Sú všetky sestričky členmi Slovenskej komory sestier?
Slovenska komora sestier a pôrodných asistentiek. Chcem sa opýtať sestričiek, či ste všetky členkami, alebo iba registrované ? a či pravidelne platíte členské poplatky a poplatky za aktualizáciu registra ?
ja som skončila SZŠ v 2002 a ako som sa hned zamestnala,tak na mna zautočila veduca registra v našom okrese, teda jedna pani sestrička,ktora to mala na zodpovednosti a nelutostivo ma donutila zaregistrovať sa aj napriek tomu,že som ešte nemala absolvensku prax . vynadala mi v telefone,že ma uda,že robím bez praxe a že musim byť registrovana. tak som hned pekne zo svojho prveho platu utekala zaplatiť okolo 2000sk zapisne + členske . za nejaky čas mi zavolala opäť pani sestrička a zas sa na mne vybujačila,ako som si dovolila byť členkou,ked nemám prax a doslova ma vyšvala z práce na obvode,že tam robím bez prave a tak som musela odísť v 2003 do Ciech urobiť si absolvensku prax . V 2005 ,ked som už opät robila na SK aj s praxou , mi znama vybavila tu registračnu kartičku a certifikát a zaplatila som druhý krat členske na rok 2005. Odvtedy sa po komore zem zlahla,teda aj predtým bola zlahnutá.
Nik ma nikdy nepýtal členske, ani len poštou mi neprišla poukážka,žiadne info o komore,žiadne výhody len chaoz v mediach. a tu zrazu včera ŠEK so sumou 19€ za členske na rok 2010 a vzadu dopísane,že členstvo je dobrovolne,vystupiť sa da kedykolvek ale ---- treba uhradiť všetky členstvá dozadu -------- tak sa pýtam,je toto normálne? a je to povinné? máte to uradene? da sa prosti tomu nejak odvolať,postaviť sa tomu? ako nemám najmenšie tušenie kolko je členske ,ale cca tých 500sk každy rok, a to teda nemám chuť teraz cely jeden rodičovsky prispevok dať do komory aby ma boli schopný odhlasiť.
najde sa niekto,kto sa v tom vyzná? možno nejaka aktívna členka?
hyperaktívna,som tu skoro vzburu urobila 😅
deni,ja z teba odpadnem 😀 😀 😀 😀 😀
baby,oni nas asi čítaju 😅
dnes mi došiel šek teda, a sok na prdýchanie , miesto 26€ suma 40€ - žiadne zohladnenie že som na MD ani to,že som zaplatila 5€ za tento rok,a už som kvazy vyčiarknuta a mali to odpočítať
No už mi odpísali,že si to nevšimli a prehliadli,takže idem uhradiť 21,23€ a konečne si dať kafe 😵
môžem sa spýtať ako zistím svoje registračné číslo iba telefonicky? ďiki
No to ho musis mat niekde,ja som ho mala v liste,kde ma registrovali a v preukaze
Počuvajte ma už nebudte také usraté z tej komory. Ak chcete môžete požiadať o zrušenie člensta, ale
musíte byť registrované platí sa 5 e za rok, ako udržiavací poplatok, aby ste mohli vykonávať toto
naše výnosné povolanie. Napíšte žiadosť-žiadam o zrušenie členstva od toho a toho dátumu a je to dôvod nemusí byť.
Čím viac nás bude nečlenov tým lepšie. Členky nech si o sebe rozhodujú a vymýšľajú mudrosti ako myslia.
@modrastuzka 😀
Dnes mi Komora poslala list,že som síce registrovaná a tď., ale v r. 2005 sa zmenil zákon a že do 28.2.2005 sa bolo treba znova zaregistrovať 😠 a že som tak neurobila a teda to mám urobiť teraz a až odo dňa terajšieho zaregistrovania mi začne plynúť 5ročné hodnotiace obdobie...čiže tie kredity,čo som doteraz získala si môžem dať tak zarámovať ....toto už ani nekomentujem,to sa komentovať ani nedá 😠 akože načo dvojitá registrácia? hlavná vec,že poplatky pýtajú....
No veď to, že hodnotiace obdobie mi začalo plynúť až od registrácie podľa nového zákona, to jediné ma zachránilo... 😀 ináč neviem, kde by som tie kredity vyhrabala 😀
Takže odteraz budeme pekne chodiť do práce, poniektoré do školy, starať sa popri tom o rodinu a ešte budeme strácať čas - zbierať kredity a pekne za to komore platiť 😠 chceš-nechceš.
Denisočka neuznajú tie staré kredity, píšu to v tom liste...
Janina, povedala by som, že ide hlavne o tie poplatky...
Mmch, vieš, že je na Sk registrovaných cca 50 tisíc sestier? A hodnotenie bude stáť každú z nás 10 €. Som zvedavá, čo budú robiť s tými 500 tisíc!! eurami.
