Susedova garáž blízko nášho plota
Ahojte. Susedovi stavajú garáž. Podľa mňa je príliš blízko nášho plota. Alebo sa mi to len zdá? Máte niekto skúsenosť prípadne vedomosť, či je to ok? Ďakujem.

@deti95060810 ale to problem vacsiny stavebnych uradov, ludia co nevedia co robia, bohuzial je to tak, to je ako s pravom, zakon je ohybatelny
mne nedá ale chcela by som a ťa opýtať, prečo to risiš až teraz, keď je pomaly celá tá stavba hotová. však robili základ a videli ste už vtedy, že je to blízko, tak ako prečo až teraz
@1bambinko1 nebyvaju tam
@matenka ani na garazi netreba ked je do 25m2, ak je.. to nevieme
No super taky sused poteší, aj my máme takeho , bez nejakého upozornenia si rovno pri našom plote postavil kurín a výbeh pre sliepky ... asi 30sliepok a kohúty asi 4
@simca06022011 na nasom stavebnom treba 🙈, tento rok sme to prave riesili, dokonca na nasom st. Urade aj pri prekryti terasy od nas ziadali staticky vypocet, len preto ze sme zakotvili do domu, keby dame na nohy a nespojime to s domom nemusime, takto to muselo ist miesto ohlasky ako stavebne 🤷♀️
@simca06022011 mame 5x4 a museli sme maly projekt pridat "vypracovany" clovekom s min stav vzdelanim, sused si to spravil sam a dal ujovi podpisat co ma strednu stavebnu, u nas to takto funguje
Mňa by zaujímalo,ako to plánuje omietnuť z tvojej strany, lebo ja by som ho na môj pozemok nepustila😈 dáš tam nejakú zástenu a ozaj budeš dúfať, že ti to nepodmočí! Da sa ešte niečo urobiť, keď už to stojí?
@matenka tak ono to urcite zalezi zase od uradnicky. ja by som nemala nic proti, nech to robi iab odbornik, ved je to lepsie.. nemusim sa mordovat a maju to oni raz dva. Ale kde ich zohnat :D ved nestihaju nic, nove evci komplikovanejsie ako ta moja pivnica (bude original z kamena, ziadny beton), to je proste na nervy niekoho najst.
@1bambinko1 Neboli sme tam 2 dni a za ten čas sa to takto postavilo. Nuž, preto to riešime až teraz.
@leonie28 no tie kohuty su nestastie, ja mam tiez takto, susede nad nami to nevadilo, nevadi vraj. Ale ten kohut vadi hadam celej "štvrti" :DDD to ked zacne rano, tak hlavne ti co nevdia spat...ach. A co s nim chudacikom, ked on je taky krasny ... a strazi tie sliepky ako oko v hlave. Moj chlap povie, ze ved sme na dedine, no ale men je niekedy trapne aj to pocuvat, co zase ten nas kohut :DD
@dusankomoj Nooo, presne to zaujíma aj mňa. Pretože práve kvôli takýmto veciam by tam určite mal byť tzv. manipulačný priestor. Podľa mňa sa už nedá urobiť nič. Určite to nebudú búrať a my nepôjdeme do extrému, ale z našej strany sa tým prístup k nim celkom zmení. Ale určite im podľa možností v pokoji povieme, že nás ich komunikácia, resp. žiadna komunikácia veľmi sklamala a že toto si dobrí susedia skutočne nerobia.
@medulienka81 Presne, každá somarina im vadí. Už teraz sa nás pýtali, či máme uštekaného psa. Náš pes je veľmi vychovaný a nešteká skoro vôbec, ale už vidím, ako im bude vadiť, keď sa opováži vycikať stranou k ich plotu. Veď tene sused je blázon, zametal a potom vysával zamkovú dlažbu, lebo mu po nej pochodili robotníci... Po tomto všetkom sme rozhodnutí dať tam zástenu, vysadiť tuje alebo čokoľvek iné. Ale ako ho poznám, aj tuje mu budú vadiť, ak sa opovážia vyrásť tak, že budú cez plot preŕčať na ich stranu. A keď tam nebudú, zasa bude zle, lebo pes oští ich trávniček. Ľutujem, že sa tam nedal betónový plot. Ale čo nie je, môže byť.
