Svokra ma nerešpektuje - poraďte mi

simca92
7. feb 2018

Ahojte baby čo by ste povedali nato keby vaša svokra bez vášho vedomia a súhlasu dala vášmu 2 mesačnému dieťaťu med, kryštálový cukor a ovocný čaj? Už raz mu dala krabicové mlieko a povedala som to manželovi že si to neprajem a teraz znova využila našu neprítomnosť keď malý spal a odbehli sme si k lekárovi. Myslela som že ma porazí keď sme sa vrátili a išla som malého prebaliť a mal na krku kryštálový cukor a ešte sa priznala že mu dala med a ovocný čaj k tomu.

siska53
7. feb 2018

@simca92 tal jej to dorazne este raz vysvetlit.. Ze ci vnuka nema rada..Ak to urobi znova,nenechat ju s dietatom samu.. Bez takej pomoci sa radsej zaobist. Vdaka bohu,ze mam rozumnu mamu a i svokru.

simca92
autor
7. feb 2018

@siska53 Ona bude rozprávať že vychovala 4 deti a všetky sú zdravé no ja si to naozaj neprajem povedala som manželovi že je to naše dieťa a ja chcem aby sme len my rozhodovali o tom kedy čo mu dáme. Plne dojčím a pekne priberá nechýba mu nič a ona mi toto robí.

janickacrazy
7. feb 2018

@simca92 No tak ju s ním nenechávaj osamote, to je asi jediné riešenie, med je obrovský alergén pre také malé dieťa veľmi nebezpečný, nebodaj keby mal nejakú reakciu može sa aj zadusiť, čoby potom robila, ked je taká múdra? Ja by som riadny cirkus narobila.

siska53
7. feb 2018

@simca92 tak este raz,jej pekne povedat,ze to je sice fajn,ale..nejake clanky na precitanie o vyvoji traviacej sustavy u babatka, o skodlivosti cukru,preco nie med a tak.. Neviem,kolko ma rokov,ale aj vtedy sa nekrmilo hala bala.

simca92
autor
7. feb 2018

@janickacrazy Som povedala mužovi že buď s ním tam už nepôjdem alebo že či ho mam brať ešte aj na toaletu aby mi ho nenakŕmila blbosťami.

gabci_gabca
7. feb 2018

Tak jej povedz, že pokiaľ nebude rešpektovať teba ako matku a že si to proste neželáš tak jej ho tam nebudeš nechávať a hotovo

alda28
7. feb 2018

Mna takto svokra psychicky pripravila o mlieko, pri druhom dieťatku som si nedala zasahovať do ničoho. A keď nerešpektoval a, tak bez môjho dozoru deti ani na krok. Skončilo to bohužiaľ tak, že sa s ňou nebavím a deti vidí malo. Inak to už neslo. Ale bolo tam veľa vecí. Horšia ako svokra z oteckov.

simca92
autor
7. feb 2018

@siska53 Skúsim to ešte tak. Celú noc som nespala čo som dávala pozor naňho lebo som sa bála.

simca92
autor
7. feb 2018

@gabci_gabca Veď práve kvôli tomu tam ani nechcem ísť.

simca92
autor
7. feb 2018

@alda28 Ja si už tiež nedám do ničoho zasahovať. Dúfam že jej to manžel vysvetlí predsa lepšie keď jej to povie on ako ja.

zabina27
7. feb 2018

@siska53 mám pocit, že práve kedysi sa krmilo hala bala...

@simca92 pri 2mesacom by som si nebrala servítky pred hubu, neriešiť cez muža, ale rovno povedať, že nie, nemôže a hotovo, daj jej nejakú brožúru o výžive bábätiek prečítať a povedz jej, že sa radis s pediatrickou, že sú dávno iné postupy ako pred x rokmi. Pri starších to už neriešim, nech babky dajú, ale takému bábätku to je sila...

simca92
autor
7. feb 2018

@zabina27 Ona sa riadi tým že ona môjmu mužovi dávala odmalička med aj cukor. No ja si to neprajem aby to robila pri našom dieťati.

