icon

Tehuľky a maminy, kt. pomohol doc. Tomáš. Koľko nás je?

crazybabenka
27. máj 2010

NO koľko nás je čo vďaka doc. Tomášovi môžme prežívať najkrajšie obdobie života?

pohodacka
1. máj 2012

@renataolcakova ale ona už neužíva nič,antibiotiká nemala vôbec,len "pokazené bruško" z črevnej
virózy..

renataolcakova
1. máj 2012

@pohodacka ale to nevadí to jej pomôže aj na bruško je to práve na zotavenie črevnej mikroflory.Ja som to dávala malému teraz po antibiotikách ale aj ked mol menší na zmiernenie koliky.Myslím si že tvojej malej pomôže ked jej teraz dáš probiotika aby sa jej črievka pekne zotavili ked ste mali virozu.Skús sa spýtať doktorky ked sa bojíš ale probiotika malej neublížia len pomôžu.Nemajú vedľajší účinok,sú dobré aj na hnačku ale aj na zápchu,majú obojstranný efekt.Sú ozaj dobré aj ked nie lacné 🙂

buba78
1. máj 2012

@pohodacka to sa dava aj dlhodobo roky..staci ked vyuziva jednu flasku
@crazybabenka skoda........to ste uz fit,ked ste boli na vylete?
@zuzu100 sestra obliekala polodupky a body s dlhym rukavom.....bola bez ciapky,kedze jej nefukalo do kocika.....ak ma studene ruciny, tak prikryt tenkou deckou a ked je nervozne a teple kludne daj body s kratkym rukavom.proste oblec ako seba a podla ruciciek a hlavicky budes vediet ci je mu zima

buba78
1. máj 2012

baby ako si uzivate teple dni......my sme zo soboty na nedelu spali do rana do pol 6 bez prebudenia......vedela som,ze je to len jednodnovka......davno som sa tak nevyspala.....dnes sme si zas uzili s malou na chate u rodicov,kedze tatik je v robote do zajtra

pohodacka
1. máj 2012

@buba78
@renataolcakova ok babule,ďakujem,tak jej dám doužívať aspoń to jedno balenie a uvidíme..teplo fajnovo,len ešte je to asi ozaj skoro na začiatok mája,keby to malo takto byť až do nejakého augusta,tak to by bolo o nervy.Včera bolo večer teplo ako v lete,mali sme otvorenú ventilačku,Nelka sa prehadzovala,bola nervózna,mala dlhé dupačky.Ešte zajtra teplo a potom zase ochladenie..ani som nestihla okná umyť,ani sa nedalo tento víkend,ve´d by som vypadla čo som bola ešte taká nijaká,ale už sme celkom fit.Dnes už Neluša papala normálne aj jogurt a v pohode,konečne kakala tvrdé.

buba78
1. máj 2012

@pohodacka ja som jej dala dvojpyzamo bez ponoziek a tielka a je taka tepla.......snad ,ked sa odkope nebude studena

renataolcakova
1. máj 2012

@pohodacka som rada že sa rýchlo zotavujete 🙂

pohodacka
1. máj 2012

Baby ,trošku od veci,ale potrebujem radu..švagrinín syn má 1.sv.prijímanie.No a potom ešte spoločný obed a tak..čo myslíte,pre Nelku sa viac hodia také nejaké slávnostné šatky akoby družičkovské,alebo také "obyčajnešie,"resp.nie príliš slávnostné 😖

crazybabenka
autor
2. máj 2012

@buba78 dokyna dovolila....nebolo to nič náročné ....nemáme to ďaleko od domu....ešte do dnes máme antibiotiká.....dokyna zakázala klímu v aute.....zdržiavať sa v tieni....a mohli sme ísť....malá si to strašne užila....bolo na nej vidieť že si vychutnáva, že nie je zavretá v byte....a konečne to bolo naše vysmiate slniečko....dokonca v ZOO vymlátila poníka..... 😀 😀 😀 😀 😀 sme sa tak nasmiali 😀 😀 😀 v Spišskej máš tak.....že pekne prídeš k ohrade aj s kočíkom.....a ľudia pred nami kŕmili toho poníka....a keď sme k nemu prišli my tak hneď strčil hlavu Paulínke do kočíka.....nezľakla sa ho....ale hneď pustila na neho krik....a švác mu tou malou ručičkou po hlave......no čo sa jej čo drzáň drzí má pchať do kočíka....nedá sa to tak opísať .....ale na živo to bolo úžasné 😀 😀 😀 😀 😀

crazybabenka
autor
2. máj 2012

a ešte musím pochváliť tú moju šikovnicu šikovnú......mm sa včera kúpal....a kričal mi....nech mu donesiem osušku.....ja som malej akurát chystala postieľku....tak som jej dala osušku.....a povedala som jej ....nech zanesie ockovi ....a povie páči.........tak utekala na tým malých nožičkách až do kúpeľne.....a len som počula pááááááááááči.....a s hrdosťou prišla za mnou nasp5.....no mám už ja veľkú pomocnicu 😀 😀 😀

