icon

Tehuľky a maminy, kt. pomohol doc. Tomáš. Koľko nás je?

crazybabenka
27. máj 2010

NO koľko nás je čo vďaka doc. Tomášovi môžme prežívať najkrajšie obdobie života?

crazybabenka
autor
26. apr 2012

@buba78 išli sme na poradňu....a doktorke sa keď ju popočúvala "niečo nezdalo" tak nás poslali na snímok....a bác.....tak neviem....či v pondelok keď ju počúvala nič nepočula.....ja neviem
@pohodacka
@sliver ďakujem baby moje za povzbudivé slová.......zatiaľ mám také nervy......malá dostáva každých 12h antibiotické injekcie....takže ledva som ju uspala.....lebo sa nevedela v tej hnusnej posteli uložiť.....a keď som si ju zobrala k sebe....tak sestrička hysterický záchvat....že to je tu zakázané.....tak už ju o 2h ráno budili....o 5tej ju prišli zobrať na krv.....doniesli mi ju v takom stave....že sa až zachádzala od plaču úplne spotená.....naveľa sa mi ju podarilo znovu uspať....a prišla sestrička, že merať teplotu......mám ten bezdotikový....ale že tým nie....ony majú svoje....také sklenené.....a že merať v riťke....ale v nútri už nie je ortuť.....ale čosi....čo sa vôbec nehýbe.....no išlo ma poraziť......teraz už 10min spinká.....a o pol 7 vizita......no porazí ma

sliver
26. apr 2012

@crazybabenka - božinku chudatenko... normálne aby sa človek bál že sa malej stane a budeme v nemocnici... a pritom by sme mali mať prístup však nám tam pomožu, však bude dobre...
to je hrozné, no hádam si cez den pospinká a ty si tiež oddychni nech sa nezložíš 😒

pohodacka
26. apr 2012

@crazybabenka kriste pane,to je strašné,chudatenko moje malé.To je za trest byť tam,zaobchádzajú s nimi jak...fúúúj,mám husiu kožu.Presne takto by plakávala moja,o krvi sa ani nevyjadrujem.Nech málen dobré výsledky.Daj vedieť.Držkajte sa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

buba78
26. apr 2012

@crazybabenka pre boha......ved tam je to ako na vojne.....teda u nas sa snazime detom a rodicom sprijemnit a co najmenej budit,aby nabrali silu....pouzivame usne teplomery......ved ked si ju ustrazis v posteli a nepokazi si infuziu,tak preco by nemohla byt pri Tebe.....snad Vas v pondelok pustia.....oddychuj pokial sa da,aby si aj ty neochorela z nervov........ako vysledky su z krvi.......drzte sa obe

pohodacka
26. apr 2012

@janemari a ty kašleš na nás? 😲 😲

janemari
26. apr 2012

@pohodacka nie nekašlem,ale neviem čo napísať 😅

pohodacka
26. apr 2012

@janemari ako sa máte,ako Laurinka..už sa púšťa chodiť? 🙂

janemari
26. apr 2012

@pohodacka tak štvornožkuje ako perpetum mobile a samozrejme kde môže tak sa postaví.Behá popri nábytku a skúša za jednu ruku,ale ešte nieje istá. A stále dookola posadit vstať,posadiť vstať. Posledné dni je taká, že sa po mne len váľa,štverá,ked varím stoji za mnou,drží sa nôh a mixuje ma o dušu. Posledné dva dni sme krássne spali doobeda aj poobeda.

pohodacka
26. apr 2012

@janemari tak všetko na poriadku..tak to má byť 😉

janemari
26. apr 2012

@pohodacka pekne napreduje za posledný mesiac míľovými krokmi.Som spokojná až na tú psychiku ked mi odmieta pať a stravu. Strašne sa bojí ked sa zvýši hlas,viac menej ked hlasno rozpráva iné dieťa rozplače sa ,alebo ked plače druhé tak sa zľakne a rozplače sa, strháva sa zo sna,rúčky do obrannej pozície 😖

