Sú všetky sestričky členmi Slovenskej komory sestier?
Slovenska komora sestier a pôrodných asistentiek. Chcem sa opýtať sestričiek, či ste všetky členkami, alebo iba registrované ? a či pravidelne platíte členské poplatky a poplatky za aktualizáciu registra ?
ja som skončila SZŠ v 2002 a ako som sa hned zamestnala,tak na mna zautočila veduca registra v našom okrese, teda jedna pani sestrička,ktora to mala na zodpovednosti a nelutostivo ma donutila zaregistrovať sa aj napriek tomu,že som ešte nemala absolvensku prax . vynadala mi v telefone,že ma uda,že robím bez praxe a že musim byť registrovana. tak som hned pekne zo svojho prveho platu utekala zaplatiť okolo 2000sk zapisne + členske . za nejaky čas mi zavolala opäť pani sestrička a zas sa na mne vybujačila,ako som si dovolila byť členkou,ked nemám prax a doslova ma vyšvala z práce na obvode,že tam robím bez prave a tak som musela odísť v 2003 do Ciech urobiť si absolvensku prax . V 2005 ,ked som už opät robila na SK aj s praxou , mi znama vybavila tu registračnu kartičku a certifikát a zaplatila som druhý krat členske na rok 2005. Odvtedy sa po komore zem zlahla,teda aj predtým bola zlahnutá.
Nik ma nikdy nepýtal členske, ani len poštou mi neprišla poukážka,žiadne info o komore,žiadne výhody len chaoz v mediach. a tu zrazu včera ŠEK so sumou 19€ za členske na rok 2010 a vzadu dopísane,že členstvo je dobrovolne,vystupiť sa da kedykolvek ale ---- treba uhradiť všetky členstvá dozadu -------- tak sa pýtam,je toto normálne? a je to povinné? máte to uradene? da sa prosti tomu nejak odvolať,postaviť sa tomu? ako nemám najmenšie tušenie kolko je členske ,ale cca tých 500sk každy rok, a to teda nemám chuť teraz cely jeden rodičovsky prispevok dať do komory aby ma boli schopný odhlasiť.
najde sa niekto,kto sa v tom vyzná? možno nejaka aktívna členka?
len či im to bude niečo platné...je to akoby ing.ekonómie išiel stavať mosty, veď je ing. 😲
ja ti neviem .. ja ked si už mam platiť za školu,tak idem niečo ako marketing,že to využijem inde a nie oše 😖
no pokiaľ aj chceš robiť niečo iné, tak vtedy to má zmysel... 😉
@catarinka0 najprv som si myslela, že na ten seminár do ťiaru nad hronom pojdem, minule sme platili 200 sk, ale teraz , kolko 15€ ?, veru nie, autobus, strava....... katastrofa a hrúza,odpor a hnus.panenky sa mi pretočili.
inak baby, aj vy chodíte do školy tak ako my v nešej nemocke? ja začnem od septembra špecializáciu, a budem si brať dovolenku a zamestnávateľ mi neprispeje ani centom? A ešte medzitým cez víkend,ked budem doma, budem chodiť do roboty.
Baby kliknite si na diskusiu o Komore na stránku Slovenskej komory sestier. Veľmi, veľmi ostrá diskusia.
Píšu tam zanietené komoristky. Voláme ich komoristické myši. Dokonca aj Levayka - prezidentka- ha-ha
sa zapojila. Je pobúrená prístupom sestier, ktoré nesúhlasia so spočítavaním kreditova a celou komorou, s ich nehoráznym zderstvom a buzerovaním. Príjemnú zábavu. Zapojte sa. Ovšem od včera sa na stránku nedá dostať,
asi si už nevedia rady s diskutujúcimi tak stránku vypli. Skúšajte.
@modrastuzka stužka, pozor bo oni aj tu kukaju 😅 ... 🤐
@denisocka
No a čo .Bojíš sa napísať čo si myslíš? Len do toho. Tie zabetónované funkionárky treba zobudiť.