Ahojte, som rada, že som našla túto stránku. Prišiel mi už ten papier na kontrolu kreditov. Ja ich jednoducho nemám. Poraďte mi sú kredity aj za 4 semestre bakalára? Asi nie, a som tam zbytočne chodila. Vôbec neviem kde tie kredity zbierať, veď tých prednášok je tak málo. V Prahe to bolo jednoduché obehla som 4 nemocnice a za 3 mesiace som mala 15 kreditov. A tu sa mám ,,dzirgac,, po celom Slovensku na vlastné náklady? To som sa radšej mala učiť nemčinu. Keď sa mám niekde ,,dzirgac,, tak do Rakúska.
joj jaka som rada že som vystupila z komory a som len registrovana
takých,čo tie kredity nemajú potrebný počet bude asi tak dve tretiny sestier /aspoň čo to sledujem v mojom okolí/,ja a moje kolegyne by sme si aj radi posedeli na prednáškach,ale jednoducho to prevádzka na operačnej sále nedovolí,sem tam sa jedna,dve vyberieme na seminár,ale odísť všetky a odísť napr. na celý deň do iného mesta je nemysliteľné....dajú sa tie kredity postupne zbierať,ale 100 je veľa....
Denisočka, prečo si rada? veď to platí aj pre teba, či si v komore, či nie 🙂
Janina, treba sa preregistrovať. A až odvtedy ti bude plynúť 5 ročné obdobie, počas ktorého budeš mať povinnosť zbierať kredity.Zisti si u vás v nemocnici, kto to robí.
Ak si doteraz bola zaregistrovaná podľa vyhlášky (či zákona) z r. 2002, tak sa treba preregistrovať podľa zákona z r. 2005. Ja som sa dala až teraz (dovtedy som totiž o tom nevedela, nejak mi tá info unikla, alebo o nej nedali dostatočne vedieť??). Ciže ja mám na zber kreditov čas ešte 5 rokov, našťastie 🙂
50 kreditov máš za to, že si 5 rokov odrobila (teda v tom období), za špecku (ale tiež len urobenú počas toho 5r. hodnotiaceho obdobia) 20 kreditov, za ukončené bc. štúdium neviem koľko, snáď minimálne 20, ako za špecku? Ale pozor, všetko toto platí iba ak je to získané počas 5 ročného obdobia, na konci ktorého ťa budú hodnotiť.
Pakáreň...v iných povolaniach na vzdelávanie dostganeš voľno a preplatia ti služobku. Tuto aby si o voľno prosila a ešte cvakala za prednášku, ktorú nechceš, ale musíš. Neskutočné.
Denisočka, myslím to hodnotenie raz za 5 rokov. Ešte ti papier neprišiel?
Nie,neprislo.ja som na MD od 2007 a toho roku som zrusila clenstvo.ak by ma mali hodnotit,nemam nijaky kredit
no ty hlavne nemáš dostatočný počet odpracovaných rokov, tam to je potom nejako posunuté....len som chcela povedať, že je jedno, či si člen komory alebo len registrovaná, platí to pre všetkých.
ja mám otázku...keď nie som členka, nezbieram kredity? 😅 Lebo už som toľko verzií počula, že neviem kde je pravda...ale už aj idem písať žiadosť o zrušenie členstva. Inak ja za prvých 5 rokov praxe (od registrácie) kredity mám, teda tých 50 za semináre, ale ako som sa dozvedela, ďalších 50 je za 4 roky praxe. Ja mám len 3, potom MD. A informácia o nejakej preregistrácii v roku 2005 podľa nového zákona je pre mňa úplná novinka, čiže asi aj tie pečiatky za semináre môžem vyhodiť do koša...
Naco su mi kredity? Ak ich nebudem zbierat ta co? Nebudem sestricka?
kým som napísala, už čítam odpoveď... a ešte je možné, že mi spätne uznajú MD? Lebo o tom, že sa to dá počas MD prerušiť, ma nikto neinformoval. Skôr naopak, ešte som si vypočula od našej ,,expertky,, že mám na MD toooľko veľa času na zbieranie kreditov, že to bude môj problém, ak ich mať nebudem 😠
denisocka podľa toho, čo si teraz najnovšie na nás vymysleli (tú elektronickú somarinu) bude tvoj zamestnávateľ informovaný, že nespĺňaš podmienky...
@veronikapp md ti spatne uznaju,zaplatis len 5e ale spatne dozadu ti clenstvo nezrusia
chvalabohu...to nevadí, že členstvo spätne nezrušia, mám zaplatené všetko. Len tento rok som ešte neplatila, ale musím dať vedieť, že som na MD. Šek na 20 eur skončil v koši 😝
Hm, tak ktovie co bude o 3 roky ked nastupim do roboty
podľa tých papierov, čo teraz prišli, sme všetky povinné zaregistrovať sa na tej novej stránke a neviem do akého dátumu (konca júla?) poslať všetky kredity za posledných 5 rokov...musím ešte raz poriadne prečítať.

ved ja som cakala,ze ked tebe tak skoro odpovedali,ze sa ozvu a nikto nic.
asi sa ti ozvali preto,ze si bola taka aktivna 😀 😀