pohodacka
27. apr 2012

Babyyyyyyyyyyyyyyyyyyy 😢 😢 😢 😢 😢 tak asi nasledujeme Paulušku.Od jednej v noci sme vracali,o tretej do nemocnice,sme našťastie doma,ale Nelka je nesvoja,bledučká.dr v nemocnici bol jak prispatý,zobudili sme ho ,ledva hľadel,postláčal jej bruško,dal tabletku a išli sme.Že asi viróza a bolo.O 4 ráno zaspala ,o pól 7 už hore,nechce chlebík,pije len čaj..uvidím čo bude ďalejMm ako som predpokladala,panika jak hovado..čo jedla,kde bola,čo robila,no úžasná pomoc,dieťa do toho plaače.ide jej všetko ústami,nosom,no des ☹ ☹ ☹

crazybabenka
autor
27. apr 2012

@pohodacka no moje zlatino....neopovážte sa nás nasledovať....to určite nie.....držkajte sa.....len ju do ničoho nenúť.....lebo bude zvrackať ešte viac.....a o manželovi mi ani nehovor.....stres a panika.....riešiť choré dieťa a ešte aj hysterického manžela.....a ja že to len môj sa mení na hysterku......niekedy mám pocit, že by mu pomohlo len poriadne prefackať 😀 ......ale neviem či to ide vzduchom či čo.....lebo strašne veľa detičiek čo poznáme (u nás v januárovkách) grcká a má problémy....či nejaký vírus či aká marha
@janemari jééé gratulujeme mamina.....vlastne čo mamina.....gratulujeme Lauruške k super úspechom 😉

sliver
27. apr 2012

@janemari - ako keby si písala o mojej 😀 stále sa dvíha, sedí, postaví sa, sadne si, štvornožkuje ako divá presne ked varím tak sa lepačí po mojich nohách... a stále dokola... neviem čo jej je ale len by sa po mne štverala... cicek jeden 😀

pohodacka
27. apr 2012

@crazybabenka veru,hrôza s tými mm..konečne spinká,chuďa.Volala som dr,tá nechápala prečo jej dával dr na pohotovosti tabletku,ktorú aj tak vyvrátila,že jej mal dať injekciu..no čo už.MM tam išiel pre recept na hylak,probiotiká a tak.Budeme vidieť..kokos,to snáď neni pravda,som tu písala,že sa tak teším na teplo,až sa bojím,že sa niečo stane..ale verím,že to je len 2 dňová viróza.A hej,aj v nemocnici hovorili,že je niečo vo vzduchu,že pol hodina čo pred nami odišli s týmto istým problémom..tak si držme vzájomne palce 😉

crazybabenka
autor
27. apr 2012

no viem, že ma za to asi nepochválite....ale podpísala som "reverz" a sme doma.....to čo tam s malou dorábali nemalo nič spoločné s liečením.....nemohla vôbec spať.......skoro vôbec nič nespala....stále plakala....nechcela ani piť ani jesť....včera za celý deň prijala necelých 300ml tekutín....a všetko čo s ňou robili bolo...že jej zobrali krv....a ráno a večer jej sa sestrička prišla spýtať na teplotu.....tak som volala našej obvodnej....že čo mám robiť....tak sme to vyriešili takto.....antibiotiká jej príde pichnúť naša suseda (detská sestra) a zaplatili sme si 24h starostlivosť od našej obvodnej....(býva od nás cca 5min peši) a sme doma....už ju bola doktorka 2x skontrolovať.....o 12tej ideme na snímok pľúc......keď sme prišli domov.....tak akonáhle som ju položila do postele ....bola tvrdá....a spí ako o polnoci.....ja viem, že riskujem....ale keby ste to tam videli....dáte mi za pravdu....

sliver
27. apr 2012

@crazybabenka - ja to tam ani nemusím vidieť ale urobila by som to isté
super je že máš tu starostlivosť tej dr., podla mna to suepr zvládnete a bude jej hned dobre!!!
v domácom prostredí sa rýchlo vylieči, pospínká a bude normálne papať a piť
čoskoro budete behať povonku, ved je tam teraz tak krásne

crazybabenka
autor
27. apr 2012

@sliver ani mi nehovor....tak mi je ľúto....teraz by tak mohla behať po vonku.....ale doktorka mi dovolila....na dve hoďky byť trošku von.....tak som ju dala....a spí v kočíku na balkóne....chúďatko moje nevyspaté.....ešte aj na rengene spala