zabina27
7. feb 2018

@simca92 ale to je jedno, čo ona dávala deťom, výskumy idu dopredu, cukor sa nemá dávať, med už vôbec... Tipujem, že napr automaticku práčku tiež nemala a už ju má, takže nech prijme novoty aj v iných oblastiach

simca92
autor
7. feb 2018

@zabina27 Ešte pred rokom prala na miniromo práčke hihi lebo nechcela ani počuť o automatickej. :D

dominika6
7. feb 2018

@simca92 ja som tiež dala sem tam minikvapku medu na cumel ale nie 2 mesačnej..je to skôr škodlivé ako osožné..ono sa to berie aby dieťa bolo pokojné a spalo..ale prd..pokial kojíš je to blbosť a na tom trvaj,hoci sa s ňou aj pohádaš

simca92
autor
7. feb 2018

@dominika6 Veď presne to vysvetľujem aj manželovi že dojčím a malý ma z môjho mlieka všetko čo potrebuje.

dominika6
7. feb 2018

@simca92 ja som nekojila tak som mohla..ale toto musí pochopiť aj tvoj muž,lebo ty budeš za hysterku

libawet
7. feb 2018

@simca92 asi chce dieťa zvykať hneď od malička 🙂, že život nie je med lízať 🙂....ale tak jasné, ak dojčíš, dieťa má všetko a robiť by to nemala. Nuž, dieťa jej teda nedávať, keď nemáš istotu ani po tom, čo jej to zakážeš.

evitka83
7. feb 2018

@simca92 normalne jej povedz najprv slusne, ze si to skratka nezelas, to ze ona odchovala 4 deti je super, ale toto je tvoje dieta a nezelas si to, ked to nebude respektovat, zariadis sa inak...a ked nezaberie tak, to treba povedat raznejsie. Ked nezaberie, omedzit kontakt, aby pochopila. Nejde o ten med, ide o princip, aby pochopila aj do buducna, ze ked si nieco nezelas v suvislosti s tvojim dietatom, tak to skratka robit nebude a ani by som to uz potom nevysvetlovala. Chvalabohu za moju svokru. Respektuje aj ked so mnou niecom nesuhlasi. Detto som robila poriadky s vlastnou mamou, ked malej vkuse nosila kinder vajca Ale zas ja som huba 😝

siska53
7. feb 2018

@zabina27 mozno tesne po vojne..ale neskor urcite nie,boli tiez podtupy co a ako,ale aj vtedy samozrejle bolo kopec ludi,co davali hocco a aj teraz,napriek dostupnosti informacii.

alaguema
7. feb 2018

@simca92 prečo ho teda nechávaš so svokrou? K lekárovi predsa nemusíte jeden druhého sprevádzať.

lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
amalka1991
7. feb 2018

Toto keby mi urobi svokra ja by taky randal narobila zeby sa z toho nespamatala. Totalne som nasrata aj za teba! To co je toto ???????? V zivote by nevidela vnuca osamote ak by mi toto co i len raz urobila!

hettinka
7. feb 2018

@simca92 nenechávaj dieťa svokre, keď sa jej nedá veriť. A áno, aj na toaletu chodia deti Id istého veku s mamou. Keď si mama, nikdy nie si sama 😂

beky1813
7. feb 2018

Preco vsetko hovoris muzovi a nepovies aj jej? Proste jej vysvetli pravidla a ked ti tak strasne vadi, tak ju nenechavaj s nim samu, jednoduche. A ked nepomoze, nemusis tam chodit. Ci byvate s nou?

evittam
7. feb 2018

@simca92 Prepáč, ale to k vám do izby chodí aj v noci?

deti95060810
7. feb 2018

neber to tak tragicky, svokra je asi stará škola .... aj moja chcela dávať deťom piškóty keď som ešte kojila.... no čo už, nerobila som z toho tragédiu....😉

pininka
7. feb 2018

Toto bezne svokry robia, moja sa nastastie opyta vopred, nerobi mi naschval,to skor svokor bezne malej da vypit caj s medom. Ale vies,pri tretom dietati uz toto vobec neriesim. Pri prvom som tiez robila cirkus, ked mu dal muz ochutnat borsc, ale teraz uz len mavnem rukou.

simca92
autor
7. feb 2018

@evitka83 Máš pravdu poviem jej už aj že si to neprajem a že keď sa chce s malým stretávať tak nech rešpektuje čo poviem. Je to moje dieťa a ja rozhodujem o tom čo je preňho najlepšie. Každý nech si vychováva svoje deti ako chce a nech im dáva čo chce, čo si myslí že je preňho najlepšie.

simca92
autor
7. feb 2018

@alaguema Dojčím a my bývame na dedine a malého čaká operácia tak muž chcel aby som išla s ním aby on niečo nedoplietol keďže k lekárom s malým chodím ja. Potrebovali sme neodkladne riešiť predoperačné vyšetrenia preto sme si odbehli.