@marsmykkok Ale on sa nemá za čo hnevať, lebo my sme zjednali nápravu napriek tomu, že mám mamu v pokročilom štádiu rakoviny, vybavujeme, beháme po doktoroch, do práce každý deň do večera atď. Doma neupratané, nevypraté, nenavarené, ale burinu sme išli trhať, aby neboli problémy. A oni na oplátku toto? Čiže trocha ľudskosti od nich je na mieste.
@simca06022011 Viem, ale určite im povieme, že toto sa nám nepáči a úplne to mení situáciu. My sa nepotrebujeme bratríčkovať s takými sebcami. Dobrý deň a dovidenia. Viac nepotrebujem s takými ľuďmi.
@tncka Netreba si dávať skákať po hlave. Svet patrí asertívnym.
@missdiva Úplne súhlasím. Odizolujeme sa od nich najviac, ako sa dá.
no ved ten plot vyzra taky docasny :D nasi susedia maju taky problem s dalsim, supli tam tu zelenu textiliu na cely celucicky plot aby nebolo vidno 🙂 ale zase, fakt teraz emocie lomcuju, mate toho vela.. nerobte si stresy viac ako treba, mozno sa vsetko na dobre obrati.. aj ja som vysavam dlazbu/kamn okolo domu :DDD ani nechcem vediet co si mysleli susedia,a le uz aj suseda hore to zacala praktizovat :DDD
@simca06022011 Bohužiaľ, nie je to dočasný plot... Najprv zistíme na stavebnom úrade, či je z ich strany všetko s kostolným poriadkom. A podľa toho to odkomunikujeme. Neviem, mne príde cez vysávať zamkovku, keď nemám na dvore ešte trávnik ako on... Jasné, že sa tam dostane hlina, keď všade má hlinu.
od ktorej svetovej strany je ten sused?
@modrava Myslím, že z južnej.
no to je pre teba, kazdy sme iny.. ja mam tiez rozkopany dvor lebo pivnica, a chodniky mam vyriadene, inak by sa to vlacilo do domu. detto na stavbe u rodicov vsetko je vyzametane a upratane, nech sa im to nevlaci dnu... Ak na to ma cas, tak nech si riadi 🙂 zase lepsie ako by si tam mala nejake špindura so skladkou smeti.. ako mame my, ze ides po ceste, zafuka vietor a leti na teba raz igelit, raz kus dosky, raz nejaky sadrokarton rozpadnuty.. a cela luka plna smeti.
@simca06022011 Dobre, ale nech nevyžaduje to isté od cudzích dospelých ľudí, nech si svoje puntičkárstvo nechá na hranici svojho pozemku. Ja mám tiež rada poriadok, ale nebudem vrieskať na celú ulicu, že mi prešli po terase... Ale ok, to ma netrápi, proste prešvihli to s tou garážou.
Pytala sa asi preto, ze ak je z juznej a ty preukazes ze ti stavba tieni moc dvor, moze mat z toho problem
A čo keď tam nebýva té, oni tam bývali a predpokladám, že mali spravený pozemok, tiež by si bola nasrata kebyže sa pioles s trávou, kvetinami, zahonmiba Srb od susedov vkuse burinove agresívne semiačka. No poviem ti to nasere tiež. Takže treba začať od seba a inak želám veľa síl, lebo bývať takto na tlačení a ešte aj so zlými vzťahmi, ďakujem ani zadarmo.
No moze.. ale bude sa pozerat aj na to, ze oni tam maju mini okienko, cize obytne miestnosti nebudu mat podla vsetkeho otocene k susedovi aby im tam tienil. ZVycajne sa do juznej strany ak je moznost otacaju obytne miestnosti, resp. okna .
@maciatkolulu nema este travnik, ale zase moze tu hlinu "odburinovavat" napriklad a pripravovat pomaly na ten travnik.
@maciatkolulu Oni tam tiež ešte nebývajú!!!
@maciatkolulu A tiež majú na dvore hlinu a nie trávu. Na celej ulici ešte nikto nemá trávnik a všade je burina, ktorej semiačka vejú na všetky pozemky, nie iba z nášho na jeho.
@simca06022011 K tomu viď môj komentár vyššie....

@simca06022011 😂😂
Pisali sme o garazi, nie o altanku, tam si napisala ze netreba na to hned razitko, tak som ti vysvetlila ze pri min vzdelani razitko nie je, tak isto ho nema vacsina inzinierov, to je asi tak vsetko,
Inak na pristesok na auto naozaj projektanta netreba, toto su veci co si ludia vedia a robia sami