sliver
27. apr 2012

@crazybabenka - nebojkaj spánok lieči, nech len buvinká na slniečku a podla mna v pondelok budete uplne fit, domáce prostredie jej isto prospeje

pohodacka
27. apr 2012

@crazybabenka urobila si to úplne správne,hlavne keď máš v kontakte dr.Uvidíš,že sa lepšie zotaví.Niečo mi o tom teple hovor,tak som sa tešila 😢 😢 inak ako bolo mne dnes,tak mi už nebolo asi tak 20 rokov-od decka.Vstala som,triaška,farba tváre bielozelená,ústa by ste mi nenašli,bolia ma nohy,ruky,no všetko.Ak takto bolo Nelke,tak klobúk dole,ako tú noc zvládla.Dnes má hnačky,spapala piškótu a pokakalsa sa až na pyžamo.Ja som si dala spoň paralen,celý deň s ňou ležím v posteli,nie som schopná nič.Ona našťastie skoro stále spinká,aj keď mrnká 😢

crazybabenka
autor
27. apr 2012

@pohodacka naša tiež...aké je to žihadlo....tak len poležkáva....nanajvýš sedká....liečte sa moje...obe....skoré uzdravenie

renataolcakova
27. apr 2012

@crazybabenka neboj dobre bude🙂 môj bol pred 2 týždňami tiež chorý začínalo to nevinne nádchou potom to sadlo na priedušky a ked sme doberali antibiotiká tak nám vyskočila horúčka a začali sme hnačkovať a vrackať všetko.To sa ťahalo asi 4 dni.Reakcia na prvé antibiotika.Odporučili nám užívať biogaya probiotiká a začína sa to dávať do normálu.Keby som bola vedela že probiotika sa môžu dávať už počas liečby mohli sme si to ušetriť.No čo už nabudúce budem vedieť.Malý nechcel nič jesť a teraz do seba tlačí všetko čo nájde a hlavne piškoty.No nechce mi teraz veľmi mlieko to už asi ostane lebo odmieta aj jogurty.A potešili nás že to bude alergia tak čakáme na alergologické testy a sme objednaní až na 14 júna.Myslíte že ked tam zavolám že žiadam o prednostné vyšetrenie tak sa to urýchli?

janemari
27. apr 2012

@crazybabenka
@pohodacka želám skoré uzdravenie,aby bambulky už netrpeli. My krásne ťaháme šnúru denného režimu,Laura krásne spinká 2x za deň dnes dokonca spala 1,5 hodiny a bola by spala aj dlhšie len ju zobudili 😖 Začíname chodiž za jednu rúčku a skúša stáť bez držania je to také podarené ako sa postaví a stoji a potom šup vystrčí riťku a sadne si.

crazybabenka
autor
27. apr 2012

@janemari moja šikovnica malá....no vidíš ako krásne všetko dobehla....a aj predbehla 😀

janemari
27. apr 2012

@crazybabenka je to viac menej preto,že nemáva časté návštevy a je v pohode 😉

crazybabenka
autor
27. apr 2012

@janemari prajem vám obom....aby ste už mali len príjemné návštevy 😉 a exot ostane doma mamičke za sukňou

janemari
27. apr 2012

@crazybabenka no niesom si istá,lebo išiel niečo riešiť so psychologičkou malej. Ak mu aj ona naletí tak som v prdeli a malá tiež 😖

crazybabenka
autor
27. apr 2012

@janemari neboj sa .... nenaletí

janemari
27. apr 2012

@crazybabenka dúfam,že nie a že si to nepoistí ako všetko dookola. Inak dnes sme boli skoro celý deň vonku a ja som tak spálená slnkom,že až,červená ako rak 😀

crazybabenka
autor
27. apr 2012

@janemari no teda....jarné opálenie 😀 ....aj tu bolo dnes krásne....malá spala skoro 2 hodiny na balkóne v kočíku

pohodacka
27. apr 2012

@crazybabenka
@janemari ďakujem baby.Tiež jej dávam biogaiu.Tiež prajem Laurinke nech už nikdy netrpí kôli......šikulka malá.