúposť, kto spomenul tvoje meno? 😆 ty sama si sa k hanbe prihlásila. A teba nikto nevytočí? veď ti slzy tečú ako sa tu rozdrapuješ. Absolútne nič k téme si nepovedala, inteligencia z teba naozaj nesrší, či si mladá ma nezaujíma a ak sa ťa jej pripomienky dotkli až tak, že si sem písala slohy a básničky na 3 strany, tak s ňou aj kus súhlasíš, nie? to už keď niekto v jednej vete spojí slovo inteligentná a príspevkoU, tak neviem. To ti blbou vetou až tak pošliapala ego? ty moc dospelá ešte nebudeš, zober lopatu, ego vyhrab naspäť a nerozdrapuj sa tu aká si ty mladá a inteligentná, keď jediné čím sa tu prezentuješ je tá detinskosť, na základe ktorej si sa urazila a začala jej tu recitovať básničky, ktoré absolútne nikoho nezaujímajú.

Trošku sebareflexie a hrdosti, ja by som na takú poznámku nereagovala ale to som ja, nuž aj takí ako ty sú medzi nami, len sa potom netvár, že nie si nasratá. 😆 Naozaj vystupovanie pod úroveň.

zuzulka558
25. aug 2022

Aj ja som bohatá, muž oddany rodine a dve zdrave dcéry,,,, zijeme normalne ani bohatstvo ani chudoba

hylary
25. aug 2022

@tenerifka však takí práveže takú chcú 🤣 čo bude len doma sedieť a nebude chcieť robiť kariéru ale bude ho doma čakať a šúchať nohami celá Happy že nič robiť nemusi

bessie12
25. aug 2022

@eva112014 to vazne ? Kde su tie casy, ked pocitace a ine vymozenosti neexistovali 🤦‍♀

hylary
25. aug 2022

@h2 ja nemám čo závidieť opakujem to ešte raz. Bez neho by nemala nič, holu rit akurát. Ja som so svojím mužom spokojná 👌 ja len konštatujem že napísať že sem dáva veci pre inšpiráciu je vrcholné trápne keď aj slepy vidí že sa len chvali

omama40
25. aug 2022

@andrejka1974 prepac, ak sa mylim, ale nepisala si tu minule skusenosti z dovolenky niekde v exotike? Karibik alebo Maldivy.mozno si zle pamatam. to ako davate s viac detmi a takym prijmom?

petulda333
25. aug 2022

@cocolino234 ty si bohovska 😀👍

kubkovamama
25. aug 2022

Myslím,že sú tu ženy aj z "vyššej" vrstvy aj my priemerné a aj tie čo sú na tom z nášho pohľadu zle.Podla mňa skutočne financne zabezpečený človek s množstvom hnuteľného majetku a s IQ sa tým nepotrebuje prezentovať tu na koni,väčšina týchto diskusii,resp.komentov a poučení je tu od polovičiek dobre zarábajúcich mužov a to už vidíš na ich vyjadrovaní,že netreba si všímať.Ak sa cítiš menejcenne čo teda vôbec nemusis,necitaj to a kašli na to.Ja to tu čítam pre pobavenie viac menej.🙂Vážim si čo mám a vždy môže byť horšie alebo lepšie.Tiez máme možno podľa niekoho dobrý príjem,ale ja si odmyslím hypo, starosti s podnikaním,4 deti,starnúcich rodičov,a sme úplne obyčajný sivý ľudia.

omama40
Autor odpoveď zmazal
gemerka17
25. aug 2022

@cocolino234 to si si založila druhy nick alebo si tu 2 krát ? Cudne co tu predvadzas, ak si ina osoba. Si precitaj môj príspevok prvotný a do konca, nie iba polku ako tu je vo zvyku. Téma je uzavretá, tvoj príspevok je zbytočný. Predviedla si sa pekne ako sa nasackovat do diskusie inych o ktorej nič nevieš. Holt miešať sa do cudzích veci je také slovenské. Komentarom si sa ani nepriblizila k tomu, čo sa autorka pýtala.

liv1
25. aug 2022

@barborachors tazko povedat no. Ked nikto nevieme co bude, ci vojna, ci znarodnovanie, alebo chudoba, choroba, alebo mozno to nebude az take zle. Nechcem zachadzat do tych tem, ale v skutocnosti nevieme co bude nikto. Treba zit v pritomnosti, tesit sa z malickosti. A myslim ze jedno z prvych, prestat riesit druhych ludi

omama40
Autor odpoveď zmazal
derdia
25. aug 2022

Never vsetkemu co citas a vidis na internete. Tu sa ludia hraju, ak sa hraju, na co chcu.
Ano mozu mat prijem 3000 aj 5000 ale maju aj hypoteky, niektoriaj 1200 eur mozno.
Ja osobne si myslim, ze stastie sa nemeria tym, kolko zarabame ale tym ako dokazeme vyzit z toho comame, a hlavne ci vieme korigovat nase sny a tuzby. A pretoze ja co vidim okoloseba, ano maju peniaze, boznis, predavku vselijake drogerie, alebo doplnky, idu sa zblaznit zapeniazmi a stale sa tvaria, ze nemaju.

A tym vela krat plati cim viac mas, tym viac chces.
Napr niektomoze zarabat 1000eur a odlozi ovela viac ako ten. Co rozhajdaka 3000 eur mesacne...ale urcite su tu aj taky ktori maju, ale ziju normalne. Peniaze nie suvsetko, a tych pre ktorych su vsetko mi je "luto"

petulda333
25. aug 2022

@omama40 a 2r dozadu ziadala veci pre deti. Nechapem 😮

derdia
25. aug 2022

@omama40 a su aj taki, ktori si zoberu 5000 eur na dovolenku aby sa pochvalili na fb. Ale cely rok potom nezeru aby to splatili a o rok mohli ist zas😃😃😃😃🤦

h2
25. aug 2022

@hylary Ja som sa vyjadrila k tomu, že si o nej napísala, že je tupá, ako poleno. A teraz o nej zase píšeš, že bez neho by mala holú riť. Čiže zjavne ti leží v žalúdku. Alebo ju poznáš osobne, keď to o nej tvrdíš? Asi nie, však? (Ja tiež nie, ani si nie som istá, ktorú myslíš, hoci mám jeden tip.)

derdia
25. aug 2022

@petulda333
@petulda333 nevadi ona sa pyta na pocasie😀😀😀😀😀😆

omama40
Autor odpoveď zmazal
cicikmicik
25. aug 2022

@h2 kto to je ? Horim nedockavostou 😅

petulda333
25. aug 2022

@derdia kto sa pyta na pocasie?