My nie sme nejaké nesvojprávne osoby. Len nariadia plať a plať a oni si tam zohrievajú svoje rite na stoličke
a my im to máme financovať . Ťapy sú to moja zlatá. Neopovážte sa niektorá dať si spočitávať kredity, ktorá s tým začne tak je najväčšia krava na svete.
@modrastuzka no ja sa vyjadrovať už radšej nechcem, mam to zatial odbavene,som zrušila členstvo,som na MD a uvažujem nad prácou pri páse a navyše,oni vedia kto som 😀 takže by som si najprv musela zmeniť nick a potom začať písať beletriu 😀 😉
@denisocka
Na čo si si tam dala foto? Treba písať zmeň si nick a k pásu nechoď .
@modrastuzka ta oni ma ne podla fotky spoznali,šak ja ne ich kamaratka 😀 ale ešte na začiatku ked som temu založila 😀 😀 😀 a oni neodpisovali aneodpispvali a zrazu vedeli ktorá bije
Slovenská komora sestier a pôrodných asistentiek.
Sestry píšte svoje pripomienky na diskusiu na stránku komory. Diskusia.Pozitívne aj negatívne. Len nemlčte.
alebo na stránku Modrý koník.
bodaj by tie naše výkriky padli na urodnu podu
@modrastuzka ty sa mi lúbiš, ty si od komory, alebo čo??? 😀
@leniciatko ale kdeže ona od komory,ona je proti komore 😀
@leniciatko
Nie je som nie člen, len registrovaná. SOM ANTIKOMORISTKA!!!!!!!
@modrastuzka 😀
😀
ja by som zrušila výraz. - registrovaná. ved laik si pod tým rozumie bárščo.
ozaj si otvorte stránku komory www.sksapa.sk , dajte diskusiu a dočítate sa všetko. 😀
@veronikapp nie nemusi mat kazdy bc, zatial sa nic take v zakone nespomina, zatial tam figuruje len diplomovana, bakalarka, sestra magister a doktoranske toto vsetko su sestry
@leniciatko šak nič nejde
oni vedia čo robia 😀
@leniciatko tak tie ceny seminarov pekne stupaju vsak vsetko ide hore ale tie platy sestier no co ja viem , chcu od nas kopec skol, buzeruju nas za seminare a bodicky ale platy akoze pekne smiesne. A tym ze budeme mat vsetky VS tak tiez nestupneme v ociach ludi. Ved pomaly kazdy clovek si o sestru obtrie hubu , ale doktor j a bude vzdy svaty. Ale kolkokrat prave sestra prosi lekara nech vobec nieco spravi pre pacienta
@modrastuzka ano uz som tam pisala nedalo mi to.
@modrastuzka mam en isty nazor , nariadia skoly vsetky sestry pouvnu lebo nas ucili pocuvat, nariadia vseti v komore vsetky sestry vstupia lebo pocuvame, nariadia platit a pekne zvysuju platby a pritom za to nic neni ani blbe informacie a len sa odvolavaju na nat. A vseti sme ticho a spokojne. Ale ked nas idu buzerovat za bodiky a prisne hodnotit to ze ja namiesto prace vysedavam na seminaroch a to uz akoze som vtedy dobra sestra tak toto by sme si uz nemali nechat lubit. To je moj nazor.
@modrastuzka ale preco sa ma za svoj nazor clovek hanbit. samozrejme netreba pisat vulgarizmy to sa nam urcite nehodi predsa mame nejake to vzdelanie aby sme nadavali. Podla mna by mozno dobre vyjadrit svoju nevolu tym ze spiseme peticiu . komora by nas mala chranit a nie nas stresovat.
da sa vam napijit bezproblemov na stranku komory? lebo mne sa od vcerajska vobec neda. neviem preco ?
@catarinka0 nejde,ved to píšem...proste nas zrušili 😀

ano,aj u nás vela mojich zdravotackych znaámych ,ktorí študovali na oše a odišli -lebo KU v ružomberku mala na oše trebars v 1sem. 18 - 20 skušoka to nam z toho drbalo riadne, a teraz koniča Bc. ako socialny pracovník a rehocu sa,aka malina -hlavne že je titul