sliver
2. máj 2012

@pohodacka - ja by som asi také družičkovské nedávala, nejaké krásnučke šatočky napr. by som dala tie čo mala Sonka včera na oslave 😉 vidno na FB v albume 😉

crazybabenka
autor
2. máj 2012

@pohodacka ja si tiež myslím, že družičkovské by boli priveľa.....som za také slávnostnejšie ale nie veľmi

pohodacka
2. máj 2012

@crazybabenka
@sliver ok baby,diki za rady.Tiež si myslím,že družičkovské sú moc.
Aj tak by bolo zase len plno rečí..aká je zase na vychýr...človek asi sa bál pomaly ju obliecť.Sa nám dostalo do uší-reči typu-bože,načo má toľko vecí,bože,každú blbosť má,to až provokujú tých,ktorí na to nemajú...pane Bože,je mi do plaču z toho.keď sme 5 rokov tvrdo bojovali,vyplakali slzavé údolie....pozerali sme všetky obrázky tých krásnych detičiek a so slzami v očiach hovorili-takto si raz budeme parádiť aj naše dieťatko.Tak nech niekto prepáči,že si len plním sen.Je naše všetko,tak ako pre každého normálneho rodiča.Neprestŕčam ju,neobliekam,nefotím preto,aby mi niekto závidel,ale preto,že ma to teší,baví,napĺňa.To,že na seba nehľadím,neviem už ani ako vyzerá kaderníčka,mám kruhy pod očami ,make-up som nemalaod tehotenstva,podpätky som vymenila za tenisky,to nevidí nikto.Len to,že má Nela každú druhú vec značkovú a ešte lepšie zbytočnú,bez ktorej sa dá zaobísť.Je to úbohé,prízemné a primitívne.Typický slovenský národ.Plný neprajností a závisti.Tak som sa tešila,ako ju budem fešákovať,tešiť sa s inými ako napreduje,dnes sme išli von,som ešte dovárala,reku priprav si klobúčik,lebo je slniečko a potom pôjdeme.Ona prišla,klobúčik na hlávke,mala ho naopak,cez jedno očko,v ruke tenisky-každú inú a hovorila mi daj-aby som ju obula.Neskutočne bola zlatá a strašne ma dojala.Toto sú pre mňa nádherné momenty -nezabudnuteľné,to je to na čo som pyšná hrdá matka..nie to,že ju vyobliekam a budem čakať,aby každý závidel.Je to úbohé,a ešte horšie,že to išlo od rodinných známych..škoda slov.kto nechce,nech sa na ňu nepozerá.

pohodacka
2. máj 2012

@crazybabenka musela byť strašne podarená s tou osuškou,zlatíčko 🙂

crazybabenka
autor
2. máj 2012

@pohodacka moja ....akoby si mi z duše hovorila....o tom koľko má vecí a hračiek....ani nehovorím....už len s audinou sme si "užili" závistlivé pohľady....a najnovšie sprosté reči....a do roboty sa ešte nechystáš? ....veď máte hypotéku.....nie aby sa zamysleli nad tým....ako to kurňa tá ženská robí....že dokážu vyžiť popri hypotéke z jedného platu a rodičáku.....a ešte si dovolia kúpiť somarinky pre malú.....ak mám pravdu povedať....uvažovala som nad tým....že by som šla do práce.....ale s mm sme sa rozhodli, že naplno využijeme tie tri roky.....čo môžem byť s ňou doma.....a teraz keď sa s nej stáva "rovnocenná parťáčka" sa si tie dni s ňou o to viac užívam.....každý deň sa nestačím čudovať....aká je múdrejšia a múdrejšia....koľkým veciam už rozumie.....nechcela by som o to za nič na svete prísť 😀

crazybabenka
autor
2. máj 2012

@pohodacka bola úžasná.....strašne sa jej páči hovoriť "páči" tak by všetko len podávala 😀 😀 😀 cez celý byt ju bolo počuť 😀 😀 😀

sliver
2. máj 2012

@pohodacka - ako kašli na nich, zbytočne si mínaš svoju energiu a kazíš si slnečný den...
nech sa strčia...
krásne ju obliekaš, fakt nádhera
sprostá závisť.... vsak sa im to raz vráti...

