Tlačová beseda Gröhlinga - povinné očkovanie pedagógov
Prosím vás, pozerali ste to niekto? Dostalo sa mi do uší, že bude podporovať povinné očkovanie pedagógov. Novinárka sa ho pýtala, že či nezaockovani dostanú výpoveď a rada by som vedela, čo odpovedal. Nemám možnosť pozrieť si to teraz. A otázka do pléna. Vám ako rodičom by prekážalo, keby vaše dieťa učila nezaockovana učiteľka? Ďakujem.
Neprekážalo, nech si učiteľka rozhodne sama. A nie som ani za to aby mali učitelia rusky či respirrator tiež by to mali nechať na uváženia učiteľa
Neprekazalo. Preco by malo?🤔 Skor mi prekazaju vyzite ucitelky,ktore si svoju frustraciu vybijaju na detoch😈 Ockovanie z nich empatickejsich ludi neurobi.
Neprekážalo. Nemôžem predsa napríklad vedieť, či učiteľka nemá kontraindikácie k očkovaniu. Na druhej strane, by som určite privítala, aby v takýchto pripadoch dodržiavali poctivo potrebné opatrenia.
Viac mi prekáža keď pedagóg hovorí môjmu dieťaťu na 1. stupni, že nás 'práškujú' americké lietadlá a preto sa musíme skryť dnu a nemôžeme byť vonku, ...alebo ženam idú meniť DNA a sledovať nás čipmi 🤦🏼♀️To sú potom doma také otázky,že sa nestíham čudovať...
Ja si myslím, že učiteľka, ktorá nešla na očkovanie, túto tému s deťmi absolútne neotvára, tak nechápem, čo tu niektorí vykrikujete. Mne by veru nevadilo, priam by som to privítala, keby moje deti učila neočkovana učiteľka, pretože ma ešte nejaké zvyšky vlastnej vôle. Tu nejde o hoaxy, ale skutočne príbehy ludi, ktorým očkovanie nejakým spôsobom ublížilo na zdraví.
@amanta5 ono to bol odborny clanok s videom nakolko nemam potrebu si ukladat taketo veci a zapisovat si adresu web.stranok pre pripad nutneho predkladania dokazov o ich existenciii tak to sem neviem uviest ano hovoril o tom ze tak ako neockovani tak aj ockovani prenasaju virus ze nenesu imunitu v prenasani tak ako si to väcsina ockovanych mysli a snazi sa prezentovat a ano mutacie vznikaju tym ze ked sa snazi virus prezit zoslabne na hostitelovi a zmutuje ono to bolo obsirnejsie rozpovedane
@luccija ja mám tiež veľké gastro problémy po Astre, neviem sa dať dokopy bola som mesiac PN, pracujem v MŠ a tiež som to brala tak, že v detskom kolektíve ma to ochráni, nikto mi však priamo nepotvrdil, ale ani nevyvrátil, že to mám z očkovania, jedno ľutujem, že som to nenahlásila ako nežiaduce účinky, tak sa bojím, ako to bude
Absolútne neprekážalo. Je to každého osobná vec, či sa dá alebo nedá očkovať a mňa to ani nezaujíma ci sú druhí očkovaní. To je akoby som ja vyžadovala aby kolegyňa co je so mnou v kancelárii bola očkovaná. Alebo naopak. Už ľuďom s prepáčením šibe z tohto celého.
Neočkovaní učitelia? Mne neprekážajú. Vôbec je mi jedno či sa niekto dá alebo nedá zaočkovať proti Covid 19. Všetci majú rovnaké práva aj povinnosti zaočkovaní aj nezaočkovaní. Toto rozdeľovanie na očkovaných a neočkovaných je hra Vlády ako spôsobiť medzi ľuďmi rozkol, aby sa sami medzi sebou začali deliť, posudzovať a rozdeľovať.
Ja sa tiež nebudem pýtať rodičov či sú očkovaní, keď mi donesú dieťa. A nikto sa nemá právo pýtať sa ma na túto vec. Obávam sa jednej veci, že v štátnej a verejnej správe to bude povinné, keďže vakcíny je potrebné spotrebovať a ako učitelia sme "pod štátom."
