Susedova garáž blízko nášho plota
Ahojte. Susedovi stavajú garáž. Podľa mňa je príliš blízko nášho plota. Alebo sa mi to len zdá? Máte niekto skúsenosť prípadne vedomosť, či je to ok? Ďakujem.

Byva tam rok a nemá trávnik... Hmm, no dobre každopádne úprimne vás ľutujem, že ešte ani ne bývate a už sa hľadáte. To je super štart a tobôž keď to mate tak, že intimita absolútne žiadna, to je terno
Inak ako pozerám tak pozerám, ale okno tam mate asi WC, alebo kúpeľne, špajza, čo vám to vlastne tak vadí, lebo na to slížiku pozemku veľa nenapestujes, takže tieň by ma neseduk, tak čo ťa vlastne tak nasiera?
@maciatkolulu On tam ešte nebýva.............. nasiera ma ich prístup, že na nás si otvárajú ústa pre maličkosti a bez aspoň zmienky postavia toto k nám. Nasiera ma, že mám obavy, ako stadiaľ pôjde preč odtoková voda, či sa nebude zdržiavať na našom dvore a robiť mláky a pod. Ešte prídeme k podmáčaniu stavby kvôli garáži. Takto sa dobré susedské vzťahy nebudujú. Resp., ty by si stavala len tak blízko a nič by si susedom nepovedala? Mňa by hanba fackovala.
My ideme stavat dom, od plotu suseda ma byt minimalne 2m,ale co nechapem je, ze ine domy xy rokov postavene su nalepene na plotoch. Napr v dedine kde byva svokra, su tak uzke dvory, ze nie je sanca dodrzat odstupy a aby este aj auto voslo na dvor. Tak nechapem preco sa to na novo postavene domy musi vztahovat
Tak my sme mali novostavbu samostatné stojaci a ani som sa nespamatala urobili z nás radový do 5 rokov sme zmizli do krásneho veľkého bytu s terasou a mam oveľa viac súkromia a pokoja ako tam.
Nemusíš sa nasierat, ved ešte nevies aká tam bude strecha, ako bude riešená... Určite nebude stekat voda zo strechy len tak ☺️ kľud, nekaz si víkend.
v podstate ak pripustas moznost, ze sa zmieris s garazou a chces zachovat dobre vztahy, mozes ho ist poprosit aby spadovali strechu jemu do dvora. aby spravili sikmu s najvyssim bodom pozdlz hranice s vami. takze aj sneh aj dazd bude stekat k nemu do riny.
@petulda333 lebo keď sa zahustije zástavba sú vinimky inak nie. Kvôli bezpečnosti. Do tej medzery medzi domami sa napr. Raz bdue musieť dostať hasičské auto, alebo nebodaj niektorý dom začne horieť... Chceš mať na tom nalepeny svoj dom? A rozostup je nič.. My mame stanovené aj to, koľko percent maximálne môže byť zastavané, aký musí byť veľký pozemok ak sa delia atď.... čiže žiadne bungalovceky na 300m2 u nás nie sú. A ešte to idú sprisnovat.
Necitala som vsetko, ale v takomto stadiu uz to nema zmysel riesit. Co sa tyka stavebneho povolenia, ak stavba presahuje 25m2 musi ho mat. Kedze sa nejedna o dom, odstupove vzdialenosti prikazane nie su, moze to nacapit aj na plot, ked samozrejme nic nebude presahovat a na to suhlas od vas nepotrebuje. Jedine od stavebneho uradu. Ak ma stavebne povolenie, ma projekt a zaroven ma aj nakreslene kadial bude odvadzat vodu, pripadne kde zhotovi retencnu nadrz.