pohodacka
2. máj 2012

@crazybabenka viem si predstaviť ako vám závideli audinu.To,že to teší to dieťa,to je už vedľajšie.Je to choré a smutné.Segra robila v zahraničí,stále sa ma pýtala čo malej kúpi,že sú tam krásne veci čo tu nie sú..hovorím radšej nič,zase bude zle ako je vyobliekaná a podobne.Vždy ma hrešila či mi šibe,že čo riešim druhých.Ešte aby som sa previnilo cítila keď ju oblečiem,ách bože,je mi z toho zle.Ešte že pohľad na ňu mi vie vrátiť náladu.Máš úplnú pravdu,užívajme si ich naplno,sú každým dňom šikovnejšie.Až niekedy neverím dokiaľ to a to vie.Schuti sa viem zasmiať keď cupká s ovládačom -daj daj-a nepovie lalala ale ľoľo -to ako spievankovo,tak musím pustiť.Alebo vždy v piatok utierame prach,leštíme zrkadlá.Tak akurát aj dnes pýtala kuchynskú utierku,som jej odtrhla a velice utierala všetky sklá,bože vyzerali horšie než predtým,ale tak čo jej povieš,nech si myslí,že mi pomáha 😀 Jáj,zlaté sú tie detušky,úžasné,fakt sa človek schuti zasmeje.Neprajníkov najlepšie si nevšímať,no len niekedy sa nedá ☹

pohodacka
2. máj 2012

@sliver diki za podporu..máš pravdu,ale mne to je fakt ľúto,veď tá malá za to nemôže.Mne sa strašne páčia tie detské vecičky,nikdy ma nenapadlo,že jej toto ti nahodím nech frajeríme pre boha!!!

crazybabenka
autor
2. máj 2012

@pohodacka vieš a najhoršie mi robia tie komentáre....ja by som za takú somarinu peniaze nedala.....a čo sa starajú.....veď ich od nich nik nepýta 😠
ale stačí, že za mnou príde krpatá....potiahne ma za tričko....aby som sa k nej zohla..... objíme ma okolo krku a dá najsladšiu pusinku na svete....ona ich tak krásne dáva....pusu otvorí dokorán ako vrátka....a celú ma zaslintá 😀 😀 😀 😀

pohodacka
2. máj 2012

@crazybabenka presne aj u nás taká otvorená pusa 😀 😀

petuska123
2. máj 2012

ahojte baby tak som na materskej dovolenke pediater je uz tiez vybaveny 🙂

sliver
2. máj 2012

@petuska123 - jéj tak si užívaj "dovolenku" 😉 😉 😉

pohodacka
2. máj 2012

@petuska123 super,tak už len rátať dni kým príde veľký deň D..uži si chvíle nudy a ticha 😀 😀 😀 ale potom prídu tie najpríjemnejšie na svete 😉

buba78
2. máj 2012

@pohodacka
@crazybabenka presne ako pisete........najkrajsie je ked vidis svoje dieta ako napreduje a uz chape...niekedy rozmyslam,ze ake je to spontanne ,ked ju hned chapem.......to je asi tym,ze som s nou stale......kupila som jej jupik a musela z neho riadne tahat.......do vecera pocuckavala.....vecer ked ideme spat beriem flasu s vodou......lahla si a hned som jej dala a ona mi ju vratila a ukazovala,ze chce z tej jupikovej pusinkou ako cuckala....uz vela veci chape.....kazdu vec co podava povie PA......snad ju dobre vychovame...automaticky kyva,ked sa s niekym lucim a poviem ahoj.....boze tolko veci uz vie........velmi som sa tesila na toto obdobie...uz chce utierat riady....zajtra pracujem

buba78
2. máj 2012

baby ved som skoro zabudla.......Olivia ma oddnes bratranceka Tomasa 4050g 55cm cisarskym o 6.20h........konecne si moja mamina vydychla od stresov

crazybabenka
autor
3. máj 2012

@buba78 presne ako hovoríš....krásne obdobie.....a niekedy sa nestačím čudovať....aká je múdručká....koľko toho chápe 😀 😀 Gratulujem sestre.....nech sú obaja zdraví 😀

sliver
3. máj 2012

babeny tá moja žížalka neviem kam sa ťahá, už má 77cm
to bude basketbalistka 😀 😀 😀 😀
kukala som aj tabulky http://www.rodiciaaja.sk/?page=telesnyvyvoj.html a konečne máme váhu priemer lebo sme dlho boli na dolnej hranici ale to je asi tým že začala krásne papať skoro všetko 😀 😀 😀
to je fest divné ked som ju iba kojila tak bola veľmi maličká a pritom som ju kojila stále, jedla som riadne aby mala živiny no vobec jej to mliečko nestačilo... pričom ja vobec nechudnem a každý tuk sa vo mne drží ako šišnutý, stále mám +12kg a nie a nie schudnúť, cvičím, pohybujem sa, no všetko a prd....
asi budem musieť počkať kým prestanem kojiť.... a to ževraj kojením si dieťa všetko berie...

janemari
3. máj 2012

tak tak to máme rovnaké žížalky 77cm 😀 Ja hovorím,že bude modelka,ale má krátke nohy tak asi nie 😝

pohodacka
3. máj 2012

@buba78 gratulujeme sestre k babenku,nech sú zdraví.
@sliver neboj,je taká ako má byť,aj keď teda riadne dlhá 😀 😀 to my sme ani v roku nemali toĺko cm 😀 a koĺko váži?