icon

Svadba so 140 ľuďmi, korona a tehotenstvo

12. sep 2020

Baby.. O týždeň máme ísť kamoške na svadbu, bude tam cca 140 ľudí.. ja som na začiatku tehu a troska sa bojím, že predsa len...... Budu tam aj ľudia zo zahraničia... rozmýšľam ci máme ísť?.... Co by ste robili vy

Strana
z2
janinah
12. sep 2020

nešla by som

ajka0207
12. sep 2020

Na koľko sa izolujes okrem toho? Ak nechodis do práce, MHD, obchodov a podobne, tak by som nešla ani na tú svadbu, ak na takéto miesta chodíš, tak šance nakaziť sa máš vysoké tak či tak.

evaachesa
12. sep 2020

Ja by som teraz nešla aj keď nie som tehotná už len z toho dôvodu že sa stretávam s rodičmi. Do obchodu a MHD sa chodí s rúškom, na svadbe rúška isto nebudú. Môj muž má mať z práce akciu a tiež zrušil účasť sám od seba...nechápem celkom keďže majú povinnú prácu z domu aby sa nestretávali v uzavretých priestoroch a potom robia akciu v podniku 🤔

simsalabim
12. sep 2020

Nesla by som, svadby su pre blizke kontakty vysoko rizikove.

sense
12. sep 2020

Ak zijes doma v izilacii nechod...ak normalbe zijes chod,nemusis sa s nikym objimat ani bozkavat

autor
12. sep 2020

Do práce nechodím(čerpám dovolenku) , na MHD nechodím(mam auto), do väčšieho obchodu ako napr tesco idem raz za čas na väčší nákup..
@ajka0207

fiafia
12. sep 2020

Nešla by som. Vysoké riziko. Nech si o mne mysli kto chce čo chce riskovať nebudem. Aj tak by som sa nezabavila a myslela na to čo ak...

javiemneviem
12. sep 2020

Nás to čaká tiež... to nás čaká svadba súrodenca. Tam nemáme na vyber, musíme ísť. Ak by to bola vzdialená rodina určite neidem. Tiež som 7tt....

hradnapani
12. sep 2020

to sa naozaj pytas? V tejto situacii a tvojom stave? Zrejme to nie je tvoja najblizsia rodina a kamarati iste pochopia.

autor
12. sep 2020

@hradnapani len kamošky ešte nevedia že som tehu, som len v 6tt tak ešte som im to nechcela povedať... Ale tak asi teda nepôjdeme. Akože viac ludi sa im odhlasilo kvôli korone tak no..

cervenaruza123
12. sep 2020

Nesla by som. Sestra bude mat svadbu, tak tam musim ist, ma ale aj ovela menej ludi, zo zahranicia hosti zrusila, vlastne aj vsetkych zo vzdialenejsich miest. Budeme tam vlastne ludia, co sme v obcasnom kontakte tak ci tak. Ale kamoske ci vzdialenejsej rodine by som nesla v tomto obdobi, hlavne ked ani nevies nakolko vazne budu brat opatrenia. Maximalne by som sla zagratulovat na obrat.
Ked nic ine, ak tam bude niekto pozitivny, pojdes do karanteny a ked budes potrebovat nejake vysetrenia v tehotenstve, o to zlozitejsie to bude. A v prvom trimestri nejake problemy, ktore ma radsej skontrolovat lekar, su pomerne caste.

cervenaruza123
12. sep 2020

Nemusis hovorit o tehotenstve. Vyhovor sa na blizkych v rodine, ze ich nechces ohrozit alebo ze kasles posledny tyzden a bojis sa, ci ich nenakazis. Ja napriklad som sice tehotna, ale momentalne sa vyhybam rizikovym veciam hlavne kvoli babke, ktoru nechcem nakazit, kedze u nej by bol priebeh ovela viac rizikovy ako u mna. A s nou momentalne uplne obmedzit kontakt nemozem.

s_a
12. sep 2020

@javiemneviem od októbra bude môcť byť na svadbe len 30 ľudí tak by ste to už mali mať v pohode🙂

hradnapani
12. sep 2020

tak "nastastie" dnes je na to univerzalna vyhovorka a to obava z korony. Akoze 140 ludi je naozaj velmi vela, Uz teraz lutujem tych epidemiologov, co budu obvolavat 140 ucastnikov svadby a ich pribuznych. Lebo pri takom pocte tam bude urcite niekto nakazeny...
My sme napriklad uz pred tyzdnom nesli na svadbu nasmu dobremu kamaratovi. Deti nam chodia do skoly a skolky, tak som nechcela riskovat. V pohode to pochopil. taka je doba.