Dan za mikropozemky sused susedovi na plote nalepeny holt to uz clovek moze rovno v byte byvat vyjde ho to nastejno
@simca06022011 ved aj my budeme v zastavbe, akurat za nasim pozemkom uz je len cintorin. Ako mame pozemok velky a siroky, cize odstup problem nie je, len ma to tak zaujimalo. Museli sme presuvat dom aby to podla pravidiel
@robin30 Máme pozemok 700 m2. Nepríde mi to zrovna ako úplny mikropozemok.
a co by ti pomohlo, keby to bol teda ten 1m od plota? :D nic.....je to jeho pozemok, moze si tam stavat co chce
700je dost malo ale to je moj nazor ja by som takto suseda nezniesla mat blizko ale ja som z domu kde pozemok bol cez 2000m2 a susedia teda dostatocne daleko aj z jednej a druhej strany dnes sa stavia dom na dome nalepeny ako chapem financie ale ci to stoji potom za tie nervy,neviem🤔
Ok,tvoj sused. Ked ti on zacne robit napriek kvoli tej garazi,tak potom neplac na MK🤷♀️
@robin30 Prepáč, ale tento dom rozhodne nebol lacný špás, takže neviem, o akých financiách píšeš, ale ok.😂 Rodičia majú pozemok podobný ako píšeš, ale kto má čas sa o to starať? Nemienim byť otrokom pozemku. načo to je? To kedysi boli pozemky, pestovalo sa, chovalo, teraz mi to príde zbytočné, pokiaľ nič z toho nechcem.
Držím palce,lebo nie je nič lepšie ako ,, dobrý susedia,,!
@robin30 tak ono záleží od domov ako sú stavané. Tu sú bežné tak 700-1000 a keď si dá niekto 150m2 obytnej plochy/bungalov a chodníky a nejaký domček malý tak je to málo a pozemok plny. Ale ak to ma poschodové hneď to inak ukáže. Plus garaz ako tu... Ak je rovnaká ulica tak kopa miesta a súkromia sada urobiť ak ma stavebný úrad aj nejaký plan. U nás sú poschodové domy, plus povala. Všetci rovnako osadení do severného rohu, predok komplet voľný... K susede na dvor vidím iba z kúpeľne a WC na poschodí. A takto keby sme boli úplne všetci tak paráda, súkromie, veľké pozemky, pekná ulica, nik netieni. Rozostupy sú, to ze nám prístrešky na autá končia pri severnom susedovi nevadí.. Ale musia prísť inovatory😂
Zase pri nedostatku pozemkov a cene... Véd ja som kupovala cca 50eurm2 a teraz su už cez 100eur.. Sa nedá čudovať. A byty sú tiež drahé, porovnateľné s domom.
A aj na tych našich 900m2 mame toho habadej a kopu miesta 😂 a aj záhradu aj zverinec 😂
@hederamonstera Vidím, že ste ešte nikdy nemuseli riešiť, aké to je, keď vám od susdov zateká na dvor a stavbu. Ani to nikdy nikomu neprajem toto riešiť. Asi toľko k tomu, prečo mi to vadí. Tebe keď nič nevadí a každému všetko toleruješ, to jetvoja vec. Ja chcem ostatných rešpektovať ale tak isto byť tiež rešpektovaná.
@dusankomoj Zo začiatku sa zdali byť skvelí. Ale ako sa hovorí, že nehovor hop, kým nepreskočíš...
@simca06022011 Dobre, ale my nechcel chovať okrem psa nič. Nepotrebujem obrovské pozemky, užila som si starať sa o to ešte u rodičov.
vsak sa s nim dohodnes na odkvape, co je na tom?
@hederamonstera To si píš, že sa dohodnem.
Ja som vôbec nepísala že máte mat väčší pozemok, písala som ze taketo sú bežné aj tu a to mame dosť miesta. Preháňas trochu, čo sa týka tejto stavby, ešte ti nič nezateka a ani nemusí nikdy. A my sme tu vodu riešili... Aj celú cestu nám odplavili vďaka potociku. Na takúto stavbu sa odkvspy dávajú.. To nie je na žiadnej dohode 😉 dont panic. Odkvap aj keby mu nebodaj prikázali dodatočne urobiť (ale to v projekte mat musi) sa dá kedykoľvek spraviť. Keby ti toto pred obývačkou postavil pochopím tie nervy, ale teba skôr vytáča že sa nebol opýtať a ty si mu to neokorenila tým, že ste kvôli nemu museli kosiť 😉 zbehnes a opytas sa. Alebo treba mu zavolať, a opýtať sa ako i de riešiť strechu a vodu. Základ je mať čísla na susedov 😁
Mne by to napríklad nevadilo, že je to tak blízko.
2m od plota by mala byť garáž, inak by vás mali požiadať minimálne o podpísanie výnimky.

@simca06022011 nie oba, ale sused...