@mb2021 co tu prezentujes su Tvoje jednostranne nazory na tu ucitelku, ktora sa uz nemoze branit, lebo je chudera mrtva. Tomu sa povie hyenizmus ohovarat ju tu na nete pred cudzimi ludmi. Ked mas z minulosti dake krivdy nevyvrsuj si to na uciteloch teraz. Ucitel nie je sluha rodicov, je to clovek, ktory vykonava svoju pracu podla svojho svedomia a vedomia...ostatne tak, ako v kazdej inej praci a profesii. Sto ludi, sto chuti.
Ako pedagóg, či vychovávateľ by som si nevedela teda predstaviť niečo také preberať s deťmi - nieje to v plánoch 🤔, že nás práškuju, čipuju atď... To by naozaj nemali robiť, do školy by sa vôbec nemali ťahať takéto témy... A tieto témy by nemali rozoberať ani v opačnom garde.. Musíte sa dať zaočkovať lebo všetci umrieme 😱!!! Aj takých je dosť...
A k pôvodnej otázke, vôbec ma to nezaujíma, či sa pani učiteľky očkovali,keď prídu s povinnosťou tak sa so školstvom rozlúčim... Ja si počkám na tie dáta z chripkovej sezóny.. Lebo v lete kričať hop... Je príliš skoro... Ešte sa neskáče
@poopsie mňa by zaujímalo, kto by potom učil, keby bolo očkovanie povinné, keď už teraz zúfalo chýbajú učitelia matematiky a učitelia jazykov. Určite by učitelia, ktorí s očkovaním nie sú stotožnení odišli inde.
Preferujem neockovanych. Ako sa ukazuje v zahranici, ockovsnie nie je vseliek na covid
@elizabet173 to platí možno tak pre veľké mestá. Ja si neviem predstaviť, že v okresoch z vysokou nezamestnanosťou by učitelia len tak dávali výpoveď....čo iné by tam asi robili?...To budú pravdepodobne tí, ktorých k tomu defacto "donútia". Teda v prípade, že to urobia ozaj povinným očkovaním. Alebo ak by sa skutočne skupinovo vzbúrili, tak ktovie ako by to dopadlo 🙂
Ja verím, že to neurobia takto dobrovoľne-nasilu. A to som skôr naklonená očkovaniu, ale zatiaľ si myslím, že by to malo ostať ozaj dobrovoľné.
Na druhej strane, radšej keby robili plány B, C, D,... keď sa to zas zvrhne a nemocnice budú kolabovať. Aby zas deti neboli pol roka doma pri kvázi učení (česť výnimkam)
@poopsie Akože to nerobili nikdy doteraz? A keď očkovali proti kiahňam prvýkrát, tak to robili kedy inokedy?
Rozdiel je z môjho pohľadu v tom, koľko ľudí sa nechá v krátkom čase zaočkovať. Ak by sa ich zaočkovalo veľa (tak, aby sme mali kolektívnu imunitu), tak si myslím že by sa dalo tohto vírusu rýchlejšie "zbaviť". problém je možno práve v tej nízkej zaočkovanosti, ale ktovie
@amanta5 myslím, že minimálne v BA a iných väčších mestách by nastal poprask, veľa učiteľov je v školstve len pre výhodnejšiu pracovnú dobu, zo študentov pedagogických fakúlt každý rok veľké percento ani neuvažuje o tom, že by nastúpilo v školstve. v BA pred tromi rokmi chýbalo k začiatku školského roka okolo 600 pedagógov.
@poopsie ja nie som proti očkovaniu, ale nech je na báze dobrovoľnosti, to je jedno či medzi učiteľmi, lekármi alebo predavačkami.

@yvanielka výstižné. osobne z rodiny poznám takú primitívnu, ktorá sa neštíti ani so študentmi rozprávať o tom, ako ich nútia do čipovania (toto je z obdobia, keď sa začalo testovať, čiže november-december).