hettinka
Autor odpoveď zmazal
mirkava
12. sep 2020

Bala by som sa, nesla by som...

evaachesa
12. sep 2020

@hradnapani ja si tiež myslím že pri 140 hosťoch a ešte zo zahraničia sa na 90% môže vyskytnúť jeden pozitívny

vilma7
12. sep 2020

Záleží aj kde majú svadbu. Ja som mala sobáš vonku, pred miestnosťou veľká terasa, takže každý mohol byť kde chcel, ale nás bolo len 60. 140 je ozaj dosť, ak bude aj menšia sála, budete tam ako sardinky.
Kúp si rúško s filtrom a choď ak chceš. Kolega letel z Chorvátska a pár dni na to mu volali že musí na test, lebo v lietadle bol niekto pozitívny. A ako aj on, tak aj žena negatív. Možno to zas nie je až taká pliaga, ako to médiá propagujú.

elenka74
12. sep 2020

Ja by som nešla, lebo darmo budeš mať rúško v kostole, na samotnej hostine to nebude veľmi reálne, keď sa bude jesť a piť.

thoughtfulweirdo
12. sep 2020

Nešla by som momentálne na svadbu nikomu, kto nie je medzi mojimi najbližšími. Takže mame, súrodencovi, najlepšej kamarátke áno, ale sesternici z druhého kolena, tetuske, kolegyni, známej a podobne nie.

loginexistuje
12. sep 2020

nesla by som nie je to rodina a 140 ludi je velmi vela na svadbu a pravdepodobnost ze niekto je nakazeny je vysoka
radsej ozeliet ako sa potom stresovat chodit na testy a pod

rachel36a
12. sep 2020

Ja by som isla...nemienim sa stale strachovaf a izolovat kvoli korone, len preto co ak by...

hailey1
12. sep 2020

Nesuhlasim s tymi, ktori pisu, ze je to to iste ako obchod, mhd a tak dalej. Rodinne oslavy su uzasne na sirenie. V obchode nie ste od tretej poobede do tretej rana s tymi istymi ludmi, rovnako v MHD. Mali sme ist na dve svadby a jedny krstiny, obavam sa, prioritou je pre mna moje dieta. A to som par tyzdnov do porodu. Na zaciatku tehotenstva, ked sa vytvaraju zaklady pre organy by ma ani nehlo - nepotrebujes teraz brat nejake lieky. Aj tak uz zrusili svadby nad 30 ludi...

ajka0207
12. sep 2020

@hailey1 tak zas dá sa to brať aj tak že v MHD stretneš každý deň nových 30-40 možných "prenasacov" kdežto svadba je jedna vzorka ľudí a šance že niekto je nakazený je tým pádom menšia.

simsalabim
12. sep 2020

@ajka0207 svadba rozhodne nie je jedna vzorka ludi....hadam len niekde na dedine, v ktorej aj byvaju obaja snubenci.

ajka0207
12. sep 2020

@simsalabim jasné že sú tam ľudia od hocikadial, ale myslela som to tak že je to jedných 100 ľudí ktorý v jednom čase musia byť nakazený aby ťa nakazili. Kdežto v MHD je to každú jazdu iných dajme tomu 40 ľudí, čiže za jeden deň cestou do práce a späť stretnem toľko ľudí ako na tej svadbe. Za týždeň je to zrazu 400 ľudí. Čo je za mňa väčšie riziko ako tá svadba.

misa11111
12. sep 2020

Ja by som šla nemienim kvôli korone sa izolovať, tiež mame ísť ale až novembri ktovie čo bude do vtedy, ale má byť do 200 ľudí.
Musíme sa s tým naučiť žiť a nie všetko zatvárať..

jajka71
12. sep 2020

Nielen corona, ale aj stres, ist na svadbu a cely cas trpnut, ci sa mozes chytit klucky, ci si mozte potriast rukou a ako sa priblizit k cloveku, ktoreho vidim 1x v zivote a neviem kde bol a s kym sa stretol je pre niektore tehulky a nielen pre ne. Len ty vies ci je pre teba natolko dolezite tam byt a ak je, tak sa podla toho zariadis. Ak nie tiez vies zablahozelat aj inak ako osobne ;)

abbey1
13. sep 2020

A z Bratislavy tam nebudú? Ti nevadia? Len to zahraničie je bu bu bu?

autor
13. sep 2020

@abbey1 z BA nebudú lebo ja som z Oravy a budú Oravcania vieš! A plus to zahraničie

Strana
z2